Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pana unde poate merge o acuza5...

lipsa simtului realitatii in poli...

Arici in curte

Telefoane achizitionate de pe OLX
 Incalzire pardoseala slim (renova...

Probleme echitatie amatori

Scurgere chiuveta -> teava co...

Trigger Warning (2024)
 Pareri cartiere/zone in care ati ...

Care este culoarea normala de soia?

Comertul cu arcuri si arbalete

Masini pe benzina usor pretabile ...
 Am primit facturi dupa ce am renu...

Camere video, supraveghere curte....

Epilator care nu smulge puful

Realizare comanda pompa submersib...
 

Artefacte care sfideaza istoria

* * - - - 1 votes
  • Please log in to reply
197 replies to this topic

#109
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016
Craniul din Kabwe  , Craniul de bour din Iacuția și Craniul de Toxodon preistoric

-  Craniul din Kabwe (actuale denumire a localitații din Zambia, unde a fost găsit ) sau Omul din Broken Hill, care se află în prezent în custodia British Museum

http://www.cunoastel...iu1-521x264.jpg

Fosila reprezintă  o specie unică pe scara evoluției umane si a rămas în istorie sub denumirea de Homo rhodesiensis. Craniul a fost descoperit la 17 iunie 1921 de către minerul elvețian Tom Zwiglaar.
Predat autoritaților, craniul a fost clasificat de specialiști ( printre care antropologului Arthur Smith Woodward ) drept o fosilă neanderthaliană cu o vechime prezumată la circa 40.000 de ani, estimare dată în urma unor presupuneri superficiale. Nu atat originea și vechimea fosilei au constituit subiectul aprigelor dispute din lumea științei, cât o gaură perfect sferică situată in partea stânga a craniului, în zona în care ar trebuit să se afle urechea individului.
Marginile orificiului nu erau fisurate, așa cum ar fi fost normal să fie daca hominidul ar fi fost lovit de o piatră, o suliță sau un cuțit de os, armele care se presupune că ar fi existat la vremea când acesta trăia. Mai mult, partea dreaptă a craniului lipsește, ca și când ar fi fost smulsă de o forță din interior. Cum nici o eventuală atingere a sa cu târnacopul minerului nu putea produce o astfel de rană, nu ramânea decat ca un medic legist sâ își spună părerea. Examinat atat in Germania, cât și în Marea Britanie, craniul a produs un șoc atunci când rezultatele analizelor au fost date publicitații, iar concluzia a fost unanimă: doar un glont este capabil sa produca o astfel de rana !
Testele ulterioare au arătat ca vârsta ramașițelor depășește 100 000 ani.

Cine poseda atunci o armă de foc, extrem de elaborată, care să producă o astfel de rană?
Explicațiile logice au intîrziat, însa, să apară. Orice teorii păreau din start sortite eșecului. Orificiul nu putea fi produs de o lamelibranhiată și nici de viermii care deteriorează, în mod normal, fosilele marine. Broken Hill nu s-a aflat niciodată pe fundul mării. Mai plauzibilă pare ipoteza conform căreia orificiul se datorează unui meteorit de mici dimensiuni. În cazul acesta, hominidul ar fi trebuit sa stea culcat, astfel încat meteoritul să îi perforeze craniul cu o precizie milimetrică, exact in zona numită de criminaliști „zona mortală”. Dar in acest caz, „arma crimei” lipsește cu desavarșire. Nu la fel ar fi stat situația și în cazul unui eventual glonț  metalic, susțin legiștii, știut fiind ca metalul se oxidează și dispare uneori dupa doar cativa ani.

- Craniul de bour din Iacuția, care se află în prezent în custodia Muzeului de Paleontologie al  Academiei de Stiinte din Moscova.
În Iacutia zilelor noastre s-a descoperit craniul unui bour, al cărui craniu prezintă un orificiu perfect sferic, tot in „zona mortala”, zonă situată în cazul bourului exact pe axa osului frontal. Răni asemanatoare nu au fost semnalate decat in cazul animalelor care ataca potentialul vanator si care isi apleacă fruntea expunandu-si in fata gloantelor tocmai aceasta partea a capului.
Nici in acest caz nu exista fisuri sau alte semne care sa tradeze o rana produsa de o armă primitivă sau  de  dinții  unui  eventual  pradator.  De asemenea,  este  exclusă  acțiunea  eroziva  a  moluștelor. Nici Iacuția nu s-a aflat vreodata pe fundul vreunei mari.
Ceea ce este de-a dreptul șocant este faptul ca in cazul bourului rusesc, rana nu a fost una mortală. Proiectilul, indiferent de natura sa, s-a oprit in apropierea membranei creierului, lasând craniului timp sa înceapă procesul de vindecare. Animalul a murit din alte cauze decat cele legate de rana craniana. Testele au mai dezvaluit ca vechimea fosilei este relativ aceeasi cu cea a Omului de la BrokenHill.
Atunci, cine, oare, se plimba in urma cu peste 100.000 de ani de-a lungul continentelor înarmat cu o arma percutanta, de calibru mic (ambele rani sunt identice si au calibrul 8 mm), prin urmare extrem de performantă? Va trebui sa rescriem istoria si sa acceptam faptul ca nu Homo Sapiens a fost prima ființa cu adevarat inteligentă de pe Terra? Este posibil ca o alta civilizatie sa se fi dezvoltat pe Pamant cu mult inaintea omului modern? Sa fie urmele din craniile celor doua creaturi dovada unei culturi mai vechi decat istoria cunoscuta? Sunt doar cateva dintre intrebarile care se nasc, inevitabil, in urma unor exemple de acest gen. Pana la solutionarea acestor mistere este nevoie, insa, de dovezi palpabile, iar istoria, asa cum ne-a obisnuit deja, poate fi plina de surprize.
  

-Un  alt  caz  asemănător  cu  cele  doua  expuse  ma i sus, il  constituie  o  fosilă  de  Toxodon,  mamifer  preistoric, asemanator hipopotamilor de azi, disparut in Pleistocen (era care începe acum 1,8 milioane de ani ). Curios este faptul ca in fosila veche de aproape 2 milioane de ani a fost descoperit un varf de sageata. Cum in urma cu 2 milioane de ani nu existau hominizi capabili să creeze o astfel de arma, mai ales in America de Sud, unul dintre ultimele continente populate, misterul nu poate decat sa se adanceasca.

Edited by Zalmoxis10, 09 September 2017 - 19:33.


#110
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,060
  • Înscris: 31.07.2007

 leogoto, on 08 septembrie 2017 - 16:26, said:

dupa teoria ta, ar trebui sa sparga piata.

Pai, nu-i teoria mea. Nu cred ca l-au pus aia pe mexican sa felieze cariera numa' de amoru' filmarii :D

#111
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016
Bateria antică babiloniană  

https://3.bp.blogspo...eria-bagdad.jpg
http://static.meiono...4c07e60ba4d.jpg
http://2.bp.blogspot...dad battery.jpg
http://4.bp.blogspot...a de Bagdad.png

În 1938, dr. Wilhelm, un arheolog austriac, studiind materialele stocate în Muzeul Bagdad, a găsit un obiect care ar putea schimba drastic conceptele acceptate ale cunoștințelor antice.
Era un recipient de ceramică galbenă de cincisprezece centimetri, datat acum două milenii, care conținea un cilindru format dintr-o foaie de cupru de 12 inch cu un diametru de aproximativ patru centimetri. Lipirea marginilor folii de cupru pentru a forma cilindrul s-a făcut cu un amestec de staniu similar cu cel folosit astăzi pentru sudare. Partea de jos a cilindrului a fost terminată cu un disc de cupru cu marginile pliate într-un capac și sigilate cu un material izolator. Un alt strat de material izolator  a etanșat partea de sus, ținând o tijă de fier suspendată în centrul cilindrului de cupru. Tija prenta urme că a fost corodată de un agent acid.
Cercetătorii și-au dat seama imediat  că erau în fața unei  baterii electrice vechi.
Vechiul artefact găsit în Muzeul Bagdad, Irak, precum și altele care au fost descoperite în această țară, datează din timpul ocupației Parte, între 248 î.H. și 226 d.Hr.  În cadrul Muzeului Bagdad, au fost găsite și vase de cupru acoperite cu un strat subțire de argint care au fost extrase din siturile sumeriene din sudul Irakului, datate cel puțin 2500 î.Hr. Efectuând o ușoară incizie în aceste vase a fost descoperită o suprafață albastră subțire care este caracteristică lucrărilor de argint placate prin electroliză pe o suprafață de cupru. Se pare că Partii ar fi putut moșteni acest procedeu  de la o civilizație mult mai veche.
Acum câțiva ani s-a sugerat că s-ar fi putut folosi ca electrolit  oțet  obținut din struguri zdrobiți.
S-a testat o replică a celulei Bagdad cu un rezultat pozitiv, obținându-se 0,87 V. Mai multe celule în serie ar fi dat suficient potențial pentru a face placarea electrolitică a obiectelor mici.
Cu câțiva ani în urmă, Motorola a anunțat un cip cu microprocesor care a avut un consum foarte redus de energie, arătându-l în funcționare, alimentat  de două fire care au fost înfipte  într-o lămâie .
Sunt suficiente două metale diferite și un electrolit acid. Electrolitul poate fi și o soluție de sare cu apă.
Din alte studii, se pare că utilizarea unor baterii similare ar fi putut fi normală în Egiptul antic, unde mai multe obiecte au fost găsite în diverse locuri, cu semne că au fost placate electric. Există mai multe constatări în alte regiuni care sugerează că utilizarea energiei electrice poate fi de mare amploare.
Una dintre ele este centura găsită în mormântul generalului chu Chu (265-316 î.Hr.), care este făcut cu un aliaj de aluminiu de optzeci și cinci la sută, zece procent de cupru și cinci procente de mangan. Singura metodă viabilă de producere a aluminiului din bauxită este un proces electrolitic efectuat după ce alumina (compozitul mineral extras din sol) s-a dizolvat în criolit topit.Această metodă a fost brevetată în secolul al XIX-lea !

Edited by Zalmoxis10, 10 September 2017 - 10:01.


#112
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 Zalmoxis10, on 07 septembrie 2017 - 23:49, said:

De unde ai luat textul ? Aș vrea să citesc mai mult , deși nu agreez tot ce ai scris .
E al meu.
Compilatie de mai multe lecturi.
Vezi Velikovski, ''Ciocnirea lumilor".
Vezi ''The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind'' de J.Jaynes.
Sau asta:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/t7EAlTcZFwY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#113
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016
Despre problemele arheologiei, vezi Charles Ginenthal, Pillars of the past.
Cat despre genealogii si ce popoare descind din cine, e destul de bun Herman Hoeh, Compendium of world history, le zice destul de bine zic eu.

Sigur, multi is contra lor dar si stiinta oficiala are probleme, ho-ho.

Edited by grrrrr, 11 September 2017 - 10:58.


#114
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016
Bara metalică filetată gasită într-o geodă din munții Mazong ( China )

https://gaetaniumber...-di-lanzhou.jpg
https://video.search...e6b&action=view - filmulețul prezintă și alte artefacte; artefactul la care am făcut referire apare începând cu minutul 0:48 .

O geodă neobișnuită în care era încastrată cu o bară metalică filetată a fost găsită de colecționarul chinez Zhilin Wang  într-o excursie de cercetare în munții Mazong, situați la granița dintre provinciile Gansu și Xijiang.
Piatra în formă de pară este extrem de tare și are o culoare neagră misterioasă. Este de aproximativ 8 x 7 cm și cântărește 466 de grame.
Partea cea mai surprinzătoare a pietrei este bara metalică în formă de con de 6 cm, care conține fire filetate clare. Piatra este una dintre cele mai valoroase din China și din lume. Există multe ipoteze despre formarea acestei pietre, dar toate par a fi incredibile.
Bara metalică filetată cu șurub este încastrată în materialul litic negru. În plus, lățimea firului filetat rămâne constantă de la capătul gros la capătul subțire.
O geodă este o rocă de formă sferică sau alungită, care conține în interiorul său o scobitură (cavitate) căptușită cu cristale dispuse cu vârful spre interior.
Artefactul misterios a fost trimis către un laborator pentru a fi analizat. S-a stabilit că are o vechime de câteva milioane de ani. Pornind de la aceste fapte s-au născut două ipoteze:
- prima susține că geoda ar putea să provină dintr-un meteorit care s-a prăbușit pe Terra cu mult timp în urmă și astfel bucata de metal ar proveni de pe o planetă neidentificată, care ar fi susținut viață inteligentă cu milioane de ani în urmă.
- cea de-a doua teorie spune că de fapt pe Terra ar fi trăit civilizații extrem de inteligente cu mult timp înaintea noastră.
Specialiștii nu au nici un fel de explicație despre modul în care a fost introdus artefactul în geodă și nici cine l-ar fi putut fabrica, dar este cert că adevărul despre istoria îndepărtată a planetei noastre va rămâne un mister poate pentru mult timp.

Acest artefact este plasat în familia descoperirilor imposibile sau ale obiectelor care nu ar fi trebuit să existe pentru că nu se pot oferi explicații logice cu privire la proveniența lor.

#115
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 Zalmoxis10, on 16 septembrie 2017 - 13:23, said:

Specialiștii nu au nici un fel de explicație despre modul în care a fost introdus artefactul în geodă și nici cine l-ar fi putut fabrica, dar este cert că adevărul despre istoria îndepărtată a planetei noastre va rămâne un mister poate pentru mult timp.
Pentru cine nu citeste si asteapta explicatii doar de la specialistii oficiali, da, e foarte frustrant.

#116
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016
Oameni șopârlă !

http://photos.imagee...5_1024x2000.jpg
http://www.hybridsri...ke-Figurine.jpg
http://coolinteresti...0206-145734.jpg
http://www.atlantisb...icollection.jpg
https://www.ancient-...05/2_Lizard.jpg
https://i.pinimg.com...99b6c754ef6.jpg
https://i.pinimg.com...a8b14979e79.jpg
http://www.bibliotec...eptile22_07.jpg

Irakul de astăzi este considerat pe scară largă locul de plecare al civilizației sumeriene și din vechea Mesopotamie.
La începutul anilor 1900, arheologii au început să lucreze la un sit cunoscut sub numele de Al Ubaid. Aici au descoperit obiecte care au precedat sumerienii. Mai interesant, cercetătorii au descoperit tot felul de artefacte și sculpturi care au reprezentat o formă de oameni șopârlă, completate cu căști, mănunchiuri și costume. Există chiar și o sculptură a unei persoane de șopârlă care alăptează un copil. Imaginile ar putea fi pur și simplu legate de închinarea la divinități, asemănătoare cu modul în care alte culturi au reprezentat figuri de câine, șarpe sau cai ca reprezentări ale zeilor lor. Desigur, există și convingerea că aceste artefacte indică o formă de oameni șopârlă preumani sau călători străini care au existat în regiune.

#117
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 Zalmoxis10, on 18 septembrie 2017 - 23:51, said:

Oameni șopârlă !
Posibil sa fi fost metafore, sau divinitati inspirate de fenomenele astronomice vazute atunci si de starea de spirit total confuza de dupa Babel, sau pur si simplu mutanti concoctati la Babel.

#118
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016

 grrrrr, on 19 septembrie 2017 - 09:18, said:

Posibil sa fi fost metafore, sau divinitati inspirate de fenomenele astronomice vazute atunci si de starea de spirit total confuza de dupa Babel, sau pur si simplu mutanti concoctati la Babel.
Am precizat exact ce spui tu în postare. Totuși, pare un pic cam absurd să creezi asemenea statuete umanoide cu cap de șopârlâ.

Oricum, sunt unele afirmații care susțin că pe Terra au fost mai multe civilizații ante-umane.
Curios mi se pare, că într-una se susține că Terra era populată de unele ființe oarecum umanoide, dar mult mai înalte și având culoarea pielii albăstruie.
Am spus "curios", fiindcă mi se pare că acestă afirmație pare să fi inspirat filmul  "Avatar". Este observația mea și mă întreb dacă a mai sesizat cineva acest fapt.

#119
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,701
  • Înscris: 04.06.2007

 Mount_Yerrmom, on 17 mai 2017 - 21:48, said:

Nu poate avea loc o revolutie tehnologica bazandu-te doar pe manufactura, in absenta unei revolutii industriale.
Si totusi, acei oameni au reusit sa construiasca mecanismul respectiv.

Nu stiu daca a fost prezentat exemplul cu urmele de pasi, fosilizate peste trilobiti, de la Antilope.
http://www.revistama...nt/view/7027/2/

Edited by tiestodj20, 19 September 2017 - 20:03.


#120
Zalmoxis10

Zalmoxis10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 28.02.2016
Telefon mobil vechi de 800 ani descoperit in Austria ?
Laptopuri în antichitate ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ei-SjH99pfc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#121
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
De unde stii ca telefonul ala nu e un fals? Butoanele alea pot fi apasate?

#122
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,336
  • Înscris: 05.08.2015

 tiestodj20, on 19 septembrie 2017 - 19:44, said:

Si totusi, acei oameni au reusit sa construiasca mecanismul respectiv.

Asa, si?

#123
Erwin_Rommel

Erwin_Rommel

    Titlul membrului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 17.04.2017
.

Edited by Erwin_Rommel, 24 September 2017 - 09:38.


#124
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

 Dihorul Razboinic, on 23 septembrie 2017 - 22:21, said:

De unde stii ca telefonul ala nu e un fals? Butoanele alea pot fi apasate?

intriganta este asemanarea cu un obiect ca tine de tehnologia zilelor noatre
acuma....ca are sau nu 800 de ani, eu oricum nu-s de acord cu datarile !

#125
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

 LORELYAN, on 24 septembrie 2017 - 12:57, said:


intriganta este asemanarea cu un obiect ca tine de tehnologia zilelor noatre
acuma....ca are sau nu 800 de ani, eu oricum nu-s de acord cu datarile !
Pina nu gasesc undeva mai la adincime si un telefon-caramida, iar mai la adincime si unul de-ala cu disc eu zic sa uitam de telefonul ala.

#126
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

 Zalmoxis10, on 23 septembrie 2017 - 17:41, said:

Telefon mobil vechi de 800 ani descoperit in Austria ?
Karl Weingartner, of the Art Replik studio in Germany, who revealed the phone was a piece of artwork he created, and the images of it were stolen to create the hoax.
The story about it being found by archaeologists was completely fabricated.
He said: “I am the producer of this clay-tablet cellphone with cuneiform letters on it.
“My photo of this artwork went around the world.
“More than 500 newspapers reported from the so called "Alien-mobile-phone" and used the photo from a YouTube Video from Paranormal Crucible.
“Paranormal crucible used my photo without my permission.”

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate