Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Era salamul mai bun inainte?
Last Updated: Jun 05 2016 10:58, Started by
andutza15
, May 26 2016 17:36
·
0
#37
Posted 29 May 2016 - 22:05
maximg, on 27 mai 2016 - 17:24, said:
Adevarat este ca industria alimentara , si aparitia salamului ca aliment de" zi cu zi " s-a facut tirziu , si multi veniti de la tara , il tratau ca pe ceva boieresc , nu consumau , nu stiau de unde sa cumpere . Noi astia care eram interesati , stiam unde sa gasim , iar salamul de sibiu , sau cum spuneam ghiudemul si babicul , pe vremurile alea l-am descopert , nu ca altii care nici azi nu stiu " cu se se maninca " . Putini erau care in anii 70 stiau de salam , de ciupercile la borcan ( ciuperci cu maioneza ...) , sau conserve de ton ... ...si nu este exagerare ... tirziu in anii 70 , multi in Bucuresti , gateau la soba cu petrol ...asa ca salamul era in vis .... |
#38
Posted 02 June 2016 - 00:56
Dragii mosului, salamul a fost bun cam pana prin 1980 cand a inceput criza de alimente. Dupa aceasta data au inceput sa fure in draci aia de la fabricile de mezeluri, sa puna mai multa soia decat carne, hartie igienica si alte mizerii. Si chiar si asa erau mai gustoase decat acum din cauza ca era din carne gustoasa, foloseau alte rase de porci. Acum sunt rasele adte de import care au mai putina grasime si mai multa carne dar nici gust nu mai au. Aceeasi chestie e si cu rosiile. Cum erau inainte de 89 si cum sunt acum?
Edited by Freddy12, 02 June 2016 - 00:59. |
#39
Posted 05 June 2016 - 10:58
da, erau mai buna, atata timp cat se mai gaseau. dupa 80, intr-adevar, se cam "dilua" reteta originala dar ce se producea si mergea la export era super ok. atat in vest cat si sin URSS . si se aplica nu jnumai la salamuri, carnati care pana prin 80 erau excelente (in comparatie cu gunoaiele de acum) dar in RFG cand ajungeau rosii din RO in piete : era coada la ele. ale noatre chiar mai aveau gust de rosii nu de platic. vb de anii 80...
din pacate, salamul de sibiu , asta cu certificare EU : membrana de platic iar in loc de "mucegaiuri nobile" stropeala cu faina.... bon apetit ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users