Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Licenta Windows 10

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1603 replies to this topic

Poll: Inainte de a posta cititi primul post din topic. (106 member(s) have cast votes)

Inainte de a posta cititi primul post din topic.

  1. Aveti detalii despre licenta (22 votes [20.75%])

    Percentage of vote: 20.75%

  2. Aveti 3 link-uri extrem de utile (9 votes [8.49%])

    Percentage of vote: 8.49%

  3. DA !!! Dupa upgrade, la instalarea pe curat a ACELEIASI versiuni se activeaza automant online ! (75 votes [70.75%])

    Percentage of vote: 70.75%

Vote Guests cannot vote

#1567
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,226
  • Înscris: 05.01.2006
@Robert: Pentru 15-50 lei eu zic să nu te stresezi... Fără cont ms și mergi mai departe. Nimic greșit.
Adică nu este greșit nici dacă-ți faci cont nici dacă nu-ți faci cont MS...

#1568
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View PostLeo2006, on 13 octombrie 2023 - 23:05, said:

Fa-ti cont mai ales ca e licenta retail. Poti sa o faci si peste un an. Important sa se inregistreze licenta si pe cont ca sa se vada ca e pe acelasi user la inlocuirea pc-ului. La timpul potrivit va trebui sa dezactivezi licenta pe vechiul pc. Exista instructiuni pe net cum se face.
Ok, cum fac contul acum? După ce deja am instalat Windows?

#1569
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,226
  • Înscris: 05.01.2006
https://support.micr...11-3d56b15c0aaf

#1570
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,826
  • Înscris: 30.08.2006
https://account.micr...ount?lang=ro-md
Dupa finalizare, te conectezi cu contul Microsoft in Windows dupa care poti reveni la contul local.

#1571
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View PostRavy, on 13 octombrie 2023 - 23:17, said:

@Robert: Pentru 15-50 lei eu zic să nu te stresezi... Fără cont ms și mergi mai departe. Nimic greșit.
Adică nu este greșit nici dacă-ți faci cont nici dacă nu-ți faci cont MS...
Nu e vorba de bani (berea a costat 24 de lei). Deci nu e o avere. E chestia că peste ceva vreme poate licențele nu vor mai fi așa ieftine. Pe emag sub 100 de lei nu găsești licență.
Inca o chestie. Cineva spunea că licențele de pe Cel.ro sunt ok. Poate că așa o fi. Dar e și acolo ceva dubios. Licențele nu sunt vândute de Cel.ro ci de parteneri. Am căutat pe net partenerii respectivi. Și i-am sunat. Nici unul nu a răspuns la telefon. Pe fiecare i-am sunat de vreo 4 ori. Nici unul nu m-am sunat înapoi.
La un partener pe site am făcut o comanda de licență. Pe site-ul partenerului. Am ales metoda plata transfer bancar. Mă așteptam să primesc pe mail o proforma. Nu am primit nimic. La finalul comenzii pe site-ul partenerului mi se dădea un cont la banca Transilvania unde sa depun banii. Nu tu mail, nu tu proforma, nimic. Normal că nu i-am dat nici un ban. Mă așteptam să mă sune să zică că am făcut o comanda și nu am.achitat. Nu mă sunat nimeni.
Am mai sunat și la alte firme care vând licențe ieftine. Deși pe site-ul lor scriu că acorda asistenta gratuita la activarea licenței și descărcare Windows, nici una nu răspunde la telefon. O firma care nu răspunde la telefon mie nu îmi inspiră încredere. Posibile tepe.
Asta înseamnă că și acum sunt șanse mici să iei licențe ieftine.

Edited by Robert_Kiran, 14 October 2023 - 08:35.


#1572
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,226
  • Înscris: 05.01.2006
Când achiziționezi de pe site-uri vechi și de încredere nu te stresa suplimentar pentru că în cel mai rău caz recuperezi banii. Ref date de contact ai în general dreptate, dar asta dacă iei direct de la acel partener și nu prin cel. Suport licență este simplu și nu ai nevoie de telefon pentru asta (primești în scris pașii în general) - link download Windows este pe site-ul Microsoft, licența este un cod ce se introduce la instalare iar activarea se face automat de Windows când dă de net, sau dacă acel calculator nu are net se poate face telefonic cu un robot Microsoft (nu cel sau partener) - deci practic nu prea ai ce suport să primești de la vânzător.

Edited by Ravy, 14 October 2023 - 08:44.


#1573
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007
Mai am o întrebare. Cel care mi-a dat licență a cumparat-o legal. Are și factura la ea, a dat pe ea 20 de lei. Firma de la care a luat licența exista și acum ... Dar acum la ei e 55 de lei. Dar nu aici e problema.
Totuși am o nelămurire. In instrucțiunile primite scria că dacă nu activează licență în 6 luni de la cumparare, aceasta își pierde valabilitatea. Nu a fost cazul, că trecuseră doar 3 luni și ceva. Dar e ceva ciudat. De ce și-ar pierde valabilitatea o licență cumpărată legal? Care e explicația logica?

#1574
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,826
  • Înscris: 30.08.2006
Chiar asa, foarte ciudat ?  La ei poate sta la vanzare si un an dar imediat ce ti-a vandut-o, trebuie sa o activezi in 6 luni. Ce zice Microsoft de treaba asta ? La antivirus am intalnit treaba asta cu licenta activata inainte de a o instala pe pc. Bitdefender face magaria asta. O licenta luata cu un an in avans a expirat pentru ca o activase ei imediat. ii deranjeaza ca le cumperi licentele in perioada reducerilor si ca o vei folosi doar peste un an pentru ca nu mai ofera prelungire la pret promo. Deja am luat in calcul sa renunt la serviciile lor.

Logica e ca o refolosesc pana ajunge in blacklist iar ei ofera garantie 6 luni. In caz de vreo problema la activare, iti vor da alta in acest termen.

Edited by Leo2006, 14 October 2023 - 15:09.


#1575
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 24.11.2019
Noi am utilizat ani de zile Windows spart/hackuit. Si CP/M 2,6 (Spectrum, Cobra), CP/M 3.0 (Commodore 128), PC-DOS, MS-DOS, DR-DOS (pana aici nici nu stiu daca putea fi vorba de sistem spart!), Windows 95, 98, 2000, Vista etc.

Mergea Windows 7 si se actualiza de drag. Dar trebuia sa stii ce faci. Si s-a si upgradat la Windows 10 ulterior. Windows 10 PRO.

Mai nou, dupa ce licentele electronice si chiar cele insotite de mediu optic s-au ieftinit, am inceput sa le utilizam pe acestea. Desigur ca am gasit licente si cu 16.000 lei dar si cu cateva zeci de lei. Le-am preferat intotdeuna pe cele mai ieftine netinand cont de lozinca "suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin".

In acest moment, numai pentru contul meu MS am inregistrate 2 licente platite de Windows 10 (una OEM si una retail) iar una urmasa a Windowsului spart acum ani si ani de zile. Mai este una instalata pe o masina virtuala pe o structura mai potenta, licentiata si ea. Asta virtuala vad ca s-a activat fara nicio problema cu cheia 0.
Attached File  Licente.png   179K   18 downloads

Toate le-am utilizat de cand a aparut Windows 10 si pe una dintre platforme (compatibila) a fost upgradata la Windows 11.
Attached File  About.png   16.4K   17 downloads

Pe scurt, eu sunt extrem de multumit de contul MS si atasarea licentelor la acesta, de licentele electronice dar si de cele pe mediu de stocare.

Am modificat pe cele 3 platforme pe care le utilizez de foarte multe ori structura HW iar la unul dintre PC am schimbat simultan placa baza, memoria, procesorul, placa video si am mutat SO de pe HDD pe SSD de cate doua ori. Initial, cu Samsung Data Migration Tool am clonat SO de pe HDD pe SSD SATA si ulterior pe M.2. Asta pe structura cu licenta OEM! De cand am schimbat placa de baza am fost chestionat dupa clonarea sistemului si boot daca "am efectuat modificari majore in sistem" si dupa raspunsul afirmativ si confirmarea cu Authenticator sistemul a functionat "ca uns".

Pe structura cu licenta retail, nu a mai trebuit sa fac nimic. Pur si simplu dupa modificari, boot si confirmarea cu Authenticator MS totul a functiionat tot ca uns.

Pe primul sistem, un laptop Toshiba Satellite L401 care nici nu este documentat ca ar lucra cu Win 10, upgradat de la Windows Vista (cu licenta!) la Windows 7 spart, care ulterior s-a upgradat la WIndows 10 gratuit, SO functioneaza inca si primeste si update.
Alaltaieri 12 am facut ultima actualizare. Asta in ciuda faptului ca SO a fost instalat cu ajutorul Rufus pe un mediu (HDD) extern - vechiul Win2Go care nici el nu mai este suportat de MS. Sic! Vezi mai sus poza cu licente. Totusi, poate ar avea o oarecare importanta, pe Toshiba am fost ani de zile insider. Nu stiu daca ar avea totusi vreo importanta! Cert este ca merge inca. Incet/lent, dar merge. Este un fel de backup suplimentar salvarii de siguranta a imaginii SO si datelor pe mediu extern.

Pentru fiul meu care lucreaza in domeniul IT am cumpart de la inceput licente Windows retail pe suport fizic iar calculatorul lui a "suferit" upgradeuri HW si mai profunde si mai dese. Dar, indiferent de modul in care am facut upgradeul, dupa boot, autentficare, totul a mers ca uns.

Am utilizat si alte produse MS care fiind cu licentele inregistrate in contul MS au functionat dupa orice am facut, upgrade HW, reinstalare sistem etc. Imediat si fara probleme.

1 Am pus un video la intamplare dar cand am instalat sistemul nu-l stiam. Eu nici nu am avut nevoie de altceva decat sa fiu de acord cu upgradarea, mesaj venit automat de la MS.

Edited by MiaJiro, 14 October 2023 - 17:20.


#1576
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007
Am gasit asta pe net. Vad ca aici e o metoda de a dezactiva licenta fara cont. E reala chestia?

https://licente-digi...si-o-reactivez/

Edited by Robert_Kiran, 17 October 2023 - 18:06.


#1577
Ru-Warrior

Ru-Warrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 12.08.2017
am licente luate cu 4 eur de pe ebay

de 4 ani

merg si acum

daca cumva nu mai merg, mai iau cateva

niciodata nu voi da mai mult de suma asta, pentru ca nu merita

#1578
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,411
  • Înscris: 16.03.2011

View PostRobert_Kiran, on 17 octombrie 2023 - 18:05, said:

Am gasit asta pe net. Vad ca aici e o metoda de a dezactiva licenta fara cont. E reala chestia?

https://licente-digi...si-o-reactivez/
Acolonse refera la licenta retail si stergerea ei de pe pc in vederea folosirii le altul.Partenerii emag vand aceleasi licente vandute de partenerii cel dar la suprapret

#1579
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007
Deci se da urmatoarea problema. Instalat pe un laptop Windows 10 Pro. Am folosit o liceenta retail - deci din aceea cu cheie. Am facut cont microsoft. In contul ala imi apare acest laptop. Problema e ca vreau sa ii schimb hdd cu un ssd. Deci va trebui sa recuperez licenta. Cum o pot recupera? Cand ma duc in meniul de activare, mi se spune Windows este activatcu o licenta digitala legata de contul dvs microsoft. M-am tot uitat in contul meu microsoft, si nu vad unde ar trebui sa intru sa dezactivez licenta. Cum o dezactivez? a facut cineva asa ceva?
Rog ajutor.
Multumesc.

#1580
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,226
  • Înscris: 05.01.2006
S-a tot scris aici: nu trebuie dezactivata și reactivata pentru același pc, iar la instalare pe ssd alegi doar aceeași versiune (pro sau home) iar când îți cere cheie sari peste (skip) și cand  va da de net se va activa singur (cheia digitală este pe serverele Microsoft)

#1581
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007
Asta se intampla la o licenta OEM. Si da am verificat acest lucru ieri. Am avut un laptop cu Windos 11, care din pacate avea dor 129 GB ssd. Am schimbat SSD-ul cu unul de 512 gb, iar licenta s-a activat singura. Dar era licenta OEM, adica din aia care se baga in placa de baza.
Acum revin la cazul meu. Laptopul asta vechi, am instalat pe el o licenta RETAIL. Din aia cu cheie cu litere si cifre. Sigur cheia asta se reactiveaza singura? Sa nu schimb hdd-ul sa ma trezesc ca am pierdut si cheia.

Edited by Ravy, 30 October 2023 - 20:12.


#1582
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,226
  • Înscris: 05.01.2006
Sigur se reactivează singura și cea retail dacă este același pc și doar ssd diferit

#1583
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View PostRavy, on 30 octombrie 2023 - 20:12, said:

Sigur se reactivează singura și cea retail dacă este același pc și doar ssd diferit
Multumesc frumos. Maine voi face operatiunea. Sa speram ca are sa mearga.

#1584
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,751
  • Înscris: 12.09.2015

View PostRobert_Kiran, on 30 octombrie 2023 - 20:20, said:

Multumesc frumos. Maine voi face operatiunea. Sa speram ca are sa mearga.

Merge mai mult ca sigur,stai linistit.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate