Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Despre bullying: adaptare selectata natural si sexual

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#19
Abc2001ro

Abc2001ro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 02.07.2015

View PostDraculescuDraculescu, on 27 septembrie 2015 - 16:46, said:

am impresia ca nu prea interactionezi cu oamenii in lumea reala

Si nu e bine ? Eu sunt fericit, tu ai fel si fel de framantari.

#20
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View PostDraculescuDraculescu, on 27 septembrie 2015 - 16:18, said:

Niste lucruri pe care le-am observat in legatura cu fenomenul:

-incepe in momentul in care oamenii vad ca nu opui rezistenta la ceva nedrept sau in momentul in care
ai o slabiciune evidenta
-deodata nimeni nu mai discuta cu tine, lumea te evita
-iti este imposibil sa te mai concentrezi pe ce ai de rezolvat(in exemplul meu, notele au inceput sa scada) pentru ca te gandesti mereu
la cum sa faci sa fii in siguranta
-vechii amici prefera sa treaca de partea majoritatii decat sa suporte si ei consecintele
-umilintele devin din ce in ce mai serioase si din ce ince mai multa lume trece de partea atacatorilor
-nimanui nu i se pare ca umilirea ta ar fi ceva grav
Mie ăsta mi s-a părut cel mai interesant post, o perspectivă „din interior”. Nu mă gândeam că există chiar o distanțare graduală a anturajului victimei.
Săptămâna asta știrile au fost populate de reacția unui elev când un bully agresa un băiat aproape nevăzător
http://www.nydailyne...ticle-1.2374024

Interesant este că școala (aflată într-o zonă „bună”, curată și chiar ușor de fițe) a aplicat diverse pedepse băiatului care a oprit agresiunea și a lăsat-o mai moale abia la presiunea opiniei publice. Argumentul conducerii școlii a fost „avem toleranță zero față de orice tip de agresiune fizică”, dar nu suflă un cuvânt, firește despre faptul că bietul orb a fost probabil bullied o vreme, nu doar o dată.

Interesantă a fost interpretarea mass-mediei, care a susținut că după ce i-a tras bullyului pumnul, s-a aplecat să-l verifice dacă e ok. Abia acum, uitându-mă la ultimele minute alte incidentului, văd că de fapt ăla îl înjură. Nu că n-ar fi meritat, dar mi se pare interesant cum publicul îl face pe salvator și mai erou.

Și se dovedește că Drăculescu are dreptate când afirmă că singura soluție anti-bully este pedepsirea cu aceeași măsură.

#21
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View Post_-AppleS-_, on 27 septembrie 2015 - 15:50, said:

1.Daca vrei sa fim sinceri , acum probabil ca o sa fiu sexist , insa dupa parerea mea la toata treaba asta , o mare parte din vina este a femeilor care selecteaza aceste comportamente .
Acum probabil ca o sa spui ca e vina genelor si a maimutelor din care ne tragem , si ca nici o femeie nu face o selectie constienta , ci mai degraba mecanismele de selectie se afla in inconstient , astfel femeia se afla in situatia de a se simti atrasa de cineva fara o serie intreaga de argumente in spate , ci doar fiindca "asa ii spune inima" , "instinctul" , si alte cuvinte pompoase cu valoare de cliseu .

2.Selectia sexuala da rateuri grave si se selecteaza comportamente agresive care nu mai sunt de actualitate pentru supravietuire si evolutie .

1. Acuma, ca sa glumesc putin, te intreb; pai cum, nu stie toata lumea, de la catel pana la purcel ca femeile sunt atrase de carisma, inteligenta, cultura generala, bun simt, șarm, umor? :lol:
2. Aici treaba e foarte simpla. Societatea asa cum o stim noi, are in spate o experienta de vreo 5.000 de ani. In 5.000 de ani nu prea are cum sa ni se reconfigureze creierul astfel incat sa selectam acele caracteristici care ne diferentiaza clar de restul animalelor.

#22
Abc2001ro

Abc2001ro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 02.07.2015
Uf, unde e cazimi sa ne zica cum e cu inteligenta care atrage pe femei?

#23
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View PostVictor2311, on 27 septembrie 2015 - 15:15, said:

modalitati alternative de incurajare a competitiei intr-un mediu controlat si lipsit de riscuri, cum ar fi concursurile sportive), iar, pentru a fi eficiente, acestea trebuie construite pe dovezile provenite din cercetare („evidence-based practice”). Asa cum adultii se protejeaza prin legi, reglementari la locul de munca, norme sociale si politie, la fel apreciez ca nu exista motive (in afara de indolenta si indiferenta cinica fata de suferinta altuia) pentru care copiii ar trebui lasati vulnerabili, la mila „pradatorilor”.
N-ai ce sa faci, astfel de solutii sunt frectie la picior de lemn.
Si adultii se agreseaza intre ei, dupa aceleasi legi evolutioniste.
Chiar daca pustanii mai slabi vor fi protejati la scoala de bodyguarzi, unii dintre ei tot vor ajunge depresivi si marginalizati.
Adolescentii care nu au nimic de oferit dpdv evolutionist, de obicei sunt exclusi de la distractiile specifice varstei lor, cum ar fi de pilda,   excursiile cu gașca, zilele onomastice, bairamurile, primii fiori ai dragostei. Si apoi ne intrebam, de ce Ion e sociabil, bine integrat in societate, iar Gheorghe e un *autist social*. Psihologii de weekend incearca sa raspunda folosindu-se de tot felul de clisee, gen nu ai incredere in tine, felul cum s-au comportat parintii, mediul in care te-ai dezvoltat. Desigur, aceste clisee au un sambure de adevar, dar nu explica concret problema, ci o abordeaza foarte superficial, necautand sa ajunga la radacina problemelor.


Cum se imprietenesc majoritatea oamenilor?
Desigur, pe baza criteriilor evolutioniste. Posted Image
Care sunt aceste criterii evolutioniste?  Realitatea oamenilor cuprinde doua aspecte esentiale; reproducerea si supravietuirea.
Să luam drept exemplu o gașcă de adolescenti. Aceasta gașcă include un lider mascul sau mai multi masculi care  concureaza intre ei (de obicei la modul amical) pentru rolul de lider. Gașca cuprinde si cateva femele. Evident, femela cea mai atractiva ocupa cea mai inalta pozitie in grup. Posted Image  De asemenea, gașca mai cuprinde si vreo doi sau trei masculi mai *pampalai*.
Ce cauta pampalaii in grup? Care este rolul lor? Pampalaii vor sa socializeze, si decat sa fie exclusi din gașcă (trib), mai bine prefera sa ajunga presul celorlalti masculi ma bine *tunați*. Pampalaii joaca rol de scară pe care urcă masculii tunați, pentru a le impresiona pe femei. De pilda, atunci cand Gicu vrea sa o binedispuna pe Gina, va face o gluma proasta pe seama unui pampalau.
Daca de exemplu gașca pleaca la mare, pampalaii nu vor fi invitati, pentru ca in astfel de situatii pampalaii isi pierd rostul.
Sau daca frumoasa grupului da o petrecere *selecta*, pampalaii vor fi exclusi de pe lista invitatilor. Pai ce sa caute un naspet la petrecerea data de printesa? Posted Image
Dar ce sunt pana la urma acesti tolomaci?
Sunt masculi de obicei nu prea bine inzestrati fizic, si cu un instinct al agresivitatii destul de scazut.
In preistorie agresivitatea si forta fizica jucau un rol esential in lupta pentru supravietuire. Si astazi ne dam cu binisorul pe langa
oamenii ce par ca au trasaturi de lider, pentru ca asociindu-ne cu astfel de indivizi, sansa noastra de a avea acces la resurse si reproducere, creste in mod considerabil. Care sunt acele trasaturi de lider? Aspect fizic (cat mai) impunator, temperament extrovertit, duritate, umor de baltă. Daca pe langa toate astea se mai adauga si ceva statut social/bani, povestea devine foarte clara.

Edited by Cristi_E, 29 September 2015 - 10:36.


#24
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Pfff ... Povestea cu masculii alpha si masculii beta . Interesanta intradevar ...
Dar care sunt mai periculosi ? Masculii alpha sau masculii beta ?
Nu stiu cum se face , ca deobicei masculii beta sunt mai destepti si probabil mai valorosi pentru specia umana , dar femelele , mai precis , mecanismele de selectie invechite din subconstientul lor , ii vor gasi mai neatractivi datorita trecutului evolutiv al speciei umane.

Daca aceste mecanisme nu se schimba , se pot intampla lucruri grave , chiar era un topic cu popularii refugiati , in care se lua in calcul posibilitatea ca femelele din europa ar cadea pe spate , datorita duritatii , agresivitatii si caracterelor salbatice ale migrantiilor si chiar se punea accentul pe faptul ca europa e plina de masculi beta neatractivi , care se vor bucura ca vor avea un nou stapan alpha care sa le fecundeze corespunzator femelele .

Masculii beta sunt insa mult mult mult mult mult mai periculosi pentru insasi specia umana . Daca mecanismele de selectie nu se vor schimba , si tinand cont de inteligenta si dorintele puternice ale masculilor beta , se poate ajunge chiar la inlocuirea artificiala si totala a femelei cu o entitate care sa asigure masculilor beta mult dorita fericire .
Este lesne de inteles ca aceasta entitate se va adapta cu precizia unui calculator la dorintele masculilor si va prezenta caracteristici perfect atragatoare , astfel aceasta entitate va atrage si masculii alpha care vor uita rapid femela naturala.
Selectorul sexual va fi inlocuit .

Edited by _-AppleS-_, 29 September 2015 - 12:17.


#25
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View Post_-AppleS-_, on 29 septembrie 2015 - 12:16, said:

Masculii beta sunt insa mult mult mult mult mult mai periculosi pentru insasi specia umana . Daca mecanismele de selectie nu se vor schimba , si tinand cont de inteligenta si dorintele puternice ale masculilor beta , se poate ajunge chiar la inlocuirea artificiala si totala a femelei cu o entitate care sa asigure masculilor beta mult dorita fericire .
Este lesne de inteles ca aceasta entitate se va adapta cu precizia unui calculator la dorintele masculilor si va prezenta caracteristici perfect atragatoare , astfel aceasta entitate va atrage si masculii alpha care vor uita rapid femela naturala.
Selectorul sexual va fi inlocuit .
S-ar putea intampla acest scenariu atunci cand toti masculii vor renunta la acele clisee cu femeia atrasa de insusiri superioare.

#26
alnegru

alnegru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 12.01.2007
Sunt de acord intru totul ca societatea noastra a fost condusa de criterii evolutioniste si totul se explica
prin competitia pentru femele.
Opinia mea este ca acest fenomen a fost adevarat pana la un anumit punct si pana la un anumit nivel de studii.
Masculii beta/pampalaii si-au creat o societate proprie precum si o lume proprie. Asa izolata de adevarata natura
aceasta noua lume avea reguli noi. Masculii din ea nu trebuiau sa fie atragatori in sens evolutionist pt a place femelelor.
In fapt nici un mascul alfa nu a avut success la o femela nerd/cultivata(cum vreti sa-i spuneti).
Noul univers de discurs e de fapt lumea academica a intelectualilor. Bineinteles ca masculii alfa poate complexati
au dorit si nu au obtinut accesul la aceasta lume asa ca au creat o fantosa/surogat: invatamantul tehnic/ucenicie/vocational.
Astazi regulile in aceata lume sunt altele: competitia are la baza intrecerea la carte. Cel care este intre castigatori
isi asigura locul in invatamantul superior teoretic. Esecul duce la decadera in lumea naturalista sau invatamantul
profesional. Stim cu totii ca studentii din Universitate par mai pampalai, academicienii par niste "demoasele" in ochii
mecanicilor auto masculi alfa.
Bineinteles ca fostii masculi alfa ajunsi profesori universitari nu au capatat nici o oportutinate inventand un fals
invatamant unde nu este loc pt eruditie.S-au auto izolat intr-o bula paradox si nu multi sunt casatoriti cu femei
de conditie inferioara.

#27
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View Postalnegru, on 29 septembrie 2015 - 19:12, said:

In fapt nici un mascul alfa nu a avut success la o femela nerd/cultivata(cum vreti sa-i spuneti).
Pai cum vine asta. femeile cultivate nu au instincte, fac parte dintr-o alta specie? :o
E ca si cum ai spune ca barbatilor inteligenti nu le plac femeile frumoase!

#28
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postalnegru, on 29 septembrie 2015 - 19:12, said:

In fapt nici un mascul alfa nu a avut success la o femela nerd/cultivata(cum vreti sa-i spuneti).
Ba da, dar pentru un timp foarte scurt

View PostCristi_E, on 29 septembrie 2015 - 20:41, said:

Pai cum vine asta. femeile cultivate nu au instincte, fac parte dintr-o alta specie? Posted Image
E ca si cum ai spune ca barbatilor inteligenti nu le plac femeile frumoase!
Ba le plac. Un timp foarte scurt sau in scopuri care implica termen scurt.

#29
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007
Intodeauna a fost reluctant la veridicitatea acestor lucrari.
Ar fi consult cind discutam de acest subiect, sa il aplicam georgrafic, in medii sociale diferite si sa nu uitam de virsta.
Mai trebuie sa amintim ca in forma lui calificata devine "mobbing" si asta se pedepseste de lege.

Totul pleaca de la team/group si de la regulile in acestea. Cert este ca bullies niciodata nu au fost cei mai destepti din grup, ba chiar din contra si au avut success la tipele de acelasi gen.

Ultimately, cind unul dintre membrii grupului ajunge la suferinta fizica sau psihica, atunci e o problema de management foarte sarac chiar defectuos. Nicaieri nu o sa vedeti acest fenomen cind seful de curs, dirigintele sau cum s-o fi numind isi face treaba ca lumea.

Edited by Skytalker, 29 September 2015 - 21:30.


#30
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View PostSkytalker, on 29 septembrie 2015 - 21:30, said:

Ultimately, cind unul dintre membrii grupului ajunge la suferinta fizica sau psihica, atunci e o problema de management foarte sarac chiar defectuos. Nicaieri nu o sa vedeti acest fenomen cind seful de curs, dirigintele sau cum s-o fi numind isi face treaba ca lumea.
De acord. Atâta că într-un grup de elevi, educația și valorile insuflate de acasă atârnă mai greu decât într-un colectiv de, să zicem, adulți la job sau chiar studenți.

#31
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View PostCazimi, on 29 septembrie 2015 - 21:13, said:

Ba da, dar pentru un timp foarte scurt
Ba le plac. Un timp foarte scurt sau in scopuri care implica termen scurt.
Pai si? Au succes bun pe termen scurt si succes foarte bun pe termen lung. ;)
Cei care asteapta toata tineretea lor sa-si gaseasca si ei pe cineva, cu ce sunt mai castigati? :o

#32
alnegru

alnegru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 12.01.2007
Cred ca nu multi n-au incercat situatia in care intalnesc o femeie frumoasa, care e placuta pana cand deschide
gura si incepe sa dea proba de lipsa de lexic si subiecte. Eu personal nici nu am intalnit vreo femeie frumoasa
si proasta in acelasi timp.
Nerzii se intalnesc si se plac la olimpiada, dar un mascul prost nu o sa-i fie femeii cultivate decat sofer sau bodyguard.
Cine cunoaste o poeta casatorita sau intr-o relatie cu un macelar, o asistenta universitara care iese cu un controlor de tren?

#33
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,040
  • Înscris: 31.03.2015

View Postalnegru, on 03 octombrie 2015 - 18:22, said:

. Eu personal nici nu am intalnit vreo femeie frumoasa
si proasta in acelasi timp.

Nerzii se intalnesc si se plac la olimpiada, dar un mascul prost nu o sa-i fie femeii cultivate decat sofer sau bodyguard.
Cine cunoaste o poeta casatorita sau intr-o relatie cu un macelar, o asistenta universitara care iese cu un controlor de tren?
Cum adica? Adica toate frumoasele sunt neaparat destepte? :P
Da, si daca soferul arata bine, o sexeaza de ramane fara aer. :lol:
Daca poeta sau asistenta arata naspa, e clar ca macelarii sau nasii de tren nu se uita la ele. ;)

#34
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Impresia mea despre bullying este ca e legat de cultura americana si in general de toate fostele colonii. Evident exista bullying peste tot dar nu e dus la asemenea extreme, inclusiv moarte.
Eu am fost in Romania la o scoala de cartier si am trait intr-un cartier cu oameni de toate felurile, si la doua licee, e drept, bune. Am vazut foarte putin bullying, mai degraba era pe dos, de obicei niste copii care erau ciuca mistourilor tuturor, dar nu invers, un ins dominant. In liceu chair aproape deloc exceptind niste cazuri minore si foarte temporare. Ca atare eu am amintiri foarte placute din scoala si liceu.
Prietenii mei americani fara exceptie ori au urit liceul ori in cel mai bun caz nu au suferit.  Sentimentele noastre pentru perioada respectiva sint foarte diferite. Eu am ramas cu cei mai buni prieteni, pe viata, din liceu, ei nu tin legatura cu nimeni sau aproape nimeni.
Nu-s eu vreun caz special, toti pe care ii stiu au sentimente asemanatoare. Am amici si prieteni care chiar au facut scoala in cartiere naspa, unii genul timid, linistit, complet neviolent, si tot nu au amintiri legate de asa ceva.
Asa ca eu cred ca articolele astea nu au nici o legatura cu mentalitatea noastra... mai degraba e o cultura care e foarte discutata doar pentru ca e in engleza si are vizibilitate si e posibil sa fie niste idioti care sa imite ce vad ei in vreun film cu adolescenti americani.

PS: ca sa fie clar sint sigur ca treaba e mult mai severa in scolile si liceele naspa decit ce am trait eu. Dar totusi de cind devine drojdia societatii subiect de framintari?

Edited by wizardofoz, 04 October 2015 - 10:23.


#35
Victor2311

Victor2311

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 27.07.2014

View Postwizardofoz, on 04 octombrie 2015 - 10:21, said:

Impresia mea despre bullying este ca e legat de cultura americana si in general de toate fostele colonii.
[...]
Asa ca eu cred ca articolele astea nu au nici o legatura cu mentalitatea noastra... mai degraba e o cultura care e foarte discutata doar pentru ca e in engleza si are vizibilitate si e posibil sa fie niste idioti care sa imite ce vad ei in vreun film cu adolescenti americani.
Bullying-ul este un comportament cu radacini evolutioniste puternice, asadar, este foarte putin probabil sa fie o particularitate a culturii americane.

Am atasat un articol care prezinta o cercetare privind bullying-ul in 40 de tari: "Bullying and victimization is a universal public health problem and impacts large numbers of adolescents. In our 40-country analysis, 26% participating adolescents (n = 53,249) reported involvement in bullying. Bullying involvement transcends cultural and geographic boundaries." Interesant este faptul ca bullying-ul are cea mai ridicata frecventa in Europa de Est; Romania nu ocupa un loc tocmai flatant.

Edited by Victor2311, 04 October 2015 - 12:06.


#36
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View PostVictor2311, on 04 octombrie 2015 - 12:05, said:

Bullying-ul este un comportament cu radacini evolutioniste puternice, asadar, este foarte putin probabil sa fie o particularitate a culturii americane.
Susțin ce zice wizardofof. Nici eu nu am amintiri despre vreun bully, deși am fost și la unul dintre liceele considerate dezirabile, și la unul foarte prost. Prima impresie la liceul prost a fost că am intrat într-o clasă formată din violatori și prostituate. A fost la un moment dat un scandal cu un coleg care spărgea mașini, dar în afara de asta... Nu îmi amintesc, din toți anii de școală, de nicio bătaie, niciun bullying. Două fete s-au bătut între ele pentru un băiat. După aia au pupat piața-ndependenți (sic).

Altfel, da, se mai făcea mișto de câte unul, mai erau colegi care erau evitați, dar nu îndesați în colțuri.

Deci înclin să cred că este un fenomen mai degrabă importat în ultimii ani. Deși în State pare să fi existat de când lumea.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate