Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Recomandare tigaie: teflon sau ceramica?

- - - - -
  • Please log in to reply
142 replies to this topic

#37
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
scuza-ma dar o tigaie de 100 ron sa te tina 5 ani este mai mult decat decent, zic eu :)

#38
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002

View Postmyke58, on 16 iunie 2015 - 12:33, said:

Daca te tine buzunarul,ia-ti o tigaie Zepter...
cam cat trebuie sa te tina pt una? sau primesti pretul abia dupa ce-ti face capul mare si-si spune toata poezia un comis voiajor de al lor?

Edited by Fane, 16 June 2015 - 14:56.


#39
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
E circ la zepter, acum ceva ani si-a luat sor`mea o oala, un robot si nu mai stiu ce de la zepter si a trebuit sa faca nu stiu ce receptie acasa - prezentare - produsele i-au venit dupa cateva luni, plus ca au costat o gramada de bani, cateva sute de euro, asta acum 10 ani sau mai bine.

#40
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Mai sunt unele cu stratul interior din granit. Eu am din teflon, ceramice si granit.
Cele pentru o viata sanatoase sunt, evident, cele ceramice. Insa cele mai practice sunt cele din teflon si granit.

#41
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004

View PostRAWstar, on 16 iunie 2015 - 14:42, said:

scuza-ma dar o tigaie de 100 ron sa te tina 5 ani este mai mult decat decent, zic eu Posted Image
Pai da, mai ales ca era una "entry-level", si care daca nu se gatea in ulei la ea ar fi tinut sigur mai mult.
Prima data s-a dus bulina rosie.

#42
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View PostRAWstar, on 16 iunie 2015 - 13:00, said:

Oua ochiuri, omlete, peste, ficat, legume rondele, piept pui, sosuri etc.

Sincer sa fiu, ma indoiesc ca vei scoate un maxim de gust. Poti pune 2 linguri de ulei de masline la omleta, peste, etc. Sau un cub de unt la legume. Piept de pui ... e plin de apa. Mai bine-l marinezi inainte si-l trantesti pe gratar.
Care-i scopul totusi? O viata mai sanatoasa? Aia o faci din sport sau putina miscare.

#43
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
Sport fac destul de mult, 7/7 zile sala, merg zilnic la serviciu si la sala cu bicicleta, insa am nevoie si de o alimentatie corecta pentru scopul meu: procent de grasime corporala sub 10% :)

#44
wote

wote

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 05.06.2015
Eu stiam ca indiferent de suprafata tigaii (teflon, ceramica, etc) este recomandabil sa folosesti si putin ulei, tot din motive de sanatate.
Alimentele puse direct pe o suprafata metalica incinsa se vor arde la suprafata din cauza trasferului foarte mare de caldura dinspre metal spre aliment. Chiar daca acele arsuri nu sunt foarte vizibile, pot avea efect cancerigen.
Uleiul "rupe" acest transfer termic, creand o zona intermediara si protejand alimentele de temperaturile extreme.

#45
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012

View PostRAWstar, on 16 iunie 2015 - 20:51, said:

Sport fac destul de mult, 7/7 zile sala, merg zilnic la serviciu si la sala cu bicicleta, insa am nevoie si de o alimentatie corecta pentru scopul meu: procent de grasime corporala sub 10% Posted Image

ce aveti fratilor cu uleiul???
io cred ca papilele gustative au degenerat astfel incat mancarea de la  "bunica" nu mai e buna pt nimeni...

procentul acesta redus de grasime nu-ti va garanta o viata mai usoara (la propriu si la figurat)
iar daca vrei sa traiesti mai mult sa stii ca numa' genetica va determina momentul trecerii dincolo

(stii ca daca n-ai destula grasime in sange - cerebelul o ia razna? daca nu ma crezi, intreaba-te singur de ce urasti uleiul, inca odat'...)

#46
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
Wote te inseli, uleiul nu face nicio bariera intre tigaie si aliment, ba dimpotriva, aici tine de experienta fiecaruia in bucatarie, nu a spus nimeni ca incing tigaia tare inainte sa pun alimentele, eu spre ex folosesc xestul de mult flacara mica a aragazului.
gushpi numai prostii vorbesti. Ce legatura are grasimea corporala cu grasimea de sange? Colesterolul e altceva, iar aia cu grasimea la creier e hilara, sa nu spun ridicola. Nu am auzit de niciun caz in care sa moara sau sa pateasca cineva ceva de la prea putina grasime corporala, viscerala sau colesterol, insa invers e grava situatia. Si, nu a spus nimeni ca urasc uleiul, il folosesc in salate si preparate fara pregatire termica, si prefer uleiul adevarat, cel obtinut prin presare la rece, nu mizeriile din comert.
mancarea de la bunica avea in continut ingrediente ok, nu toate chimicalele regasite in alimente in ziua de azi, iar oamenii la tara erau deopotriva foarte activi, de la munca pamantului la camp, pana la treburile din gospodaria proprie, ori serviciul sedentar la birou, transportul auto si mancarea fast'food nu erau premisele unei vieti in perioada aceea, cum sunt acum.
Eu nu imi doresc o viata usoara, ci una echilibrata, cu o forma fizica decenta, daca tot voi trai in propriul corp tot restul vietii mele, de ce sa nu am grija de el?

Edited by RAWstar, 17 June 2015 - 10:35.


#47
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
puishor canar... nu a murit nimeni, dar nici cati damblagiti au ajuns pe drumuri nu stii!
apoi, daca tu separi grasimea din corpul tau - e alegerea ta; dar da-mi si mie formula de calcul si bazele determinarii ei, prin care tu observi care e grasimea din sange si care e cea din corp (apropo, in corp cum vezi care e grasimea de pe organe si care de sub piele? sau din alta parte?)

cumva folosesti acel aparat in care bagi 5 lei si el iti zice ca ai 60 kg din care XXX % este grasime?

#48
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
Grasimea nu se separa, se reduce procentual. Cea din sange se afla in urma unor analize de sange, cea de pe organe - grasimea viscerala - se afla prin mai multe metode, una din ele fiind cea descrisa de tine, insa acuratetea ei lasa de dorit, cu o acuratete foarte buna se poate afla cu ajutorul unui scanner corporal - gen tomograf, iar grasimea corporala asemenea, cele mai eficiente metode fiind cea a scannerului si cea a scufundarii in lichid, bazata pe principiul lui arhimede, ar mai fi o metoda de masurare a stratului adipos din anumite puncte cheie ale corpului cu ajutorul unui subler special, dar si aceasta are marja de eroare considerabila.

#49
wote

wote

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 05.06.2015

View PostRAWstar, on 17 iunie 2015 - 10:30, said:

Wote te inseli, uleiul nu face nicio bariera intre tigaie si aliment, ba dimpotriva, aici tine de experienta fiecaruia in bucatarie, nu a spus nimeni ca incing tigaia tare inainte sa pun alimentele, eu spre ex folosesc xestul de mult flacara mica a aragazului.

Nicio problema, nu era ideea mea ci a unor specialisti. Alti specialisti spun ca lipidele sunt esentiale pentru organism si nu ar trebui sa faci excese in eliminarea lor.
E foarte bine ca esti si tu specialist la reglatul flacarii la aragaz...

Edited by wote, 17 June 2015 - 11:52.


#50
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
Ar fi trebuit sa te informezi mai bine, sunt 2 tipuri de grasimi: unele bune pt organism si unele rele, iar cele proveniye din ulei gatit sunt rele. Am grija sa aduc aportul de grasimi bune organismului din peste, nucifere si seminte crude, avocado etc.

#51
wote

wote

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 05.06.2015
Daca pui un strop de ulei in tigaie n-o sa-ti dauneze in niciun fel. Si nu, nu toate uleiurile de gatit sunt "rele".

#52
RAWstar

RAWstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 05.11.2014
Cel de palmier nu e atat de nociv la prajeli, pentru ca arde la temperaturi mult mai mari si nu devine toxic, precum cel de floarea soarelui. Eu nu fac haz pentru stropul de ulei in sine, ci pentru faptul ca vreau sa ajunga preparat termic in cantitati cat mai mici in corpul meu, prefer sa il folosesc in starea lui "cruda" la salate si alte asemenea.

Edited by RAWstar, 17 June 2015 - 12:02.


#53
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,031
  • Înscris: 07.11.2006

View Postwote, on 17 iunie 2015 - 11:55, said:

Daca pui un strop de ulei in tigaie n-o sa-ti dauneze in niciun fel. Si nu, nu toate uleiurile de gatit sunt "rele".

Nici un ulei de gatit nu e rau.
Ce e rau este faptul ca marketingul si reclamele aiurea fac jocul doar PENTRU FABRICANTI.
Nu vedeti ca tot ceea ce a fost bun zeci de ani,brusc este nociv,toxic si periculos?De ce este asa?Pentru ca asa a hotarat o anumita echipa de cercetatori (platitia gras pentru declaratii).
Totul este facut pentru profit,pentru nenorocitii aia de bani,fara sa se tina cont deloc de opinia si sanatatea celui care scoate banul,adica fraieritul de client.Caruia i se inoculeaza non-stop pe toate caile ce este bine si ce este rau,bineinteles din punctul de vedere al capitalistului.
Pentru ca cumparatorul/utilizatorul/clientul este "eligibil" doar pana cand scoate banul din buzunar pentru toate prostiile inventate.Dupa ce este stors de capital,da-l in masa,poate sa moara ca nu mai iintereseaza pe nimeni.

#54
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Daca vrei sa gatesti cu ulei foarte putin, cel mai bine ar fi sa-ti iei Actifry. Poti face 1kg de cartofi prajiti cu o lingura de ulei. Poti face fripturi, peste, mici, frigarui fara sa-ti miroasa a prajeala ori a fum in bucatarie.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate