Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Oala cu bunatati, o tzeapa tipic romaneasca
#56
Publicat: 24 august 2015 - 13:39
rinser, on 24 august 2015 - 10:48, said:
Da, inclusiv painea mi-o coc singur. Nu vad ce-i asa mare scofala. Doar o mancare mai sofisticata cu multe etape iti ia o ora, majoritatea 20-30 min. On-topic: nu citisem toate paginile. Problemele pe care le ai cu genunchii sunt cel mai probabil din cauza greutatii. La greutate crescuta genunchii sunt veriga slaba. Deci ce ti-ar trebui ar fi in primul rand sa renunti imediat la a cumpara mancare gatita! Orice restaurant cauta metode de a face mancarea cat de cat gustoasa si cat mai ieftina. Asta inseamna adaos de aberatii gen glutamat si obligatoriu grasime. Grasimea face mancarea savuroasa. In primul si in primul rand incerci sa-ti rezolvi problemele emotionale (de acolo mananci ca sa compensezi) dupa care iti schimbi incetul cu incetul dieta. Nu vei putea imediat, o iei incet. Si nu tii dieta sau regim, ci iti schimbi permanent obiceiurile alimentare. Daca o vei tine tot asa vei ajunge la invaliditate! Canneloni cu gorgonzola e ultimul lucru de care ai nevoie! rinser, on 24 august 2015 - 10:48, said:
Da, inclusiv painea mi-o coc singur. Nu vad ce-i asa mare scofala. Doar o mancare mai sofisticata cu multe etape iti ia o ora, majoritatea 20-30 min. On-topic: nu citisem toate paginile. Problemele pe care le ai cu genunchii sunt cel mai probabil din cauza greutatii. La greutate crescuta genunchii sunt veriga slaba. Deci ce ti-ar trebui ar fi in primul rand sa renunti imediat la a cumpara mancare gatita! Orice restaurant cauta metode de a face mancarea cat de cat gustoasa si cat mai ieftina. Asta inseamna adaos de aberatii gen glutamat si obligatoriu grasime. Grasimea face mancarea savuroasa. In primul si in primul rand incerci sa-ti rezolvi problemele emotionale (de acolo mananci ca sa compensezi) dupa care iti schimbi incetul cu incetul dieta. Nu vei putea imediat, o iei incet. Si nu tii dieta sau regim, ci iti schimbi permanent obiceiurile alimentare. Daca o vei tine tot asa vei ajunge la invaliditate! Canneloni cu gorgonzola e ultimul lucru de care ai nevoie! Iar on-topic, apropos de firma asta, Oala cu Bunatati, unul din motivele pentru care mi-a placut de ei la inceput era ca nu gateau deloc gras, gateau chiar oarecum dietetic. Produse gen vegeta sau delikat, care contin monoglutamat de sodiu, nu au pus niciodata si nu pun nici acum. Dar acum spre sfarsit calitatea scazuse serios, se simtea din ce in ce mai mult ulei in unele produse. Cannelloni ii placeau fetitei mele la inceput, de asta ii luam, acum spre sfarsit nu i-a mai vrut... nici una dintre noi nu baga in ea ca porcul, desi sincer nu vad relevanta... dar in fine... Varianta cu o doamna pensionara imi surade din ce in ce mai mult, sau as putea sa vorbesc cu bona sa stea 2 ore in plus de 2 ori pe saptamana si sa o platesc in plus, in fine, oricum e o idee buna, multumesc mult pentru sfaturi... si pofta buna tuturor. Editat de Mirela2012, 24 august 2015 - 14:08. |
#57
Publicat: 24 august 2015 - 14:18
@Mirela2012,dacă bona se pricepe cât-de-cât la gătit(adică face mâncare pe gustul vostru-tu și familia ta),îi mai dai în plus(bani)și să gătească ea.
Dar,pentru a fi sigură că gătește pe gustul vostru,îi spui să gătească conform indicațiilor tale. Oricum cred că vei sta și tu la bucătărie cu ea când gătește,deci vei putea să o ghidezi pe parcurs. Bineînțeles condiții stabilite din start,să nu trăiască cu impresia că ești cicălitoare. Sau poate găsești altă firmă de catering,până poți aplica soluția cu bucătăreasa la domiciliul clientului. Editat de ascended, 24 august 2015 - 14:18. |
#58
Publicat: 24 august 2015 - 20:35
tzaq93, on 24 august 2015 - 09:27, said:
Tot mai buna e shaorma. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/peyNHCRLWRY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Si mai on-topic: cauta pe cineva care a lucrat in domeniu, care e pensionara/somera si care poate face si cumparaturile. La foamea de locuri de munca din Romanistan e imposibil sa nu gasesti pe cineva. Poti apela la o firma de recrutare, ca sa-ti faca o prima triere, apoi alegi din cele 2-3 ramase pe cea care ti se pare mai OK. Editat de crouchot, 24 august 2015 - 20:45. |
#59
Publicat: 24 august 2015 - 21:51
Platon, on 24 august 2015 - 08:37, said:
Poate ca este momentul sa va apucati de gatit, este o activitate amuzanta si foarte recreativa, in final, fiecare poate deveni un Masterchef, si va asigur ca nu este greu, si veti avea mancare proaspata, cu ingrediente alese, nu ma indoiesc ca veti avea parte de multe satisfactii, si veti fi si foarte apreciata in familie. Curaj! itzi-bitzi, on 24 august 2015 - 08:40, said:
Tie nu-ti prea place sa gatesti, asa-i? gigi_4476, on 24 august 2015 - 08:40, said:
apuca-te si gateste, daca tot ai bona la copil... tu ce faci, doar freci menta ? Voi gatiti? Mizu, on 24 august 2015 - 13:23, said:
Eram la un restaurant si vad acolo risotto si mai jos de el ceva orez, o intreb pe chelnerita ca nu-s acelasi lucru oare? Si tipa sta si se gandeste! A, nu, ca risotto e si cu legume si alte d-alea, deci e altfel reteta. |
#60
Publicat: 24 august 2015 - 21:56
Domnu moderator, te-oi numi dumneata Richelieu, dar am sa te rog respectuos sa nu te transformi in justitiar de forum, daca vrei sa te iau si eu la bani marunti, mi-as permite sa iti spun ca la postul ala denigrator era de bun gust sa oferi un drept la replica si firmei incriminate, nu sa ne mascaresti pe noi, care am avut intentii bune stimate domn, nu consider ca am jignit pe doamna respectiva, am dat un sfat de bun gust, nu este nimic rau sa gatesti, este mai rau cand cazi in ciorba, precum musca.
Editat de Platon, 24 august 2015 - 22:06. |
#61
Publicat: 24 august 2015 - 22:01
Pai si nu i s-a oferit firmei drept la replica?
Si oricum, as fi avut tot respectul daca ai fi spus asta de la inceput, in loc sa indemni omul sa faca ceva ce nu vrea/poate sa faca. Ce...eu daca nu sunt multumit de cum imi repara cineva masina, trebuie sa invat mecanica auto? Sau tu crezi ca gatitul e la indemana oricui? |
#62
Publicat: 24 august 2015 - 22:05
richelieu, on 24 august 2015 - 22:01, said:
Pai si nu i s-a oferit firmei drept la replica? Si oricum, as fi avut tot respectul daca ai fi spus asta de la inceput, in loc sa indemni omul sa faca ceva ce nu vrea/poate sa faca. Ce...eu daca nu sunt multumit de cum imi repara cineva masina, trebuie sa invat mecanica auto? Sau tu crezi ca gatitul e la indemana oricui? Daca eu pot sa fac un risotto gustos, o poate face oricine, haide ca totusi gatitul nu este mecanica auto,unde ai nevoie de multe abilitati, si te rog sa ma crezi, nu am vrut sa o jignesc pe doamna, mi-am permis un simplu sfat, nimic mai mult, intamplator, am mers in multe locuri unde se gateste, de asta am spus ceva de restaurantele de top, aveam vreo cativa dintre ei clienti permanenti, si de multe ori am fost invitat sa mananc acolo, dar am refuzat politicos pe motiv de dieta, dar asta nu inseamna ca TOATE sunt asa , poate am avut eu cateva experiente nefericite, si nu generalizez, in fine, daca asa consideri domnia ta, "sa ne fie rusine" |
#65
Publicat: 25 august 2015 - 05:04
Mirela2012, on 24 august 2015 - 08:50, said:
Pai da, recunosc ca trebuia sa le dau papucii mai demult... Da am zis ca suntem oameni si toti gresim... De data asta nu mai e vorba de greseala ci de nesimtire crasa... Si eu zic ca sunt scumpi, nu erau asa la inceput, dar treptat au tot scumpit... in paralel cu scaderea calitatii... M-am gandit si eu la o doamna pensionara... nu e vorba de mine ci de copil in primul rand, sa aiba mancare buna si variata, o sa investighez posibilitatea, sa vad cat ar costa asa... Poate gasesti pe cineva care poate face pe bona si va gateste de cateva ori pe saptamana mancare adevarata! Sanatate maxima...... |
#66
Publicat: 25 august 2015 - 06:46
xmanyacs77, on 25 august 2015 - 05:04, said:
Poate gasesti pe cineva care poate face pe bona si va gateste de cateva ori pe saptamana mancare adevarata! Sanatate maxima...... Referitor la dreptul la replica, din ce vad aici oricine poate comenta. Iar din experienta voastra ce anume ar putea comenta o firma care v-a tzepuit? In principiu, ca nu v-a tepuit. Putine isi recunosc (si indreapta) greseala. In acest caz, si repet asta, nu e vorba de o "greseala" de genul am pus prea multa sare in mancare, sau nu mi-a iesit buna, ci au trimis in mod deliberat un produs alterat. Nici macar nu s-au chinuit sa ascunda asta, salata a venit rece, clar scoasa de la frigider, in conditiile in care se lauda ca gatesc numai in functie de comenzi. Probabil au facut o tona cand au lansat promotia, au bagat-o la frigider si au trimis-o peste 3-4 zile cand aveam eu data de livrare. Asta fiind numai ultima magarie dintr-un sir lung. In ceea ce priveste postul meu initial, nu mi se pare chiar asa denigrator, eu m-am straduit sa fiu cat mai obiectiva in relatari si nu m-am apucat sa spun chestii de genul "am bolit 3 zile dupa salata beouf", pentru ca nu ar fi adevarat. Tot ce am scris e adevarat, nu rog pe nimeni sa ma creada, fiecare face asa cum crede. Exista posibilitatea sa comanzi o data de la ei si sa fie ok mancarea, eu insa pentru ca am luat de multe ori si de mult timp, nu am putut sa nu observ cresterea nejustificata a preturilor, scaderea calitatii si cantitatii, insoltenta crescanda a personalului, promotiile mincinoase si lipsa totala de respect. Chestiile astea se observa in timp... si de asta si sunt asa dezamagita, pentru ca mi se pare normal sa nu iti bati joc de clientii fideli. In rest, eu nu opresc pe nimeni sa comande de la ei, logic... |
#67
Publicat: 17 martie 2016 - 10:47
adisz, on 24 august 2015 - 09:04, said:
Cum se schimba vremile! A fost odata cand o femeie risca sa ramaie fata batrana daca nu se pricepea la tainele bucatariei. Azi,femeile de succes au bone,firme care le impacheteaza frumos laturile vandute pe post de mancare. Pacat de copii,care vor creste fara sa stie ce este o mancare adevarata. Acum e o vreme cand lumea normala stie sa scrie. Ai grija ca de la stat cu capul in oala faci condens pe creier. Acum e o vreme cand de la misoginism ajungi un labar batran, flamand si fara copii care sa il ingroape. Editat de jecinci, 17 martie 2016 - 10:49. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi