Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cu mașina prin Grecia

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
1195 replies to this topic

#253
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
Deci inteleg ca la 1 septembrie cand plec eu din Salonic spre Lefkada, la iesirea de pe Egnatia Odos de la Ioannina o sa ma urc pe noua A5 pana la Filipiada? Super. Scap de drumul ala pe care pierdeai ceva timp din munti.

#254
Cleopatra-7

Cleopatra-7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 03.02.2011
@sidewinder; la iesirea din Ioannina se merge pe 9 km de drum national, dupa care se urca pe autostrada, pana Filippiada. Era un singur toll-nefunctional, in iunie. Nu cred ca vor termina pana in septembrie, portiunea lipsa.

#255
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010

View Postsidewinder, on 25 iulie 2017 - 10:42, said:

Deci inteleg ca la 1 septembrie cand plec eu din Salonic spre Lefkada, la iesirea de pe Egnatia Odos de la Ioannina o sa ma urc pe noua A5 pana la Filipiada? Super. Scap de drumul ala pe care pierdeai ceva timp din munti.

Da asa se preconizeaza si deschiderea celor 2 portiuni lipsa, chiar mai devreme cineva anunta pe un forum dedicat ca pe 27 iulie incepand cu ora 12.00 s-ar da in folosinta bucata de 27 km pana la Amfilochia,cealalta  cred  ca pe la mijlocul lunii august.

#256
oreift

oreift

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 25.07.2006
Salutare, in perioada 12 - 19 iulie am fost in vacanta in zona Pelion, statiunea Chorefto. Pentru a ajunge in Chorefto din Volos am folosit doua variante de traseu:

1. Centura Volos - Portaria - Chania - Zagora - Chorefto
Observatii:
-Se merge pe drumul 34A, lungime aproximativ 57 km, durata aproximativ 1 ora 35 minute (conform Google maps).
-Pentru a iesi de pe centura Volos-ului exista indicator catre Portaria si Chania, la stanga, cu semafor separat. Daca se face dreapta se poate ajunge in port/centru - se merge drept pana in port.
-Drumul are foarte multe serpentine insa mi s-a parut mai simplu decat varianta 2 pentru ca are mai putine portiuni inguste - sunt in principal prin sate. De asemenea este mai scurt. L-am preferat, in special pentru ca mi s-a parut mai simplu, in ciuda serpentinelor.
-L-am folosit pentru a vizita satul Makrinitsa - foarte frumos, recomand vizitarea lui.
-Intre Chania si Portaria exista Organic Farm Koumoutsi (asa apare pe Google maps) de unde se pot cumpara ulei de masline, miere, tsipouro. Exista o parcare destul de mare unde se poate opri si admira peisajul.

2. Centura Volos - Agria - Kala Nera - Neochori - Tsagkarada - Mouresi - Agios Dimitrios - Anilio - Makrirrachi - Chorefto
Observatii:
-Se merge pe drumul 34, lungime aproximativ 80 km, durata aproximativ 2 ore (conform Google maps).
-Se merge pe centura Volos-ului pana la capat (se ajunge la mare) si apoi se face stanga.
-Drumul are ceva mai putine serpentine decat varianta 1 insa are multe portiuni inguste si in panta unde te poti intersecta cu autocare, camioane, etc. Cea mai dificila portiune mi s-a parut ultima bucata, Makrirrachi - Chorefto. Acelasi lucru pot spune si pentru Agios Dimitros - Ag. Ioannis si cred ca este si cazul altor sate de pe coasta cand trebuie sa parasesti drumul principal - 34.
-L-am folosit pentru a vizita Tsagkarada si pentru plajele din Ag. Ioannis. Recomand vizitarea lor.

Vacante placute!

#257
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Postoreift, on 25 iulie 2017 - 15:51, said:

... Portaria - Chania - Zagora - Chorefto ...

Păi nu discutasem cu @Lizicat mai prin primăvară că e mai prietenos drumul prin Makrirrachi - Agii Saranta ?
Prin Zagora am mers şi noi în 2009, şi fetele s-au resimţit, oricât de lin m-am căznit să conduc. Ba am oprit şi pentru poze panoramice. Pe dincolo se vede clar că e mai drept. Şi nu trebuie să ocoleşti prin Neohori ca să ajungi în Makrirrachi, ci din Portaria doar ţii drumul 34 înainte, nu te abaţi pe 34A spre Zagora.

Oricum, mulţumiri pentru consideraţii, se pare că aţi avut un sejur splendid, felicitările mele !


Sănătate şi toate cele bune !

#258
oreift

oreift

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 25.07.2006

View PostOvidiuNS, on 26 iulie 2017 - 02:04, said:

Păi nu discutasem cu @Lizicat mai prin primăvară că e mai prietenos drumul prin Makrirrachi - Agii Saranta ?

Ovidiu, din pacate am ratat aceasta discutie. Nu am dat de ea pentru ca as fi tinut cont de sfatul tau, asa cum am facut-o de fiecare data  - iti multumesc pe aceasta cale.

Cand am stabilit variantele de drum m-am gandit ca ar fi mai simplu sa merg pe un traseu cat mai usor de urmat, chiar daca este mai lung - drumul 34 sau drumul 34A. Am vazut ca exista si variante mai scurte, mai directe. Chiar si Google maps imi oferea astfel de variante insa m-am temut de scurtaturi - in 2015 Google maps mi-a oferit o scurtatura in Lefkada pe care nu o recomand decat celor amatori de senzatii tari: un drum neastfaltat, intr-o parte munte iar in partea cealalta parte o vale destul de abupta si foarte ingust - a trebuit sa-mi pliez oglinda cand m-am intalnit cu alte masini.
In Pelion cel mai tare m-au speriat curbele foarte stranse, cu drum ingust si in panta, mai ales dupa ce am vazut ca pe aceste drumuri circula si masini mari cum ar fi autobuzele si camioanele. Din cauza serpentinelor si pasagerii de la mine din masina s-au resimitit, atat mari cat si mici (in special pe traseul cu multe serpentine). Zona este insa foarte frumoasa si merita efortul de a o vizita. Sper sa revin pentru ca nu am vazut tot ce era de vazut.

Toate cele bune!

#259
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010
Da, cred că ai dreptate, am impresia că discuţia am purtat-o pe topicul de "Pelion", când găsise @Lizicat cazare mişto în Horefto, şi ea a zis de drumul prin Agia Saranta.

În fine, ce mai contează, important este că acum s-a spus şi aici, pe topic.


Sănătate şi tcb !

#260
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
Din ce am citit pe forumuri din afara de pe 26.07 s-a deschis bucata de autostrada A5 dintre Arta și Amfilochia. Doar ca in acelasi timp au inchis portiunea Filipiada - Ioanina pentru 5 zile, ca sa poata lucra la podul Kryfovo si la legatura dintre Ionia si Egnatia. Acu nu inteleg de ce au inchis toata sectiunea. Nu se mai poate urca prin alta parte mai incolo pe ea? Oricum se pare ca de la mijlocul lui august se poate merge de pe Egnatia pe A5 pe toata lungimea ei pana la podul de la Antirrio.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/azNcc5uXiFM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Acu intrebarea mea e: nu o fi mai bine sa merg pe autostrada A5 pana la Amfilochia si de acolo sa o iau spre Lefkada? Ceva mai lung cu vreo 20-30km dar mult mai mult pe autostrada, plus scapi de traficul lent de la tunel si de la aeroport.

Edited by sidewinder, 28 July 2017 - 09:49.


#261
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
kulata salonic foarte bun(mici bucati zgrumturoase de mers cu 90).
salonic atena :mers ata cat tine masina si te lasa drumul.multe tolluri (intre 2.20 si 3.90 eur/segment pentru autoturism).

#262
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsidewinder, on 28 iulie 2017 - 09:46, said:

... nu o fi mai bine sa merg pe autostrada A5 pana la Amfilochia si de acolo sa o iau spre Lefkada? Ceva mai lung cu vreo 20-30km dar mult mai mult pe autostrada, plus scapi de traficul lent de la tunel si de la aeroport.

Sub nicio formă ! Am parcurs drumul prin Vonitsa în 2011, când ne-am întors din Peloponez şi ne-am dus la Parga. N-aş mai repeta experienţa niciodată. Mergi foarte mult pe conturul golfului şi serpentinele te căpiază. Nu recomand !

Ia-o prin nord, pe la Preveza şi prin tunel, mergi mult mai repede pe acolo şi drumul e mult mai întins. Practic e parfum comparativ cu malul sudic.


Sănătate şi toate cele bune !

#263
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
Multumesc de info Ovidiu. Atunci o sa cobor de pe autostrada la Filipiada si mai departe pe drumul vechi prin Preveza.

#264
xxeellaa87

xxeellaa87

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 19.04.2012
Salutare tuturor!

Am o veste buna pentru cei care merg in Lefkada si mai ales in Zakyntos. Astazi, incepand cu ora 16:00, a fost deschisa integral si ultima bucata din autostrada Ionia Odos (Ioanina - Arta - Patras - Atena). Pentru a putea intra pe aceasta autostrada trebuie sa treci de indicatorul care arata iesirea de pe autostrada spre Ioanina si sa mergi inainte cam 5-10 km unde va aparea un nou panou care arata iesirea spre Preveza - Filippiada. Acest panou este inaintea unui pod care trece pe deasupra autostradei Egnadia Odos ce merge spre Iogumenitsa.

Pentru cei care merg spre Lefkada se merge pe autostrada noua pana in dreptul localitatii Fillipiada unde se iese si se merge spre Preveza. In cazul in care ratati aceasta iesire, mergeti mai departe si iesiti in dreptul localitatii Amfilochia unde apoi tineti drumul: Sparto - Drymos - Paliampela - Vonitsa - Lefkada (nu este un drum atat de bun dar macar este liber).

Pentru cei care merg spre Zakyntos se intra pe autostrada asa cum am mentionat mai sus si mentin autostrada pana la podul Antirio. Dupa ce veti trece de podul Antiro veti tine dreapta spre Patras - Kyllini.

Daca inainte pana la podul Antirio faceai 3 ore si jumatate dupa ce ieseai de pe Egnadia Odos, acum cu noua autostrada, veti face undeva la 1 ora si 40 min, o economie de aproape 2 ore.

Va doresc un concediu placut si un drum cat mai usor!

Attached Files


Edited by xxeellaa87, 03 August 2017 - 19:25.


#265
BigBuddha

BigBuddha

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.01.2008
Salutare.Am intrat in Grecia pe la Kulata sambata la ora 18.30.La 20.00 eram in Salonic la cazarea intermediara inainte de a ajunge in Pireu sa luam ferry de Creta.Drumul a fost destul de bombardat,locuri in care pe autostrada se lucra si se circula pe un singura banda pe sens.Ieri,am plecat din Salonic la 10,doar sunt in concediu si dupa opriri numeroase,inclusiv la Thermopile(multumesc OvidiuNS) am ajuns la 17.00 in port in Pireu unde am si lasat masina pana la imbarcarea pe ferry,la ora 20.00.

#266
BigBuddha

BigBuddha

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.01.2008
Faza tare ieri, aproape de parcarea de la Cretaqarium:suntem opriti de politia vamala sa ne intrebe de cand am intrat in Grecia, cat stam, daca avem biletele de ferry cu care am venit in Creta, daca masina e a noastra, sa aratam talonul, dupa care ne-au urat concediu placut.In 3 ani de Grecia cu masina, nu am patit asa ceva.Voi?

#267
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010

View PostBigBuddha, on 11 august 2017 - 08:14, said:

Faza tare ieri, aproape de parcarea de la Cretaqarium:suntem opriti de politia vamala sa ne intrebe de cand am intrat in Grecia, cat stam, daca avem biletele de ferry cu care am venit in Creta, daca masina e a noastra, sa aratam talonul, dupa care ne-au urat concediu placut.In 3 ani de Grecia cu masina, nu am patit asa ceva.Voi?

Nu-i ceva neobisnuit si eu am fost oprit acum 3 ani pe portiunea Ormenio - Alexandropouli si idem cam aceleasi intrebari si binenteles ne-au urat vacanta placuta .

#268
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010
Mie nu mi s-a întâmplat niciodată (din 2008 până în prezent). Dar cred că e ok să existe astfel de controale.


Sănătate şi tcb !

#269
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Au crezut ca sunteti imigranti!

#270
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

În continuarea acestui post e de spus că am întâlnit surprinzător de mulţi români care merg duminica spre Grecia (oare aşa mulţi citesc recomandările de pe-aici ? - mie mi-ar plăcea să fie aşa).

Să mai spun că de la 11.48 (ora plăţii toll-ului de la Promachonas - am copiat de pe bon) şi până la 13.55 (ora ajungerii la Neos Panteleimonas), am mai trecut prin alte 3 toll-uri. Cel de la Korinos a fost gratuit (cred că datorită faptului că era duminică), iar cel de la Leptokaria nu. Adică am plătit cei 3,1 euro, dar atenţie, am întrebat-o pe tipa din gheretă dacă pot plăti "by credit card". Răspunsul ei a fost sec: "sorry, only cas". Traduc eu din "engleza greacă": "sorry, only CASH" !!! Era ora 13.42.
Eeeeei, şi am ajuns la singurul aspect negativ al plecării duminica în sezon spre Grecia, acela al cozilor imense de la toll-ul de la Malgara. De la 12.53 la 13.03 am mers bară la bară pe vreo 200 de metri ca să plătesc nenorocita de taxă de 1,2 euro ! Şi erau vreo 5 ghişee de autoturisme şi unul în majoritate de TIR-uri. Nu pot să-mi dau seama exact unde se duceau toţi oamenii ăia duminică la ora aia, dar bănuiesc că veneau deja dinspre Salonic sau mai de la est de pe litoral, şi au luat-o spre casă în majoritate în direcţia Veria - Kozani, pentru că a fost singurul toll aglomerat. Poate dacă am fi intrat în Grecia mai devreme nu am fi prins aşa aglomeraţie.

În Grecia benzina "unleaded" este între 1,41 şi 1,57 euro litrul. Cea de 1,41 am găsit-o pe drumul dintre Katerini şi Paralia Katerini (mai precis a fost 1,409 euro litrul). Noroc că am ţinut să mâncăm la restaurantul Zografos, din PK.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 22 August 2017 - 00:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate