Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...
 O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...
 Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina
 

Apartament umed la demisol

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
2743 replies to this topic

#2323
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Lipsii de acasa vreo dou zile, imi facui Craciunul pe la cei dragi. Ma rog, daca asta cu dormit-mancat-dormit-mancat se cheama Craciun ... Aseara aterizai si eu acasa.

Am crezut ca am lasat centrala la treapta 1, cand colo se oprise. Nu am un "tzac" sau un "trosc" ceva, cand se schimba treptele la centrala. Statu casa mea neincalzita astea doua-trei zile. Nu era asa de frig cat ma asteptam, sau poate m-am obisnuit eu: s-a izolat destul de bine, ramasese destula caldura cat sa port un trening subtire peste tricou si nu am avut nevoie de sosete.

Am incalzit intrucatva peste noapte, nu prea mult ca sa nu ma mai scol sa o dau mai mic. N-am termostat. Dupa cat simt eu, am vreo 21 de grade, acuma, dimineata, cand am dat-o la maxim. O voi face mica din nou, cand plec de acasa, sau poate voi lasa asa sa se reincalzeasca peretii si sa aerisesc bine diseara.

Mai am doua zile de lucru pana la marele concediu. Atunci ma voi muta in camera cea noua. N-am inca nici tinci, nici glet in ea, doar tencuiala si poate voi fi in stare sa pun XPS la geamuri. Si mai am draperia din baie de pus, pentru care nu am un proiect deocamdata. Cea din baie e o toile de jouy alb cu un gri discret. Mor dupa toile de jouy alb-negru, dar e foarte scump. Gasii doua petice la Home Depot. Nu s-au umezit, insa nici n-am apucat sa locuiesc aici prea mult dupa ce am dat drumul la caldura pe gaz.

In colt, la florarie, vand Tillandsia, 5 ron bucata. Astea nu vor pamant sau apa, traiesc din umezeala din atmosfera. Stau agatate pe o sfoara sau pe ce suport iti da prin minte, numai pamant nu. Nu se uda. Probabil, cand se umplu de praf, se spala la dush. Ca si la alte plante grase, apa pe sponci. Cred ca deja am doua: le zic Bromelia Rapidista si Bromelia Batrana Doamna, dupa doua echipe de forbal care s-au dus de haram. Is roscate vara si de aia.

Inteapa cumplit. La mine geamul de la bucatarie se deschide cam asa: "Au! auch! lasa-ma, tu, sa deschid geamul! Auuu! Fi-ti-ar tepii aia de ras sa-ti fie!". Cineva mi-a zis sa vorbesc cu plantele, ci-ca asa cresc ele mai bine, ei bine, asta e singura careia am ceva sa-si zic. De dulce! Si da, se pare ca ii place: creste, face pui mereu si tot dau din ei si iara face.

Ei bine, nici astea nu vor pamant sau apa. Au stat fara pamant luni de zile si nu au vrut nimica. In baie, la umezeala au stat. Nu stiam ce pamant le trebuie pana nu am gasit un soi de fibra impermeabila, numita in comert "pamant pentru plante grase": le mai spreiam cu un fas de geamuri, uneori. Ajunse in fibra asta ("pamantul" e asa de lipsit de pamant incat nu doar ca nu curg din el farmituri, dar poate fi pur si simplu spalat), se impuiara. Asa am dedus ca totusi vor si ele sadite, ca toate plantele cat-de-cat-normale-la-cap.

Edited by alecsa2, 28 December 2017 - 06:38.


#2324
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Maxima urgenta! Reduceri la ikea. Pusei ochii pe un dulapior pentur baie si vreau doua. Mai au 5 pe stoc ... sa vad daca ajung sa-l ioau.

#2325
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Mare performanta facui ieri: profitai ca se potolira clientii nostri si trasei o goana pana la ikea. In doua ore si jumatate eram inapoi peste tot orasul, cu 6 mijloace de transport. Vai, cat detest ca trebuie sa ma duc la serviciu in cartierul ala! Era un banc cu un imparat care locuia peste sapte mari, sapte tari, sapte ... Foarte de actualitate pentru cei care si-au luat casa in cartierele rezidentiale de la mama naibii. Eu m-am straduit sa stau in centru si, uite, trebuie sa ma port peste tot orasul peticindu-mi calea din mijloace de transport ...

Luai doua din ultimele trei dulapioare Gunnern la reducere si inhatai si un scaunel pentru copii, ca se vaita doamna mama ca nu gaseste un taburet sa-si ridice cate un picior cand isi lustruieste ghetele. Ce lady de mama mai am si eu: isi luctruieste si ghetele cand pleaca de acasa! Spre deosebire de mine, care de doi ani umblu cu ele prafuite pana ma prinde prietenul culturist sa ma trimita la curatat cu dansele. S-a ales praful (de ciment) de cuconia mea si de buna educatie mostenita de la doamna mama ...

Azi ... nu stiu ce sa fac. Totusi, dulapioarele Gunnern au 8 kilograme pachetul si si fost doua. Mi s-au lungit mainile ca la maimute carand de ele de la Ikea la Afi (tocmai acolo s-au gasit sa ma agate-harta-n-cui la munca) si, de acolo, acasa, in dragul meu sector doi. Si eram si flamanda, ca la serviciu adunasem doua kilograme de lapte si le-am mancat cu musli de groaza ca va trebui sa le car acasa. La ora la care am plecat, eram inca pe un singur castronel de musli cu lapte, ala de dmimineata. Rasuna ikea de chioraitul meu de stomac jignit si era coada peste tot la mancare. Sperasem sa mananc ceva acolo, insa era imbulzeala, iar la serviciu inapoi ma astepta colegul hamesit, sa stau de straja patriei (care patrie era deja imbarcata in masini si randuita frumos pe autostrazi, la coada la iesirile din localitati, asa ca pe noi ne lasara in pace) pana isi ia el pauza. In mintea mea, ghioraia si stomacul lui, saracul ... asa ca nu mai mancai.

La caserie, o tanti cumplit de morocanoasa: se ratoi la mine in fel si chip. Nu protestai si ma supusei cu mila: lucra in vinerea dinainte de Revelion si avea aglomeratie maxima. La putinii sadici care ma sunara ieri, nici eu nu raspunsei mai cu dulceata. Ca daca ramaneam la politetea obisnuita, sunau iara si iara degeaba, numai asa, din singuratatea sarbatorilor.

O tanti, care n-avea nici o urgenta, pretinse sa fie asteptata pana vine ea de la gara, de la Focsani, seara tarziu. Incercai sa o conving sa deschida calculatorul si sa faca cateva clickuri pe el ca sa nu trebuiasca sa se mai deplaseze deloc. Insa nu, nu vroia nici sa incerce: era chitita pe venit la Bucuresti si vroia sa nu inchidem, sa stam peste program, pana o ajunge dumneaei. Fara scuze, fara "va rog", fara jena, fara explicatii ca de ce are nevoie (nu ascundea ca, de fapt, nu avea nevoie). Nasul meu prinse unda sadica si se stramba.

Devenii robotelul-tampitel care repeta una si aceeasi chestie: ii recitai programul nostru de lucru. I-l mai recitai odata, cu dictie. I-l repetai. Orice spunea, eu raspundeam recitand fara nici o nuanta in voce, calm si rece programul de lucru, pana se prinse ca nu am de gand sa functionez ca satisfactie pentru sadism din greseala. Nu, nici fraiera nu-s. Nu o sa sufar, nu o sa ma enervez, n-o sa ma framant sa-i explic ce deja i-am explicat. Sa-si caute un maso si sa petreaca impreuna de sarbatori cum nici nu vreau sa ma gandesc ca se poate ... De la o vreme se indoi ca nu-i pusesem, cumva, vreo inregistrare. Nope, nici aia: eram in stare sa ma apar fara sa fug. Ei, ala fu momentul in care, in fine, ceru putintel scuze. Nu de intentia sadica, ci pentru ca intelese ca a gresit adresa.

Cand, insa, caserita de la ikea se morocanosi la mine, intampina un zambet intelegator si doua vorbe bune. Spre desosebire de clienta mea, care se plictisea si-si cauta victime, ea muncea la max. Tot respectul!

Cat masochism imi lasase tanti clienta, il folosii la carat Gunnern-urile. Ma asteptam sa ma doara mai vartos toate halea, insa vad ca inca nu.

Ar trebui sa ma mut azi. Ma mut singura: dupa ce acum un an am harabait de pe langa pereti toata mobila de odata la doua zile sa dau cu otrava de gandaci si apoi am harabait-o la loc dupa ce dadeam cu aspiratorul, acuma sa o duc dintr-o camera in alta mi se pare o poezioara. Oricum, preventiv, macai zdravan aseara ...

Dormii ca un prunc. Ma trezii cu o maimutica pe creieri care canta de mama focului aia cu "Jingle Bells". E a doua dimineata, dupa multe vreme cand dimineata am o melodie vesela-n cap: ieri fu "Frere Jacques". Fericirea solida, structurala, se instaleaza din nou in viata mea, incep sa am momente in care uit ce am patit asta toamna ...

Edited by alecsa2, 30 December 2017 - 07:23.


#2326
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,649
  • Înscris: 28.11.2001
Bravo Alexa .... ma bucur ca nu te prinde 2018 fara caldura.

Un an nou fericit si implinit

#2327
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 Tarzy, on 30 decembrie 2017 - 07:32, said:

Bravo Alexa .... ma bucur ca nu te prinde 2018 fara caldura.

Un an nou fericit si implinit

Multumesc, Tarzy :) Un an pe cinste iti doresc!
Sincera sa fiu, mai sunt de pus bride la tevi, ca ne-am grabit. Dar e cald la mine, si azi m-am mutat in camera cea cu doua calorifere. Sa vad daca nu scot limba la noapte de caldura, ca un catel :)

Intrai putintel pe net sa vad daca m-am cablat bine la toate halea in noua mea camera. Ies, ca e balamuc inca la mine. Zac peste tot hartie moale folosita, piese, scule si unelte, borcane cu suruburi si alte minunatii.

Daca ieri scapai fara dureri in tot corpul, azi, dupa ce m-am chinuit sa demontez, sa car si sa montez la loc mobila ... mi-e greu deja. Pe seara, incepu maimuta mea cantareata sa-mi fredoneze in crieri: "Ori ti-e foa-aame, ori ti-e se-eete,/ Ori ti-e dor de codru, ver-de, cu? Cu-cu"? Clar, canta, saraca, de foame ... e cazul sa termin de strans si sa manac zdravan!

#2328
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Ieri m-am mutat, asadar, in noua camera. Canapeaua modulara a trebuit demontata, carata si remontata invers. Dar, diind extensibila, nu am putut scoate suruburile din cauza patului metalic. Lucru bun, de pe vremuri Posted Image Piulitele s-au pierdut. Gasii prin casa alte suruburi, dar erau prea lungi. In cele din urma, prin borcanele mele cu bunatati din debara (ca, daca nu stiu sa pun muraturi, stiu sa tin suruburi, piese, piesulite fiecar in borcanul lui), gasii doua arcuri. Cam mari, dar aveam saibe. Am trecut noile suruburi prin gauri si am pus saiba-arc-saiba-piulita. Stau.  M-am chinuit vreo ora si cu ele, in tot felul de pozitii, sa incap in stramtele locuri unde stau suruburile alea.

Mobila am asezat-o anapoda si covorul stramb. Nu am prea putut de obiecte pe acolo. Abia acuma, ca am giolit, pot desface toate harabaile si sa reasez covorul. Camera e un parulater neregulat: are un singur unghi de 90 de grade. Restul sunt de 80 si 100. Asta din cauza formei terenului. Dar e mai mare decat cealalta.

Indata ce ma voi prinde cum pica lumina aici, voi rearanja totul. Deocamdata nu am vrut sa risc sa-mi bata lumina ferestrelor in calculator sau in televizor.

Insa m-am mutat. Si am dormit. Am dormit 10 ore, ca o valiza-n gara.

Ma dor mult mai putin bratele si spinarea, in partea de sus, la umeri, decat aseara, cand m-am culcat fara sa inteleg pe ce parte voi dormi de dureri. Ma captusii cu multele mele perne, pana ma putui instala intr-o pozitie confortabila. Trupul mi se odihni peste noapte, iar acuma, dimineata, ma intrebai daca sa mai dau cu spirt pe undevasilea: nope, cata amoteala a mai ramas se va duce la miscarile normale.

Maine jurnalul meu implineste doi ani. Fie Anul Nou cu sanatate la toata lumea, ca mult m-ati suportat!

Sa va colind, deci!

Aho, aho si du-ai-uai!
Stati putin si ... ce sa mai!
O facuram si-n ast an!
Ce mai trase-a lu' ing. Jan!
Ce mai traserati si voi!
Ia mai stati pe langa boi,
Pe tanjala si-ascultati:

Ia, de-acu' se face-un an,
(trei de la badea Traian).
Tencuiram? Tencuiram!
Sap-am pus? Ne chinuiram!
Daduram noi si cu glet?
(Daca-i tinci e mai destept,
Insa merse si asa ...
Iesi ... prost, greseala mea!)
Dar daruram grosier,
Si-om mai da, jupan sever!

Ia mai manuiti, flacai,
Cate-o foaie, si caldari,
Sa se-auda-n sapte zari!
Hai, hai!

Cararm si la nisp?
Pai cararam, ce sa zic?
Da' ciment, cararam, frate?
Io-ti dau saci, tu du-ma, spate!
Da' faianta am carat?
Pai doar n-o lasam pe raft,
Ca i-am zis, da' n-a vrut ea
Singura sa vina, grea,
Chiar in ziua-n care-am vrut
Io, grabita sa ma mut.
Si nici adezivu'. El
N-a venit c-avea carcel,
Si-apoi tot eu l-am carat,
Sac cu sac in lung si-n lat ...

Ia mai manuiti, flacai,
Fetelor, nu stati nici voi,
Cate-o dalta si-un ciocan,
Sa se-auda ca-i bairam!

Mno, si-apoi si pe la urma,
Cu motan pierdut de turma,
Ne-apucaram de-ncalzire,
La Multi Ani cu fericire!
Si-o facuram, cu retururi,
Cu scandal si ceva tuburi,
Da' iesi intr-un final,
Mai avem, da' nu-i vreun bal ...
Nu-i musai sa ma grabesc,
E cald si pot sa-i zambesc,
Celui ce-a facut de toate,
Pana ce l-a luat de spate:
Culturst accidentat
(Insa tot s-a dus la sala):
Ferea-l Dumnezeu de boala.

Ia ma manuiti, flacai,
Fete, pupeze, malai,
Cate-o bormasina mare,
Sa se-auda pana-n zare!

Nu mai stau sa le enumar,
Cate-s, frate, fara numar,
Insa una am stiut:
Ca va am de la-nceput,
Toti aici cu sfatul bun
Si cu un umor nebun,
De-aia va urez aici,
Oameni buni, mai mari, mai mici,
Sa aveti un an pe cinste!
Cele mai nerealiste
Lucruri sa vi el doriti
Si la anu' sa-mpliniti
Din o suta-aproape-o mie!
Tot ce pare imposibil,
Nazbatie, inaccesibil,
Tot ce pare mai ciudat ...
Totul fie deznodat
De capetele voastre bune ...
Si-am sa zic si-o rugaciune:
Doamne, da-le mintea clara,
Decupand ca de pe-o coala
Cam pe unde-ar fi ea, calea
Sa-si rezolve alea-alea!
Da-le, Doamne, brat de fier
Si vointa de otel
Ca sa faca ce-nca nu-i
Pe fata pamantului!
C-asa-i rostul omului!
Si mai da-le sanatate,
Masa plina cu bucate
(Proteine mai ales,
C-astia nu-s de inteles
Si se-nfing la lucru mare),
Da-le, Doamne, in pahare,
Cate-o bere-n pacea lumii,
Ca-s mesteri unii-si-unii ...

Si mai da-le bani gramada,
C-apoi stiu ei ce sa-i faca,
Astia nu prea lenevesc,
Insa cand se-aseaza ei,
Da-le lumii pacea ei,
Mai opreste alte lupte,
Ca li-s manurile rupte
Si au chef de veste buna
Ca sa-si savureze clipa,
C-apai gata cu odihna!

Ah, si sa nu uit aici:
Doamne, iarta-i pe chitici,
P-aia care-au fost nerozi,
Fara marfa-n raft. La cozi,
P-aia ce s-au imbulzit,
Si pe cine-a mai gresit ...
Nu mai stau sa mai socot,
Is destui cei care pot,
Fac, rezolva, reusesc ...
Prosii-s sa-i deosebesc.

Mno, urai eu ce urai,
Da' de-acuma La Multi Ani!
Gata anul, vine altul,
Si incepe iar asaltul!
Ma duc sa ma odihnesc,
Cat apuc, ca-apai pornesc!

Ia mai lasati, mai fete
Si flacai din maini unelte,
Materiale si motoare,
Ca e ceas de sarbatoare,
Dati putin cu-n puf pe nas,
Si uitati-va la ceas,
Ca ne prinde Anul Nou ...
Hai Aho si du-ai-uai!
Si la anul mai dihai!

Edited by alecsa2, 31 December 2017 - 11:25.


#2329
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,481
  • Înscris: 01.12.2017
La multi ani Alecsa !
Iti doresc un an nou cu multa sanatate !

#2330
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 der25, on 31 decembrie 2017 - 19:59, said:

La multi ani Alecsa !
Iti doresc un an nou cu multa sanatate !

Multumesc, sanatate multa si tie! Un an nou fericit Posted Image

CONTINUARE JURNAL:

La Multi Ani! Si inca odata pentru Vasile, Vasilica, Vasi, Sile si toti alungatorii de duhuri rele Posted Image

Azi implinim, jurnalul asta cu viu, cei care il populatie, doi anisori. Ne-au dat si dintii, te pomenesti! Posted Image

Ai mei cucaie, mie mi-e cam greu cu sarbatorile, ca m-am obisnuit cu facutul.

Chestiunea e ca mi-am cumparat dulapioarele Gunnern de tabla pentru baie ... turcoise. La cele albe nu aveau discount, dar mi-am zis ca le voi decora, oricum.

Am nevoie de niste super-imagini: in contrast cu restul casei, care va fi relativ sobru si simplu,  imi doresc o baie cu tot romantismul lesinat de care sunt eu in stare, toata feminitatea miorlaita, tot vintage-ul ... Vreau ca oricine intra in baia aia sa simta o usoara usturime pe gat, ca si cum ar fi inghitit o lingura plina de miere ... asa ca ceea ce caut is niste carti postale vechi cu ceva cocoane care se piaptana, ceva de pe la inceput de secol 20, cu oglinjoarele lor pline de trandafirasi ... Deja colectionez bibelouri pentru baie. Dupa umilul meu gust, locul cel mai bun al bibelourilor este in baie. Ca le si speli usor. La fel florile: cateva ferigi vor intregi peisajul, ma gadesc. Si alb, alb, alb totul alb. Tot acest design vintage o sa ma ajute sa-mi fac cosmetica cu placere: undeva trebuie sa-i cada si alecsei doi rotopercutorul din mana.

Deja am perdelele: Toile de Jouy alb, de panza fina, cu desenele gri-pal: cateva portaluri cu plante cataratoare si ruine, copaci, cavaleri si domnisoare fugind impreuna sau dansand intr-o poiana ... As fi vrut sa la copiez, insa e imposibil: desenul e mult prea fin pe panza deasa. O sa le calc cu atentie si il rog pe prietenul culturist, nikonist pasionat, sa mi le fotografieze ...

Ma duc sa mai pescuiesc imagini ... Vreau sa le printez cumva, cum oi putea, pe dulapioarele Gunnern ... Am gasit, deocamdata, aceasta imagine pictata de un polonez celebru: R.R. Wichera:

Attached Files


Edited by alecsa2, 01 January 2018 - 19:03.


#2331
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Cred ca nu te simti iubita ! Posted Image

#2332
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 86-APP, on 02 ianuarie 2018 - 08:56, said:

Cred ca nu te simti iubita ! Posted Image

Cred ca de cand is mai mult cu rotopercutorul in maini, mi-e dor sa ma cochetaresc, sa ma cosmeticesc, sa ma mai chiaptan, despaduchez maimuta, alea-alea. Mi-e dor de-un puf de pudra pe nas, de un toc, de un lesinat, si eu, ca fumeia, la greu ... d-astea ... de tipat si eu la un soarece, cu suit pe masa cu tot ... fara bormasina. Abia ma asteapta sa montez maine draperia in baie ...

Mi-e dor, mai ales, sa vin dupa-amiaza acasa, sa intru din usa direct in baie si sa-mi dau drumul la o cada cu apa fierbinte si spuma ... sa ma transform intr-o masca africana cu castraveti pe ochi si, cand scap de asta, cel putin juma' de ora de cremuit cu cel putin patru feluri de alifie, parfumat, rasucit de par, strambat in oglinda, imbracat in haine frumoase de casa si papat ceva bun cu ochii la televizor, la ceva soap ... cucait pe alocuri si oftat la vreo prietena: "da' tu ce mai faci, pisi, ca eu m-am plicti, iesim pe undeva, mergem la sala?".

Cand colo, azi navalii iar ca apucata pe aici: ma mutai iara ca nu-mi placu cum m-am aranjat prima data, trasei de canapea (frate, grea a mai fost, extensibila, de metal, si cu salteaua pe ea si cu partea de colt, ca n-am mai demontat-o inca odata ...), lustruii, curatai, frecai, curatai si curtea cu manusi de cauciuc, in ploaie. Si abia ce le-am atins ... Maine iara si iara si tare sper ca le-oi termina intr-o singura zi ...

Edited by alecsa2, 02 January 2018 - 19:23.


#2333
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Inca o zi de facut multe in ea. Nici nu stiu cum oi scoate-o la capat ...
Am de stapanit deranjul din noua camera-depozit. De carat niste canapele cu o tendinta mucagaistica intr-o incapere mai uscata. Pentru asta, ale obiecte trebuie carate din drum, o rocada complicata. Si de curatat totul.

Imi ramasera doua corpuri de biblioteca stricate. Le voi folosi pentru depozitare de unelte mari. Restul bibliotecii trebuie curata si el, spalat de praful de caramida care a intrat peste tot. E de lucru, daca diseara ajung in baie sa-mi pun noua draperie, is tare ... Apoi sa incerc sa pun cada pe picioarele ei. Daca oi apuca, pentur ca trebuie sa fac un drum si la Enel. Ma duc!

Edited by alecsa2, 03 January 2018 - 08:06.


#2334
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Ups, de data asta, spatele meu nu s-a mai vindecat peste noapte. Insa am terminat de carat ce a fost greu.

Am mutat cateva canapele in camera in care am locuit pana acum. Ele erau cu mucegaiul, acum vor sta uscate. Peste tot zac ladite cu obiecte, obiectisoare si obiectute, sper sa le dau de capat azi. O parte am unde le depozita, alta parte nu.

Azi sper sa ajung si in baie, sa-mi pun si draperia acolo. Daca oi putea gauri eu putintel buiandrugul. Nu am nevoie decat de doua gaurele mici, cat sa stea perdeaua acolo. Si tare as vrea sa montez si picioarele la cada.

#2335
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,504
  • Înscris: 04.05.2007

 alecsa2, on 02 ianuarie 2018 - 19:04, said:

Cred ca de cand is mai mult cu rotopercutorul in maini, mi-e dor sa ma cochetaresc, sa ma cosmeticesc, sa ma mai chiaptan, despaduchez maimuta, alea-alea. Mi-e dor de-un puf de pudra pe nas, de un toc, de un lesinat, si eu, ca fumeia, la greu ... d-astea ... de tipat si eu la un soarece, cu suit pe masa cu tot ... fara bormasina. Abia ma asteapta sa montez maine draperia in baie ...

Mi-e dor, mai ales, sa vin dupa-amiaza acasa, sa intru din usa direct in baie si sa-mi dau drumul la o cada cu apa fierbinte si spuma ... sa ma transform intr-o masca africana cu castraveti pe ochi si, cand scap de asta, cel putin juma' de ora de cremuit cu cel putin patru feluri de alifie, parfumat, rasucit de par, strambat in oglinda, imbracat in haine frumoase de casa si papat ceva bun cu ochii la televizor, la ceva soap ... cucait pe alocuri si oftat la vreo prietena: "da' tu ce mai faci, pisi, ca eu m-am plicti, iesim pe undeva, mergem la sala?".

Cand colo, azi navalii iar ca apucata pe aici: ma mutai iara ca nu-mi placu cum m-am aranjat prima data, trasei de canapea (frate, grea a mai fost, extensibila, de metal, si cu salteaua pe ea si cu partea de colt, ca n-am mai demontat-o inca odata ...), lustruii, curatai, frecai, curatai si curtea cu manusi de cauciuc, in ploaie. Si abia ce le-am atins ... Maine iara si iara si tare sper ca le-oi termina intr-o singura zi ...

Pai cand iti spuneam eu ca asa ar fi un pic mai normal ziceai ca nu...visul tau este sa mai lucrezi la casa asta inca 15 ani.
Inca iti mai citesc zbaterile si raman la opinia mea ca aceasta casa iti traieste viata si nu tu pe ea.
Spor si bafta!

#2336
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 the_lion, on 04 ianuarie 2018 - 11:36, said:


aceasta casa iti traieste viata si nu tu pe ea.


Am trait, sa stii, si viata sedentara. Nu e draguta decat daca esti obosit. Munca fizica ma implineste, in plus, am putut constata ca munca fizica presupune si o droaie de-a creieritul.

Nu-i deloc simplu sa iti controlezi munchii lombari la obiecte grele, de exemplu, ca sa stii ca n-o sa ai dureri. Exista o vorba pe care romanii asa de rar o folosesc, incat le suna de parca i-ar freca cineva la cap cu aberatii spirituale: kinestezia. Inseamna sa-si simti miscarile muschilor. Ei, asta cu stapanitul kinesteziei nu-i simpla deloc si presupune, cel putin din partea mea, crancena concentrare, de aia scolareasca, mai scot si varful limbii pe alocuri ... In anii astia de munca fizica, azi constat cu bucurie ca mi-a intrat in reflex ridicatul "din picioare" (adica sa pompezi cu forta picioarelor cand ridici greutati), miscarea corespondenta a bratelor (in cazul meu, fara sa implic si degetele) si inca nu-s mare maestru. Prietenul culturist mi le tot arata.

Vezi, marite leu, eu numesc asta viata, in sens biblic cumva, adica nu doar prin casa ma tot misc, ci ma invart si prin interiorul propriului trup, dereticand pe-acolo ... am o mult mai mare senzatie ca imi locuiesc trupul, o senzatie opusa mortii, care ne da papucii dintr-insul. Deci traiesc eu cumva acolo-sa, marite leu, insa, fizic vorbind, mai adanc sub piele. Imi pun sangele-n miscare, cum s-ar zice si, daca asta nu-i viata, atunci ... care o fi?

Ieri m-am uitat si la vreo doua episoade din Poirot, cu picioarele-n sus, in varful patului, cand am mancat si m-am odihnit. E si asta necesar, dar e mai viata sa o traiesti pe a unor personaje?

E mai viata sa iti lasi trupul flasc si sa-ti ingrijesti doar pielea?

Si oricum, jurnalul meu nu cuprinde multe ... mai am parti din viata care nu-si au locul aici. Putintel am murit cand cu motanul ... insa am si pe cei dragi, cu care stau duminicile si fac cu totul altceva decat scriu aici. Da, anii astia vizitele la prieteni cu fost "ca din pusca" ... insa etapa asta s-a cam terminat de acuma. Sper sa termin azi cu montatul suportului la cada si apoi orice munca grea va fi pentru concediul de la vara. Vor ma fi munci grele, insa nimic sa ma termine ca pana acum si orice va putea fi amanat.

#2337
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

Gata praful in casa asta. Stapanii dezordinea din camera-depozit. Lasai o mare banda libera langa geam, sa se aeriseasca bine. In plus,m prinsei curaj si imi montai (prost) si galeria de perdea in baie. Deocamdata merge acolo cu galerie de 7 lei si perdea de sus de 5 lei de la ikea. Dupa ce voi finisa baia, voi pune perdelele cu toile de jouy.

Nu cred ca va fi baia gata prea curand, din cauza ca am lesinat la o faianta scumpa rau:

https://www.dedeman....74-cm/p/4017699

Ei bine, au si alba, vazui la pallady. Vazui si inlemnii, ma oprii din cursa cu scartait de frana si ramasei cu gura cascata. Inima mea alese. Da stiu, e paguboasa, nu incape, nu o poti taia, dar ... ea e!

Iubesc simplitatea. Dar baia mea va fi, in contrast cu restul casei, cel mai inzorzonat lucru cu putinta. De ce? Ca zorzoanele aici se spala usor: le dai cu dusul.

Edited by alecsa2, 05 January 2018 - 07:49.


#2338
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 alecsa2, on 05 ianuarie 2018 - 07:25, said:

si apoi orice munca grea va fi pentru concediul de la vara. Vor ma fi munci grele, insa nimic sa ma termine ca pana acum si orice va putea fi amanat.
Dă  Doamne.
La multi ani, Alecsa.
Si multa sanatate.

Edited by viotl, 05 January 2018 - 09:02.


#2339
obionekenobi

obionekenobi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 863
  • Înscris: 25.06.2008
La Multi Ani tuturor!
@alecsa2: titilul topicului fiind "apartament umed..." eram curios daca ti-ai cumparat un higometru pentru a vedea ce nivel de umiditate ai.

Sa-ti zic si de ce te intreb:
Acum doi ani si eu am gasit mucegai in casa. In sertarele patului mucegaisera chiar si niste blugi vechi uitati acolo de ceva vreme. La mine a fost un cumul de factori care a dus la aparitia mucegaiului: caloriferul din bucatarie uitat oprit peste iarna, casa recent izolata si neaerisita chiar zilnic (na cu copil mic e mai greu), o lucrare la vecinul din spate care-si sapase un sant neastupat sa treaca o teava exact prin spatele casei mele.
In fine eram tare nervosi mai ales nevasta-mea. Toate aspectele sau rezolvat (vecinul intelegator a astupat santul, am inceput sa aerisesc in fiecare zi fie iarna fie vara minim 30 minute, din intimplare nevasta-mea a descoperit caloriferul oprit si chiar rideam .... uite de aia ni se parea noua asta iarna mai frig in bucatarie), dar eu inca traiam cu impresia ca exista umiditate in casa desi nu aveam nici un aparat de masura care sa-mi indice acest lucru.
Asa ca acu o luna am cumparat un dezumidificator dar si un higometru. Si surpriza umiditatea in casa este 50-55% adica exact cum trebuie. Nefiind adeptul returnarii de produse, folosesc acum dezumidificatorul la uscat rufele in baie. In 4 ore sint gata uscate si nici nu se mai chinuie nevasta sa le care in garaj unde stateau mai ales iarna si cite 3 zile si tot nu se uscau.

#2340
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 viotl, on 05 ianuarie 2018 - 08:58, said:

Dă  Doamne.
La multi ani, Alecsa.
Si multa sanatate.

La multi ani si bine ai revenit, viotl :) Sa ai un an pe cinste!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate