Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...
 Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...
 COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune
 Roka Residence Doamna Ghica

Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.
 

La Auchan Vitan timp pierdut la casa din cauza gardienilor

- - - - -
  • Please log in to reply
171 replies to this topic

#91
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,084
  • Înscris: 02.09.2005

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 14:27, said:

Si flagrant e cand tocmai ai iesit de la casa. Sau tu ce intelegi prin flagrant?

FLAGRÁNT, -Ă, flagranți, -te, adj. Care sare în ochi; izbitor, evident. ◊ Flagrant delict = infracțiune descoperită în momentul săvârșirii ei sau înainte ca efectele ei să se fi consumat. –
si despre ce flagrant e vorba atunci cand colgul, sau chiar tu, ai fost controlat? :Posted Image)))))))))))




Mihai Titichi, şeful serviciului juridic din cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC), spune, citând acelaşi articol din Legea 333/2003, că personalul de pază este obligat ”să oprească şi să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârşit infracţiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit, pe cele care încalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii, iar în cazul infracţiunilor flagrante, să oprească şi să predea poliţiei pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri" şi "să sesizeze poliţia în legătură cu orice faptă de natură a prejudicia patrimoniul unităţii şi să-şi dea concursul pentru îndeplinirea misiunilor ce revin poliţiei pentru prinderea infractorilor".
Prin urmare, în fiecare caz în care este nevoie de o percheziţie corporală, atunci când este surprinsă o persoană săvârşind o infracţiune sau atunci când persoana bănuită refuză să se legitimeze trebuie anunţată poliţia”, concluzionează Titichi.
Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS), spune că, dacă paznicii unui magazin încalcă drepturile consumatorului, nerespectând prevederile articolului 48 din Legea 333/2003, pot fi sancţionaţi contravenţional cu o sumă cuprinsă între 100 de lei şi 300 de lei.
”De multe ori, însă, angajaţii firmelor de pază fac exces de zel şi îşi depăşesc atribuţiile”, a declarat, pentru B365.ro, Sorin Mierlea.


sursa

Edited by jericho, 08 October 2015 - 14:39.


#92
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,927
  • Înscris: 07.08.2008

 sorbetdozens, on 08 octombrie 2015 - 14:27, said:

Mi-am sustinut punctul de vedere, in timp ce tu ai dat-o in derizoriu de fiecara data.
E singura explicatie pe care o dau referitoare la conversatia cu tine: tu ai inceput sa dai niste date care nu au nici o legatura cu un control facut de agentii de paza. In acest caz nu intereseaza pe nimeni ce job ai, ce site-uri ai, ce alte activitati mai ai sau altceva care tine strict de viata ta.

 sorbetdozens, on 08 octombrie 2015 - 14:27, said:

Apoi ai adus in discutie ocupatia mea si ca de aceea nu as intelege, desi bunul simt si faptul ca este un argumentum ad hominem nu ar fi trebuit sa faci niciodata asta.
Uite ce am zis:

 tigerheart, on 08 octombrie 2015 - 13:18, said:

Atat timp cat tu esti pe o proprietate privata si agentul de paza vrea sa te controleze, stai si tu 2minute ca nu vine sfarsitul lumii si nici nu pierzi o lucrare fix din acest motiv, hai sa fim seriosi. Nu intereseaza pe nimeni cine esti sau unde te grabesti.  [argument la subiect]
Iti dai seama... gata, deci acum neaparat trebuie sa ii zici la paznic ca ai blog.. Pai cum? E inadmisibil sa ai blog si sa stai la un control de rutina. Banuiesc ca si atunci cand te opeste politia in trafic ca ai mers cu viteza le zici ca ai blog si ca te grabesti pentru ca trebuie sa postezi ceva pe el, nu? [a se citi urmatorul cuvant de mai jos]
Glumesc acum.. dar ideea e ca ar trebuie sa nu ne mai credem asa cu 2 perechi de cojones. Eu iti recomand sa faci o plangere la magazinul unde te deranjeaza agentii de paza si vezi si raspunsul lor. Nu iti place? Poti merge in alt magazin.. Nimeni nu te obliga sa mergi intr-un anumit magazin. Dar indiferent despre ce magazin vorbim, atat timp cat esti pe spatiul lor trebuie sa faci cum zic ei... ei fac regulile si nu tu sau eu. [inca un argument la subiect]
Argumentum ad hominem-ul meu de care zici tu a fost de fapt o ironie/gluma. Am prezentat si argumente strict bazate pe subiect. Mai citeste ce inseamna argumentum ad hominem si o sa vezi ca de fapt ce am zis eu nu e asa ceva. :)
O zi cat mai placuta sa ai!

Edited by tigerheart, 08 October 2015 - 14:56.


#93
m4y

m4y

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 26.09.2006
Flagrant este atunci când ești prins asupra faptului. de exemplu când îți îndeși batonul de salam în mânecă sau alte rahaturi de genul.
Iar datoria agentului care te-a zărit pe camera este să te rețină până la sosirea organele abilitate (poliția) să facă aceste lucruri precum percheziția.

Deja s-a deviat mult de la subiect: cine-I hoț de profesie va fi prins până la urmă în rest este vorba de atitudinea noastră și a agenților de pază unii față de ceilalți

Edited by m4y, 08 October 2015 - 14:41.


#94
User36

User36

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 07.07.2014

 Platon, on 08 octombrie 2015 - 13:41, said:


La cat se fura din magazinele astea mi se pare normal sa faca asta, la Cora nici macar nu mai poti cantari tu marfa, probabil au observat ca unii romani mai adauga ceva marfa in punga dupa ce cantaresc.......cam asta e natia noastra

Sau cum am vazut de cateva ori ca tineau punga in mana ca sa cantareasca mai putin si nimeni nu le zicea nimic.

#95
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

 User36, on 08 octombrie 2015 - 14:42, said:

Sau cum am vazut de cateva ori ca tineau punga in mana ca sa cantareasca mai putin si nimeni nu le zicea nimic.

Pai d-aia la Carrefour au angajati separati la cantarire.  Ceea ce pe mine ma enerveaza, de exemplu, sa stau la coada sa cantaresc, cateodata e chiar coada lunga, de-aia evit carrefour-ul. Plus ca-s prost organizati si pe la case, cu tot cu sistemul lor inteligent.
Morala: nu-ti convine un lant, nu mai mergi acolo.

Edited by ipopovici11, 08 October 2015 - 14:47.


#96
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,753
  • Înscris: 30.10.2003

 m4y, on 08 octombrie 2015 - 14:37, said:

Flagrant este atunci când ești prins asupra faptului. de exemplu când îți îndeși batonul de salam în mânecă sau alte rahaturi de genul.
Bulshit ... pot sa-l bag si in chiloti, daca il scot la casa si-l platesc. Ok, astea-s chestii juridice ma gandesc, trebuie sapat, si vazut cand devine furt luarea unui obiect.
In alte parti ale globului clientii isi baga marfa in plasa si apoi o pun pe banda la casa. Iar casierul te intreaba daca vrei bon, daca nu vrei il arunca la gunoi. Atat timp cat furturile sunt putine, nu-si bate nimeni capul sa plateasca o firma de paza sa supravegheze clientii. Asa e la mine in zona.

Insa la noi se fura in nesimtire. Gardienii mai au si rolul de a intimida hotii. Eu lucrand in domeniu (supermarket) am vazut caz in care hotii au furat alcool. Casiera si-a dat seama prea tarziu. A trebuit sa caut pe server filmuletul si sa-l salvez pe CD pentru procuratura. Femeii ii era frica sa depuna marturie, pentru ca hotii erau 2 vlajgani. Pentru voi vi se pare totul simplu si credeti ca gardienii sunt pusi acolo numai ca sa va faca voua viata grea.


@jericho - am fost controlat. Insa eu-s constient ca controalele astea sunt spre folosul meu.

Edited by Bursul, 08 October 2015 - 14:58.


#97
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,084
  • Înscris: 02.09.2005

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 14:49, said:

@jericho - am fost controlat. Eu-s insa constient ca controalele astea sunt spre folosul meu.

ce folos ai, in afara de faptul ca te simti ca un infractor fata de ceilalti clienti care "nu sunt suspectati" de ochiul vigilent al unui paznic cu 4 clase?

Edited by jericho, 08 October 2015 - 14:53.


#98
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,177
  • Înscris: 09.01.2007
ok, sa zicem ca gardianul ma gaseste cu un produs in cos (nu ascuns in pantaloni), care nu e trecut pe bon
ce se intampla ?
gardianul ala are treaba cu casierita, nu cu mine

eu cumpar de oriunde, ma supun oricarei aberatii de proceduri, cata vreme magazinul e in stare sa-mi expuna logica si rezultatele operatiunii
cand AUchan o fi in stare sa raspunda la intrebarea mea de mai sus cu minim de logica si respectare a legii, o sa dau de baut la tot cartierul

#99
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,753
  • Înscris: 30.10.2003

 jericho, on 08 octombrie 2015 - 14:51, said:

ce folos ai, in afara de faptul ca te simti ca un infractor fata de ceilalti clienti care "nu sunt suspectati" de ochiul vigilent al unui paznic cu 4 clase?
Pai asta e, ca nu ma simt ca un infractor. Omul ma roaga frumos, cooperez, ne salutam respectuos si la revedere.

#100
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,177
  • Înscris: 09.01.2007

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 14:49, said:


@jericho - am fost controlat. Insa eu-s constient ca controalele astea sunt spre folosul meu.

aham, tu esti din ala care nu ai nimic de ascuns
eu sunt complex si am multe chestii licite de ascuns

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 15:01, said:

Pai asta e, ca nu ma simt ca un infractor. Omul ma roaga frumos, cooperez, ne salutam respectuos si la revedere.

daca ma roaga, nu e obligatoriu
refuz si mai frumos si ne despartim prieteni

#101
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,753
  • Înscris: 30.10.2003

 overseas, on 08 octombrie 2015 - 15:02, said:

aham, tu esti din ala care nu ai nimic de ascuns
eu sunt complex si am multe chestii licite de ascuns



daca ma roaga, nu e obligatoriu
refuz si mai frumos si ne despartim prieteni

Fiecare cu problemele lui :P

Oricum gardianul are voie sa te legitimeze si sa te opreasca. Vazusi, nu? De ce sa te complici?

#102
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,084
  • Înscris: 02.09.2005

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 15:01, said:

Pai asta e, ca nu ma simt ca un infractor. Omul ma roaga frumos, cooperez, ne salutam respectuos si la revedere.
ok, asta se intampla fiindca tu ITI DAI ACORDUL.
nu esti OBLIGAT.

#103
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,177
  • Înscris: 09.01.2007

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 15:03, said:

Fiecare cu problemele lui Posted Image

Oricum gardianul are voie sa te legitimeze si sa te opreasca. Vazusi, nu? De ce sa te complici?

perfect, pana aici ok
intrebarea mea este: de ce ma opreste ? in functie de rezultat, bizonul-guardian ce curs al actiunii poate si trebuie sa ia, legal, administrative ?
sa-mi explice cineva

am dat un scenarium am in cos un produs netaxat; ce face bizonul ?!

#104
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,753
  • Înscris: 30.10.2003

 overseas, on 08 octombrie 2015 - 15:18, said:



perfect, pana aici ok
intrebarea mea este: de ce ma opreste ? in functie de rezultat, bizonul-guardian ce curs al actiunii poate si trebuie sa ia, legal, administrative ?
sa-mi explice cineva

am dat un scenarium am in cos un produs netaxat; ce face bizonul ?!

Te opreste ca se plictiseste, ce intrebare e asta? Poate n-are talent sa te verifice din mers.
Are voie legal sa te retina pana vine politia. Daca vrei sa pleci, si te leaga de calorifer, ma gandesc ca legea nu o sa-i faca nimic.

#105
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Si cetateanul nevinovat retinut poate sa depuna o plangere pentru privare de libertate in mod nelegal si loviri si alte violente. Si sa ceara si daune morale si materiale de la hypermarket.

Edited by mmm3, 08 October 2015 - 16:05.


#106
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,753
  • Înscris: 30.10.2003

 mmm3, on 08 octombrie 2015 - 16:04, said:

Si cetateanul nevinovat retinut poate sa depuna o plangere pentru privare de libertate in mod nelegal si loviri si alte violente. Si sa ceara si daune morale si materiale de la hypermarket.
Sau ii arati plasa/punga/geanta si in 30 secunde ai terminat totul. Fiecare cum doreste.

#107
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Ar fi bine daca ar dura 30 de secunde. Uneori il nimeresti pe ala analfabet (desi incep sa cred ca numai din astia sunt) care pana citeste 10 linii de pe bon si le identifica in carucior trec lejer 5 minute.

Edited by mmm3, 08 October 2015 - 16:14.


#108
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,177
  • Înscris: 09.01.2007

 Bursul, on 08 octombrie 2015 - 15:48, said:


Are voie legal sa te retina pana vine politia. Daca vrei sa pleci, si te leaga de calorifer, ma gandesc ca legea nu o sa-i faca nimic.

cum pana mea, daca eu pun produsul pe banda si aia de la casierie uita sa-l marcheze, pe mine ma leaga de calorifer ?!
accept orice la orice magazain cata vreme se pune un afis mare la intrare

"Stimati cumparatori,

Auchan Vitan isi rezerva dreptul de a va retine cu forta, in mod agresiv si brutal, contrar legilor in vigoare in urmatoarele situatii:
aveti in cos produse nemarcate la casierie, dupa casa, indifferent de motiv
refuzati sa va legitimate
refuzati sa va dati jos chilotii pentru constatari
etc.....
"

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate