Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC
 Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n
 Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...
 De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...

Ce sisteme audio ați avut la masi...
 

Casti : Sony vs Beats -- Ajutor --

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Black1fire

Black1fire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 01.12.2013

View PostProtopopeus, on 21 decembrie 2015 - 20:00, said:

Posted Image Posted Image
Ce gluma buna !
Am lua cu totii o pereche de difuzoare (apropo, trebuie neaparat sa fie inchise intr-o incinta calculata de-un specialist sau e suficient doar difuzorul ?!), ale mai prapadite care se gasesc prin China (recte ce se gaseste si prin Beats-uri), le cuplam gospodareste la un DAC MSB si....Voila!
Ca doar ne vor reda ce zice sursa, nu ?!

Aaa, pardon, ai intors-o ca la Ploiesti, acum sunt la fel de importante, deci tre' sa impartim bugetul frateste. Dar, la ce situatie se-aplica treaba asta, la cazul sursa - casti, sursa- boxe de raft, sursa - boxe de podea ?!!!

PS: ce-nseamna ca lumea-si ia boxe si le conecteaza la boxe ?!!!
PPS: unde se poate verifica importanta (apropo de verificatul acela) componentelor intr-un lant audio ?!!

----------------------------------------

LE: Black1fire, alta data sa nu mai faci glume din astea, precum comparatia dintre o pereche de Sony MDR 1A si niste cataracte promovate de tot felul de sportivi (ma rog, persoane ce pot asigura expunere uriasa) care, negresit, cand se dau jos din autocar/avion/etc. au la gat casti Beats, evident fiindca asa precizeaza contractul in baza caruia isi iau bani grei.
In particular, acele casti Sony sunt un model excelent, iar la pretul de 770lei n-ai ce lua mai bun. Mergi cu incredere pe ele si ne vei multumi ulterior. Si ne vei mai multumi inca o data dupa ce vei mai investi, cand vei mai avea bani, si-ntr-un combo DAC + amp portabil, ca sa si pui in valoare acele casti (mai mult decat e-n stare s-o faca un iPhone), fiindca la alea chiar ai ce pune in valoare.

Am decis ca imi iau castile Sony Mdr-1A , am facut o comparatie intre ele si Sennheiser Over-Head Momentum M2 ( vreau sa spun ca Sennheiser m-au impresionat enorm prin calitatea lor ) si sunt cam la egalitate dar cele Sennheiser sunt mai "plate" ca sunet. ------ problema este ca eu vreau varianta argintie la castile Mdr-1A si nu le gasesc tot la 770 lei , cred ca trebuie sa mai scot din buzunar ceva , le-am gasit numai pe emag la 1000 lei ...

#20
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Black1fire, incearca sa-i iei la rand pe acei 3 - 4 comercianti unde ai gasit varianta black (la 769 lei), si sa-i intrebi daca au sau pot aduce si varianta silver, poate ai bafta sa se-ntample una din doua.
Atentie sa nu fii pacalit cu modelul MDR 1R, care se gaseste si pe la 600lei (in varianta silver), dar care-i alta mancare de peste...

YOUR_GOD, eu nu caut galceava cu nimeni, insa am o problema cu toti cei care catadicsesc sa-si dea cu parerea prin tot felul de domenii cu care sunt mai mult sau mai putin paraleli.
Ca de exemplu, dupa ce Alex a enuntat acea fraza la care-ai catadicsit tu sa-i dai reply, in care a vrut sa scoata in evidenta faptul ca n-are rost sa pui vreo sursa hi-fi in fata unor casti vai de mama lor, care, de obicei sunt facute praf de casti si de 3 - 4 ori mai ieftine, fiindca strici orzul pe gaste, la care tu ai binevoit sa aduci un contraargument concretizat in 3 enormitati de te bufneste rasul, ultima lipsita si de coerenta.

Edited by Protopopeus, 22 December 2015 - 11:01.


#21
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009

View PostProtopopeus, on 22 decembrie 2015 - 11:01, said:

Black1fire, incearca sa-i iei la rand pe acei 3 - 4 comercianti unde ai gasit varianta black (la 769 lei), si sa-i intrebi daca au sau pot aduce si varianta silver, poate ai bafta sa se-ntample una din doua.
Atentie sa nu fii pacalit cu modelul MDR 1R, care se gaseste si pe la 600lei (in varianta silver), dar care-i alta mancare de peste...


Poate întreba o singură dată la oricare din cele trei , CEL / Dc-shop / OKTAL, văd că sunt ''aceeaşi marie, cu altă pălărie'', este o singură tarabă cu trei nume. Cel mai probabil nu este pe stoc nici varianta pe negru.
Eu personal evit să cumpăr de la ''CEL'', dar se pare că acum lucrează şi sub alte nume ...

#22
Black1fire

Black1fire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 01.12.2013
Ieri am dat comanda de castile Sony Mdr-1a ... din pacate nu erau pe stoc .... Caut de o zi intreaga niste casti la fel , ma gandeam la Audio Technica M50x dar nu prea ma pasioneaza designul si sunt cam mari ... credeti ca voi arata ca un idiot daca ies cu ele pe afara (eu vreau sa ascult muzica in timp ce merg spre ore / in clasa ) ??
Am vazut si castile Sennheiser momentum M2 On-ear (sunt frumoase) ... dar am inteles ca nu se aud asa bine ca cele Over-ear sau ca Audio Technica ..
Acum nu stiu ce sa fac , m-am suparat rau :/ T___T

#23
Super_C

Super_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 03.06.2016
Ce ma amuza toti copilasi frustrati care stiu ei tot... E de rahat beats-urile astea, chinezarii penale de maxim 10$.. Numai cocalarii fara creier poarta beats-uri si tot felul de apelative din astea prostesti..
Eu am de  vreun an si ceva de zile niste beats-uri mixr... Conectate la orice, sunteul este atat de tare, clar, puternic, dinamic, incat fara sa exagerez la unele melodii te apuca lesinul.. Nu ai nici cea mai mica distorsionare, nu se aud infundat cum tot abereaza unii pe aici. Indiferent de melodie, este redat exceptional, fie ca este rock, hip hop sau clasica...
Sa nu mai punem la socoteala ca basul scos din ele este demential, pur si simplu iti sparge timpanul dar nu la modul ala grosolan de bubuitura aiurea cum tot speculeaza pe aici niste copilasi invidiosi ca nu si le permit..
Am avut si eu destule, testat in magazine, evident ca sunt si casti mai bune decat ele, dar sa vii si afirmi ca sunt niste pocnitori, deja este strigator la cer.
Tot la recomandarea unor specialist de genul mi-am achizitionat inainte niste sony MDR-XB600. Bai atatea lucruri de bine auzeam de xb-urile alea incat m-au convins sa scot 300 de lei din buzunar sa cumpar minunatiile. Evident ca ai nevoie de amplificare pentru ele iar un mp3/smartphone fara amplificare nu le duce decat cu un volum mediu..
Dar tot geniile respective m-au si certat, pai ce stimabile tu asculti muzica la smarphone, nu asculti si tu cu castile legate la un DAC, drac, bla bla...
Da mai imi cer scuze, eu imi luam casti sa ascult in studio, credeam si eu ca ascult la casti in timp ce esti plecat, pe afara sau mai stiu eu unde.. Ca sa imi scot nebuniile din cap le-am legat si la un dac, am facut tot felul de teste. Stiu ca nu se compara, sony xb600 cu beats mixr, e diferenta de vreo 4 ori la pret, dar si la calitate/sunet pentru mixr. Am testat si sennheiser cat si techinica ale unor prieteni care la fel erau foarte revoltati de beats-uri in general, dar nici ei nu stiau de ce erau hateri...
Nu acum pe bune, voi vedeti cum arata castile alea technica??? Mai nu sunt un snob, dar mie unul mi-ar fi rusine sa ies cu alea pe afara pe cap cu ele..
Ca o fi ca nu o fi mult marketing in spatele acestor beats-uri, nu ma interseaza. Pe langa ca se aud bine arata si al dracu de bine...  Daca tot se spune pe aici ca nu sunt bune, as dori sa si aud mai exact cu subiect si predicat de ce exact anume nu sunt bune!!!
In rest nu ma intereseaza haterii, gen ca Bmw sau Mercedes isi iau doar tiganii si cocalarii, de parca aia in Germania cu gandul asta au facut modele respective..

Pana vine cineva cu explicatia, ceva pentru urechi...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6Kyk8jBQGZY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/J2WcgNO_RVQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Super_C, 23 June 2016 - 02:26.


#24
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009

View PostSuper_C, on 23 iunie 2016 - 01:57, said:

Pana vine cineva cu explicatia ...

Păi cam ţi-ai răspuns singur, din moment ce le-ai comparat cu ''MDR-XB600'' ( casti de 200~250 lei ).  Posted Image

În altă ordine de idei, majoritatea căştilor cu emblemă de Beats ( cel puţin modelele actuale ) nu pot concura cu alte căşti serioase aflate în categoria respectivă de preţ. Chiar ar fi o glumă neinspirată să comparăm de exemplu Beats Mixr ( că tot erau în discuţie ), cu ceva de genul ''Sony MDR-1A / AKG K-550 / Audio-Technica ATH-MSR7 / Sennheiser Momentum 2.0'', căşti care sunt cam în aceeaşi categorie de preţ.
Nu vreau să par rautacios, dar as alege fara sa stau pe gânduri niște ''Creative Aurvana Live'' în defavoarea modelului ''Beats Mixr'', chiar dacă, prin absurd, prețul ambelor modele ar fi foarte apropiat ( adică ~250 lei ).  

View PostSuper_C, on 23 iunie 2016 - 01:57, said:

Sa nu mai punem la socoteala ca basul scos din ele este demential, pur si simplu iti sparge timpanul dar nu la modul ala grosolan de bubuitura aiurea cum tot speculeaza pe aici niste copilasi invidiosi ca nu si le permit...

Să înţeleg că Beats Mixr ''îţi sparge timpanul'' la modul ''delicat'', ăăă? Posted Image

Edited by alexx20alexx, 23 June 2016 - 14:44.


#25
Super_C

Super_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 03.06.2016
Da exact ce am spus mai sus, ai venit cu explicatia ZERO.. Esti hater si nu nu stii de ce.. Apropo am si specificat mai sus ca am testat beats-urile mele si cu sennheiser sau audio techinca ale unor prieteni.
In momentul in care am spus ca bassul chiar iti spartge timpanul intr-un mod placut, era un fel de a spune si este cat se poate de real.
Pur si simplu clipesti la bas, oricat te-ai chinui sa nu o faci, dar totodata iti doresti sa dai mai tare.. Eu detin un smartphone HTC one m8 cu boom sound. Si iarasi am facut niste teste pe Samsung galaxy s5, s6, iPhone 6.. Cu orice fel de casti, pe HTC se aude  mai tare si mai bine aceasi melodie.
Revenind la ce doream sa spun, castile conectate la un simplu smartphone/mp3 si un flac de calitate. Se aude atat de tare, de clar, de bine, incat simti cum iti vibreaza castile pe urechi. Iar la o melodie am dat la maxim, fara sa exagerez cu ceva, de la sunetul acela atat de puternic si de placut, simteam ca ma ia lesinul si dau ochii pe spate...
Nu sunt abureli, poti doar sa incerci. Iar daca chiar legi castile la un dac si ai mai multa amplificare, atunci chiar poti sa vezi de ce sunt in stare fara ca macar sa distorsioneze vreun pic.
Am dat exemplul cu XB-urile pentru ca si acolo erau cativa ca tine care afirmau tare si raspicat ca XB600 face pipi de la distanta pe orice beats...
Tot pe aici pe softpedia dar pe alt topic vad apelative gen mizerii, pocnitori ordinare si alte ineptii...
In momentul in care numesti un produs o mizerie, ca orice ai cumpara e mai bun decat el, da-mi voie sa il compar...
Pana una alta daca nu ai pus mana niciodata pe ele si habar nu ai cum suna, poti ramane si visa la creative live alea... Stau acum si ma gandesc ce casti Point sau mai stiu eu Genius ai acum de ti-ai format vasta asta experienta.
Repet, nu neg ca sunt alte casti mai bune si mai ieftine decat ele, dar apelativele si rautatea gen mizerie este greu de tolerat.
As dori si eu sa vad o comparative facuta cu detalii tehnice nu cu prostie cum tot vad pe forumurile Romanesti, cam despre asta este vorba. Nu ma transpun eu in aparatorul beats, ma doare-n 14 de de ei, dar nu imi place hatereala aiurea...

Edited by Super_C, 27 June 2016 - 03:28.


#26
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 03:00, said:

Esti hater si nu nu stii de ce.. Apropo am si specificat mai sus ca am testat beats-urile mele si cu sennheiser sau audio techinca ale unor prieteni.

Sennheiser sau Audio Technica sunt firme, nu căști. Aceste două firme enumerate de tine fac o mulțime de modele de căști ( unele foarte bune, altele ''mai puțin bune'' ), în plus, au căști cu prețuri cuprinse între ~100 lei și ~7000 lei, așa că, domnule ''Super_C'', nu ai spus nimic concret. Însă, chiar și așa, din moment ce susții că Beats Mixr sunt super căști, mă îndoiesc că te ia cineva în serios.

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 03:00, said:

Pur si simplu clipesti la bas, oricat te-ai chinui sa nu o faci, dar totodata iti doresti sa dai mai tare.. Eu detin un smartphone HTC one m8 cu boom sound. Si iarasi am facut niste teste pe Samsung galaxy s5, s6, iPhone 6.. Cu orice fel de casti, pe HTC se aude  mai tare si mai bine aceasi melodie.

Și crezi că este normal să se întâmple asta? Îți recomand să asculți niște căști ''serioase'', după care te așteptăm aici să ne spui și nouă ''cum ai descoperit muzica''. Cu acele tentative de căști ți-ai făcut o percepție greșită despre muzică...

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 03:00, said:

Stau acum si ma gandesc ce casti Point sau mai stiu eu Genius ai acum de ti-ai format vasta asta experienta.

Dacă urmăreai secțiunea ''audio'' cam știai răspunsul la această întrebare. Dar, să poți dormii liniștit, poți săpa puțin pe aici :  http://forum.softped...ge__st__288  

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 03:00, said:

Da exact ce am spus mai sus, ai venit cu explicatia ZERO..

Ok, hai să vedem cam de ce cred eu că ''Beats-urile'' sunt căști care nu merită prețul plătit ( majoritatea modelelor suferă cam la aceleași capitole, cu excepția modelului ''Solo 2'', la care au mai remediat o mică parte din probleme, dar nu suficient pentru prețul cerut ):

- Imagine stereo slabă
- Scenă aproape inexistentă ( de exemplu, Creative Aurvana Live, căști de ~200 lei, au o scenă putin mai largă... )
- Rezoluție slabă ( în comparație cu modelele concurente în acel segment de preț )
- Dezechilibrate tonal, foarte ...


Pentru bubuială probabil sunt ok ( în special pentru cei care doresc căști ''fashion'', cu toate că sunt și alte modele de căști ''arătoase'' care sună mai bine ), dar să spui că, citez '' Indiferent de melodie, este redat exceptional, fie ca este rock, hip hop sau clasica...'', asta le întrece pe toate, aici se vede cât de antrenată este urechea ( sau mai bine zis, cât de antrenată nu este urechea ).

#27
Super_C

Super_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 03.06.2016
Am tot repetat pe aici ca nu sunt fan beats si nu ma transpun in sustinatrorul lor.. Crede-ma ca am testat si eu destule casti, chiar mirificele momentum plus alte cateva de top..
Suna foarte bine, nimic de spus, iar daca ma intrebi pe mine si nu numai. Gasesti foarte multe revie-uri pe net, momentum sunt prea slabe pentru bass.
Dar tu ce muzica asulti stimabile, numai clasica?? Cand o aud pe asta ca pentru bubuiala sunt bune.. Ce muzica soft asculti tu de nu suporti bubuiala?? Mie imi place orice fel de muzica cu preponderent pe house electronic.. Si daca vrei sa o numesti asa da este o bubuiala.
Presupun ca la beats-uti muzica clasica de Schopen nu se aude asa de bine ca pe creative alea. Dar ce sa facem, nu toti suntem asa niste fini ascultatori de opera ca tine.. Noi astia din generatia asta suntem mai comerciali asa..
De unde stii ca sunt atat de slabe, ai citit si tu review-urile unora pe net, nu?
Sunt la fel ca aia care de ani de zile o tin landra ca domne iPhone-ul o mizerie de telefon, scump, numai brandul si reclama e de el, ca u e bun ca bla bla..
Aia in 2016 ofera dual core si 1 g de ram.. Ia uite la mai putin bani poti cumpara un Huawei cu octa core si 6 giga de ram.. Asa si??? Cu toate astea tot nu se apropie nici pe sfert de iPhone.. Nici eu nu sunt fan iPhone, dar asta nu inseamna ca sunt hater aiurea. Nu imi place si gata, nimic mai mult.
Si cu toate minusurule astea, ei sunt cei ce dau tonul in aceasta industrie. Iar haterii se aduna pe forumuri si se imbarbateaza intre ei ca ce tare este al lor octacore si ce tampiti sunt aia de isi iau dual core de la apple...
Asa si aici, ce asculti tu pe castile tale si eu nu pe ale mele?? Eu in viata mea nu as plati 1000 de lei pentru niste casti, nici macar daca se aud voci de zei la ele.. Eu pe ale mele le-am primit cadou, singurele pe care am dat banii sunt xb-urile 600 de la sony pe care le am de peste 3 ani si nu am ascultat nici macar o ora pe ele. Stau frumos in sertar si vor astepta sa devina obiecte de colectie..
Chiar daca ma repet, nu suport hatereala aiurea. Daca vine cineva sa spuna pe un forum: Ce sa imi aleg, beats sau orice... Hop se gaseste unu ca ars sa sara, sa il catalogheze pe ala cocalar, ca orice, numai mizeriile beats sa nu iei. De zici ca beats-urie astea te viruseaza, te omoara, iti toaca banii si iti *** si nevasta... Asa virulenti si plini de ura sunteti dar nu stiti de ce. Nu mai stiti ce apelative inepte sa mai inventati la adresa unui produs doar pentru ca sunteti hateri fara motiv...
Lasa-tio mai moale, un om cu capul pe umar intai analizeaza singur, ca de aia are creier si deabea dupa actioneaza. Poti sa te zbati tu cat vrei pe forum ca o faci doar pentru frustrarea proprie, altfel nu se explica violenta cu cate actioneaza cei ce pot cataloga produsele cu atatea ura...

Edited by Super_C, 27 June 2016 - 19:31.


#28
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 19:26, said:

Poti sa te zbati tu cat vrei pe forum ca o faci doar pentru frustrarea proprie, altfel nu se explica violenta cu cate actioneaza cei ce pot cataloga produsele cu atatea ura...

Cred că, de fapt, tu ai o problema de ai impresia că lumea critică căștile beats ''doar pentru frustrarea proprie'', ba chiar ''plini de ură''. Ăăă, care frustrare/ură? Fiecare are dreptul să-și spună opinia despre ce produs dorește, dacă eu cred că majoritatea modelelor de la Beats ( evident, cele ascultate ) sunt niște căști foarte slabe, o spun pur și simplu, pentru că asta cred eu. Poate, în viitorul apropiat, învață și ei să facă căști și atunci o să îmi schimb părerea și chiar o să îi laud. Posted Image  

Dacă ție îți plac căștile cu bass nesimțit, sunet acoperit, scenă aproape inexistentă, în plus, căști care nu sunt nici suficient de confortabile, asta e strict doar problema ta...

View PostSuper_C, on 27 iunie 2016 - 19:26, said:

Presupun ca la beats-uti muzica clasica de Schopen nu se aude asa de bine ca pe creative alea.  

Creative Aurvana Live a fost doar un exemplu de cască de cca 3~4 ori mai ieftină care poate face de ras multe modele de la Beats ( modele care se vând cu 700~900 lei ),asta nu pentru că, chipurile, sunt ''Aurvana Live'' niște căști fenomenale, problema este de fapt în tabăra adversă ... Posted Image

#29
Ausradierer

Ausradierer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 22.10.2005
Diferenta dintre Beats si fake-uri e ca fake-urile suna mai bine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate