Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Recomandare tigaie: teflon sau ceramica?
Last Updated: Jul 24 2018 14:42, Started by
RAWstar
, Jun 16 2015 10:33
·
0
#19
Posted 16 June 2015 - 11:53
Cele de ceramica sunt mult mai ok. Cele de teflon in scurt timp, daca le folosesti fara grasime, se strica si nu sunt nici asa sanatoase.
|
#20
Posted 16 June 2015 - 12:13
Din ce am vazut cele de ceramica lipesc daca sunt folosite fara grasimi. AIa cu teflonul care e toxic e din filme de acum, mai toxice sunt toate cacaturile injectate in pui si alte alimente din comert decat tigaile alea (ma refer la unele de calitate nu genul celor vandute prin parcari).
|
#21
Posted 16 June 2015 - 12:27
Dacă tot le știi pe toate deja, de ce mai întrebi? Ia orice de la Tefal și aia e .
|
#22
Posted 16 June 2015 - 12:33
Daca te tine buzunarul,ia-ti o tigaie Zepter din aliaj Cr- Ni.Nu se lipeste nimic,pastreaza calitatile alimentului,are garantie pe viata,etc.Conditia e sa fie originala,nu din alea vandute de balauri prin targuri.
|
#23
Posted 16 June 2015 - 12:40
#24
Posted 16 June 2015 - 12:57
#25
Posted 16 June 2015 - 13:00
Oua ochiuri, omlete, peste, ficat, legume rondele, piept pui, sosuri etc.
|
#26
Posted 16 June 2015 - 13:09
myke58, on 16 iunie 2015 - 12:33, said:
Daca te tine buzunarul,ia-ti o tigaie Zepter din aliaj Cr- Ni.Nu se lipeste nimic,pastreaza calitatile alimentului,are garantie pe viata,etc.Conditia e sa fie originala,nu din alea vandute de balauri prin targuri. Edited by ZIGZAG20, 16 June 2015 - 13:10. |
#27
Posted 16 June 2015 - 13:14
Tefal, alea cu cercul ala rosu in mijloc si fundul greu. Am vreo 4 buc de 10 ani, aprox, si sunt in stare perfecta. Ceramica...nu sunt multumita. Unele produse se lipesc, iar daca faci, oua ochi, de ex, fara ulei(ca asta e scopul) capata un gust aiurea.
|
#28
Posted 16 June 2015 - 13:15
balauru69, on 16 iunie 2015 - 12:57, said:
Da si tu ceva exemple de ce anume vrei sa gatesti in tigaia aia, fara pic de ulei sau grasime. RAWstar, on 16 iunie 2015 - 13:00, said:
Oua ochiuri, omlete, peste, ficat, legume rondele, piept pui, sosuri etc. Edited by Adi blondu, 16 June 2015 - 13:16. |
|
#29
Posted 16 June 2015 - 13:18
Pai si pana la urma cum e? daca nu folosesti deloc la ceramica lipeste? ne poti confirma?
Adi blondu, on 16 iunie 2015 - 13:15, said:
Acum da-ne si adresa ta ca sa venim la masa.Vrei sa balosim pe forum?? |
#30
Posted 16 June 2015 - 13:39
#31
Posted 16 June 2015 - 13:42
RAWstar, on 16 iunie 2015 - 10:33, said:
Salut, am tot cautat ceva informatii despre asta dar nu am gasit mai nimic recent, as dori sa achizitionez o tigaie anti-aderenta in care sa pot face diverse chestii fara nicio picatura de grasime/ulei/unt. Din ce am inteles la cele de ceramica se foloseste uleiul, iar cele delimano am auzit ca sunt catastrofe. M-am orientat catre o tigaie tefal, dar m-au luat durerile de cap in incercarea de a alege una, sunt o gramada de sortimente, cu diferite "tehnologii" : titanium, resistium, intensium etc ... ce ar trebui sa aleg? |
#32
Posted 16 June 2015 - 13:42
Un alt punct fierbinte in dezbaterea dintre cele doua tipuri de strat nonaderent este reprezentat de acidul perfluorooctanoic, cunoscut si sub numele de PFOA. Acest compus este suspectat ca ar cauza anumite tipuri de cancer si alte boli daca ajunge la un anumit nivel in organismul uman.
Acum sigur va intrebati ce treaba are PFOA cu teflonul. Legatura dintre cele doua vine din faptul ca PFOA este un compus folosit la fabricarea teflonului. In mod normal, daca procesul de teflonare a unui vas este facut bine, atunci nu vor exista urme de PFOA in stratul de teflon al acelei tigai dar poate fi eliberat in atmosfera in timpul procesului de productie a tigailor. Compania DuPont, care detine marca Teflon, a semnat un acord in care se obliga sa nu mai cumpere sau sa foloseasca PFOA pana anul 2015 sau mai devreme daca este posibil. In prezent, compania afirma ca nu mai foloseste PFOA la fabricarea tigailor nonadezive si ca a dezvoltat alte modalitati de fabricare a tigailor teflonate. http://info-culinar....=79&discuss=yes |
#33
Posted 16 June 2015 - 13:44
Depinde ce produs gatesti in ceramica. Fara ulei, din experienta mea: peste si ficatul se lipesc, ouale la fel. Nu se lipeste carnea si nici legumele. Cu ulei n-am incercat niciodata, nici in teflon, nici in ceramica.(eu am delimano, care este praf)
|
|
#34
Posted 16 June 2015 - 13:46
Pai tocmai principalele alimentele pentru care intentionez sa cumpar o astfel de tigaie se lipesc: peste si oua. Deci in mod clar nu o sa optez pentru ceramica.
|
#35
Posted 16 June 2015 - 13:47
Aud tot felul de specialisti, pentru cunostinta lor vasele de fonta sunt folosite foarte mult de bucatari profesionisti si nu se lipeste daca stii sa le folosesti, personal detin o tigaie de fonta si o folosesc foarte des, de la cartofi prajiti pana la tocanite. Acum referitor la tigaile cu strat antiaderent am doua experiente, am folosit un wok de la tefal vreo 7 ani si am fost foarte multumit, incetul cu incetul s-a dus stratul de teflon sau ce o fi si a trebuit sa-mi iau altceva. Binenteles, afland chestia cu teflonul m-am orientat spre o tigaie cu strat ceramic. Mi-am luat un Green Pan din seria Kyoto parca si vreau sa spun ca dupa o utilizare de vreo 5 luni pot sa o arunc, se lipeste aproape tot ce fac cu ea, s-a deteriorat stratul ceramic din pacate, se pare ca la temperaturi mai mari isi pierde proprietatile. Urmatoarea achizitie va fi probabil Tefal sau AMT Gastroguss
Edited by BARBULESCUV, 16 June 2015 - 14:00. |
#36
Posted 16 June 2015 - 14:32
RAWstar, on 16 iunie 2015 - 10:51, said:
Doar cu mancarea, cand o lipeste ) Sunt ceva diferente intre cele de la tefal, unele au baza din aluminiu, unele din otel, altele ceva titan zic ei, nu ma pricep de-asta am cerut niste pareri, de cele mai multe ori achizitionarea unor produse dupa "ochi" este gresita Acel titanium e vorba de rezistenta stratului antiaderent - am zis mai sus - sunt folosite niste materiale care practic se pot incadra la ceramice, ptr a da o rezistenta marita la zgariere fata de cum ar fi doar aluminiul acoperit cu teflon. O problema la cele de teflon - daca folosesti ulei la gatit, in timp se va duce mai rapid stratul si va trebui sa folosesti mereu ulei. Prima tigaie Tefal care am avut-o a durat cam 5 ani pana a inceput sa se duca stratul, tocmai din motivul de mai sus. Acum folsoesc una mai recenta - o am e 2 ani si pare ca nopua, dar n-am mai pus ulei deloc in ea. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users