Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
System data 100GB din 256GB

Pot sa schimb routerul?

Taxa pod " Sold peaje neexpir...

Problema stabilizator tensiune cu...
 VENTILATOR

Comunicare cu animale moarte ?

Convertit sistem de navigați...

Nu am sunet pe hdmi
 Întrebare alunita

Schimbare tabla acoperis

Trotineta Bolt cu reducere de 3 lei

Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...
 Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro

Scurgere catre hazna

De la 24V la 5V DC?
 

Al Doilea Război Mondial

* * * * * 6 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
7424 răspunsuri în acest subiect

#5239
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.276
  • Înscris: 06.08.2007
Esti singurul di pi forum care nu a auzit de Eminescu ? Si ne "expui" harti ...aprobate de aia "unde a calcat opinca Romaneasca" ...ca sa nu devina prea "comunisti"!
P.S.- Sunt un Roman , austriac la origini , in "40 , bunicul a lasat totul si a plecat in tara lui  , Romania !

Editat de tidicristi, 08 mai 2017 - 21:11.


#5240
touche

touche

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 771
  • Înscris: 14.02.2006
Mi-am scos palaria in fata lui @Mount_Yerrmom pentru ca mi-a aratat ca am gresit ...acum cu tine, care il folosesti pe Eminescu drept sursa sau exemplu intr-o discutie de istorie ...nu stiu ce sa mai zic. M-ai inchis.
Si bunicul era austro-ungar de etnie romana, pentru ca s-a nascut prin zona Fagaras in 1910 ... care e relevanta in discutia de fata ?
Daca bunicul tau a plecat din Austria in Romania, inseamna ca ...ce ?

Cred ca te bucuri tare ca acum esti roman si nu austriac ..

PS: daca aveai curiozitatea sa te uiti pe a 2 mapa , ai fi remarcat ca in 1919 (min 9:50) apare si momentul in care opinca romaneasca a ajuns la Budapesta.
Chiar ma mir ca nu avem pretentia la o Romania Mare de la Nistru pana la Tisa, sau chiar asta era apropo'ul cu Eminescu si a lui Doina.

Editat de touche, 09 mai 2017 - 09:14.


#5241
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.401
  • Înscris: 14.12.2008
Dobrogea este o zona pustie numita nu degeaba Scitia Minor.

Pe langa Dunare locuiau rominii care faceau majoritatea provinciei intr-un colt al sau.

In i-le Brailei si zona Braila-Galati.

#5242
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Bilanțul celui de-al doilea război mondial

”Acest război” spunea Hitler în fața Reichstagului în 1942, ”este unul din acele conflicte fundamentale care inaugurează un nou mileniu și care zdruncină lumea din temelii”. Cu siguranță a avut dreptate. Germania și Italia sunt democrații unde domnește legea. Polonia joacă un rol important în răsăritul Europei. S.U.A. este cea mai mare putere mondială. Japonia este un stat fundamental pacifist, Israelul este o putere regională iar deși Imperiul Britanic a dispărut, succesoarele ei continuă o tradiție de prosperitate. Rusia, urmașa U.R.S.S. continuă să fie Mare Putere.

Al doilea război mondial a durat 2174 de zile, a costat 1,5 trilioane de dolari și a ucis peste 50.000.000. de oameni. Asta înseamnă cel puțin 23.000 de morți în fiecare zi sau mai mult de șase oameni morți în fiecare minut pe parcursul a șase ani ce păreau o eternitate. În cimitire din întreaga lume putem citi pe pietre tombare: ”Fie ca lumina de care nu ai avut parte în timpul vieții s-o găsești în raiul odihnitor al lui Dumnezeu”, ”Cu dragoste în amintirea fiului nostru. Vei fi veșnic în gândurile noastre. Mama, Joyce și Dennis ” sau ”Amintiri frumoase, un soț și un tată minunat care merită dragostea noastră eternă. Soția și fetița Rita”. Dacă înmulțim aceste tragedii cu 50.000.000 putem înțelege întreaga dimensiune personală a acestui complex cataclism global care a fost al Doilea Război Mondial.
[ http://www.istorie-pe-scurt.ro/wp-content/uploads/2014/05/soldati-americani-in-paris-218x300.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.istorie-pe-scurt.ro/wp-content/uploads/2014/05/soldati-americani-in-paris-218x300.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]1939-1945 a mobilizat pentru prima oară statul modern la capacitate maximă, principalul scop fiind cucerirea și exploatarea altor europeni. Primul război mondial pălește în fața cifrelor reci și durereoase ale conflictului generat de Hitler. În 1945 jumătate din PIB-ul Marii Britanii se ducea pe război. Germania, asemenea lui Napoleon, dar la o altă scară, parazita economiile aliaților sau cuceriților: România, Norvegia, Țările de Jos, Belgia, Cehoslovacia, Franța, Italia etc. În septembrie 1944 în Germania erau 7.487.000 de muncitori străini, majoritatea constrânși, care locuiau în condiți uneori de neimaginat. Până în 1944 germanii nu știuseră ce sunt acelea restricții de război. Atât de bine acaparaseră economiile altor state. De-abia cu primele bombardamente serioase din ’44 au văzut ce provocaseră la rândul lor în Est și Vest.
Printr-un acord tacit sau pură întâmplare centrele istorice ale unor orașe celebre- Roma, Veneția, Praga, Paris, Oxford- au scăpat. Rotterdam sau Coventry, orașe industriale au fost aproape nimicite. În centrul Londrei, mai ales în zonele sărace din preajma docurilor din East End, cartiere întregi au fost victime ale blitz-ului. 80% din Minsk a fost distrus. Kiev, Varșovia, Le Havre, Caen au suferit bombardamente și din partea nazișilor când le-au cucerit dar și din partea Aliaților când au fost recucerite. 25 de milioane de sovietici au rămas fără case la fel ca 20 de milioane de germani. 500.000 erau doar în Hamburg. Din cele 12.000 de locomotive din Franța lui 1939 doar 2800 mai funcționau. Căile ferate fuseseră aruncate în aer de germani, de Aliați sau de Rezistență. Olandezii mai aveau doar 40% dintre șoselele, canalele și căile ferate.

Urgia a fost însă în Est. Pe occidentali, germanii îi trataseră cu oarecare respect, deși doar ca să îi poată exploata mai bine, iar ocupații le-au întors favorul făcând relativ puține eforturi de a opri mașinăria de război nazistă. În Est și Sud-Est partizanii, în special iugoslavi, greci, ucraineni și mai apoi polonezi, au dus o luptă cruntă, disperată. În URSS 70.000 de sate, 1.700 de orașe, 32.000 de fabrici și 65.0000 de km. de cale ferată au fost distruse în timpul războiului. Iugoslavia a pierdut un sfert din podgorii, jumătate din șeptel, 60% dintre drumurile naționale, trei sferturi dintre pământurile arabile. Polonia, Grecia au avut distrugeri materiale asemănătoare.
Iugoslavia a pierdut 1/8 din populație, URSS 1/11, Grecia 1/14. Contrastul este izbitor cu Vestul: Germania 1/15, Franța 1/77, Marea Britanie 1/125. În URSS numărul femeilor era cu 20 de milioane mai mare decât cel al bărbaților, situație corectată abia după o generație. În mediul rural economia depindea de femei care trebuiau să lucreze fără ajutorul animalelor, în special cai, gospodăriile fiind jefuite de naziști. În unele sate iugoslave nu exista nici măcar un singur bărbat de peste 15 ani, totul datorită acțiunilor de represiune germane. Două treimi din germanii născuți în 1918 nu au supraviețuit războiului. Într-o suburbie berlineză în februarie 1946 erau 181 de bărbați la 1.105 de femei.
În primele trei săptămâni de la intrarea Armatei Roșii în Viena, s-au înregistrat oficial 87.000 de violuri comise de sovietici. Rușii se aflau la capătul unui război lung. Pe calea lor spre inima Reichului ei vazuseră sau chiar simțiseră pe propia piele atrocitățile comise ne naziști. Urma răzbunarea. Contrastul dintre Rusia și Vest fusese dintotdeauna puternic- țarul Alexandru I regreta odinioară că nu-i lăsase pe ruși să vadă Occidentul- și se accentuase pe perioada războiului. În Germania urbanizată, electrificată, cu alimente, haine, magazine, bunuri de consum pe care ei nu le văzuseră vreodată, tinerii din Siberia remarcaseră femei frumoase, aranjate așa cum nu vedeau la ei. În armata sovietică nu existau permisii astfel încât cele mai primare și crude comportamente față de femei au fost dezlănțuite. Stalin, primind rapoarte despre comportamentul soldaților, nu vedea cu ochi răi faptul că un bărbat ”se distrează cu o femeie”, doarece tinerii trecuseră ”prin foc și pară” și acum ”mai șterpeleau și ei un fleac”. În zona germană ocupată de sovietici s-au născut în 1945-1946 între 150.000 și 200.000 de copii rezultați în urma violurilor. La sfârșitul lui 1945 în Berlin existau 53.000 de copii fără familie. În Cehoslovacia erau 49.000 de astfel de orfani, în Olanda 60.000, Polonia 200.000 iar în Iugoslavia cel puțin 300.000. Printre acești copii mici foarte puțini erau evrei…
[ http://www.istorie-pe-scurt.ro/wp-content/uploads/2014/05/stalingrad-crocodile.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Războiul a schimbat totul. La est de Elba comuniștii au instalat teroarea roșie. Guvernele de la Oslo, Bruxelles ori Haga au revenit în țările lor și au început reconstrucția. Liderii de la București, Sofia, Varșovia, Budapesta și Praga nu avea însă niciun viitor. Universul lor fusese distrus de violența transformatoare a naziștilor. O nouă ordine trebuia să înlocuiască trecutul irecuperabil, iar configurația ei politică era încă un mister.''
http://www.istorie-p...razboi-mondial/

Editat de max_01, 09 mai 2017 - 19:43.


#5243
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.827
  • Înscris: 16.10.2012

 max_01, on 09 mai 2017 - 19:43, said:

,,Bilanțul celui de-al doilea război mondial


O cestie la care nimeni nu gandeste (din pacate in 1990 nici atat)
Al Doilea Razboi montai a mai avot o consecinta .. una economica.
"Inainte"  tarile din Estul Europei erau exportatori de produse agricole in tarile  industriale din Vest. Ma rog Franta se descurca singura si mai avea rsrusele de grau din Algeria. Dar Germania, Austria, Olanda importau cereale din Est. Austria Si Germnaia importau si produse dincarne si aninale in viu ...
Anglia importa si ea de peste toty si mai ales din .. Argentina.
Insa razboiula  insemnat si blocada, si Uboot , si caerele si lipsuri ...
Asa ca dupa WW2, prin 1950 vesticii au hotarar sa cam dea dracului teoriile clasice si sa isi produca singure hrana. Siventii, prime de export, credite in conditii usoare ptr agricultura si ...
Anglia exporta carne de vita! (Decolarea Argentinei a inceput cu un englez care a comdata primele 2 vapoare firgorifice din lume sdi a instalat un congelator MARE inport al Buneos Aires. Ma rpg aia cu bani nu mancau canrne congelata dar aia de jos in sfarsit puteau manca si beef!!)
Austria este autosuficenta la grau.
Germania poate exporta un fleac de 100.000 tone de grau sau asa ceva. Nu muot dar compratai cu situatai cadnimporta multr mai mult! Si in plus exporta produse din carne de porc...
Asta este o urmare nediscutata. Ca deh nu este la fel se spectaculoasa decat un oras in flacari .
Dar as zice ca orasele s-au reconstruit.

#5244
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.032
  • Înscris: 09.12.2015
DDR-ul s-a reconstruit din ruine, e drept că și BRD-ul (partea vestică) a început exact la fel însă pentru vestici Germania a rămas deasupra tuturor lucrurilor!
''Auferstanden Aus Ruinen'' - DDR (Anthem English Translation)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/P1CyPjQQTAM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Offizielle Deutschlandhymne - Nicht verboten , Posted Image  ''Deutschland über alles'' Posted Image  - BBC
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gCraBR-pXYk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5245
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.276
  • Înscris: 06.08.2007

 touche, on 09 mai 2017 - 09:08, said:

Mi-am scos palaria in fata lui @Mount_Yerrmom pentru ca mi-a aratat ca am gresit ...acum cu tine, care il folosesti pe Eminescu drept sursa sau exemplu intr-o discutie de istorie ...nu stiu ce sa mai zic. M-ai inchis.
Si bunicul era austro-ungar de etnie romana, pentru ca s-a nascut prin zona Fagaras in 1910 ... care e relevanta in discutia de fata ?
Daca bunicul tau a plecat din Austria in Romania, inseamna ca ...ce ?

Cred ca te bucuri tare ca acum esti roman si nu austriac ..

PS: daca aveai curiozitatea sa te uiti pe a 2 mapa , ai fi remarcat ca in 1919 (min 9:50) apare si momentul in care opinca romaneasca a ajuns la Budapesta.
Chiar ma mir ca nu avem pretentia la o Romania Mare de la Nistru pana la Tisa, sau chiar asta era apropo'ul cu Eminescu si a lui Doina.
Ma bucur ca sunt Roman , nascut in sectorul 8 Grivita , linga podul Grant .. si chiar ma bucur ca am sorginte austriaca , un ex: am intrat intr-o fabrica(schaeffler) , sambata , dupa ce-mi "expirase protectia munci la ei" (a venit tipa de la protectia munci si a dat un "ala in alb" ! ) , normal ca am rezolvat si "deste" nu am pierdut !

Ambi bunici au fost pe front , au avut norocul sa ajunga acasa vii ! "Socialismul" adus de cozile de topor , au distrus familii intregi !
Ca sa te caci de ras , cacastoarea de la mat (chiabur ce draqu , ca era al lui !), bunicul din partea mamei , o avea pe terenul lui ! "Ma ati luat ce aveam , dar WC-ul e tot al meu !"  Eram  in aplicatie si am primit telegrama "ca a murit" dupa 2 saptamani de aplicatie (1988)!
P.S.- Cind am intrat electromecanic principal , intr-un poligon de tragere  , vorbrem cu "sa traititi ...de la maior in sus !"

P.S.S.-fara "pile" , doar meserie !Posted Image

Editat de tidicristi, 17 mai 2017 - 02:00.


#5246
touche

touche

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 771
  • Înscris: 14.02.2006
sa fiti sanatos! Si sa va bucurati in continuare!

#5247
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.403
  • Înscris: 07.02.2017
[ https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18581635_1500571179966839_5141726879716799504_n.jpg?oh=39c61e078560055aebfd92af73158706&oe=59B51DEF - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5248
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.403
  • Înscris: 07.02.2017
[ https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18447127_1983645711882707_5531062341869177219_n.jpg?oh=24f92a19382d2c0bb33847098c42c199&oe=59ABFA0E - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Un Sherman dupa explodarea munitiei, in Tunisia, Africa de Nord.Cu siguranta ca au murit toti din echipaj.

#5249
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007
26 iunie 1940, invazia Basarabiei. 75 de ani de când am intrat în cel de-Al Doilea Război Mondial. De ce au vrut ruşii provinciile noastre de est şi cum a jucat România rolul decisiv în decizia lui Hitler de a invada URSS

Quote

Ţara noastră a intrat în Al Doilea Război Mondial pe 26 iunie 1940, în momentul în care a devenit victima agresiunii URSS.
Tocmai ultimatumul pe care Uniunea Sovietică l-a dat ţării noastre pe 26 iunie 1940 a fost cel care i-a dat de gândit lui Hitler, dictatorul german începând, din acel moment, să suspecteze că aliatul său, Stalin, se pregăteşte să-i aplice o lovitură mortală în timp ce el luptă în Vest cu Imperiul Britanic.
Timp de decenii, sovieticii au negat că ar fi intenţionat aşa ceva, acuzând Germania că a invocat acest pretext pentru a ataca un stat paşnic şi, susţineau ei, neînarmat. Generaţii de istorici, înşelate de falsurile fabricate de propaganda comunistă, au luat de bune poveştile. După 1985, însă, documente indubitabile arată că Hitler şi serviciile de informaţii germane anticipaseră corect planurile.


#5250
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.797
  • Înscris: 28.06.2007
Ce tampenii scrie si ala acolo în blogul ala, si mai zice de propaganda comunistă, ca si cum dansul ar fi de partea adevărului.

Cica lui hitlerica,  i s-a părut cam cu tupeu ultimatumul, adică ca si cum NU știa deja asta, pentru ca așa le era întelegerea secreta.

N.am dat click sa citesc tot, spune ceva si despre "eliberarea" (cu ghilimele) transilvaniei care s-a petrecut peste câteva luni in urma dictatului de la Viena acceptat fortat ?

Hitlerica nici nu știa cu adevarat ce armata are stalin.

Editat de tenzen, 22 mai 2017 - 08:14.


#5251
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007
Cred ca faci cateva confuzii. Pactul a fost semnat in august `39, ocupatia propriuzisa a Basarabiei a avut loc un an mai tarziu, in iunie `40. Intre timp, sovieticii nu s-au aratat interesati de aplicarea propriuzisa a pactului. In articolul de mai sus se sustine ca au existat planuri de atacare si a restului Romaniei. Cosmarul lui Hitler se implinea, fix cand era ocupat cu invazia vestului Europei, Stalin se apropia de zonele petroliere de la Ploiesti.
Sigur ca din moment ce se semnase pactul, Stalin putea avea pretentii teritoriale asupra Basarabiei, dar este ceva suspect ca aceste pretentii nu s-au implinit decat cand armata germana era in celalalt capat al continentului. Poate ca este doar o coincidenta ca cateva zile mai tarziu, pe 29 iunie, Alfred Jodl a inceput sa faca planurile necesare invadarii URSS-ului.

#5252
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.797
  • Înscris: 28.06.2007
Erau ocupati cu invadarea poloniei.

#5253
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.797
  • Înscris: 28.06.2007

 tenzen, on 22 mai 2017 - 08:59, said:

Erau ocupati cu invadarea poloniei.
Si bătălia cu japonia. (probleme net)

Ala cu blogul mai are sa zică, ca au rupt transilvania de România ca sa fie armata nazistă cât mai aproape de petrolul romanesc. (care era la cativa km)

Editat de tenzen, 22 mai 2017 - 09:45.


#5254
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007

 tenzen, on 22 mai 2017 - 08:59, said:

Erau ocupati cu invadarea poloniei.
Te-ai uitat pe harta ca sa vezi ca de mare era zona poloneza invadata? Sa iti mai dau un hint: in Basarabia nici nu au avut nevoie de armata, romanii nu s-au opus. Puteau trimite 3 babe cu un steag rosu si rezolvau rapid problema.

Editat de lucifer76, 22 mai 2017 - 12:26.


#5255
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007
http://m.click.ro/ne...a-le-foloseasca

Quote

"Am avut o întâlnire cu Molotov, atunci, şi era foarte clar: Molotov a plecat de la întâlnire decis să înceapă războiul, iar eu m-am despărţit de el cu decizia să i-o iau înainte dacă e posibil. Căci pretenţiile sale aveau că obiectiv final foarte clar stăpânirea Europei. Pentru noi deja în toamnă lui 1940 s-a pus necontenit întrebarea dacă să provocăm o ruptură. Eu atunci am sfătuit mereu guvernul finlandez să negocieze şi să câştige timp şi să trateze lucrurile diversionist. Pentru că am avut întotdeauna o frică: că Rusia va ataca în mod surprinzător România în toamna târzie. Pentru a ajunge în posesia surselor de petrol. Iar noi nu am fi fost gata pregătiţi în toamnă târzie a lui 1940. Dacă atunci Rusia ar fi ocupat sursele de petrol româneşti, păi atunci Germania ar fi fost pierdută! Guvernul României ni s-a adresat abia mai târziu, iar ceea ce aveau ei (armată romană, n. r.) ar fi fost ceva ridicol. Ăia trebuiau doar să-şi asigure sursele de petrol. Dacă rusul ar fi ocupat România în toamna lui 1940 şi ar fi cucerit sursele de petrol, atunci le-am fi pierdut pe acestea în anul 1941. Noi avem marea producţie germană, însă ceea ce înghite numai aviaţia, ce înghit diviziile noastre de tancuri, sunt totuşi cantităţi monstruoase. Este un consum care depăşeşte toate imaginaţiile. Fără contribuţia a cel puţin 4 până la 5 milioane de tone de petrol românesc nu am putea duce războiul. De asta am fost foarte îngrijorat."

Inregistrare cu vocea lui Hitler.

#5256
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 15.148
  • Înscris: 22.01.2013
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_WcjwuqYM_g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Posted Image Posted Image Posted Image
Gura pacatosului adevar graieste.....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate