Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

! BRANSAMENT ENEL ILFOV - ROG SFATURI URGENT

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
asa se arunca cu capul inainte multi oameni si apoi se plang ca ...
las-o balta, sunt destule case de cumparat, intr-o tara normala respectivul dezvoltator nu ar vinde nimic in aceasta situatie

in urma cu cativa ani am cumparat un apartament intr-un bloc nou construit prin berceni, bransamentul era tot provizoriu
ce sa vezi, pentru bransamentul "final", enel a cerut sa faca un sant prin curtea complexului (erau 3 blocuri) si sa fie proprietar pe acel sant, adica o linie de vreo 50 cm de teren viitoare cota indiviza
din cate imi amintesc, la data respectiva inca nu erau contracte de proprietate, erau doar antecontracte, asa ca dezvoltatorul a "vandut" respectiva bucata de teren enelului..

#20
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
Ai nevoie de Acte Notariale de la TOTI proprietarii,in plus...


Un ordin al președintelui ANRE, nr. 59/2013, care impune o limită de 100 de metri de la rețea peste care lucrurile se complică foarte mult. În cazul în care distanța de rețea este mai mare de 100 de metri, “la înregistrarea cererii de racordare pentru o locuință individuală având o putere solicitată mai mică de 30 kVA, operatorul de distribuție concesionar are obligația să comunice solicitantului printr-o scrisoare de răspuns informații cu privire la demersurile efectuate până în momentul respectiv în scopul dezvoltării rețelelor de distribuție pentru electrificarea localității sau pentru extinderea rețelelor de distribuție în zona respectivă, inclusiv calendarul de realizare a lucrărilor.” Cu alte cuvinte, cetățeanul respectiv va fi informat despre planurile companiei în zonă și va putea să estimeze câte luni/ani/decenii mai are de așteptat până va avea acces la curent (până când rețeaua va ajunge la mai puțin de 100 de metri de casa sa).

#21
adrian153

adrian153

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 08.04.2011
Cate case sunt in construite in zona?

#22
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009

 sorin.gheorghe, on 15 noiembrie 2016 - 23:15, said:

Buna seara,

Am increderea ca printre dvs. se afla si persoane care lucreaza in domeniu si sunt binevoitoare in a ma  ajuta cu cateva sfaturi pentru rezolvarea urmatoarei spete. Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte ( casa P+1) intr-un ansamblu de 7 imobile aflate in zona Chiajna - Rosu, Jud. Ilfov. Astazi am fost anuntat de catre dezvoltator ca el nu ne poate asigura bransamentul permanent la niciuna din casele pe care acesta le construieste intrucat cei de la ENEL i-au  cerut printre altele si un acord la notar de la toti proprietarii de pe strada respectiva, indiferent daca este casa locuibila sau doar teren, acord prin care se poate utiliza drumul de servicute al fiecarul proprietar de teren de pe strada respectiva cu privire la saparea santului ce conduce cablul de la punctul de transformare aflat in capatul strazii pana in dreptul caselor pe care acesta le construieste. Dezvoltarorul justifica imposibilitatea de a identifica toti proprietarii de pe strada respectiva si strangerea comuna a acestora la notar in vederea semnarii acordului, fapt pentru care intentioneaza sa lase bransamentul provizoriu, cel avizat pentru durata santierului pana la semnarea contractelor de vanzare-cumparare ale locuintelor dupa care sa se spele pe maine si fiecare sa se descurce cum poate. Acest lucru implica costuri pentru fiecare cumparator de casa din complexul rezidential, lucru care nu este tocmai confortabil financiar si contrar celor convenite cu dezvoltatorul la data semnarii pre-contractelor de vanzare-cumparare.
Va rog sa ma ajutati cu informatii suplimentare, in cazul in care aveti cunostintele necesare referitor la existenta acestei cerinte a ENEL ILFOV ( acord notarial de la fiecare proprietar de teren de pe strada respectiva) intrucat nu as dori sa suport eu acest cost cu bransamentul pe viitor si de asemenea, cum ma sfatuiti sa actionez pentru a preveni acest lucru.
O seara buna !

mai exact, in ce zona e ansamblul rezidential ? fratele meu si-a construit casa tot prin zona aceea (pe langa belsugului residence) si stiu ca a avut batai de cap tot cu acordurile proprietarilor din zona, tot pentru enel; unul dintre proprietari este israelian si la momentul respectiv nici nu era in tara. fratele meu l-a contactat pe mail, in engleza, n-a primit nici-un semn. abia cand i-a trimis israelianului un al doilea mail, in care se pomenea discret despre avocat si dat in judecata, a primit acordul.
asta se intampla acum 2 ani, cu aproximatie.

Edited by corinadaniela, 16 November 2016 - 13:47.


#23
sorin.gheorghe

sorin.gheorghe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 03.08.2007
Buna seara,


Doresc sa va multumesc acelora dintre voi care si-au facut timp sa vina cu o parere in sprijinul meu si anticipat celor care o vor face.
Tin sa le raspund acelora care mi-au recomandat sa renunt la a mai achizitiona acest imobil, ca speta este mai complicata si este ceva mai greu de facut acum pasul inapoi (insa pe viitor daca voi constata ca nu sunt alte posibilitati nu ma voi da inapoi de la a o face) din diverse motive  printre care enumar  :

- avansuri date catre dezvoltator ( mai mare sau mai mai mic in functie de posibilitati - eu personal am achitat un avans fff mare )
- costuri suplimentare cu personalizarea locuintei altele decat cele oferite de dezvoltator.
- multa munca si timp alocat pentru a realiza aceste modificari pe care in momentul actual nu am cum sa le cuantific.
- faptul ca imi doresc in continuare aceasta locuinta.

Mentionz ca nu sunt singurul in aceasta situatie mai sunt si alte persoane fizice in situatia mea, iar eu unul am incercat sa ma documentez in toate privintele cand am luat decizia de a achizitiona o casa pentru a evita astfel de situatii insa se pare ca "experienta" dezvoltatorilor este net superioara.

Trecand peste acest aspect,  la recomandarile dvs astazi am incercat sa obtin cat mai multe informatii si nu numai. Am reusit  totodata sa intru in posesia fisei de solutii de la ENEL si se pare ca motivul pentru care dezvoltatorul amana bransarea este costul exorbitant cu realizarea bransamentului electric, cost pe care se pare ca l-a subestimat si pe pare acum nu  si-l mai doreste a-l suporta. Deodata motivul amanarii racordari cu energie electrica,  cel cu obtinerea acordurilor de la toti proprietarii a trecut pe plan secund fiind cotat cu sanse reale de a nu mai fi nevoit (dezvoltatorul ) sa il obtina.

Tot din documentarea efectuata astazi  si unor discutii cu mai multi amici , se pare ca cei de la ENEL sunt obligati sa sustina o parte din aceste cheltuieli cu bransamentul pe care dezvoltatorul trebuie sa o achite integral la inceputul lucrarilor, cu o cota parte ce  urmeaza ca ENEL  sa o calculeze ulterior, aceasta cota reprezentand o analiza proprie de eficienta economica a operatorului.

Cam acestea sunt informatiile noi si astept in continuare sfaturi/pareri de la dvs.

#24
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Ai scris ca "Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte" , dar "eu personal am achitat un avans fff mare".

Cred ca solutia este ca toti cei afectati de situatie sa va asociati si sa puneti presiune pe dezvoltator. Depinde si ce scrie prin hartiile pe care le aveti.

#25
sorin.gheorghe

sorin.gheorghe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 03.08.2007

 pasilla, on 16 noiembrie 2016 - 21:50, said:

Ai scris ca "Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte" , dar "eu personal am achitat un avans fff mare".

Cred ca solutia este ca toti cei afectati de situatie sa va asociati si sa puneti presiune pe dezvoltator. Depinde si ce scrie prin hartiile pe care le aveti.

Multumesc pentru sfat. Am spus ca sunt in curs intrucat de achizitionare nu sunt proprietar inca . Nu am decat antecontractul semnat cu dezvoltatorul, avansul dat catre el si bineinteles in discutii cu banca pentru diferenta de pret.

O seara buna !

#26
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Eu sper ca se va rezolva favorabil, chiar daca cu ceva bataie de cap specifica in RO.

Trebuie sa fiti putin mai "nesimtiti", dar elegant,  decat dezvoltatorul.

Edited by pasilla, 16 November 2016 - 21:59.


#27
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,723
  • Înscris: 25.01.2007

 godaro, on 16 noiembrie 2016 - 08:30, said:



Parerea mea este ca pt ATR final dezvoltatorul ar fi fost obligat sa investeasca in post trafo si nu vrea asta! O lasa in sarcina voastra.

E o potlogarie ce ti se spune.

In linii mari am avut dreptate. Am gresit cu trafo, poate.

@initiator: uita_te bine in ante/contract si studiaza cu atentie care sunt termenii in care se realizeaza transferul de proprietate. Ameninta-l ca in lipsa unui bransament final denunti antecontractul si soliciti rambursarea avansului. Este ca si cum locuinta nu e finalizata, nu ar avea geamuri. Corect?

Poate reusesti sa te mai coalizezi cu alti vecini ca sa mariti presiunea adupra dezvoltatorului.
Deci locuinta nu e gata la termen = antecontract incalcat !
Succes

#28
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,288
  • Înscris: 17.03.2009

 sorin.gheorghe, on 16 noiembrie 2016 - 21:39, said:

Tot din documentarea efectuata astazi  si unor discutii cu mai multi amici , se pare ca cei de la ENEL sunt obligati sa sustina o parte din aceste cheltuieli cu bransamentul pe care dezvoltatorul trebuie sa o achite integral la inceputul lucrarilor, cu o cota parte ce  urmeaza ca ENEL  sa o calculeze ulterior, aceasta cota reprezentand o analiza proprie de eficienta economica a operatorului.
Poti sa postezi acea fisa de solutie ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate