Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Aventura de constructie (P+1E) Mogosoaia

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
452 replies to this topic

#37
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postmaiestrita, on 03 mai 2017 - 20:38, said:

Eu m-as gandi sa mut nitel accesul in baia de la intrare si in birou ca sa pot inchide spatiul de la intrare cu un windfang. Priceless, creezi o zona tampon sa nu-ti vina frigul direct in casa si nici nu te impiedici all day long de pantofi murdari si gecile atarnate in cuier.
Holul de la parter mi se pare lat, parerea mea e ca mai poate fi redus.
La etaj, as face intrarile in baie si dressing din dormitorul matrimonial.
Si holul de sus mi se pare maricel.
Nu inteleg ce e spatiul prin care treci ca sa ajungi in baie?

Si eu vroiam windfang, l-am terorizat pe al meu sot cu asta dar solutia gasita a fost cu intrarea mai in interior care sa protejeze, dulap pt haine si pantofi inchis si usi la toate camerele, mai putin casa scarii.
La etaj sunt 2 bai, un la matrimonial si una pt celelale 2 dormitoare.
Spatiul dintre dormitor si baie este pt depozitare, dulapuri unde pot tine prosoape, cearceafuri, etc. Si spatiul mare de dressing cu camera separat va fi cu zona de calcat si sistem tip rafturi sa incapa cat mai multe.
Holul de sus a iesit mare pt ca am vrut si camerele sa fie mai "generoase".
Mai vedem cum optimizeaza arhitectul :).

#38
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postpicomouse, on 03 mai 2017 - 23:25, said:

1 varianta cu cuzineți poate fi mai ieftină fata de cea cu fundații continuii dpdv materiale dar este ceva mai puțin practicată si poate cu o toleranta mai mică la erori de execuție.
Cred ca tipul a lucrat pe proiecte standard la mai multi beneficiari si acolo e mai usor sa aplici solutia asta. Sunt curioasa ce va spune structuristul, am inteles ca el da solutia.

2 cind faci subsol ai nevoie de pereti si se pretează mai bine fundația continua. Dacă e cu cuzineți zona subsolului ( dacă e parțial) va înghiți cu siguranța mai mulți bani , ca este 150 % sau 130 % in plus asta este estimare  pura fără un calcul in spate.
Arhitectul a spus ca prin prisma materialului folosit si a hidroizolatiei creste cu 50% costul "in pamant" vs "la suprafata terenului". Tind sa il cred, pare logic. Eram curioasa ce pareri au altii care au fost in stadiul asta de estimare si realizare.
3 dacă este doar DTAC  termenul poate fi corect dar asta înseamnă ca  nu prea a luat in considerare mai multe variante. Altfel spus el pune pe masa si tu spui Da.

Asta am gandit si eu, termenul presupune putine discutii si interactiuni tip "ce ne propui" vs "ce am vrea/gandit noi".

4 dacă pe CU este 3 m cam aia trebuie sa fie Mai astept si alte pareri, multi aici pe forum au zis ca prin intelegere notariala se poate modifica. O sa intreb si la Urbanism la Primarie.

5 din ce știu eu se poarta prețuri intre 8 si 12 euro/mp dar pentru DDE complet cu instalatii cu tot. Nu văd de ce ar veni arhitectul la faze, ar fi de preferat sa vina structuristul. Noi asta am cerut - proiect complet cu instalatii si vreau si arhitectul si structuristul sa vina la fazele determinante ca sa fiu sigura ca iese cum trebuie. Arhitectul ne-a asigurat ca 9 eur/mp include tot, inclusiv MLPAT.

Cel mai bine ar fi sa vorbești cu toți arhitectii din lista ta si o sa compari cum răspund la aceleași întrebări. După mine arhitectul este responsabil cu estetica si funcționalitatea . Structuristul cu rezistența si optimizarile constructive. Dacă cei doi colaborează bine pot reduce costurile si ușura execuția.

Asa am gandit si eu, ba chiar consider ca structuristul si verificatorul MLPAT sunt mai importanti dpdv al constructiei si implicit costurilor.

Problema principala este sa va potriviți in viziuni. Este o decizie importantă alegerea arhitectului. Eu am avut 3 "nepotriviri de caracter" pina am zis uite omul care o sa proiecteze casa mea. Un studiu al portofoliului (atit proiecte cit si realizate) ajuta sa înțelegi cam cum vede omul o casa. Oricât s-ar strădui fiecare are "sa zicem stil" personal. Dacă îți place ok dacă nu altul (nu cred ca avem deficit numeric si banii tai sunt ok pentru oricare).

Si eu tot "match-ul" de viziune il caut, daca are experienta dar nu comunica si nu pune in aplicare ce ne dorim nu mi se pare o solutie. Si sunt dispusa sa platesc mai mult pt un arhitect cu echipa serioasa care lucreaza in interesul beneficiarului.Posted Image

Bafta! Multumim!



#39
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postbrawnie, on 04 mai 2017 - 08:36, said:

1. fundatiile izolate se preteaza la structuri pe cadre din beton armat pe cand cele cu fundatii continue la structuri din zidarie portanta...nu vad de ce ar fi tolerante mai mici cum spune picomouse pana la urma tot beton e...discutam aici de centrimetri si metri nu de milimetri ca la metal. Faptul ca a scos solutia din "burta" fara ca macar sa consulte studiul geotehnic poate indica 2 lucruri: a mai avut lucrari in zona si stie terenul sau vorbeste tampenii...oricum sunt cazuri si aici pe forum (vei oMarius) unde in aceasi curte s-au gasit terenuri diferite
2. depinde....pentru varianta "la rosu" cu siguranta ca este mai scump dar in varianta la gata depinde de finisaje si ce vrei sa faci acolo...daca va fi un spatiu tehnic atunci mai bine dai ceva bani in plus pe cofraje de tip doka si lasi betonul aparent...asta inseamna 0 cost la finisarea subsolului.
3. cum spunea si picomouse....5 saptamani poate pentru DTAC, pentru PT nu mi se pare realist termenul poate doar dupa ce se bate in cuie solutia structurala si planurile de arhitectura mai dureaza 5 saptamani...aia da.
4. cel mai bine te lanuresc cei de la urbanism de la primarie
5. preul nu este mare dar nu este nici mic... depinde pana la urma de ce anume va doriti de la proiectul respectiv...eu am vazut proiecte si cu >15 euro/mp deci si asta cu 8-12 euro/mp nu e un standard.

Brawnie, multumesc frumos de input.
Am citit si eu aventura lui OMarius si am invatat ceva de aici. Posted Image Noi am facut in studiu 2 foraje de pana la 7m pozitionate strategic (pe principiul ca stim cam pe unde vrem casa si totusi daca o mutam sa fim asigurati Posted Image . Terenurile in zona Mogosoaia unde avem si noi sunt aproximativ la fel. Am mai vazut studii geo la inca 2 terenuri pozitionate la max 1 km de noi in directii diferite dar tot in "livada" (asa e denumita zona, acolo au fost livezi) si tot alternari de argila calcaroasa si partial lutoasa maro sau galben-cafenie au gasit. Si nu pune probleme, nu se inflitreaza apa, etc. Deci putem merge la fundatie pe ceva mai putin costisitor, clar hidroizolat ca la carte. Asta cu cuzinetii m-a mirat, e drept ca nu mi-e foarte clar ce inseamna ca diferenta de stabilitate si implicit bani. Nu mi-a placut deloc faptul ca arhitectul a scos din burta solutia, posibil sa fie sistemul in care a mai lucrat.

Asta cu doka si subsolul de beton aparent e o informatie foarte valoroasa, nu stiam. O sa pun intrebarea sa vad ce zice constructorul.
Cat despre termenul de livrare proiect probabil asta a vrut sa zica - de la batut in cuie solutia pana la ultimele planuri si verificare sa dureze atat. Nu stiu, mai intreb.

Apreciez orice sfat si parere, stiu ca cei "patiti" si cu experienta altfel vad lucrurile Posted Image

#40
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Ana-Maria: 99.9999% in CU scrie minim 3 m SI h/2 la cornisa! Daca arhitectul tau nu a vazut asta...mi-as pune niste semne de intrebare, e basic treaba asta!
Un sfat?: mergeti asap la primarie (urbanism) si consultati-va pentru ca sunt foarte stricti pe subiect...altfel veti pierde mult timp..

Cu act notarial cu vecinul merge doar daca puneti casa pe calcan, in rest trebuie sa modifici PUD-ul ceea ce dureaza aproape un an, costa ceva..obtii maxim 0.5 m derogare si nu ai garantie ca vei obtine asta dupa aproape 1 an.

#41
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016
Revin cu vesti noi. Avansam cu arhitectul, desi nu am decis inca arhitectul cu care vom lucra. Vad ca mai toti se misca greu dar asta e pretul platit ca sa ai unul competent.

Acum cautam pe cineva sa ne defriseze terenul... Greu de gasit un pret decent la cei care "opereaza" in zona Mogosoaia:(
Stiti sa ne recomandati pe cineva acolo in zona si la un pret de "oameni normali"?
Livada noastra a inflorit si e superb, mi-e mila ca va trebui sa taiem/scoatem de acolo toti copacii.

Poate stiti vreo procedura de reconditionat pomi?

#42
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016

View Postanam-pop, on 15 mai 2017 - 13:59, said:



Acum cautam pe cineva sa ne defriseze terenul... Greu de gasit un pret decent la cei care "opereaza" in zona Mogosoaia:(
Stiti sa ne recomandati pe cineva acolo in zona si la un pret de "oameni normali"?

Daca considerati ca se incadreaza in Bugetul dumneavoastra = Buldoexcavator 100 ron deplasarea (orinde in jurul Bucurestiului) si 100/ora lucrata scrieti-mi si va dau numarul de telefon,

#43
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View PostAdrianradu, on 15 mai 2017 - 14:06, said:

Daca considerati ca se incadreaza in Bugetul dumneavoastra = Buldoexcavator 100 ron deplasarea (orinde in jurul Bucurestiului) si 100/ora lucrata scrieti-mi si va dau numarul de telefon,

Multumesc frumos!
Am vazut ca ai un topic aici pe SP si tu. Iti tin pumnii sa iasa totul cum iti doresti.Posted Image

La recomandarea userilor ne intereseaza un pret/lucrare nu pe ora lucrata... ca nu stiu cand termina :).
Din ce mi s-a spus fiind arbusti/copaci pe teren necesita mai multa "implicare" si nu stiu ce inseamna costuri de transport la groapa a resturilor descoperite acolo (nu se vad materiale dar cred ca a crescut iarba peste ele si de la ultimele ploi este un soi de padure-jungla).

Recomandarea ta este o persoana pe care ai folosit-o si de care ai fost multumit?

#44
xjl

xjl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 21.07.2013

View Postanam-pop, on 15 mai 2017 - 13:59, said:

Revin cu vesti noi. Avansam cu arhitectul, desi nu am decis inca arhitectul cu care vom lucra. Vad ca mai toti se misca greu dar asta e pretul platit ca sa ai unul competent.

Acum cautam pe cineva sa ne defriseze terenul... Greu de gasit un pret decent la cei care "opereaza" in zona Mogosoaia:(
Stiti sa ne recomandati pe cineva acolo in zona si la un pret de "oameni normali"?
Livada noastra a inflorit si e superb, mi-e mila ca va trebui sa taiem/scoatem de acolo toti copacii.

Poate stiti vreo procedura de reconditionat pomi?

View Postanam-pop, on 15 mai 2017 - 13:59, said:

Revin cu vesti noi. Avansam cu arhitectul, desi nu am decis inca arhitectul cu care vom lucra. Vad ca mai toti se misca greu dar asta e pretul platit ca sa ai unul competent.

Acum cautam pe cineva sa ne defriseze terenul... Greu de gasit un pret decent la cei care "opereaza" in zona Mogosoaia:(
Stiti sa ne recomandati pe cineva acolo in zona si la un pret de "oameni normali"?
Livada noastra a inflorit si e superb, mi-e mila ca va trebui sa taiem/scoatem de acolo toti copacii.

Poate stiti vreo procedura de reconditionat pomi?

View Postanam-pop, on 15 mai 2017 - 13:59, said:

Revin cu vesti noi. Avansam cu arhitectul, desi nu am decis inca arhitectul cu care vom lucra. Vad ca mai toti se misca greu dar asta e pretul platit ca sa ai unul competent.

Acum cautam pe cineva sa ne defriseze terenul... Greu de gasit un pret decent la cei care "opereaza" in zona Mogosoaia:(
Stiti sa ne recomandati pe cineva acolo in zona si la un pret de "oameni normali"?
Livada noastra a inflorit si e superb, mi-e mila ca va trebui sa taiem/scoatem de acolo toti copacii.

Poate stiti vreo procedura de reconditionat pomi?
Acum ceva ani am scos la cineva caruia i-am facut o casa, 2 pruni mari (peste 10ani). Am sapat cu excavatorul pe raza de 1m., i-am agatat cu sufe si i-am tras in sus pana au iesit din pamant. Aveam  gropi mari , sapate unde a vrut sa-i mute si i-am plantat acolo. Apa la greu, zilnic si sunt si acum in picioare si fac fructe din belsug.


#45
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postxjl, on 15 mai 2017 - 14:54, said:

Acum ceva ani am scos la cineva caruia i-am facut o casa, 2 pruni mari (peste 10ani). Am sapat cu excavatorul pe raza de 1m., i-am agatat cu sufe si i-am tras in sus pana au iesit din pamant. Aveam  gropi mari , sapate unde a vrut sa-i mute si i-am plantat acolo. Apa la greu, zilnic si sunt si acum in picioare si fac fructe din belsug.

Aha, o sa ii intreb pe cei care vin pt defrisare. Noi am putea sa ii replantam pe marginea terenului in spate.

Am vazut caisi si am mancat zarzare cand am fost in week-end :).Posted Image

#46
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
salutare vecina,

Noi am curatat acum vreo 2 ani cu un nene din zona, a luat vreo 2 "bene" de vegetatie si ceva moloz de pe teren... a costat vreo 1200 ron cu totul (excavator inclus) daca imi amintesc bine. Daca te intereseaza zi-mi pe pm si iti spun numarul, nu e o recomandare neaparat ci doar o informatie.

Pe langa ce am scris in postul anterior (imi pare rau ca sunt cel care iti da vestile astea dar am trecut prin asta si stiu cum e..) vezi ca in CU ai si taxa de "trama stradala" 2% din valoarea constructiei...taxa de protectie cu alte cuvinte. Practic intre 1 si 2 k eur infunctie de valoarea proiectului...pe care trebuie sa ii platesc si eu la depunerea AC...

#47
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postcatalijns, on 15 mai 2017 - 16:20, said:

salutare vecina,

Noi am curatat acum vreo 2 ani cu un nene din zona, a luat vreo 2 "bene" de vegetatie si ceva moloz de pe teren... a costat vreo 1200 ron cu totul (excavator inclus) daca imi amintesc bine. Daca te intereseaza zi-mi pe pm si iti spun numarul, nu e o recomandare neaparat ci doar o informatie.

Pe langa ce am scris in postul anterior (imi pare rau ca sunt cel care iti da vestile astea dar am trecut prin asta si stiu cum e..) vezi ca in CU ai si taxa de "trama stradala" 2% din valoarea constructiei...taxa de protectie cu alte cuvinte. Practic intre 1 si 2 k eur infunctie de valoarea proiectului...pe care trebuie sa ii platesc si eu la depunerea AC...

Am rezolvat cu defrisarea, deja azi se lucreaza. Sper sa salvam un stejar, un nuc si cativa fructiferi.
Cu trama am citit deja, sunt sufleteste pregatita :).

#48
bojancostin

bojancostin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.12.2014
Multa bafta.
Noi a trebuit sa avem o fereastra in camera tehnica unde avem centrala pe gaz.
Costin, str. Armeneasca.

#49
atech

atech

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 26.07.2004
Salut,

Am citit comentariile de pana acum si vin si eu cu urmatoarele recomandari:

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca banii pentru contruire vor fi imprumutati de la banca si daca nu ai neaparat nevoie de anumite elemente poate ar trebui sa renunti la ele.
De exemplu balcoanele, cel din est este impartit de doua camere (not cool), iar cel din vest va fi inutilizabil in majoritatea timpului (soare / vant). Plus ca ai curte, ai terasa, de ce ai folosi balcoanele?
Sufrageria este mare, iar bucataria este si ea destul de mare, o sa stati mereu in bucatarie, mark my words :)
Forma casei fiind neregulata va creste costurile de construire. E ok ca da bine la design, dar e mai ok cu rata mai mica.
Pune un geam la scari chiar daca este spre nord, mai lumineaza cat de cat si holul.
In locul tau as incerca sa pun dormitorul matrimonial jos, iar sus sa ramana doua dormitoare mai mari cu o baie.

Mult succes!

#50
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Pe langa comentariile de mai sus, cateva aspecte:

- unde este locul de luat masa (dinning) ? Presupun ca nu in bucatarie, acolo nu incap macar 8 persoane la o cina..
- pe langa inutilitatea (aproape 100%) a balcoanelor la o casa sunt si pozitionate neinspirat si inguste...
- sustin ideea cu 2 bai la etaj, multe avantaje aici insa baia matrimoniala ar putea fi accesata direct si doar din dormitorul matrimonial fara sa fie nevoie sa treci prin hol pentru a ajunge in propria baie...nu mai trebuie sa explici de fiecare data copiilor si altor persoane ca "cea din stanga e baia noastra si cealalta e pentru voi...". Plus ca la atatea usi faci pe tine pana le deschizi pe toate.. :)
- la fel dressing-ul, nu sunt fan dar inteleg utilitatea insa poate nu vrei sa treci prin hol dezbracat pentru a te imbraca acolo. Daca ai acces direct din dormitor atunci poti face asta..
- dormitor matrimonial 12-13 m? Nu zic 20 dar nici ca in apartamentul din drumul taberei, e meschin.
- vestibul/windfang nu se doreste? Unde arunci cheile si paltonul cand intri in casa?

Concluzie generala: aceasta nu pare o casa de buget, sunt foarte multe spatii...si probabil multi bani irositi in sensul ca nu vor fi dati pentru chestii utile. Stiu ca s-a mai zis dar m-as orienta asap catre un arhitect bun, face toti banii daca isi cunoaste meseria, la ce optimizari si beneficii poate sa aduca..se cam plateste singur Posted Image

Edited by catalijns, 27 May 2017 - 11:59.


#51
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016

View Postatech, on 27 mai 2017 - 10:41, said:

Salut,

Am citit comentariile de pana acum si vin si eu cu urmatoarele recomandari:

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca banii pentru contruire vor fi imprumutati de la banca si daca nu ai neaparat nevoie de anumite elemente poate ar trebui sa renunti la ele.
De exemplu balcoanele, cel din est este impartit de doua camere (not cool), iar cel din vest va fi inutilizabil in majoritatea timpului (soare / vant). Plus ca ai curte, ai terasa, de ce ai folosi balcoanele?
Sufrageria este mare, iar bucataria este si ea destul de mare, o sa stati mereu in bucatarie, mark my words Posted Image
Forma casei fiind neregulata va creste costurile de construire. E ok ca da bine la design, dar e mai ok cu rata mai mica.
Pune un geam la scari chiar daca este spre nord, mai lumineaza cat de cat si holul.
In locul tau as incerca sa pun dormitorul matrimonial jos, iar sus sa ramana doua dormitoare mai mari cu o baie.

Mult succes!

Buna,

Incep in ordine inversa:
Vrem 3 dormitoare sus si unul jos - deci nu merge sa las doar 2 sus.
Pe casa scarii va fi un sistem de lumina - inca nu stiu daca geam sau luminator or smth... arhitectul vine cu propuneri.
Designul casei l-am decis neregulat pt ca nu vreau un imobil tip bloc - ne asumam costurile suplimentare.
Bucataria am vrut-o mare pt ca si eu cred ca cel mai mult acolo vom sta. Iar living-ul este decent zic eu ca suprafata (am vazut unele tip stadion de 50 mp care aveau zona dining.
Balcoanele le vreau pt view - stiu ca sunt probleme cu puntile termice dar fara ele va fi o casa tip bloc ceea ce nu vrem. Balconul cu iesire din 2 camere este pt copii, nu puteam sa il viciez pe unul. Si sunt deja mari, nu ma tem ca vor cadea or smth. Iar cel pe matrimonial este placerea mea. Sunt fumatoare si acolo voi avea soare mai mult decat jos pe terasa acoperita.

Cat despre buget si rate am asteptat multi ani sa ne putem permite si nu vreau sa facem casa tip palat dar nici ciudateniile alea cu acoperis in patru ape si pereti drepti... Vreau sa imi fie drag sa vin acasa :).

View Postbojancostin, on 26 mai 2017 - 23:25, said:

Multa bafta.
Noi a trebuit sa avem o fereastra in camera tehnica unde avem centrala pe gaz.
Costin, str. Armeneasca.

Da, e obligatoriu conform normativelor, vom avea si noi. O sa o puna arhitectul in plan, noi nu am mai adaugat-o :).
Costin tu ai deja casa/terenul? Sau esti deja mutat?

#52
anam-pop

anam-pop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 29.10.2016
Catalin,

Apreciez sfaturile si parerile tale dar te rog incearca sa fii mai constructiv in mesaje. Mare parte din comentariile tale sunt bazate pe parerile personale si ar ajuta mai mult daca te-ai pune in "pielea" mea. Sunt la prima constructie de casa (si ultima vreau sa cred) dar nu sunt total straina de vestile proaste pe care mi le-ai dat cu mult drag. Am studiat mult si locatia si stiu ce vreau ca si "must have", in plus suntem 4 suflete care vom locui acolo si am transpus in planuri stilul nostru de viata format in 15 ani de casnicie. Am completat mai jos raspunsurile mele. Multumesc!

View Postcatalijns, on 27 mai 2017 - 11:46, said:

Pe langa comentariile de mai sus, cateva aspecte:

- unde este locul de luat masa (dinning) ? Presupun ca nu in bucatarie, acolo nu incap macar 8 persoane la o cina..Noi suntem 4 by default. Daca am invitati pun masa in sufragerie - am extensibila si spatiu se face usor cand e nevoie. Nu sunt adepta dining space.
- pe langa inutilitatea (aproape 100%) a balcoanelor la o casa sunt si pozitionate neinspirat si inguste.Chestie de gust, no offence. Eu am nevoie de view si nu le vreau mari pt ca nu o sa stau f mult acolo.
- sustin ideea cu 2 bai la etaj, multe avantaje aici insa baia matrimoniala ar putea fi accesata direct si doar din dormitorul matrimonial fara sa fie nevoie sa treci prin hol pentru a ajunge in propria baie...nu mai trebuie sa explici de fiecare data copiilor si altor persoane ca "cea din stanga e baia noastra si cealalta e pentru voi...". Plus ca la atatea usi faci pe tine pana le deschizi pe toate.. Pe planul postat de mine apar 2 bai la etaj. Vreau sa cred ca nu te-ai uitat atent si de aceea nu le-ai reperat Posted Image. Este o baie matrimoniala si o baie separata cu acces de pe hol. Usa pe care o vezi pe hol langa baia matrimoniala este pentru acces facil in zona de dulapuri interpusa intre dormitorul matrimonial si baie.
- la fel dressing-ul, nu sunt fan dar inteleg utilitatea insa poate nu vrei sa treci prin hol dezbracat pentru a te imbraca acolo. Daca ai acces direct din dormitor atunci poti face asta Pentru imbracat nu am nevoie sa trec prin hol Posted Image. Dressing-ul mare e pt depozitat haine si calcat, ma imbrac in zona de dormitor.
- dormitor matrimonial 12-13 m? Nu zic 20 dar nici ca in apartamentul din drumul taberei, e meschin Meschin pare pt cei care stau mai mult in dormitor decat in alte zone. Nu stiu daca ai copii mari dar in afara de dormit si teme nu vreau sa ii incurajez sa stea sa se joace la calculator/tableta in camera lor Posted Image. De aceea avem curte si wireless-ul corect dimensionat isi va face treaba si in living sau pe terasa.
- vestibul/windfang nu se doreste? Unde arunci cheile si paltonul cand intri in casa? Am scris intr-un post mai vechi ca vom avea un dulap special la intrare delimitat si inchis unde vor fi pozitionate cele necesare. In plus, noi nu "aruncam" cheile - avem un loc special unde le depozitam Posted Image.

Concluzie generala: aceasta nu pare o casa de buget, sunt foarte multe spatii...si probabil multi bani irositi in sensul ca nu vor fi dati pentru chestii utile. Ma repet probabil dar nu vreau o casa de buget stilul "merge si asa" si e chestie de gusturi.
Stiu ca s-a mai zis dar m-as orienta asap catre un arhitect bun, face toti banii daca isi cunoaste meseria, la ce optimizari si beneficii poate sa aduca..se cam plateste singur Aici iti dau perfecta dreptate. Am avut ceva de furca cu sotul din dotare sa il conving ca 2-3000 eur inseamna o economie mult mai mare ulterior...

View Postcatalijns, on 04 mai 2017 - 13:33, said:

Ana-Maria: 99.9999% in CU scrie minim 3 m SI h/2 la cornisa! Daca arhitectul tau nu a vazut asta...mi-as pune niste semne de intrebare, e basic treaba asta!
Un sfat?: mergeti asap la primarie (urbanism) si consultati-va pentru ca sunt foarte stricti pe subiect...altfel veti pierde mult timp..

Cu act notarial cu vecinul merge doar daca puneti casa pe calcan, in rest trebuie sa modifici PUD-ul ceea ce dureaza aproape un an, costa ceva..obtii maxim 0.5 m derogare si nu ai garantie ca vei obtine asta dupa aproape 1 an.

Catalin,

Ratasem sa iti raspund la mesajul asta si e un topic f fierbinte pt cei care construiesc in zona.
Cu Sandu ma stiu deja, de cand am inceput sa cautam teren in Mogosoaia Posted Image .
Tu ai vrut sa te apropii de vecin la constructia ta si nu ti-au dat voie? Ti-au cerut PUD in mod oficial? Iti pot da exemple de oameni care au construit in livada in ultimul an si nu au avut probleme. Da-mi un mesaj pe privat si hai sa ne si cunoastem Posted Image

#53
bojancostin

bojancostin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.12.2014

View Postanam-pop, on 29 mai 2017 - 09:12, said:


Buna,

Incep in ordine inversa:
Vrem 3 dormitoare sus si unul jos - deci nu merge sa las doar 2 sus.
Pe casa scarii va fi un sistem de lumina - inca nu stiu daca geam sau luminator or smth... arhitectul vine cu propuneri.
Designul casei l-am decis neregulat pt ca nu vreau un imobil tip bloc - ne asumam costurile suplimentare.
Bucataria am vrut-o mare pt ca si eu cred ca cel mai mult acolo vom sta. Iar living-ul este decent zic eu ca suprafata (am vazut unele tip stadion de 50 mp care aveau zona dining.
Balcoanele le vreau pt view - stiu ca sunt probleme cu puntile termice dar fara ele va fi o casa tip bloc ceea ce nu vrem. Balconul cu iesire din 2 camere este pt copii, nu puteam sa il viciez pe unul. Si sunt deja mari, nu ma tem ca vor cadea or smth. Iar cel pe matrimonial este placerea mea. Sunt fumatoare si acolo voi avea soare mai mult decat jos pe terasa acoperita.

Cat despre buget si rate am asteptat multi ani sa ne putem permite si nu vreau sa facem casa tip palat dar nici ciudateniile alea cu acoperis in patru ape si pereti drepti... Vreau sa imi fie drag sa vin acasa Posted Image.



Da, e obligatoriu conform normativelor, vom avea si noi. O sa o puna arhitectul in plan, noi nu am mai adaugat-o Posted Image.
Costin tu ai deja casa/terenul? Sau esti deja mutat?

Ne-am mutat acum 2 ani.
Cateva recomandari, daca imi permiti. Sunt foarte necesare prize si becuri in exteriorul casei pentru diferite activitati pe care le poti avea. De obicei se trage curent electric si catre poarta auto/pietonala si eventual la o magazie de depozitat diverse. Instalatie de apa e bine sa ai si catre o zona de gratar/magazie si pentru udat gradina.

#54
florinc78

florinc78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 28.03.2012
Ma bag si eu in discutie, ca nespecialist ce sunt. Pentru distanta fata de gardul vecinilor este posibil sa ai doua variante: cu geamuri si fara geamuri. Din ce stiu eu, daca nu ai geamuri pe partea cu vecinul (sau sunt sablate, fixe, etc) este posibil sa te apropii mai mult, ar fi trebuit sa scrie in CU.
Uitandu-ma pe planuri as avea o intrebare: pentru scara, ce inaltime a treptei ai? Mi se pare cam mic locul ala. Usa aia dintre living si bucatarie eu as face-o mai mare, oricum pe peretele ala nu poti sa mai pui mobila pentru ca e intre alte 2 usi. Pentru balconul de la etaj, cel cu 2 intrari : exista un motiv pentru care este amplasat pe partea cu sufrageria? Imi inchipui ca oricum terasa va fi acoperita intr-un fel sau altul si s-ar putea folosi acel balcon pentru a acoperi o parte din ea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate