Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

ONT ZTE F668

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
Salutare,

Am vazut ca nu exista in aria asta un topic dedicat pentru ONT ZTE F668 asa ca am deschis unul.

Eu am cateva intrebari catre alti posesori de ONT ZTE F668 legate de viteza. Care este viteza voastra pe direct, prin F668(cablu), prin F668(wi-fi) ?

Deocamdata am doua teste realizate dupa cum urmeaza :

F668(cablu)
[ https://www.speedtest.net/result/6230851086.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

F668(wi-fi)
[ https://www.speedtest.net/result/6234035392.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Direct
(Voi reveni)

F668(wi-fi) mobil iPhone 5s
[ https://www.speedtest.net/result/2061946553.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Testele au fost realizate pe :
Dell N5010 / i3 / 6 GB RAM / SSD 120 Kingston / Wireless Card (802.11g/n) 72 Mbps / Lan 10/100

Intrebarea este daca nu cumva viteza trebuia sa fie pe WI-FI de 300 Mbps ?
Ce recomandari aveti pentru upgrade ?

#2
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 21.03.2014
Ce abonament ai?
Pe Wi-Fi nu prinzi niciodată 300 Mbps cu echipamentul din dotare. Îți trebe router propriu cu banda de 5 GHz.
Pe o placă de rețea 10/100 prinzi maxim 94 Mbps.

#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Uita-te la descrierea laptopului tau,iti zice pe fata ca wirelessul e de cacao,72 mb/s (desi cel mai probabil vrea 144 in 40 mhz).La iphone testul e facut catre un server din brazilia,incearca alt server.

#4
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@xeleron - Intr-adevar wirelessul e cam de cacao la 72 Mbps, insa ma gandeam ca o sa atinga macar 60 - 70.

Se pare ca s-a strecurat o greseala la link-ul pentru test pe iPhone 5s, mai jos cel ok
[ https://www.speedtest.net/result/i/2061946553.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

@EricJohn - Am abonamentul de 300, merci de lamurire nu stiam ca pe placa de retea 10/100 poti sa prinzi doar 94.

Am sa mai incerc sa fac teste si pe un alt PC.
Insa, mai ramane deschisa intrebarea de ce pe Wi-Fi - iPhone 5s imi duce doar 36 D si 41 U ?

#5
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Dar cat vrei sa iti duca daca link-ul de negociere e la 72 Mbps? Stii cum functioneaza o conexiune wireless?

#6
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,675
  • Înscris: 14.10.2008
Viteza reala in wireless este jumatatea celei negociate pe link.

#7
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
Ok, incerc sa inteleg. De asta pun intrebarile, poate invat de la voi cum functioneaza o retea wireless !?

#8
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Iei viteza aia și o împarți în două că să obții viteza reală.La un link de 72 ai 36 teoretici (improbabil să obții așa ceva altundeva decât  în condiții de laborator). Atenție,viteza negociată nu înseamnă viteza cu care merge netul, adică poți avea un link bun (de 300 să zicem) dar net nașpa (de la  comuniștii de la Telekom) .Dacă vrei viteza foarte mare pe wifi din nefericire acel aparat livrat de Rds nu îți dă decât 300 teoretici (adică 150 up/down),astfel că ai nevoie de un router capabil , dar mai mult,ai nevoie de o placa wifi Ac care e scumpă​ și dubios de instalat în laptopul tău (Dell are un whitelist dacă nu mă înșel astfel că dacă placa nu e agreată de bios nu pornește laptopul).Dacă alegi varianta usb nu e nicio problemă.

#9
rednicv

rednicv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 26.06.2008
Viteza in wireless 100/ 100 la 1 m.
Vreau sa intreb si eu daca aveti ipv6 pe lan? wireless imi da ipv6 dar pe lan nimic. Doar la mine?

#10
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@xeleron - Merci fain de explicatii. Din cate am vazut si eu ONT F668 este destul de limitat, ma gandesc sa cumpar un router si sa il pun pe bridge. La laptop nici nu stiam ca este posibil sa ii fac upgrade cu placa wifi AC. Stii cumva unde gasesc whitelist-ul precizat de tine ? Sunt curios de preturi.

Aveti recomandari pentru router care sa aiba 10/100/100, AC si 5 Ghz pe frecventa care sa fie compatibil cu FL 500 si 1000 ? Unul care l-ati testat si care sa aiba viteza buna.

#11
dd13

dd13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 12.01.2017
Intra in pagina de setari a ONT-ului si alege pentru Wi-Fi  latimea de canal de 40 MHz (standard e 20 MHz).

Din ce-am gasit pe net, aceasta ar trebui sa fie la: http://192.168.1.1/
Folosesti ca utilizator "user" si parola "digi", iar din meniu mergi la Network -> WLAN -> Basic

Daca nu locuiesti intr-o zona cu multe alte retele WiFi, aceasta setare ar trebui sa-ti mareasca lejer viteza de la 35 mbps la 60 mbps cel putin in aceeasi camera cu routerul.


 Grisu, on 21 aprilie 2017 - 13:55, said:

Aveti recomandari pentru router care sa aiba 10/100/100, AC si 5 Ghz pe frecventa care sa fie compatibil cu FL 500 si 1000 ? Unul care l-ati testat si care sa aiba viteza buna.
Vezi ca pe 5 GHz semnalul nu prea mai trece prin pereti, mai ales daca au fier beton in ei, ca blocurile din prefabricate. Tot conexiunea prin cablu e sfanta. Ca un compromis ai putea sa intinzi cabluri UTP in fiecare camera pentru a putea monta in viitor cate un AP pe 5 GHz. Doar asa vei avea WiFi rapid Posted Image

Daca stai la casa, mai degraba tragi cablu si mai montezi un AP pe 2.4 GHz (orice router WiFi N ar trebui sa poata fi configurat in mod AP) in celalalt capat al locuintei.

Edited by dd13, 21 April 2017 - 15:15.


#12
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@dd13 Am facut modificarea propusa de tine si a crescut un pic viteza. Insa, precizez ca stau la bloc si sunt destul de multe retele WI-FI, acum o sa vad cam cum functioneaza si daca nu, trec inapoi.

[ https://www.speedtest.net/result/6238557502.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Legat de cablu am deja priza trasa in dormitor si living, exact cum ai zis si tu ... tot conexiunea pe cablu este sfanta :)
Nu stiam de treaba ca 5 Ghz nu trece prin pereti, merci de info :)

#13
dd13

dd13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 12.01.2017
Ai mai putea incerca sa alegi tu un anumit canal radio: 1 sau 6 sau 11 (sau poate 13) daca routerul e setat sa-l aleaga automat. Plaseaza routerul pe un raft mai sus, pozitioneaza antenele perpendicular fata de podea s.a.m.d. N-ai de ales decat sa faci o gramada de teste. Daca ai telefon cu Android, instaleaza aplicatia Wifi Analyzer (sau cauta ceva echivalent pe iOS) si vezi care canal dintre cele trei este mai liber.

La bloc ai sanse destul de mici sa treci cu 5 GHz prin pereti. Daca vrei sa faci o treaba serioasa, pur si simplu vei avea nevoie de cate un Access Point in fiecare camera, insa dupa aceasta investitie te vei alege si cu viteze prin WiFi pe masura (cu conditia sa ai laptop/tableta compatibila).


Daca ai timp disponibil si te pricepi la mesterit, cauta pe YouTube "aluminum wifi booster" :)

#14
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Dacă am deja un router Netgear WNDR3700 mă pot lega cu el la F668 prin cablu astfel încât să pot folosi Netgearul atât ca switch cât și ca wireless repeater? Dacă da, aveți vreun link gen YouTube care să îmi arate ce trebuie se setez în F668 și ce în Netgear?

#15
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
In ZTE nu setezi nimic. pe Netgear dezactivezi serverul DHCP, ii pui un IP din clasa pe care o aloca ZTE-ul si cablul ce vine din ZTE il pui intr-un port LAN al Netgear-ului.

#16
rdf77

rdf77

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.02.2017
Am ONT ZTE F660 . Am conectat prin wi fi un Samsung 4 k seria 6.Cand pornesc smart view din telefon (Samsung) de multe ori filmarile imi sacadeaza sau se intrerup puternic. Jocurile rulate pe telefon la fel, sacadeaza foarte puternic. Daca  opresc routerul pt ceva timp merge bine filmarile, cu jocurile problema ramane.Acest  router este prea slab pt asa ceva, credeti ca daca as lua alteva as imbunatati situatia, in special jocurile ar rula cursiv pe tv? Multumesc!

#17
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016

 rednicv, on 21 aprilie 2017 - 13:36, said:

Viteza in wireless 100/ 100 la 1 m.
Vreau sa intreb si eu daca aveti ipv6 pe lan? wireless imi da ipv6 dar pe lan nimic. Doar la mine?


Buna, ai reusit sa activezi IPv6 pe LAN pe acest tip de ZTE? merci

#18
rednicv

rednicv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 26.06.2008

 Sara_28, on 15 martie 2019 - 08:45, said:



Buna, ai reusit sa activezi IPv6 pe LAN pe acest tip de ZTE? merci

da
cu AC68U

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate