Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Escrocii de la ARCA Space Corp. lovesc in Las Cruces (New Mexico) cu avionul AirStrato

- - - - -
  • Please log in to reply
753 replies to this topic

#415
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016

Quote

ESA nu a semnat niciun contract cu popa mitica.Mici macar nu s-au obosit sa-l bage in seama.

Ok.Vad ca esti o persoana care le stie pe toate cele petrecute cu ARCA. Poti sa imi explici atunci de ce Agentia Spatiala Italiana, prin managerul de proiect a acuzat ARCA? Merci pentru straluminarea mea.

Edited by Ersilia, 23 November 2017 - 22:18.


#416
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006

View PostErsilia, on 23 noiembrie 2017 - 22:17, said:

Ok.Vad ca esti o persoana care le stie pe toate cele petrecute cu ARCA. Poti sa imi explici atunci de ce Agentia Spatiala Italiana, prin managerul de proiect a acuzat ARCA? Merci pentru straluminarea mea.

Explicatie pe care o vrei de la mine ai primit-o chiar de la popa mitica.
Un ziarist italian oarecare spera,cauta un moment de glorie deplina si lanseaza in media un articol preluat de altii care in trecut au tot distrbuit in mass-media halucinatiile lui mitica popa.
https://www.agerpres...-marte-17-38-07
Voi cita un fragment din marea epopee cosmonautica unde eroul este un viitorl sfant care va fi canonizat de secta ARCA sub numele de
"sfantul mitica, gura de rahat mancatoare".
Citat din articolul- stirea distribuita de Agerpress:

"Dumitru Popescu, a declarat pentru cotidianul italian că "ASI trebuie să fie atentă pentru că dacă nu are probe pentru declarațiile sale va trebui să plătească. Suntem liniștiți, am făcut tot ce era posibil: pentru acel test ar fi trebuit să zburăm prea aproape de baza rusă de la Savastopol. Rusia abia ocupase Crimeea și riscam să declanșăm un conflict între Federația Rusă și NATO"."

Ce e culmea culmilor a faptul ca popa mitica are partial dreptate, ""ASI trebuie să fie atentă pentru că dacă nu are probe pentru declarațiile sale va trebui să plătească."
Cum sa lansezi o asemenea acuzatie daca popa mitica nu a vut niciun contract cu ESA sau alta entitate europeana implicata in proiectul
Schiaparelli.
Rusia a anexat Crimeeea in februarie 2014, popa mitica conform cele declarate de dansul testul trebuia efectuat in vara-toamna lui 2013.Joaca cu balonase pe litoralul romanesc a avut loc in 2013 si a fost un mare succes in conformitate cu cele afirmate de acelasi popa mitica.
Si culmea nu a izbucnit niciun conflict Federația Rusă și NATO.Sau Rusia a ocupat Crimeea ca a reusit popa mitica testul si in acest fel a cautat sa saboteze viitoarele programe spatiale ESA.
Se mai adauga ca pentru misiunea- proiectul Schiaparelli au fost utilizat un lansator(racheta) rusesc.Racheta a fost lansata in spatiu de pe un cosmodrom rusesc.
Daca ar fi sa luam de bune halucinatiile popii mitica, rusii in loc sa incaseze de la ESA pentru serviciile contractate si prestate o suma babana in valuta forte si-ar fi batut singuri cuie in talpa.Stim toti ca rusii sunt mari amatori de votca dar popa mitica prea des da iama prin vinul de impartasanie.
Declasand un conflict intre ei si NATO si ca sa vezi si sa nu crezi, inainte de sa ocupe Crimeea.

#417
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,994
  • Înscris: 11.01.2011
Ca sa rezisti doi ani in Las Cruces ai nevoie de multi bani iar Popescu i-a avut de undeva ! Contractul cu ESA poate a fost o sursa de sute de mii de dolari , probabil . Hai sa zicem ca a fost smecher si i-a tepuit pe cei de la ESA si le-a luat banii ! Aiurea , banii ESA sunt de fapt bani din Romania , adica sunt banii cu care suntem obligati sa contribuim la bugetul institutiei . Cati bani de la buget credeti ca vom da ESA , intre 2013 - 2019 vom da 85 DE MILIOANE DE EURO ! https://www.agerpres...e-euro-15-45-59
Numai in 2013 am dat 8 milioane de dolari ! http://gov.ro/fisier...G_1146-2014.pdf

Edited by chflorin, 24 November 2017 - 13:26.


#418
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006
Popa mitica a tocat intre 2005-2012 o suma pe care o estimez la cel putin 2.000.000 dolari.
Au fost 2 proiecte finantate de statul roman plus balonul-racheta de 40km si caricatura de avion supersonic cu BRD in rol de sponsor generos.
Au fost si alte surse de finantare, in general sponsorizari de mai mica valoare, campanii de donatii banesti de la persoane fizice,  finantari din fonduri UE pe diverse proiecte.
Statul a luat o mare teapa de la popa mitica, au urmat marii sponsori privati si suspiciuni de frauda pe partea de fonduri UE.
In 2010 popa mitica anunta "avionul supersonic" care va fi gata de zbor in 2 ani.Sponsor principal BRD.
Ca orice sponsor BRD a intentionat sa obtina un plus de imagine.Popa mitica i-a rasplatit din plin.
Sula de plastic expusa in Piata Victoriei in vara lui 2012, cea dintr-o singura treapta si care urma sa plaseze in mai putin de un pe orbita un satelit bulgaresc!??????????????
La sfaristul proiectului supersonic la sediul BRD cand popa mitica ar fi trebuit sa justifice banii tocati a lansat fantasmagoria contractului cu ESA.
Stim ce a urmat, nu a dorit sa declanseze un conflict.
A urmat la sfarsit de 2013 si 2014 cea mai drona din lune, sistem solar, galaxie, univers.A zburat doar in filmele regizate de popa mitica
dar statul si privatii nu s-au mai imbulzit sa umple cutia milei.
Basca ca multi furnizori de produse si servicii care au contribuit la marile "succesuri" din anii precedenti au mers in justitie pana la capat ca sa incaseze banii obtinand in instanta decizii definitive de executare silita.
Si atunci popa mitica a descoperit America.La timpul respectiv am scris cateva randuri pe Softpedia in care am afirmat ca in America poti da lovitura cu o idee sau un concept inovator dar totul se rezuma la bani, sumele cu care investitor contribuie la un start-up trebuie justificate pana la ultimul cent indiferent daca afacerea a fost profitabila sau nu.Promisiunile de castig sau de vanzarea unor produse sau servicii inexistente deasemenea se pedepseste mult mai dur ca in Romania.Pe legi dure si grija de bani sau mai corect spus de capital s-a cladit America.
Nu impartasesc opinia ca popa mitica a investit o suma importanta in SUA.In primul an, 2015-2016 nu a platit nimic pentru hangarul inchiriat si utilitati fiind finantat de autoritatile locale.
Dupa un an daca popa mitica avea un numar minim de angajati ar fi primit un alt ajutor financiar mult mai mare din partea autoritatilor locale.
Daca dupa un an de activitate in New Mexico popa mitica nu a primit alti bani si si-a schimbat si locatia cate locuri de munca a creat in Las Cruces?
Daca nu a primit banii atunci de ce sa nu emita actiuni ca sa acumuleze capital?
Dar pe langa informatiile publice puse la dispozitia noastra chiar de popa mitica de curand am aflat ca gurul arcas este retinut impotriva vointei sale fiind acuzat de escrocherii marunte si medii infaptuite in 2015 si 2016.
Daca popa mitica ar fi avut un sac de bani de pe urma contractului cu ESA ar fi pierdut timpul cu o teapa intre 100-500 dolari?
Din contra pe asta a mizat, tepe de valori relativ mici unde in caz de necaz multi sa comenteze ceva de genul "cum domle sa fie executat silit parintele mitica pentru o datorie de numai 2000 lei(sau 500 dolari)" asa cum deseori se comenteaza prin Romania la alte situatii de gen.
Si cine stie poate pica si ceva mai baban, o comanda de vreo suta "arceboarde".Fara incarcator.
Daca ar fi gasit alti fraieri in Romania sau prin Europa nu pleca el de aici.
Popa mitica are probleme mari, banuiesc ca mai are si alte bube-n cap, cautiunea e neplatita, costurile cu avocatul sunt mari.
Putin probabil ca unii pagubiti sa mai recupereze ceva si vor considera ca popa mitica va scapa ieftin chiar daca va incerca sa evadeze spectaculos cu "arcaboarda" timp de ani buni dintr-un penitenciar.
In urma cu 150 de ani statul New Mexico era parte din acel FAR WEST unde hotii de cai erau pedepsiti in urma unui proces rapid la moarte prin spanzurare.
Sa nu intelege cineva ca aceeasi pedeapsa o merita si popa mitica, repet SUA a devenit cea mai bogata si puternica natiune aplicand principii si legi dure iar popa mitica si-a fortat foarte mult norocul.



#419
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009

View Postdanutzu22, on 24 noiembrie 2017 - 08:18, said:

Cum sa lansezi o asemenea acuzatie daca popa mitica nu a vut niciun contract cu ESA sau alta entitate europeana implicata in proiectul
Schiaparelli.


Pe site-ul ESA nu a existat niciodată vreo menţiune despre cooperarea cu ARCA sau acel fabulos "contract" (btw: în presa românească presupus a fi denominat în ... USD!)

http://www.esa.int/O..._makes_progress

Nici în programul ExoMars:

http://exploration.e...s-mission-team/

Edited by Naoto, 24 November 2017 - 23:15.


#420
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
Pe facebook arcaspace...totul este inghetat.

#421
energizer777

energizer777

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 27.05.2015
Cit a cheltuit și/sau și-a însușit Dumitru Popescu în SUA din 2015 pana azi? (o întrebare care vad ca s-a ridicat)

Suma respectiva se poate evalua din valoarea faptelor penale de care este acuzat, făcând presupunerea logica ca ARCA nu a investit nimic din banii câștigați înainte de aventura americana.

Infracțiuni intre $100 și $500, 7 capete acuzare, total min. $700 - max. $3500.
Infracțiuni intre $500 și $2500, 3 capete acuzare, total min. $1500 - max. $7500.
Infracțiuni intre $2500 și $20000, 6 capete acuzare, total min. $15000 - max. $120000.
Infracțiuni peste $20000, 2 capete acuzare, total min. $40000.- max. necunoscut (se ia egal cu minimul).
Infracțiuni fără valoare stabilita, 1 cap acuzare, total min. $0.

Suma totala infracțiuni = min. $57200 - max. $171000 (min. $2383/luna - max. $7125/luna, pentru o perioada de 2 ani, 24 luni)

Sursa datelor: https://www.donaanac...file/1700009732

Dupa cum se remarca minimul este tocmai suma data de primăria Las Cruces iar maximul aproape de trei ori pe atât.

D. Popescu și cu nevasta lui puteau trai cu $2383/luna dar sa mai și construisca rachete (tip butaforie), placi zburătoare, sa plătească angajați (chiar dacă aceștia erau remunerați cu sume de nimic), agenți de publicitate, bilete de avion, etc., asta îl costa pe total minim $5000 pe luna. Chiar dacă a delapidat $171000 cu mari economii nu s-a ales.

Edited by energizer777, 26 November 2017 - 00:45.


#422
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
Daca ARCA tace chitic...sa dam ceva noutati din jurul ei:

http://www.santafene...64317493d6.html

Quote

Two years ago, Dumitru Popescu stood on a stage in Las Cruces, taking in a standing ovation from the governor and the city’s mayor.
The founder of ARCA Space Corp., Popescu said he was moving his company from Romania to the Southern New Mexico city. He touted plans to develop rockets and drones as well as a sort of hoverboard that had received international publicity.
Popescu’s business plan seemed to be exactly what the state needed as it tried to position itself as a center for the space industry and diversify an economy dependent on oil and gas extraction. Then-Economic Development Secretary Jon Barela said Popescu, 40, would do great things for New Mexico. ARCA even received funding from the city government.
Now all the cheering has stopped.
State prosecutors this month charged Popescu with securities fraud and embezzlement.
It was a hard fall for Popescu. But it is not the first controversy for an entrepreneur dogged by criticism in the space industry and depicted alternately as an amateur and an unconventional innovator too easily dismissed.
State prosecutors have said little about their case against Popescu. But the nature of the charges leaves shareholders and others in New Mexico to grapple with an unsettling question: Were they conned?
In a statement, the company stated that Popescu would fight the charges — 16 felony counts.
ARCA referred questions about the case to Popescu’s lawyer, who did not respond to a request for comment.....

Quote

Profiling Popescu in her 2016 book How to Make a Spaceship, journalist Julian Guthrie wrote that he stumbled across the competition as an aerospace engineering student in Romania.
Popescu had received a degree in theology — the idea of his police officer father and accountant mother. Studying aerospace engineering was Popescu’s idea, Guthrie wrote. He eventually dropped out of school and gave just about everything he had to the X Prize competition.

Era o excelenta idee, da uite ca ...n-a vrut popa. Si ce de avantaje ar fi avut!

Mai multe in link.

@energizer777

TE DAI PREA USOR DE GOL si nu e prima oara:


Quote

Robert Werner · Works at À son compte
Dumitru Popescu from ARCA is known as a combination of a scammer and insane man. (He is a mad inventor with good technical skills like Wilbur Wright, also a fraudster - see this site http://wright-brothers.wikidot.com/ ).
Two topics were opened more than 24 months ago, both of them warning people that D. Popescu is a swindler.
Topic from August 1, 2015:
"Is AirStrato, made by ARCA Space Corp, a serious giant electric plane or just a scam?"
see: https://www.rcgroups...owthread.php...
There is another topic, started on July 26, 2015 and still active:
"The scammers from ARCA Space Corporation strike in Las Cruces (New Mexico, US) with the "plane" AirStrato" (Romanian original title: "Escrocii de la ARCA Space Corporation lovesc în Las Cruces (New Mexico, US) cu "avionul" AirStrato")
see: https://forum.softpe...rocii-de-la.../
Unfortunately the text is written without accented characters and because of this Google Translator will output a very poor English version.
Like · Reply · 20 hrs · Edited

Edited by Ersilia, 27 November 2017 - 07:33.


#423
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
De vorba cu HR ARCA Manager, Dna. Simona Popescu
Un articol de Catalin Pruteanu 24 iunie 2015:

Quote

În România, până și drumul spre spațiul cosmic trece pe la DNA
După zborul în spațiu de acum 34 de ani al lui Dumitru Prunariu, România ar fi putut avea, până în 2025, încă un cetățean care să privească planeta din imponderabilitate.

continuarea aici: https://www.vice.com...e-pe-la-dna-713

....un blogg pentru Doamne.Posted Image
Posted Image

Edited by Ersilia, 27 November 2017 - 09:49.


#424
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006

View PostErsilia, on 27 noiembrie 2017 - 09:46, said:

De vorba cu HR ARCA Manager, Dna. Simona Popescu
Un articol de Catalin Pruteanu 24 iunie 2015:



continuarea aici: https://www.vice.com...e-pe-la-dna-713

....un blogg pentru Doamne.Posted Image
Posted Image
Mda, un blogg de Doamne.
Doamne ajuta pe robul tau popa mitica!


"După zborul unic în spațiu de acum 34 de ani al lui Dumitru Prunariu, România ar fi putut avea, până în 2025, încă un cetățean care să privească planeta din imponderabilitate. Cel puțin așa promitea Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) în 2012, când anunțase ceea ce se numea Programul Spațial al României 2012 - 2025 , „o inițiativă privată desfășurată de ARCA în colaborare cu partenerii săi, care are ca scop dezvoltarea la cel mai înalt nivel al domeniului aerospațial național". "


Coana preoteasa leana se pare ca are darul profetiei.
Dupa 30 si ceva de ani si multe butaforii teleogice-cosmonautice avem un  cetatean roman ale carui libertati nu difera cu mult cu cele ale unui cosmonaut care priveste "planeta din imponderabilitate".
Popa mitica similar ca orice cosmonaut aflat in spatiu "se bucura" o perioada de timp de un spatiu "locativ" cam stramt, alimentatie bine controlata de la un "centru de control", comunicatiile electronice cu leana de asemenea necesita abrobare si supervizare de al acelasi "centrul de control", s.a.m.d
Se mai adauga si abstinenta sexuala pentru parintele mitica.Nu in mod neaparat ca nu ar avea cu cine, toti stim in "spatiu" nu exista jos sau sus, orizontal sau vertical, adica in limbaj non-stiintific preludiu,lenjerie sexi etc.
Teoretic cam greu ca cineva sa se culce cu popa mitica dar nu imposibil.
In concluzie popa mitica a mai indeplinit o promisiune, a "trimis un cetatean roman intr-un fel de simulator spatiul cosmic" inainte de termenul limita 2025.


#425
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
https://www.tehnomil...are-de-fonduri/

Noutati romanesti. Posted Image

Edited by Ersilia, 28 November 2017 - 07:49.


#426
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
In sfarsit, astazi pe la pranz l-au eliberat pe parinte de la mititica. 3 saptamani la recluziune sociala....acuma , daca nu urmeaza alte acuzatii sau expulzari, la munca. In sfarsit vom vedea testele motorului ca ARCA lucreaza de 3 saptamani la el dupa cum a declarat.

#427
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
Restart joc?

[ https://i62.servimg.com/u/f62/12/12/84/52/arca10.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#428
energizer777

energizer777

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 27.05.2015
Mâine poimâine auzim ca ARCA a câștigat o bucata importanta din contractul (4.64 miliarde dolari) de livrare către Romania a rachetelor Patriot.

#429
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017
Mie povestea asta cu arestarea lui Popescu mi se pare o cacialma. Tare cred ca el nu a infintat nici o companie in state , doar a publicat texte pe feisbuc sau a platit ziaristi sa scrie articole despre arca. Cred ca tunurile le-a dat numai in Romania, iar asta cu arestarea e ca sa i se piarda urma.

#430
Ersilia

Ersilia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 04.01.2016
Asa-i Greucene!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_O8Duf9iUvQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ersilia, 29 November 2017 - 20:50.


#431
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017
De fapt se pare ca ARCA e similitudinea PSD-ului in stiinta.De 20 de ani tot promite si in afara de butaforii nu face nimic.Si pe cine a gasit sa excrocheze, pe americani cu legile fiscale poate cele mai aspre din lume.Sunt curios unde va mai fugi daca va scapa basma curata din afacerea asta?Ma intreb daca el trebuie sa preia intreaga raspundere sau o parte din vina vor avea si "meseriasii" cu care lucreaza.Ca el in afara de papagal nu are nimic se stie,dar mai are in echipa ingineri care au terminat facultati si stiau totul teoretic dar nu aveau practica de loc.Eu in locul lor ieseam din echipa de excroci stiintifici la timp cand mi-as fi dat seama ca cosmonautica nu se mananca cu "slanina si praz".

#432
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009

View Postenergizer777, on 29 noiembrie 2017 - 13:03, said:

Mâine poimâine auzim ca ARCA a câștigat o bucata importanta din contractul (4.64 miliarde dolari) de livrare către Romania a rachetelor Patriot.


Păi chiar zice că are contract cu Departamentul Apărării:

Popescu said he would continue working on a current contract with the U.S. Department of Defense involving ARCAboard technology developed in Las Cruces as well as the Aerospike technology the company is developing for use in single-stage-to-orbit rockets to carry small satellites to orbit.

http://www.lcsun-new...-hes/936121001/

Gata, a plătit cauţiunea de 40.000 USD (cu bani de la ex-nevastă), a ieşit, acum se pune pe treabă!

No, this is not going to be the end,” he said. “It’s a setback for sure, but 19 years of history can’t be erased like that, because an event on me, for which I am not even proven guilty. And, until that, I’m innocent. And you have my word, I give you my word, that all these things that I’m charged with, I’m going to demonstrate that it’s not real. I came to America to build a space program, to build rockets."

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate