Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Aerul din interiorul unor legume si fructe
Last Updated: Sep 18 2015 20:48, Started by
altnume
, Aug 14 2015 07:24
·
0
#37
Posted 14 August 2015 - 14:39
Teoretic, practic insa nu cred, oricum incep ca Rasputin.
|
#39
Posted 14 August 2015 - 15:29
Corect; dar nu e nici o sansa decat daca contine gaz sarin.
|
#40
Posted 14 August 2015 - 15:47
Am cautat niste articole pe internet, dar nu am gasit ceva concret. Toti spun ca fructul este permeabil si gazul din interior are o compozitie asemanatoare aerului, exceptand CO2-ul care are o concentratie mai mare.
Teoretic te ia ameteala si durerea de cap daca respiri aer din ardei. http://journal.ashsp...131/1/164.short |
#41
Posted 14 August 2015 - 15:49
wattu, on 14 august 2015 - 15:47, said: Teoretic te ia ameteala si durerea de cap daca respiri aer din ardei. http://journal.ashsp...131/1/164.short Si daca este iute si-l mananci, o sa ai usturimi de .... |
#42
Posted 14 August 2015 - 16:38
wattu, on 14 august 2015 - 15:47, said:
Am cautat niste articole pe internet, dar nu am gasit ceva concret. Toti spun ca fructul este permeabil si gazul din interior are o compozitie asemanatoare aerului, exceptand CO2-ul care are o concentratie mai mare. Teoretic te ia ameteala si durerea de cap daca respiri aer din ardei. Edited by altnume, 14 August 2015 - 16:51. |
#43
Posted 14 August 2015 - 17:18
Ai mai avut un răspuns și pe prima pagină dar nu l-ai băgat în seamă.
Aerul din fructe și legume nu este respirabil pentru că este prea fructat, conține prea multe componente organice, iar procentul de azot și oxigen din aer este mai mic. Că tot spuneați ceva de intestine, îmi aduc aminte că atunci când tăiau ai mei porcul era una din cele mai urâte activități spălarea intestinelor, era poluat tot aerul o rază de cel puțin 10 metri din cauza intestinelor. La om e și mai urât decât la porc (de regulă organismul unui porc este un organism tânăr, alimentația unui porc este mai puțin variată decât cea a omului, digestia cărnii este mai complexă decât cea a cerealelor și a plantelor ingerate de un porc, etc.). Revenind la legume și fructe și alte plante, îmi amintesc că în pruncie am fost cu bunicul la băi, la Călimănești și unul din tratamentele urmate de dumnealui era o baie într-un soi de ceai de mușețel. Nu am intrat în zona de îmbăiere, dar mă sufocam încă de pe hol unde ajungeau multe particule din plantele fierte în încăperile alăturate și mult abur. Bănuiesc că acum aș putea tolera acele mirosuri și umiditatea crescută a aerului, dar când eram mic nu reușeam să tolerez asta. Dacă nu am putut tolera un (mega)ceai, bănuiesc că nu aș putea tolera nici o încăpere în care singurul aer este cel conținut de niște ardei. Începând cu luna august și terminând cu începutul lui octombrie și la mine în casă are loc pregătirea pentru iarnă. Părinții mei merg aproape zilnic la piață și cumpără diverse legume pe care mama le conservă. Aerul din bucătărie are un alt miros atunci când sunt pregătite conservele, dar mirosul cu pricina este generat și de particulele pe care le conțin legumele respective și care ajung în aer prin procesarea legumelor (tăiere, mărunțire), nu doar de aerul din interiorul legumelor |
#45
Posted 14 August 2015 - 18:45
Da parca plantele dadeau afara oxigenul si consumau dioxid de carbon. Ca atare ce sa faca planta cu aerul?
Apropo de permeabilitate facusera astia de la brainiac pe discovery un experiment. Au pus unul din ei sa stea intr-o cada in bere. Au masurat alcoolemia dupa vreo ora si ceva si a iesit 0,5 % |
#46
Posted 18 September 2015 - 10:22
Deseori, cand imi fac salata de vara care include rosii , ceapa , usturoi si castraveti, ma feresc sa pun ardei gras ca imi provoaca gaze.
Au cu siguranta foarte mult aer interior. Dar si alte beneficii de care nu prea as vrea sa ma lipsesc: antioxidanţi şi fitonutrienţi, 1500 micrograme de betacaroten (mai mult ca intr-un morcov mediu), are multa vitamina C (mai ales ala rosu...doh, evolutia) si e bun pentru ca previne cancerul [ http://www.ziarulring.ro/imagini/2013-04/57490/ardeigras_sa-crop-644x416.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by gamerxgambler, 18 September 2015 - 10:32. |
|
#47
Posted 18 September 2015 - 12:23
Razvan_N, on 14 august 2015 - 08:49, said:
Nu m-as risca... daca miroase ca si aerul din boabele de fasole?... PS: serios vorbind, e interesant si ma mir cum de nu mi-am pus pana acum intrebarea! |
#48
Posted 18 September 2015 - 20:48
Dar aerul dintre electroni si nucleul atomului? (daca nucleul ar fi cat un bob de orez, in mijlocul unui stadion, primul electron ar orbita pe la mijlocul tribunelor)
Aa, nu poate sa fie aer ca moleculele de oxigen/azot/etc sunt mai mari...este vid. Atunci de ce nu colapseaza ca doar pe Pamant este o atmosfera? ................. Daca dau cu un ciocan in ceva cum de nu imping electronii aproape de nucleu (macar cat de cat) cat sa ii atraga protonii cei pozitivi? ................. Daca cadavrul ingropat in sol, la 2 metri, fermenteaza, face gaze cum de nu bubuie mormintele in cimitire cand se aduna destul gaz ca doar hoiturile ramase pe sol pocnesc dupa un timp? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users