Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Defect ciudat Videorecorder Panas...
 lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...
 Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024
 Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?
 

P+1 langa livada

* * * * * 7 votes
  • Please log in to reply
1982 replies to this topic

#91
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,693
  • Înscris: 11.03.2006

View Postmarco71, on 08 august 2016 - 13:39, said:

stai sa vezi si reversul (o casa in 30mp), la "tiny house, big living" Posted Image

Ai vazut episodul cu aia care aveau Saint Bernard? Am stat sa ma uit special sa vad ce fac cu cainele.

#92
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Eu stau într-o casa relativ mica și chiar mica dupã anumite standarde. 100mp+. Și mai e și veche.
Amu ceva ani, a intrat parca dihania în cunoscuții, prietenii mei și în decurs de vreo 2 ani, toți s'au mutat, si'au ridicat case mari, blocuri, biserici etc. Parca a fost o olimpiada. Știu ca unii chiar s-au întrecut care se muta primii.
În fine, acum toți așteptau sa fac și eu mișcarea, numa ca eu batman, batman.
Am avut în câteva rânduri reacții de la musafiri, cu mâinile în buzunar și cu ochii roata: și tu când te muti?
Dupã o vreme am început sa am reacții: știi, tu nu ai gândit prost, casa mica, întreținere mica, cheltuielile mici.

Când ai casoi mare și nejustificat ești fericit o singura luna. Prima luna când te muti. La sfârșitul lunii încep sa vina facturile și fericirea se diminueazã. Curent, gaz, apa, rate la banca, asigurare, impozit. Toate astea sunt mai mult sau mai puțin proporționale cu dimensiunea casei.

E ușor sa adaugi mp și cu un pic efort ii și construiești. Mai greu sa ii cari în spate ani și ani de cheltuieli. Când chiar ai nevoie de spațiu și chiar trebuie, asta e, ii faci. Știu persoane cu multi copii, 3 generații etc sub același acoperis. Dar când calculezi 60-70 mp de persoana, începi deja sa fabulezi. Dacã punga tine nu e o problema. dar știți cum e, câteodatã turnuletele se judeca în mp și etaje

#93
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Mai e mult pana departe, pana una alta m-am gandit sa termin gardul lateral dintre mine si vecinul si am primit o oferta. Stadiul gardului se poate vedea in pozele de pe prima pagina, structura e gata, mai trebuie prinse scandurile orizontal.

Lucrarile ar :
-o mana lac pe scanduri;
-o mana vopsea pe partea metalica (stalpii rectangulari si cornier);
-gaurit cornierul si lemnul si prins cu surub si piulita (cate 2 pt fiecare scandura);
-taiat lemnul la dimensiuni (acum au cam 2m si trebuie taiate pe la 1,8m);

Sunt cam 50ml de gard, trebuie realizate vreo 25 de panouri de gard (aproximativ 270 de scanduri de prins) = 4000 lei. E mult, e putin, e corect? Cum vi se pare?

#94
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
2-3 persoane, o saptamana. Si asta din cauza timpului de uscare al lacului si al vopselei (dupa o zi se poate zgaria foarte usor).
Bani munciti, dar mai usor.
Pretul pare ok, dar se putea si mai jos.


#95
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Oferta nr.2 - de la baiatul care mi-a turnat caminul pt apa - 4 ... 400 de lei :))) . Probabil o sa se trezeasca sa mai ceara ceva pe parcurs cand va vedea ca e destul de migaloasa treaba, dar nu ajung nicicum la 4000, asta e clar.

Mi-a propus suruburi de 60mm lungime si 6mm grosime (scandura are aproximativ 3cm grosime si mai e cornierul), ar trebui sa fi ok cred.

Ca vopsea pt metal as lua una 2:1 care are si grund (stalpii sunt grunduiti deja dar a aparut rugina destul de multa pe ei). Pentru lemn cred ca voi lua un lac ceva. Mi-a propus sa vopseasca lemnul dupa ce il prinde pe gard, o fi in regula asa sau ii zic sa il vopseasca inainte?

#96
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
mai bine inainte...altfel risti sa putrezeasca exact la prindere unde nu poate da dupa ce il fixeaza pe gard.

#97
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Vreo recomandare pentru vopsea/lac? Maine ma duc sa cumpar, ca se pare ca baiatul nr.2 e nerabdator sa inceapa treaba. Am masurat azi - scandura plus cornierul ajung cam la 4cm, el mi-a zis sa iau suruburi lungi de 6 cm, oare este suficient sau ma trezesc ca sunt prea scurte si nu putem prinde bine piulitele? Multumesc pentru atentie.

#98
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
Cele de 6 iti ajung si daca vrei sa pui si 2 piulite. Raman 2 cm (minus capul surubului). Daca vrei sa te convingi, ia un surub si fa o proba... Cel care va face lucrarea este singur? Ca in 2 este mai usor.

#99
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
A venit azi cu fratele lui, suruburile sunt intr-adevar suficient de lungi. E buna vopseaua, acopera perfect si de la prima mana, dar le-am zis sa dea doua. Am luat kober pana la urma si pentru stalpii de metal oskar ce se poate aplica si pe rugina pentru ca pe alocuri au aparut pete de rugina prin grundul dat.

#100
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Au terminat oamenii cu gardul pana la urma, vopseaua e chiar buna, recomand oricui, cand ploua se formeaza niste bobite de apa care aluneca de colo-colo, la cum se vede treaba s-ar putea sa nu aiba nevoie de intretinere urmatorii 3 ani.

Proiectul se misca precum ochiul mortului, arhitectul a facut primele vizite la primarie se pare, in paralel inginerul structurist se va ocupa de specialitatea lui, dupa care urmeaza celelalte specialitati. Am mai facut niste mici modificari, conform atasamentelor, si inca ceva ce nu apare inca acolo sunt peretii exteriori care nu vor fi de 30 ci de 25. Ce ziceti de iluminarea naturala a dormitorului 2, (2 ferestre late de 1 si cu hp 0.2 cred). Fiind pe colt asa o sa fie ok, sau mai bine ii spun sa il faca normal pe cel din josul planului (care da spre est), adica 2m latime cu hp0.9 sau 0.4 sau whatever?

In fine, astazi am reusit pentru prima data sa vizitez o locuinta care are sistem de ventilatie cu recuperare de caldura atasat la un put canadian. Dupa experienta live si discutia cu beneficiarul sunt impresionat si chiar mi-as dori asa ceva. Casa are vreo 140 de mp utili cred, cu un gol peste living.

Il foloseste de vreo 6 ani si e foarte multumit, nu a avut nici un fel de probleme sau interventii, singura treaba a fost sa curete de praf filtrele din interiorul unitatii, care este pusa intr-un pod nelocuit. Unitatea e Mitsubishi Lossnay nu stiu exact modelul, se pare ca e cel mai mic, cu capacitate de filtrare 250 mch, tubulatura ingropata pt putul canadian este Rehau Awadukt parca, cu tratament de ioni de argint impotriva bacteriilor, lucrarea e ok, are inclinatie corespunzatoare catre un camin unde se scurge condensul.

Temerea mea este legata de dezvoltarea carcalacilor in interiorul tubulaturii care poate duce la compromiterea intregului sistem. E greu de verificat acest lucru, dar cred ca ar trebui sa apara in primul rand un miros specific si chiar am bagat nasul intr-un din aductiunile de aer proaspat si nici vorba de asa ceva.

Nivelul zgomotului unitatii e imperceptibil de la etaj (sub nivelul podului adica), langa el la 2 metri se aude foarte incet un fasait, daca sunt printre voi pasionati de quiet computing stiti ca exista niste ventilatoare de 12 cm foarte silentioase, Noctua, eu am asa ceva in desktop si se aude cam la fel. Sistemul functiona de prima treapta de viteza (cea mai joasa). Beneficiarul a spus ca asa l-a tinut non-stop de la instalare si e multumit de rezultat, mi-a spus ca inainte sa vin eu a fumat o tigara in bucatarie si m-a invitat sa vad cum e. Se simtea un "hint" de fum, dar cred ca in alte 10 minute ar fi fost aproape imposibil de detectat mirosul.

Nivelul zgomotului in apropierea gurilor de aductiune este foarte scazut, casa era intr-un cartier foarte linistit, departe de oras. In casa nu era deschis televizorul, frigiderul era la departare, se auzea un usor fasait in lipsa oricarui alt zgomot in casa. In timpul unei conversatii normale zgomotul nu mai putea fi perceput.

Curenti de aer nu se simteau, mi-a spus dumnealui ca se mai intampla iarna cand e foarte frig sa se simta un curent de aer deranjant deasupra canapelei, drept pentru care mi-a spus ca ar fi bine ca gurile sa fie la departare de locul unde stam in mod normal (masa,birou, canapea, etc).

A costat in jur de 10.000 toata treaba, in jur de 3000 putul canadian (tubulatura, conexiuni/coturi/garnituri, caminul pt condens si turnul de admisie) vreo 2000E unitatea Mitsubishi si restul manopera (sapatura - e ingropata la 1.8, din ce stiam eu ma asteptam sa fie cel putin la 2m daca nu la 2,5) plus grile, tevi interioare, izolatii, etc. Avea si o baterie de preincalzire dar zicea ca nu a folosit-o niciodata. De ce - nu am mai intrebat. Podul era izolat pe capriori cu vreo 3 cm de spuma din aceea aplicata, si pe placa de beton erau vreo 12 cm de polistinre sau vata nu mai stiu exact, pentru ca era acoperit de scandura. In conditiile astea se simtea mult mai cald decat afara si a spus ca nu exista vreodata pericolul ca unitatea sa inghete.

Aparatul are un mic panou de comanda de la distanta, de acolo se schimba intre cele 2 trepte de viteza ale ventilatorului si se poate activa manual bypass-ul, desi are un sistem automat de activare.

Attached Files



#101
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Cred ca unitatile Mitsubishi Electric Lossnay au schimbator de entalpie, ceea ce inseamna ca transfera si o parte din umiditate de la aerul mai uscat catre aerul mai umed.

Iarna aerul de afara este foarte uscat, are foarte putina umiditate.
Daca unitatea de ventilatie recupereaza doar caldura, atunci aerul din interior o sa ajunga foarte uscat.
Daca unitatea de ventilatie recupereaza si umiditatea, atunci o parte din umiditatea din aerul evacuat va fi transferata inapoi catre aerul introdus si astfel in casa se va pastra un nivel mai normal de umiditate.

Vara avem umiditate mare afara si (ar trebui sa) avem umiditate mai scazuta in interior, datorita climatizarii.
Daca unitatea de ventilatie recupereaza si umiditatea, atunci aerul evacuat, in drumul sau catre exterior, va fura o parte din umiditatea aerului introdus si astfel in casa se va pastra nivelul mai scazut de umiditate.

#102
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Binevoitorul beneficiar nu avea un termohigrometru si nici eu nu m-am gandit sa aduc, dar "ochiometric" parea ca umiditatea e in limite normale. Asa stiu si eu, ca aceasta unitate recupereaza si un procent insemnat din umiditate, facand exact ceea ce spui tu. E un lucru bun in principiu, nu-i asa?

#103
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostBylly00, on 16 noiembrie 2016 - 12:29, said:

E un lucru bun in principiu, nu-i asa?
Pentru clima de la noi, da, e un lucru bun.

Iarna avem perioade cand aerul exterior are vreo 2 - 3 grame de umiditate pe metru cub de aer.
Vara avem perioade cand aerul exterior are vreo 15 grame de umiditate pe metru cub de aer.
Iar noi, la temperaturile uzuale din locuinte, avem nevoie de aprox. 10 grame de umiditate pe metru cub de aer.

Dar, ca sa-si indeplineasca functia vara, este nevoie de o unitate de A/C la interior sau macar un dezumidificator.

Edited by kolfleading, 16 November 2016 - 13:52.


#104
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Oare nu se poate pune un accesoriu care sa regleze umiditatea in sensul scaderii ei cand aerul din incapere e prea umed si la fel este si cel din exterior? Care sa se instaleze in acelasi mod ca bateria de preincalzire.

Ce am mai vazut ca au noile unitati de la ei este functia night purge - cam ceea ce fac unii colegi de aici - scoate aerul care s-a incalzit in timpul zilei si il schimba cu aerul racit pe timpul noptii (deci un bypass automat pe timpul noptii, in zilele foarte calde).

#105
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostBylly00, on 16 noiembrie 2016 - 14:37, said:

un accesoriu care sa regleze umiditatea in sensul scaderii ei cand aerul din incapere e prea umed si la fel este si cel din exterior?
Asta ar face un aparat A/C sau un dezumidificator.


View PostBylly00, on 16 noiembrie 2016 - 14:37, said:

Care sa se instaleze in acelasi mod ca bateria de preincalzire.
Se poate face dezumidificare centralizata pe tubulatura, dar nu e asa simplu ca si cu bateria de preincalzire.
Si nu va fi usor de gasit un meserias care sa stie ce are de facut.
Din acest motiv, eu zic ca mai bine pui un A/C clasic sau un dezumidificator.

Exista unitati de ventilatie cu recuperare de caldura care au incorporat dezumidificator, dar costa 5000 EUR.
De exemplu Hidros GHE / FHE: http://www.hidros.eu...ing-systems/fhe
(acest aparat se vinde sub mai multe marci, cu nume diferite).

#106
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Eftin, sa ia tot rumanu'. Cred ca o sa imi pun totusi un aer conditionat pe casa scarii, ca sa nu mai trebuiasca sa dau gauri ulterior si sa distrug fatada. Daca chiar va fi nevoie bag si un dezumidificator in colt (de altfel am experienta cu asa ceva, il folosesc la munca, e o incapere de vreo 50 mp sa zic si 2,7m inaltime, il mai las peste noapte cateodata vara, a doua zi gasesc vreo 2 L in el - se umple si il gasesc oprit) . Nenea asta spunea ca nu a avut probleme cu umidititatea nici vara, sper si eu la cat mai bine, ce sa zic; dar incerc sa ma si pregatesc pentru ce e mai rau.

#107
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostBylly00, on 16 noiembrie 2016 - 16:45, said:

.. Nenea asta spunea ca nu a avut probleme cu umidititatea nici vara, sper si eu la cat mai bine, ce sa zic; dar incerc sa ma si pregatesc pentru ce e mai rau..
Pe litoral e mai groasa gluma, iar la voi '"pe continent'" nu trebuie sa va faceti griji prea mari, caci sunteti departe de '"balta'"'..Posted Image

Si eu sustin parerea lui @kolfleading - mai bine sa prevezi un aparat de AC decat sa ai doar un dezumidificator.. caci uneori sunt zile ca ai avea nevoie si de racire.

#108
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Chiar si in Timisoara am avut umiditate foarte ridicata vara asta...35 C cu 50%, ceea ce corespunde la 20 gr apa pe mc aer.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate