Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

ONT ZTE F668

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#19
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
Inteleg ca le-ai pus in modul bridge; fara AC68U nu a fost chip sa mearga?

#20
rednicv

rednicv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 26.06.2008

View PostSara_28, on 16 martie 2019 - 20:06, said:

Inteleg ca le-ai pus in modul bridge; fara AC68U nu a fost chip sa mearga?

asa am reusit doar. nici nu mi-am mai batut capul

#21
whiteboy

whiteboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 18.12.2007
Salutare, am si eu o problema cu un ONT ZTE F660 de la RCS&RDS.
Ideea este ca am un proiect de automatizare in care ma folosesc de un Raspberry Pi transofrmat intr-un server Web (folosind portul 80). Am incercat sa forwardez portul 80 in mai multe moduri si nu am reusit nicicum. Acum, pentru a usura putin toata treaba, am instalat pe PC XAMPP si am incercat acelasi lucru si aici, insa fara succes.
In urmatorul screenshot puteti vedea ce valori am adaugat, la LAN Host MAC Address am pus adresa din CMD ipconfig /all, dar inainte de asta am incercat si cu ip-ul din retea (192.168.1.2).
Dupa ce fac port forward, fie ca accesez IP-ul, fie ca acceses DDNS-ul setat pe digiromania.ro, sunt redirectionat catre pagina de conectare in interfata ONT-ului (192.168.1.1).
Vreo idee?
P.S. PC-ul acesta este conectat prin cablu la ONT.
[ https://i.imgur.com/d1lGHwl.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by whiteboy, 06 June 2019 - 12:08.


#22
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Vezi ca mai sunt unele porturi folosite de ei. Incearca alt port.

#23
whiteboy

whiteboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 18.12.2007
Am incercat si cu 8080, 8008, 8100, 8123, exact acelasi rezultat de fiecare data.

#24
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,189
  • Înscris: 18.04.2008
Ai verificat dacă ești în CGN?

#25
whiteboy

whiteboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 18.12.2007
Nu, nici nu stiu cum as putea verifica asta? Si ce este CGN?

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 KyKyKyKy, on 06 iunie 2019 - 12:34, said:

Ai verificat dacă ești în CGN?
WTF?!? Omu' zice ca ajunge la interfata de configurare a ONT-uli si tu intrebi de CGN? Ce treaba are una cu cealalta?

@whiteboy: Ce MAC ai setat pe ONT sau ce IP ai pus acolo. Nu am jucarie de asta dar presupun ca ai undeva unde pui IP-ul din LAN catre care faci forward-ul.

#27
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,189
  • Înscris: 18.04.2008
WTF?! Ce WTF?!
Și dacă ajunge în interfață ce? Simplu, are treabă! Dacă RDS l-a băgat în CGN, cui îi mai pasă ce face în interfață?

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cred ca nu intelegi despre ce e vorba si o dai inainte ca o moara stricata cu CGN. Daca ajunge in interfata ONT-ului din Internet ce treaba are CGN-ul si daca ar fi CGN in clipa in care ajunge in ONT inseamna ca acceseaza IP-ul de pe WAN de pe ONT si forward-ul ala e facut gresit. Inteles? Sau ne facem ca nu?

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am vazut mai demult la un tplink ca daca voiai sa faci forward la portul 80 te forta sa schimbi portul pentru interfata de management...

Sau poate totusi o fi activat remote management?

#30
whiteboy

whiteboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 18.12.2007
Salutare din nou, am reusit sa rezolv "problema". O scriu si aici, poate pe viitor ii va ajuta pe cei care incearca sa faca port forwarding pe ONT-ul ZTE F660 de la RCS&RDS.

Am facut din prima toate lucrurile corect. Tot ce trebuie sa faci stii este IP-ul local al serverului.
Acesta se poate afla din CMD cu comanda ipconfig /all in Windows / ifconfig -a sau ip a in sistemele Unix (Linux, OSX, Raspbian, etc). Al meu e 192.168.1.2, iar serverul ruleaza pe portul 80.

M-am conectat la interfata de administrare a ONT-ului si am navigat la
Application - Port Forwarding unde bifat Enable,
am completat numele cu ceva sugestiv,
am selectat protocolul TCP and UDP,
am lasat liber WAN Host Start IP Address si WAN Host End IP Address pentru ca am o conexiune prin cablu intre ONT si server,
WAN Connection: Internet,
WAN Port Start: 80,
WAN Port End: 80,
LAN Host IP: 192.168.1.2 (sau MAC-ul serverului daca bifam Enable MAC Mapping),
LAN Host Port Start: 80,
LAN Host Port End: 80
si in sfarsit Save/Modify.
Acesti pasi au fost urmati de prima data, insa problema explicata de mine tot aparea fie ca accesam IP-ul public sau DDNS-ul setat in pagina de administrare a contului de pe digiromania.ro.
Dupa un ticket la support[at]rdslink[dot]com si un raspuns venit in 10-15 min, operatorul mi-a transmis ca totul functioneaza exact asa cum trebuie, am incercat cu el la telefon, nu functiona.

Problema era ca, nu stiu cum si de ce, pentru a accesa pagina serverului din exterior trebuia o conexiune securizata (https), chiar daca eu fac port forward la portul 80 si nu 443.

Acum totul functioneaza cand accesez https://ippublic sau https://ddns.go.ro
Totusi, cand accesez aceleasi adrese cu o conexiune nesecurizata ma redirectioneaza spre aceeasi pagina de configurare a ONT-ului, ceea ce nu e o problema pentru mine, fiind o proiect mic si privat.

Inca o mentiune, nu pot accesa adresele publice din interiorul retelei, doar de pe alte conexiuni.

Spor!
Edit: text formating.

Edited by whiteboy, 09 June 2019 - 07:04.


#31
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
Buna, tot pe subiect legat de ZTE F668,
Am o situatie, nu pot sa vad pe dispozitivele androide legate la wifi in reteaua locala, folderul share de pe o masina cu windows10. Adresa in aplicatiile androide (in secventa de accesare prin browse), am definit-o si cu litere si prin IP si nu reuseste sa ajunga in locul respectiv, imi da o eroare de genu "nu exista nimic share in locatie".

In conditiile astea, banuiesc ca ruteru probabil ar trebui configurat corespunzator. Ma puteti indruma, ce ar trebui sa verific/modific dupa caz?
Merci!

Edited by Sara_28, 11 July 2019 - 08:30.


#32
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Daca nu vezi device-urile conectate pe wifi cu cele pe cablu - aflate in acelasi lan- posibil ca:
1) sa ai optiunea AP isolation / client isolation activata pe partea de wifi - dezactiveaz-o! (daca exista)
2) posibil ca acest device sa nu permita comunicarea wlan/lan - singura solutie sa vezi toti clientii (wifi/cablu) in acelasi lan este mai jos:
3) renunta la functia de wifi de pe ont si pune un switch dupa ont in care conectezi un AP pentru wifi si tot in switch-ul respectiv conectezi toate device-urile pe cablu.

Ce reply ai daca dai ping din windows intr-un client wifi si invers?

#33
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
Merci,
1) Exista Enable isolation in WLAN > Basic si Enable SSID isolation in WLAN > SSID Settings, ambele debifate.
2) Am testat pe 2 deviceuri wifi, putin probabil ...dar nu exclus.
3) Am in vedere daca in final ajung la concluzia ca nu e din setarile F668.

Ping din windows spre wifi device imi da:
Reply from [...] Destination host unreachable.

#34
OwlDoom

OwlDoom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 02.01.2009

View PostSara_28, on 11 iulie 2019 - 11:04, said:

Merci,
1) Exista Enable isolation in WLAN > Basic si Enable SSID isolation in WLAN > SSID Settings, ambele debifate.
2) Am testat pe 2 deviceuri wifi, putin probabil ...dar nu exclus.
3) Am in vedere daca in final ajung la concluzia ca nu e din setarile F668.

Ping din windows spre wifi device imi da:
Reply from [...] Destination host unreachable.
Nu am acest model de ONT, dar am avut acceași problemă. Așa este, dispozitivele wi-fi nu pot comunica cu cele pe fir. Eu am trecut ONT-ul în modul bridge (prin apel la Digi) si am conectat un router.

#35
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si totusi problema se rezolva simplu, cu o sesizare la Digi...

Edited by diZy, 12 July 2019 - 09:20.


#36
OwlDoom

OwlDoom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 02.01.2009

View PostdiZy, on 12 iulie 2019 - 09:20, said:

Si totusi problema se rezolva simplu, cu o sesizare la Digi...
Pe modelul meu, ONT ZTE F660RV1, mi-au spus cei de la Digi că firmware-ul actual nu permite rezolvarea problemei, singura opțiune a fost bridge+router.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate