Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cat ma costa sa am un copil?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
483 replies to this topic

#19
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Ai sincerele mele felicitari pentru cum pui problema, adica faptul ca intrebi daca iti permiti sa cresti un copil inainte sa il faci. E o intrebare foarte normala, si am trai intr-o lume mult mai buna daca toti potentialii parinti si-ar pune intrebarea asta.

On topic, cred ca e destul de scump, dar depinde si ce pretentii aveti voi. Judeca acum cam cat cheltui tu impreuna cu sotul tau, si vezi daca dupa toate cheltuielile va raman bani si pentru o a 3a persoana.

Apoi mai este si faptul ca un copil nu se creste pentru primii 2-3 ani, ci va ramane in grija ta pana cand face 18 ani, sau 23-24 presupunand ca vrei sa faca si facultate. O sa vina vremea sa il duci la gradinita, sa ii cumperi haine, sa ii cumperi accesorii, apoi scoala, cu alte rechizite, cu alte accesorii, s.a.md. Sa nu mai vorbim de adolescenta si numarul imens de tentatii care exista in ziua de azi si ca isi va dori mereu macar o parte din lucrurile care le au colegii lui.

Poate te-am putea ajuta mai mult daca ne-ai spune cat castigi net tu impreuna cu sotul tau, o suma estimativa, si sa ne zici cu cat ramaneti dupa ce scadeti toate cheltuielile necesare.

In final, daca situatia financiara nu e buna acum, nu este nici o drama sa mai astepti 2,3,4,5 ani pana sa faci un copil.

View Postsilesax, on 18 ianuarie 2016 - 01:27, said:

Exista riscul ca pe calculator socotind niciodată sa nu va permiteti un copil...dar odata facut o sa vedeti ca creste .
Si cand ajunge pe la 17-18 ani sa fie o loaza, cu bacul picat, fara nici un fel de viitor sau cariera, cum sunt cam ~50% din tinerii de 17-18 ani din ziua de azi.

Edited by WhatNot, 18 January 2016 - 03:32.


#20
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
În plus,față de ce a scris colegul @Tsunnnami,eu cred că ar trebui să faceți ceva pentru un venit mai mare(față de cel de acum).
Pentru că,chiar dacă mai amânați să aduceți pe lume copilul,și când va fi să fie,tot de problema banilor vă veți lovi(asta dacă nu vă face 6 din 49 milionari în euroPosted Image).

#21
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
http://www.qbebe.ro/...un_bebelus__q__
Calculele de mai jos sunt aproape de realitate. Mai apar variatii cand vine vorba de spitalul particular ales pentru nastere, pachet (celulele stem sunt fix frectie la portofel, bagajul pentru spital nu este necesar la spitalele particulare) etc.

[ http://s16.postimg.org/cqx5rtpwl/Capture.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Inainte de a face acest pas, eu daca as fi in locul vostru, as cauta sa rezolv urmatoarele aspecte:
1. Un apartament proprietate personala din care sa nu poti fi dat afara in mijlocul iernii este o miscare mai buna, mai ales daca te gandesti ca rata platita catre banca este aproximativ egala cu valoarea chiriei.
2. Analizele medicale pentru amandoi si rezolvarea aspectelor dubioase poate duce la o economie substantiala daca se fac inainte de conceptie.
3. Vorbiti cu parintii vostri, veti avea nevoie de ajutorul lor pe toata perioada sarcinii si cel putin in primul an dupa nastere.

#22
Stiudelae

Stiudelae

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 12.03.2013
Cel putin 30 de milioane pe luna, daca vreti sa ii oferiti ceva copilului.
Aici ma refer la venitul vostru total.

#23
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
De asta ne invadeazã țigãnii, fã copilu'   și vezi dupã aceea.Nu este garantat faptul ca dacã bagi mulți bani în copil va ajunge cineva.Am auzit de la mulți ca și creșterea unui copil implicã sacrificii, în mare înveți sã dãruiești, ești mai responsabil(a), ai o viațã mai plinã, desigur mai existã și eșecuri în care pãrinții sunt opusul celor de mai sus,deși trist copii ajung în plasament în acest caz.În general un cuplu normal este capabil sã creasca cel puțin un copil


#24
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
copilul se face atunci cind simtiti voi ca a venit timpul sa faceti un copil ca sa aveti si voi un rost in viata .ca daca te iei dupa ce spun majoritatea pe aici e posibil sa nu te incadrezi la familiile ce pot face copii. ca vad ca aici cei care lucreaza pe salariul minim nu pot face copii si cei care sint pe social ..de fapt cam 60% din populatie ar trebui sa se sterilizeze.
si atunci se naste intrebarea daca doar cei ce se incadreaza o sa faca copii ,toti copii o sa aiba facultati si o sa lucreze la birouri cine mai lucreaza ca instalatori sudori maturatori...vecina mea lucra la confectii si barbasu pe santier..nu se incadrau la cei apti din punct de vedere financiar sa procreeze si totusi sau incapatinat si au facut trei fete.
fetelor le-a placut sa invete au facut facultati la stat sustininduse singure si acum au slujbe bune familii si copii la rindul lor ...si parinti sint tare mindri de ele.deci iata un ex pozitiv.
dar puteau la fel de bine sa lucreze si la confectii pe salariul minim si garantez ca la fel de bucurosi erau cind veneau de sarbatori acasa ....
nimeni nu iti garanteaza ce o sa ajunga copilul tau indiferent ca creste cu bani putini sau cu 1000 euro pe luna .copii cind cresc isi dezvolta propria personalitate si parintii pot doar sa ii sugereze si sa ii dea o educatie buna dar copilul va hotari in cele din urma.
dar tu te vei bucura de el mereu pentru ca este copilul tau .si o sa vina o vreme cind o sa pui mina pe tel si o sa il suni sa vina sa te ajute cu ceva si o sa vina ..asta inseamna ceva. ca asa facind socoteli si constatind ca nu iti permiti ....o sa vina o vreme cind o sa ajungi singura cuc si o sa va uitati cu parere de rau poate la un vecin sarac dar la care se umple casa de copii si nepoti ...si voi o sa mingiiati pisica.
in concluzie daca simtiti ca a venit timpul faceti copii si nu socoteli.daca nu ,nu .
a si apropo de ce spunea cineva mai sus ca sint loaze cu bacu picat 50% dintre tineri .....va garantez ca si acestia o sa faca ceva in viata si poate unu dintre loaze il va cara pe respectivul cu targa prin spital ca o sa ajunga  brancardier...eu l-as uita pe hol juma de zi daca as sti ca sint o loaza...

Edited by silesax, 18 January 2016 - 06:47.


#25
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 14.11.2006
laura: vad tot felul de calcule si sfaturi pe aici. daca le citeam inainte nu faceam nici un copil iar acum am doi. unde traiesc doi adulti mai traieste si un copil iar unde sunt doi adulti si un copil are loc si al doilea bebe. copilul creste cu cat ai tu acasa! iar acesta se face nu cand ai bani ci cand ai varsta potrivita . da-i bataie!

#26
bogdan1811

bogdan1811

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 06.08.2015
Hai sa-ti vand un pont ca sa ai si copil si sa ramai si cu bani pentru "mancare, haine si o data la cateva luni sa mergem la parintii nostri in vizita"... copilu il faci cu altu, ceri aluia in instanta bani pentru intretinerea copilului si-n felu acesta ai rezolvat problema financiara cu copilului. Posted Image. Vezi sa aibe ala salariu cat mai mare pentru ca poti lua de la el pana la 50% din salariu.  Zic sa te grabesti ca timpu trece nu de aia da' sa nu ti-o ia alta inainte sau si mai grav "iubitul" tau sa fie deja "contribuabil" in alta parte

Edited by bogdan1811, 18 January 2016 - 07:45.


#27
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013
Doamna initiatoare...

copilul este cea mai mare bucurie si fericire din viata unui om, cuplu, ce vreti dvs....

iar in restul problemelor stii vorba romaneasca : unde mananca doi mananca si al treilea!

solutii se gasesc asa ca dati-i bataie...Posted Image

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Prea multe griji. Un copil de cele mai multe ori apropie si mai mult  un cuplu. E drept sunt si exceptii.  Daca te apuci sa faci calcule deja ajungi la concluzia ca in Ro nu merita sa faci un copil....E greu sa il cresti, dar ai satisfactii mari si nu in ultimul rand simti ca ai pentru ce trai. Cand ajungi pe la 50 de ani si te uiti in urma simti o mare bucurie. E drept ca, copii cam te ignora...cand cresc...
Eu am 2 si am plecat pe drumul vietii alaturi de nevasta in conditii grele. Cu salarii foarte mici, fara un loc de stat. Noroc cu parintii. Dar ne-am descurcat pana la urma.

Ca un sfat personal, daca sunteti sub 25 ani merita sa mai "copilariti" Dupa e cazul sa puneti de unu mic. Oricum va fi greu, dar merita din plin.
Si parintii trebuie sa aiba si ei activitate...nu ????

Edited by bumpocbum, 18 January 2016 - 08:42.


#29
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Eu zic asa, lasa-i pe astia cu calculele lor, ca oricum sunt eronate, copilul nu este o afacere, nu faci un plan de afaceri si te astepti sa creasca precum afacerea, parintii nostrii au pornit de la lingura si cana, astia viseaza de nasteri de 15000 de lei, de parca ai naste o nava spatiala, ai simtit ca vrei sa faci un copil fa-l, iti va schimba mentalitatea, te va pune in miscare, vei gasi resurse acolo unde nu credeai ca ele exista, si va fi o bucurie pentru viata ta, lasa dracu forumul si, copii care nu au ce face pe net, daca nu il faci acum ai sa regreti, faci calcule peste calcule si niciodata nu vei indrazni, si timpul trece.
Si o  vorba spune ca mai bine sa iti para rau ca ai incercat decat sa te roada toata viata ideea ca nu ai incercat.

#30
Toxic00

Toxic00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 18.03.2007
Costa (scutece, medicamente, lapte praf, hainute)! dar oricum costul este incomparabil mai mic fata de bucuria de a vedea un ghemotoc de om care se dezvolta sub indrumarea ta.
Noi am tot amanat din diverse motive (sa terminam scolile, sa ne cumparam aia si aia) sa avem copil. A aparut la 10 ani de la casatorie. Acum ne intrebam cum am putut trai cei zece ani fara el.
Asa ca, daca simti ca este momentul, lasa calculele. Un copil este priceless.

Edited by Toxic00, 18 January 2016 - 08:53.


#31
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Daca iti faci astfel de calcule nu vei face niciodata copii . Copilul este d.p.d.v. financiar o afacere proasta . In primii ani din viata consum mult si face numai rahat , galagie , mizerie , bolile copilariei , iti vine acasa cu paduchi de la gradinita , etc. Proasta investitie. Copilul nu-l faci pentru profit sau ca sa il incadrezi intr-un articol contabil la " cheltuieli diverse " . Il faci pentru a-ti transmite genele mai departe . Pentru a trai prin el la nesfarsit . Dac il vrei de afacere , nu-l mai fa . O sa fie un copil chinuit . Cand va intelege cum sta treaba , ii vei scoate ochii  cu reprosuri de genul :
- imi cumparam Jeep de banii de scutece
- mergeam in 10 concedii in Barbados cu banii de lapte praf
- aveam o gogoasa stramta pana sa te  nasc pe tine ,
- etc ...

Pune mana si fa-l pana in 25 de ani . Dupa aceea te obisnuiesti cu viata comoda ( o viata fara copii este un comoda ) si ai sa tot amani pana iesi la pensie .

Edited by JurasikMan, 18 January 2016 - 09:05.


#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cheltuieli mari vin abia dupa 14-15 ani.  Pana atunci e parfum. Stai sa vezi cum e cu pregatirile, facultate, camin, tabere, bani de buzunar,  nu mai zic de cele curente. Cat e mic e parfum cu cheltuielile.
PS: cate e mic il mai pacalesti cu o jucarie mai ieftina sau mai scumpa, dar acu vrea masina si bani de mimoze....

Edited by bumpocbum, 18 January 2016 - 09:11.


#33
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
un copil bine educat nu o sa iti scoata ochi sau sa iti reproseze niciodata ca nu i-ai dat bani de masina sau mimoze .....daca nu ai binenteles

#34
CGDBZ

CGDBZ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,028
  • Înscris: 29.06.2011
Daca faceam calculul cat ma "costa" un copil nu mai aveam copil acum. Daca vrei copil, il faci, nu faci calcule. Copilul este o mare responsabilitate, cand apare un copil viata ti se schimba radical.

#35
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Nu costa mare lucru, daca era pe bani nu mai vedeai toti saracii/asistatii ca au cate 7 bucati... am auzit ca iti da statul bani daca faci asta

View Postsilesax, on 18 ianuarie 2016 - 09:17, said:

un copil bine educat nu o sa iti scoata ochi sau sa iti reproseze niciodata ca nu i-ai dat bani de masina sau mimoze .....daca nu ai binenteles
Vrei sa spui ca un copil prost nu o sa iti scoata...

#36
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005

View Post_laura_c, on 18 ianuarie 2016 - 01:10, said:

Buna!
Inainte de toate nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Nu este vorba de nici o afacere sau ceva care sa lase impresia de asa ceva. Spun asta pentru ca acest titlu poate suna cam ciudat. Ideea este ca momentam locuiesc cu prietenul meu intr-o chirie si tot ce inseamna cheltuieli de chirie, intretinere, gaz, curent, cablu tv, reprezinta jumatate din veniturile noastre care oricum nu sunt foarte mari. Diferenta ne ramane pentru mancare, haine si o data la cateva luni sa mergem la parintii nostri in vizita. Suntem din provincie si locuim in Bucuresti. Ne-am dori sa avem un copil, insa ne este teama ca nu vom avea suficiente resurse sa-l crestem. Toata lumea spune ca nu e asa greu, ca se gasesc solutii. Dar judecand problema pe hartie, noua ne cam da cu virgula. In sensul ca nu stim daca am avea suficiente resurse (financiare) sa-l crestem. Este vorba de mancare, haine si medic. Altceva nu cred ca ar mai fi nevoie. Un prim pas l-am facut când ne-am mutat in chirie de la garsoniera la apartament cu doua camere. Mai mult in ideea asta ne-am mutat. Insa mai departe... nu stiu. Ne-am dori foarte mult, insa consideram ca este... cam greu. Eu am fost cea care a avut mai mult initiativa. El spune ca nu e chiar simplu, desi isi doreste si el. Si când stam de vorba serios si întoarcem acest subiect pe toate partile... parca nu e chiar usor. Nu stiu. Deci cat v-a costat/va costa pe voi cresterea unui copil/luna? Multumesc!

Discuta acest subiect cu duhovnicul tau ! Nu il aduce in lumea virtuala toxica. Dumnezeu ti-a dat viata si nu softpedia !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate