Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...
 O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...
 Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina
 

Hidroizolatie terasa circulabila

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
biancapetcu

biancapetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.02.2014
Buna ziua! Se da urmatoarea problema: terasa circulabila!
Dupa serioase documentari, inca nu stiu care este solutia cea mai buna atat tehnic cat si financiar. Initial ma orientasem spre spuna poliuretanica insa nu mai am buget asa generos, fapt pentru care acum cochetez cu urmatoarea solutie:
- placa
- amorsa bituminoasa
- 1 rand membrana P4 sau V4
- 2 randuri intercalate de polistiren extrudat de 10 cm
- sapa armata - vom da pantele cu ea catre cele 4 scurgeri
- 2 randuri de membrana P4 cu ardezie
- gresie

Am mai citit aici despre straturile de difuzie si bariera de vapori...inca nu stiu daca e ok sa le pun peste sapa armata

Am mare nevoie de ajutor, terasa aia este calcaiul lui Ahile...
Va rog atat sfaturi cat si recomandari de firme care sa faca lucrarea.
Multumesc mult!



#2
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,806
  • Înscris: 01.10.2004
Din propria experienta (nefericita) pot spune ca dupa 2 hidroizolatii nereusite, dintre care una cu ce vrei tu (tot pe motive de pret), am ajuns la cea fabricata la Iasi, tip Polyglass. Si asta pentru ca este mai mult decat un carton cu urme de emulsie bituminoasa. Si cum Lenesul mai mult alearga, scumpul mai mult pagubeste, am emotii in fiecare anotimp ploios, sa vad cat ma tine si Polyglassul.
Ma gandeam sa incerc si varianta cu hidroizolatie tip Isomat, dar nu am gasit pe cineva care sa stie, la vremea aia, cu ce se manca.
Am vazut ca mai sunt unele turnate, practic niste cuve de se monteaza pe terasa, dupa care se aplica restul pana la gresia de exterior.

Nu vad sensul suprapunerii a 2 straturi de P4, ambele cu ardezie. Cele cu ardezie sunt pentru stratul final (cu ardezia in sus!!!), nu cred ca vor face priza buna daca se pun si suprapuse.

Daca ar fi sa o iau de la capat, as renunta la terasa (in general) circulabila (in special), dar daca este musai, as merge pe Isomat.

Si daca tot vrei o recomandare de firma, poate scri si localitatea, nu toata lumea are glob de cristal sa ghiceasca.

Edited by claudiu1, 17 April 2016 - 11:47.


#3
biancapetcu

biancapetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.02.2014
Nu prea pot sa renunt la terasa pt ca nu am curte deloc. Despre Isomat am mai citit ceva, insa problema intervine la manopera inteleg...

Nu prea pot sa renunt la terasa pt ca nu am curte deloc. Despre Isomat am mai citit ceva, insa problema intervine la manopera inteleg...

#4
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008
Din experienta, cea mai importanta hidroizolatie pentru apa de ploaie, zapada topita, o face gresia. Daca apa a intrat sub gresie, apa stagnanta e o mare problema iarna pentru toate straturile.
Recomand finisajul cu gresie portelanata cu rosturi mari 4-5 mm, aplicata cu adeziv super-flexibil gen CM17, plus profile de dilatatie daca dimensiunile impun, kit de rosturi flexibil si impermeabil aplicat cu simt de raspundere. Aceasta combinatie pe o sapa flotanta deasupra unei izolatii de polistiren (ca in cazul tau) rezista fara fisuri, expusa vara la soare cand se dilata vizibil cu 5-6cm pe 10m si iarna la zapada plus cea care cade de pe casa si se topeste ziua, re-ingheata noaptea.

#5
biancapetcu

biancapetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.02.2014
Cineva imi propunea beton amprentat. Cum vi se pare?

#6
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,806
  • Înscris: 01.10.2004
@gmartau - imi permit, tot din proprie experienta, sa sustin ca gresia nu este decat un paliativ apropo de hidroizolatie, ea rezolvand aparent problema. Cea mai importanta hidroizolare nu o face gresia, ci insasi stratul de hidroizolare.
Una dintre solutiile nefericite asa mi-a si fost explicata - dupa ce mi s-au aplicat pe terasa 2 straturi de membrana bituminoasa (peste termoizolatie) urma sa se treaca la gresie. Fiind vara, am prins o rapaiala puternica, ocazie cu care am constatat ca la etajul de sub terasa a inceput sa se infiltreze apa. Am sunat la firma si tocmai asta mi s-a spus, ca va hidroizola si gresia. Ori la terminarea unei hidroizolatii, ca d'aia se numeste asa si nu altfel, pentru verificarea etanseitatii se recomanda proba inundarii, terasa fiind tinuta cu 2 cm apa deasupra celui mai inalt punct timp de 72 ore http://documents.tip...roizolatii.html  (a se vedea Verificari la terminarea lucrarilor), proba pe care firma in cauza nu a facut-o. Ne-am ciondanit pe tema asta, ce inseamna hidroizolatie si rostul ei, asa ca avand convingeri ireconcibiabile am renuntat la conlucrare.
Gresia in sine este hidroizolatoare, la fel si adezivul sau chitul pot contribui la hidroizolare, dar asta inseamna doar autoprotectia invelisului de uzura - daca intra apa sub sau intre placile de gresie ea poate fi impuscata, adica se dezlipeste, in special iarna. Dar una-i una, alta-i alta, fiecare strat cu treaba lui. Altfel, daca gresia este hidroizolatoare, de ce se mai pune (si) hidroizolatie? Pui gresie si gata, ai rezolvat problema!

Apropo de hidroizolatii - http://forum.softped...la/page__st__18

Edited by claudiu1, 17 April 2016 - 15:03.


#7
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Proasta alegere ai facut din capul locului cand te-ai gandit la  terasa hidroizolata si nu la acoperis.
Tot ce faci acolo sunt bani aruncati in vant si o sa-ti blestemi zilele la fiecare ploaie si mai ales la ploile alea de primavara/toamna care tin zile intregi sau iarna cand sunt temperaturi cu + si se topeste stratul de zapada.
Poti sa folosesti cele mai scumpe materiale si cea mai buna mana de lucru.Dupa 1 an maxim 2 ai garantat apa in casa.
Renunta la idee!

Edited by geo123, 17 April 2016 - 16:08.


#8
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Postbiancapetcu, on 17 aprilie 2016 - 14:36, said:

Cineva imi propunea beton amprentat. Cum vi se pare?

Cineva pe care nu-l doare, poate propune orice. Vrei ceva bun, apelezi la firme de specialitate, cu costurile de rigoare, nu apelezi la sfaturi proaste si gratuite pe softpedia.

#9
biancapetcu

biancapetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.02.2014
Geo123 as fi optat pt acoperis insa sunt 2 mari factori care m-au adus aici:
1. Casa este P+1E si am avut nevoie de acordul notarial al vecinului pt ca este pe limita de proprietate (latime teren 9 m). Cand am intrebat daca pot face si pod mi-a spus ca deja e mult, ca ii iau lumina.
2. Curte nu am mai deloc, si ne-am gandit ca asa o sa avem un spatiu liber totusi
Acum....sper sa nu ai dreptate. Chiar sa nu existe terase circulabile fara probleme la noi?!?! :(

Claudiu1, sunt din Bucuresti, scuze! Nu am realizat ca nu am precizat localitatea. Sector 3

#10
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,054
  • Înscris: 09.08.2005

View Postgeo123, on 17 aprilie 2016 - 16:08, said:

Dupa 1 an maxim 2 ai garantat apa în casa.
Mde... La asta duce cont[r]actul cu toți Doreii care lucrează pe principiul "lasă șefu' că știu io cum trebuie" și "îți fac io ieftin și repede".

Casa aia n-a avut un arhitect? Dacă da, ia-l de gît să dea detaliul cu straturile de terasă - toate, inclusiv întoarcerile pe atice, aerisirile, gurile pluvialelor, pozarea finisajului etc. Detaliile sînt cvasi-standard, nu e mare filozofie, e nevoie doar de un pic de atenție.
Dacă e casă existentă si refaci terasa, întreabă un arhitect. E mai sănătos și nu te va costa o avere. Aș zice chiar că pe termen lung vei economisi bani...

#11
biancapetcu

biancapetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.02.2014
Ba da, casa a avut arhitect iar propunerea lui a fost cu membrana. Insa am vrut sa cer o parere a celor care au o astfel de terasa pentru ca de multe ori hartia bate realitatea.

#12
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Si eu o sa am terasa si nu acoperis clasic. Nu am probleme cu terenul dar asa am vrut eu. In primul rand voi turna placa de peste etaj si aticul cu beton aditivat, impermeabilizat. Va fi primul "nivel" de hidroizolatie. Aditivii de genul asta se folosesc la bazine de apa, asa ca o terasa nu va fi cine stie ce provocare. Peste placa voi veni cu 40 de cm de polistiren. Da, ati citit bine, 40cm. Avand in vedere ca nu exista un acoperis care sa tina cate de cat "de cald" o izolatie buna este obligatorie (dupa parerea mea). Peste polistiren va veni o sapa cu panta, pentru orientarea apelor pluviale spre scurgeri iar peste asta va fi hidroizolatia (nu am hotarat inca ce tip) si finisajul.

#13
adrian153

adrian153

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 08.04.2011

View PostoMariusRO, on 17 aprilie 2016 - 19:22, said:

Si eu o sa am terasa si nu acoperis clasic. Nu am probleme cu terenul dar asa am vrut eu. In primul rand voi turna placa de peste etaj si aticul cu beton aditivat, impermeabilizat. Va fi primul "nivel" de hidroizolatie. Aditivii de genul asta se folosesc la bazine de apa, asa ca o terasa nu va fi cine stie ce provocare. Peste placa voi veni cu 40 de cm de polistiren. Da, ati citit bine, 40cm. Avand in vedere ca nu exista un acoperis care sa tina cate de cat "de cald" o izolatie buna este obligatorie (dupa parerea mea). Peste polistiren va veni o sapa cu panta, pentru orientarea apelor pluviale spre scurgeri iar peste asta va fi hidroizolatia (nu am hotarat inca ce tip) si finisajul.
Marius,

Am folosit solutia celor de la Arcon, care pot spune ca este destul de desteapta.Am atasat detaliul lor cu observatia ca nu este reprezentat betonul de panta.Membrana Termo ADV (membrana dublu adeziva) te scapa de destul de multe straturi,manopera si probleme.Urmareste varianta lor si modul de punere in opera de pe siteul lor si vei vedea beneficiile.Cel mai important,este stratul de difuze si bariera de vapori,pe care colegii de mai sus l-au uitat.Am realizat si o varianta cu thermobeton in loc de termoizolatie,dar nu e ceva wow.

Attached Files



#14
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Multumesc Adrian. Asa ca necunoscator, zic ca arata bine. Ce am spus eu mai sus era doar o idee generala, care avea la baza betonul impermeabilizat, ca masura de "extra" protectie. Nu inteleg totusi ce reprezinta acele "insertii" din polistiren din imaginea ta, marcate ca "2/3 h". Ai idee ce sunt si/sau ce rol au?!

Edited by oMariusRO, 17 April 2016 - 20:00.


#15
adrian153

adrian153

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 08.04.2011

View PostoMariusRO, on 17 aprilie 2016 - 20:00, said:

Multumesc Adrian. Asa ca necunoscator, zic ca arata bine. Ce am spus eu mai sus era doar o idee generala, care avea la baza betonul impermeabilizat, ca masura de "extra" protectie. Nu inteleg totusi ce reprezinta acele "insertii" din polistiren din imaginea ta, marcate ca "2/3 h". Ai idee ce sunt si/sau ce rol au?!
Este termoizolatia din polistiren.Cei de la Arcon recomanda ca polistirenul sa fie "taiat ".Inainte se folosea membrana difuzie si bariera.In varianta lor polistirenul taiat are dublu rol,atat termoizolatie,cat si difuzie, iar membrana Thermoadv, este de fapt bariera de vapori.Sa urmaresti clipurile lor cu montajul si vei vedea sistemul.Betonul aditivat ,impermeabilizat, este o masura benefica si chiar necesara.

#16
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Mai discutam dupa 2 ierni de la terminarea lucrarii.
Daca era asa buna hidroizolatia nu se mai dadeau toti de ceasul mortii sa faca acoperisuri peste blocuri si alte cele.
O sa aiba umezeala cu mucegai + exfolierea varului  si colcaiala vara de o sa se sature de ideile voastre.
E simplu de recomandat tampenii pe banii altora!

Uite un topic mai jos,unde nici nu s-au terminat lucrarile si apa e in casa:http://forum.softped...sa-circulabila/

Edited by geo123, 18 April 2016 - 10:38.


#17
adrian153

adrian153

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 08.04.2011

View Postgeo123, on 18 aprilie 2016 - 10:30, said:

Mai discutam dupa 2 ierni de la terminarea lucrarii.
Daca era asa buna hidroizolatia nu se mai dadeau toti de ceasul mortii sa faca acoperisuri peste blocuri si alte cele.
O sa aiba umezeala cu mucegai + exfolierea varului  si colcaiala vara de o sa se sature de ideile voastre.
E simplu de recomandat tampenii pe banii altora!

Uite un topic mai jos,unde nici nu s-au terminat lucrarile si apa e in casa:http://forum.softped...sa-circulabila/
Dupa aproape 30 de ierni petrecute in blocurile comuniste construite de nea Nicu, la etajul 4/4 pot spune ca am avut primele probleme cu terasa dupa aproximativ 22 de ani.Au aparut diverse infiltratii.Dupa aproape 3 ani de probleme in casa, am constatat urmatoarele : hidroizolatia era deteriorata dar cele mai mari probleme proveneau din pantele catre scurgerile pluviale,care nu erau corespunzatoare( apa mai mult baltea decat se scurgea,astfel incat isi cauta loc).Dupa o ampla lucrare de corectare a pantelor si termohidroizolare a terasei si foarte mici retusuri ulterioare ( un atic nelipit corespunzator ) , pot spune ca de aproape 5 ani de zile nu mai am probleme.E adevarat ca lucrarea in sine ( polistiren pentru termoizolatie,sapa,plasa,amorsa,carton,mana de lucru etc) m-a costat aproape 6000 de lei.Poate ca daca faceam sarpanta ma costa mai mult,dar de 6000 de lei faceam un cotet de gaini deasupra,plus ca trebuia sa facem toti vecinii.
Vara e adevarat ca e cald,dar cred ca aceasi caldura o aveam si daca faceam pod.Pana una alta s-a inventat aerul conditionat.

#18
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Eu stau la 4/4 și am acoperis deasupra. Asa a fost făcut blocul prin '69. Îți spun eu ca nu e nici o șmecherie. Acoperisul ala nu tine nici de cald,  nici de frig iar infiltratii tot am avut și a trebuit sa peticesc  acoperisul ala, ca unu nou costă peste 5000 de euro și trebuie schimbat pe toată scara. Poveștile cu mucegai și plouat în casa apar la "desteptii" care hidroizoleaza terasele cu zugravul care pune și Faianță și face și instalația electrica.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate