Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...
 Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche
 recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti
 

Cate apartamente sunt goale pe scara/blocul vostru?

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
Egalul

Egalul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,570
  • Înscris: 21.07.2015

View Posttinel231, on 21 februarie 2016 - 12:44, said:

Dupa parerea mea , in cazul apartamentelor vechi e vorba de locuinte oferite celor de la tara , cand au fost angajati la intreprinderile din oras ; oamenii aia au locuinte in localitatea natala , uneori cu batrani de ingrijit si prefera sa traiasca acolo - cu o pensie medie se traieste mai bine la tara. Apartamentele le pastreaza ca si cum ar pastra o suma de bani in banca , sa le vanda in caz de nevoie. Sau pentru copii , cand s-or intoarce din strainatate.
Cele noi au fost cumparate de nevoie de locuinta , asa ca e normal sa fie locuite ...Peste vreo 10-20 de ani o sa se schimbe raportul de ocupare...

Satele se depopuleaza mai tare decat orasele, deci nu prea cred ca e asa cum spui tu

#20
bobo666

bobo666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 05.06.2015

View Posttoto_riina, on 21 februarie 2016 - 12:01, said:

dar pe de alta parte lumea nici nu vinde, prefera sa-l tina acolo, gol, chit ca sunt in continuare anumite cheltuieli la el (impozit, cheltuieli comune lumina pe scara samd).
Cum ar fi sa scada taxele pe munca, dar sa creasca impozitul pe proprietate?

View Posttoto_riina, on 21 februarie 2016 - 12:01, said:

chiar daca suntem din ce in ce mai putini, se tot construiesc alte mii de apartamente noi...
Poate lumea prefera sa traiasca in apartamente ceva mai mari, decat in 12 mp de persoana.

#21
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

View Postalexbjorg, on 21 februarie 2016 - 12:10, said:

0 persoane in intretinere nu se poate.Legea zice ca trebuie platit pentru o persoana,indiferent ca sta sau nu cineva acolo.Asa stiu eu.

Nu e asa.

Edited by ipopovici11, 21 February 2016 - 13:06.


#22
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,825
  • Înscris: 13.08.2008

View Postwizardofoz, on 21 februarie 2016 - 11:48, said:

In orasele foste industraile sa fie o treime sau juma de scara goala nu e iesit din comun. Unele se mai mascheaza prin inchirieri.

Cu cat ? Cu 100 Euro ? Te costa mai mult renovarile/ mobilarile dupa plecarea fostilor chiriasi/ impozite etc. !

#23
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,914
  • Înscris: 27.04.2010

View Posttoto_riina, on 21 februarie 2016 - 12:54, said:

La noi toate-s anapoda, cu susu-n jos, nici nu mai stii ce sa crezi: pe de o parte ni se spune ca suntem in scadere si ca nu mai face lumea copii (natalitatea fiind una din cele mai scazute din Europa), pe de alta parte la inceputul fiecarui an scolar aflam ca nu-s destule locuri in gradinite sau scoli,si ca lumea tre'' sa faca smecherii cu domiciliul, sa se "mute" pe langa scolile bune. Colac peste pupaza, ANL-urile sau prima casa pt. tineri au clienti, nu raman locuri goale! Ori tinerii astia cu ai lor copii, au venit de undeva, au stat undeva, nu vin asa, de pe strada hop-top in noile blocuri! Ce se intampla cu locuintele de unde au venit, ale parintilor sau bunicilor, ce se va intampla cand acestia vor deceda? Tot lor le raman, dar nu vor mai avea cui sa vanda, pt. ca toti stramba din nas ca e locuinta prea veche, toti vor la bloc,la conditii mai bune (desi e mocirla, si n-au asfalt si uneori nici canalizare in noile cartiere).
Daca tinerii aia au 25-30 de ani, iar parintii undeva la 55-60, cam ce-ai vrea sa faca, sa astepte 20-30 de ani sa le moara parintii, ca sa stea ei in apartamentul ala de 2 camere ?? N-au toti 4 camere, poate nu toti se inteleg cu parintii asa cum ar vrea, poate nu toti si-au ales jumatatea pe placul parintilor ...
Unde sa plece la munca aia din Vulcan ?? In conditiile in care prin imprejurimi totul e mort, naveta ar costa poate cat jumatate de salariu, daca nu mai mult ... de cele mai multe ori, relocarea este mai ieftina decat ramanerea pe loc, cu o naveta costisitoare, cu cresterea copiilor la mila lui Dumnezeu (copiii aia au si ei nevoie de parinti aproape, nu sa-i vada cateva ore pe saptamana). Daca e angajat pe 1500-1800 lei, daca da pe naveta cel putin 5-600 lei, cel putin 20 lei/zi pe mancare/apa, nu mai zic de tigari, cu ce mai ramane ?

#24
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View Posttoto_riina, on 21 februarie 2016 - 11:41, said:

La noi, la blocurile vechi (cele dinainte de '89), sunt cate 7-8 apartamente pe fiecare scara (a cate 20-25 apartamente fiecare), goale, cu 0 persoane la intretinere, de ani de zile! Sunt oameni de varsta a doua care sunt plecati, cred ca in strainatate, dar curios ca nici nu incearca macar sa le vanda, desi nu s-au mai intors de ani de zile.  Blocurile sunt facute dupa cutremur, in stare f. buna, nu-i sa zici ca-s cu bulina sau mai stiu ce, sa zici ca nu s-ar vinde.........................

View Posttoto_riina, on 21 februarie 2016 - 12:37, said:

Cred ca de vina la noi e in buna masura si slaba mobilitate interna a romanului. Spre ex. cineva care vrea sa se mute in alt oras, nu se muta chiar asa, oriunde, ci vrea musai intr-un oras mare, ca acolo-s mai multe posibilitati, locuri de munca, e centru universitar samd. Nu s-ar muta neam intr-un oras mai mic, unde si preturile apartamentelor sunt mult mai mici, pt. ca considera ca n-are ce face acolo, ca e un oras urat, fara locuri de munca samd........................................................

Nu stiu câti ani ai, dacă este căsătorit, dacă ai copii sau câte locuri de muncă ai schimbat, (cred că ești tânăr), dar la unele întrebări pot să-ți răspund eu și probabil peste 10 - 15 ani vei putea să-ți răspunzi și singur. Deci :
De ce oamenii care au plecat nu vând apartamentul din țară ?
Dintre cei care au plecat puțini au o situație stabilă, adică un loc de muncă sigur, stabil, o situație familială bună, adică să aibă copii la școală și viitorul asigurat. Majoritatea celor din străinătate trăiesc din punct de vedere material mai bine decât în țară, dar mai rău decât populația din acea țară și din acest motiv preferă să păstreze apartamentul în țară, pentru ipoteza în care lucrurile ar merge rău în străinătate.
Pe de altă parte valoarea apartamentelor nu este foarte mare, iar dacă l-ar vinde, la modul realist nu ar avea ce să facă cu acei bani, adică să-și ia ceva echivalent - deci cu alte cuvinte degeaba vinzi cu 30 - 35.000 euro un apartament în România, dacă în Spania, Anglia ori Italia cu acei bani nu poti nici măcar să-ți iei o garsonieră.
De ce oamenii preferă să plece în străinătate ori într-un oraș mare ?
Simplu - pentru că pe termen lung sunt mai multe posibilități pentru ei și pentru familia lor. Adică a pleca din Răducăneni în Piatra neamț, de exemplu, nu este mare lucru, deoarece trebuie să-ți închiriezi alt apartament, soțul/soția trebuie să-și găsească alt serviciu, copilul/copii trebuie să se mute la altă școală.
Ca să trăiești cât de cât decent în România la nivelul zilei de azi ai nevoie de circa 4.000 lei pentru o familie de 3 persoane - fără să ai rate la bănci, fără figuri gen Iphone, vacanțe în străinătate, ori mai știu eu ce mașină - în ce oraș mic poți primi acest salariu ??
Următoarea întrebare este ce te faci dacă soțul/soția nu găsește serviciu în Piatra Neamț, iar peste 3 ani nu mai are serviciu nici cel care a plecat - se mută iar în altă localitate ???? - poate copilul este în an terminal la școală, are examene, nu poți să pleci așa mereu.
Cred că îți seama că este logic dacă tot este să pleci să te duci ori în străinătate, unde salariile sunt mult mai mari, iar un salariu permite întreținerea întregii familii, ori într-un oraș mare, care oferă multe posibilități și acum și în viitor.
De ce nu sunt locuri la școală ?
După această întrebare mi-am dat seama că de fapt nu ai copii de vârstă școlară, pentru că dacă ai avea ai ști că de fapt sunt prea multe școli și profesori raportat la numărul de copii. Problema este că din aceste școli doar una, două din 10 sunt considerate a fi școli bune și majoritatea părinților vor să-ți dea copii acolo, de aici se creează impresia că locurile la școli sunt insuficiente - însă să știi că nu este nicio problemă în a găsi o școală la care să îți înscrii copilul.

#25
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009

View Postalexbjorg, on 21 februarie 2016 - 12:10, said:

0 persoane in intretinere nu se poate.Legea zice ca trebuie platit pentru o persoana,indiferent ca sta sau nu cineva acolo.Asa stiu eu.
legea  spune  ca  esti  obligat  sa  platesti  doar  acele  cheltuieli  corespunzătoare  cotei  indivize.  cheltuielile  sunt  de  3  tipuri,
-cele  pe  persoana
-pe  utilitati  contorizate
-pe  cota  indiviza.

#26
sighinau

sighinau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 28.12.2015
la bunica-mea in bloc (7 etaje, 10 garsoniere pe etaj) mai mult de jumatate din ele sunt goale.

#27
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
in ce oras?

#28
gicafranica

gicafranica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 27.05.2014
O sa se depopuleze si orasele mari din Romania, dar mai tarziu, peste 10-20 de ani.
Nu mi se pare ca astia care au 10-15 ani azi, o sa aibe rabdare si o sa se chinuiasca sa traiasca in Romania, astia o sa emigreze cat ai zice peste.

#29
Immortal

Immortal

    nemuritoru'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 11.01.2004
@gica, ai inceput fix ca maretul membru de vaza al ariei: 'aici e de rahat', 'compara romanu' cu bulgaru' si albanezu' (de parca spaniolu' traieste cu alt tip de oxigen or' are alta formula chimica) si, mai nou, pamfletisme d-astea despre ce-o sa fie peste 15 - 20 de ani. Ah, si 'bancile ne siluiesc'.

In ce ma priveste, intrebarea-i doar la modu' de "hai sa barfim" atata vreme cat NIMENI nu zice despre ce localitate e vorba. Pe mine, unu, nu m-ar mira ca blocurile din Zimnicea-s pustii, dar mi s-ar parea dubios tare sa existe un astfel de fenomen in orasele mari si zone cu infrastructura.

#30
gicafranica

gicafranica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 27.05.2014
Las ca am vazut o multime de constanteni veniti la bucuresti sa munceasca pentru o chifla si sa locuiasca cu chirie intr un bloc mucegait comunist.
Spaniolii au trait si traiesc mult mai bine ca romanii, n ai cum sa faci comparatie deoarece sunt mult prea multi romani plecati in spania sa faca munca de jos iar locuintele lor sunt de o mie de ori mai calitative decat cele din Romania.

Daca tu consideri ca locuintele romanilor nu sunt de rahat, demonstreaza si arata ne cat sunt de minunate.

Edited by gicafranica, 21 February 2016 - 22:58.


#31
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
pot sa particip si eu? uite mai jos niste locuinte minutate in Bucuresti. poti si sa zici ca esti ca la mare. sigur nu raman goale.
Posted Image

Attached Files


Edited by MembruAnonim, 21 February 2016 - 23:12.


#32
gicafranica

gicafranica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 27.05.2014
Shase, sunt putine acele locuinte care sunt cat de cat decente, fie noi, fie vechi.
Cu un bloc, doua, trei nu se face primavara.

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMembruAnonim, on 21 februarie 2016 - 23:07, said:

pot sa particip si eu? uite mai jos niste locuinte minutate in Bucuresti. poti si sa zici ca esti ca la mare. sigur nu raman goale.
Posted Image
Arata f bine. E la capat de regie? Ce complex e?

#34
itzi-bitzi

itzi-bitzi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 26.02.2015

View PostMembruAnonim, on 22 februarie 2016 - 00:01, said:

Arata f bine. E la capat de regie? Ce complex e?
http://www.20th.ro/ro/

#35
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Acel bloc e caracteristic Romaniei, arata bine, da doar atat... vine vara, se deschide strandul, sa vezi ce distractie pe aia, se va deschide in curand un pod hobanat, gen Basarab, vor exista defapt 2 sosele de viteza, Splai-A1 si Virtutii...
Visul oricarui om, sa locuiasca la o intersectie de "autostrazi"

Seamana ca la mare, da nu rasare; Miros de apa statuta, tantari...

View Postgicafranica, on 21 februarie 2016 - 22:41, said:

O sa se depopuleze si orasele mari din Romania, dar mai tarziu, peste 10-20 de ani.
Nu mi se pare ca astia care au 10-15 ani azi, o sa aibe rabdare si o sa se chinuiasca sa traiasca in Romania, astia o sa emigreze cat ai zice peste.
Tinerii vor avea acces pe alte piete acum inchise sau ignorate, SUA, BRICS, si au familii in strainatate care sa ii ajute, sa le intinda o mana, sa le puna o vorba buna...

"O treime dintre respondenti afirmă că, peste 10 ani, se văd ca persoane realizate într-o altă ţară şi nu în România; mai mult, aproape 40% dintre respondenţi afirmă că şi-ar dori să emigreze, chiar şi dacă numai temporar (pentru studii sau muncă)."

http://www.activenew...ncrederii-85055

Increderea in UE, Nato si Fed. Rusa pe ultimele locuri, dovada ca tinerii sunt foarte anti-sistem si nu-si vad viitorul in actuala organizare politico-sociala.
Cred, si sper, ca viitorul apropiat sa aduca o reformare dramatica a capitalismului abolind evreimea financiar-bancara, si o eliminare a partidelor politice, prin guvernare tot mai directa.
--------------------
Daca ne referim la actualul context global, sunt sigur ca acea treime din tinerii Romaniei vor pleca, nu va ramane doar o intentie.

Edited by Hedonist, 22 February 2016 - 08:23.


#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postitzi-bitzi, on 22 februarie 2016 - 08:04, said:


Nu-s de nasul meu :-))
Da e ok

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate