Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare tableta buna si ieftina

Problema motor Piaggio

Academia de politie

Compatibilitate mobo cu gpu
 Stick Usb recorder

Eroare upload

Tichet rabla 2017

[noob] Afisare valoare Javascript
 Comanda element peltier

Telefon pana in 3000 lei

Ce DSLR sa aleg: D5300, D5500 sau...

Centrala de ventilatie cu recuper...
 Pomohaci acuzat de homosexualism

Intrebare achizitie

Problema fizica

sa fie transmutatia viitorul?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

ONT ZTE F668

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Grisu

Grisu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,213
Salutare,

Am vazut ca nu exista in aria asta un topic dedicat pentru ONT ZTE F668 asa ca am deschis unul.

Eu am cateva intrebari catre alti posesori de ONT ZTE F668 legate de viteza. Care este viteza voastra pe direct, prin F668(cablu), prin F668(wi-fi) ?

Deocamdata am doua teste realizate dupa cum urmeaza :

F668(cablu)
Posted Image

F668(wi-fi)
Posted Image

Direct
(Voi reveni)

F668(wi-fi) mobil iPhone 5s
Posted Image

Testele au fost realizate pe :
Dell N5010 / i3 / 6 GB RAM / SSD 120 Kingston / Wireless Card (802.11g/n) 72 Mbps / Lan 10/100

Intrebarea este daca nu cumva viteza trebuia sa fie pe WI-FI de 300 Mbps ?
Ce recomandari aveti pentru upgrade ?

#2
EricJohn

EricJohn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 21.03.2014
  • ID membru: 855,588
  • Locație: Timisoara
Ce abonament ai?
Pe Wi-Fi nu prinzi niciodată 300 Mbps cu echipamentul din dotare. Îți trebe router propriu cu banda de 5 GHz.
Pe o placă de rețea 10/100 prinzi maxim 94 Mbps.

#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,261
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Uita-te la descrierea laptopului tau,iti zice pe fata ca wirelessul e de cacao,72 mb/s (desi cel mai probabil vrea 144 in 40 mhz).La iphone testul e facut catre un server din brazilia,incearca alt server.

#4
Grisu

Grisu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,213
@xeleron - Intr-adevar wirelessul e cam de cacao la 72 Mbps, insa ma gandeam ca o sa atinga macar 60 - 70.

Se pare ca s-a strecurat o greseala la link-ul pentru test pe iPhone 5s, mai jos cel ok
Posted Image

@EricJohn - Am abonamentul de 300, merci de lamurire nu stiam ca pe placa de retea 10/100 poti sa prinzi doar 94.

Am sa mai incerc sa fac teste si pe un alt PC.
Insa, mai ramane deschisa intrebarea de ce pe Wi-Fi - iPhone 5s imi duce doar 36 D si 41 U ?

#5
diZy

diZy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,524
  • Înscris: 12.06.2006
  • ID membru: 81,687
  • Locație: Micul Paris
Dar cat vrei sa iti duca daca link-ul de negociere e la 72 Mbps? Stii cum functioneaza o conexiune wireless?

#6
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forum addict

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,221
  • Înscris: 14.10.2008
  • ID membru: 379,406
  • Locație: Slatina OT
Viteza reala in wireless este jumatatea celei negociate pe link.

#7
Grisu

Grisu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,213
Ok, incerc sa inteleg. De asta pun intrebarile, poate invat de la voi cum functioneaza o retea wireless !?

#8
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,261
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Iei viteza aia și o împarți în două că să obții viteza reală.La un link de 72 ai 36 teoretici (improbabil să obții așa ceva altundeva decât  în condiții de laborator). Atenție,viteza negociată nu înseamnă viteza cu care merge netul, adică poți avea un link bun (de 300 să zicem) dar net nașpa (de la  comuniștii de la Telekom) .Dacă vrei viteza foarte mare pe wifi din nefericire acel aparat livrat de Rds nu îți dă decât 300 teoretici (adică 150 up/down),astfel că ai nevoie de un router capabil , dar mai mult,ai nevoie de o placa wifi Ac care e scumpă​ și dubios de instalat în laptopul tău (Dell are un whitelist dacă nu mă înșel astfel că dacă placa nu e agreată de bios nu pornește laptopul).Dacă alegi varianta usb nu e nicio problemă.

#9
rednicv

rednicv

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 26.06.2008
  • ID membru: 341,682
Viteza in wireless 100/ 100 la 1 m.
Vreau sa intreb si eu daca aveti ipv6 pe lan? wireless imi da ipv6 dar pe lan nimic. Doar la mine?

#10
Grisu

Grisu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,213
@xeleron - Merci fain de explicatii. Din cate am vazut si eu ONT F668 este destul de limitat, ma gandesc sa cumpar un router si sa il pun pe bridge. La laptop nici nu stiam ca este posibil sa ii fac upgrade cu placa wifi AC. Stii cumva unde gasesc whitelist-ul precizat de tine ? Sunt curios de preturi.

Aveti recomandari pentru router care sa aiba 10/100/100, AC si 5 Ghz pe frecventa care sa fie compatibil cu FL 500 si 1000 ? Unul care l-ati testat si care sa aiba viteza buna.

#11
dd13

dd13

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 12.01.2017
  • ID membru: 975,975
  • Locație: IS
Intra in pagina de setari a ONT-ului si alege pentru Wi-Fi  latimea de canal de 40 MHz (standard e 20 MHz).

Din ce-am gasit pe net, aceasta ar trebui sa fie la: http://192.168.1.1/
Folosesti ca utilizator "user" si parola "digi", iar din meniu mergi la Network -> WLAN -> Basic

Daca nu locuiesti intr-o zona cu multe alte retele WiFi, aceasta setare ar trebui sa-ti mareasca lejer viteza de la 35 mbps la 60 mbps cel putin in aceeasi camera cu routerul.


View PostGrisu, on 21 aprilie 2017 - 13:55, said:

Aveti recomandari pentru router care sa aiba 10/100/100, AC si 5 Ghz pe frecventa care sa fie compatibil cu FL 500 si 1000 ? Unul care l-ati testat si care sa aiba viteza buna.
Vezi ca pe 5 GHz semnalul nu prea mai trece prin pereti, mai ales daca au fier beton in ei, ca blocurile din prefabricate. Tot conexiunea prin cablu e sfanta. Ca un compromis ai putea sa intinzi cabluri UTP in fiecare camera pentru a putea monta in viitor cate un AP pe 5 GHz. Doar asa vei avea WiFi rapid Posted Image

Daca stai la casa, mai degraba tragi cablu si mai montezi un AP pe 2.4 GHz (orice router WiFi N ar trebui sa poata fi configurat in mod AP) in celalalt capat al locuintei.

Edited by dd13, 21 April 2017 - 15:15.


#12
Grisu

Grisu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,213
@dd13 Am facut modificarea propusa de tine si a crescut un pic viteza. Insa, precizez ca stau la bloc si sunt destul de multe retele WI-FI, acum o sa vad cam cum functioneaza si daca nu, trec inapoi.

Posted Image

Legat de cablu am deja priza trasa in dormitor si living, exact cum ai zis si tu ... tot conexiunea pe cablu este sfanta :)
Nu stiam de treaba ca 5 Ghz nu trece prin pereti, merci de info :)

#13
dd13

dd13

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 12.01.2017
  • ID membru: 975,975
  • Locație: IS
Ai mai putea incerca sa alegi tu un anumit canal radio: 1 sau 6 sau 11 (sau poate 13) daca routerul e setat sa-l aleaga automat. Plaseaza routerul pe un raft mai sus, pozitioneaza antenele perpendicular fata de podea s.a.m.d. N-ai de ales decat sa faci o gramada de teste. Daca ai telefon cu Android, instaleaza aplicatia Wifi Analyzer (sau cauta ceva echivalent pe iOS) si vezi care canal dintre cele trei este mai liber.

La bloc ai sanse destul de mici sa treci cu 5 GHz prin pereti. Daca vrei sa faci o treaba serioasa, pur si simplu vei avea nevoie de cate un Access Point in fiecare camera, insa dupa aceasta investitie te vei alege si cu viteze prin WiFi pe masura (cu conditia sa ai laptop/tableta compatibila).


Daca ai timp disponibil si te pricepi la mesterit, cauta pe YouTube "aluminum wifi booster" :)

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users