Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Dinamica economica, sociala si culturala a oraselor din Romania

* * * - - 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
12561 replies to this topic

#12115
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005
Atotcunoscator mic... aaa, mare ce esti.

#12116
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007
Asta e, accepta realitatea si inceteaza cu atacurile la persoana penibile.

#12117
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005
Realitatea ta paralela e inacceptabila, prietene. Vezi de pranzul ala de 25 de euro. Mai socoteste-l

#12118
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007
Ai avut link cu meniul in fata (5.95 euro o lasagna, 8.95 euro o pizza Quattro formaggi, 1.7 euro un soft drink), iar calculele ies fara probleme. Nu era nimic inacceptabil, doar unii care nu doresc sa accepte ca aveam dreptate. Sau altii care beau vin de 30 de euro la fiecare masa si mananca fois gras, file de ton si icre negre ;)

Edited by utopium, 24 February 2018 - 15:39.


#12119
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 15:38, said:

Ai avut link cu meniul in fata (5.95 euro o lasagna, 8.95 euro o pizza Quattro formaggi, 1.7 euro un soft drink), iar calculele ies fara probleme. Nu era nimic inacceptabil, doar unii care nu doresc sa accepte ca aveam dreptate. Sau altii care beau vin de 30 de euro la fiecare masa si mananca fois gras, file de ton si icre negre Posted Image

Și eu pot să îți dau un link cu o plăcintă și să nu poți spune că nu a costat 4 lei. Problema e că ea nu reprezintă prânz. Tu, ca să îți iasă calculele, ai luat din meniul ăla ceva să fie aproape de suma ta. Dar și așa ți-a ieșit 25 :)) E chiar caraghios. Ca tine.

În altă ordine de idei: Am dat peste încă un articol laudativ la adresa Oradiei, scris de Stelian Tănase.

http://www.stelian-t...e-de-februarie/


Quote

In cîțiva ani orasul va arăta fff occidental. Orașul – remarc in trecere – e curat, ceva rar rin orasele romanesti de obicei acoperite sub munti de gunoaie. Oradea are imobile remarcabile, palate, clădiri administrative impozante, foste bănci, biserici mari, hoteluri de mina intii de pe vremea burgheziei. Da, o lume burgheza cu cafenele, terase, restaurante. Si amintirea unui trecut exceptional datorat amestecului de romani, maghiari, evrei din secolul al XIX-lea si prima parte a secolului al XX-lea. Un trecut aproape uitat, din păcate insuficient scos în evidență.

Oradea reînvie intr-un ritm alert. Într-un clasament recent al Băncii Mondiale – primarul Ilie Bolojan și orasul lui s-au clasat pe locul întîi dintre toate orașele și primarii din România. De observat că orașele din vestul țării stau mai bine – Timișoara Arad, Cluj… Chiar mă întreb dacă există vreo legătură materială sau spirituală între Oradea și Alexandria – judetul Teleroman – sau cu Vaslui? Dau exemple la intimplare. Par a fi țări și lumi diferite. De la vest spre est gradul de civilizație, educatie, standard de viață scade vizibil. În Vestul țării nu există șomaj. În Bărăgan și Moldova – pungi de sărăcie, (semi)analfabetism, șomaj copios, sate și orașe depopulate. Aici o mare parte a brațelor de muncă și acreierelor a plecat în Occident for good. E o distanță intre cele două zone Vest/Est de măcar un secol. Și altă lume, indiscutabil, și alți oameni. Mă intreb cum ar fi țara asta a noastră dacă toate orașele, sau măcar IMG_4955reședințele de județ, s-ar afla la nivelul de civilizație întilnit ieri la Oradea!?


#12120
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007
Nu e nimic caraghios in faptul ca pastele si pizza sunt printre cele mai populare mancaruri de pranz si cina de pe planeta. Mai mult de jumate din colegi mananca de cateva ori pe saptamana la pranz paste sau pizza, nu stiu ce ti se pare ciudat in asta. Probabil din nou, ca si in cazul IMDb, tu stii mai bine decat miliarde de oameni.

Cat despre articolul lui Tanase, e evident ca exista o ruptura intre cele doua Romanii, chiar daca toniq sau daco-getul nu vor sa recunoasca. Oradea e doar cea mai recenta descoperire a unora, Oradea era un oras frumos si in 2007, cand a fost penultima data cand am fost si evident ca intre timp a mai evoluat, la fel cum au facut-o cam toate orasele din zona. Nu e nevoie sa cauti articole laudative la adresa Oradiei pentru ca nimeni nu a negat evolutia ei foarte buna pe partea de renovari de cladiri, pavaje piete, infrastructura. Eu doar am atras atentia ca laudele legate de numarul de turisti sunt nejustificate (cel putin oficial). Nici cand am fost acum vreo 3 luni nu mi s-a parut ca erau turisti la nivelul Clujului, piata centrala era neasteptat de pustie sambata dupa-amiaza. Dar e un oras frumos, in care poti face un mini-city-break de jumate de zi sau chiar mai mult daca te pasioneaza baile termale.

Edited by utopium, 24 February 2018 - 19:11.


#12121
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 19:09, said:

Nu e nimic caraghios in faptul ca pastele si pizza sunt printre cele mai populare mancaruri de pranz si cina de pe planeta.

Caraghios e când tu spui că o pizza e prânz pentru trei persoane.

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 19:09, said:

Probabil din nou, ca si in cazul IMDb, tu stii mai bine decat miliarde de oameni.

Cam cât mai ai de gând să te afunzi în ridicol cu acel "miliarde de oameni". The Shawshank Redemption, care e pe locul 1 și probabil unul dintre cele mai votate filme are sub 2 milioane de voturi. Tu vorbești de miliarde. Planeta are câteva miliarde și unii nu au încă nici mâncare, d-apoi internet. Iar dintre cei care au acces la internet, cam câte miliarde rămân să lase review-uri pe IMDB? Asta ca să vezi cât de rupt de realitate poți tu fi...

Apoi, ar mai fi problema asta:

Quote

Weighted Average Ratings
IMDb publishes weighted vote averages rather than raw data averages. Various filters are applied to the raw data in order to eliminate and reduce attempts at vote stuffing by people more interested in changing the current rating of a movie than giving their true opinion of it.
The exact methods we use will not be disclosed. This should ensure that the policy remains effective. The result is a more accurate vote average.
și asta:

Quote

The rating displayed is correct -- please remember that the rating is weighted. We do not simply calculate the average by adding up all the votes and dividing the total by the number of votes.
To prevent abuse and minimize attempts to stuff the ballot or otherwise influence the integrity of the voting system, we do not reveal any details about how weighted ratings are calculated other than what is already documented. However please rest assured that there is no bias involved. The same criteria are uniformly used to calculate all the ratings for all the movies in the database.

Și ar mai fi de analizat despre "Top 1000 users" șamd. Dar nu am cu cine, din ce văd.

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 19:09, said:

Nu e nevoie sa cauti articole laudative la adresa Oradiei pentru ca nimeni nu a negat evolutia ei foarte buna pe partea de renovari de cladiri, pavaje piete, infrastructura.

Boss, eu nu le caut. Dau peste ele. Că sunt tot mai dese :)

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 19:09, said:

Eu doar am atras atentia ca laudele legate de numarul de turisti sunt nejustificate (cel putin oficial). Nici cand am fost acum vreo 3 luni nu mi s-a parut ca erau turisti la nivelul Clujului, piata centrala era neasteptat de pustie sambata dupa-amiaza.

Acum 3 luni funcționa Târgul de Crăciun pe acolo. Ești sigur că ai ales bine data să spui că era gol?

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 19:09, said:

in care poti face un mini-city-break de jumate de zi sau chiar mai mult daca te pasioneaza baile termale.

cei care nu fac "mini-city-break" ci stau 3-7 zile nu fac parte din miliardele din capul tău, nu?

#12122
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,765
  • Înscris: 01.10.2002
Sibiu. Vederea pe care Primãria vrea sã o protejeze prin lege: http://www.turnulsfa...a-inspre-munti/
“Având importanța vederii spre munții Fãgãrașului din fața hotelului Continental Forum și din parcajul de pe locul Cazãrmii Vechi, care constituie un element important al specificului municipiului Sibiu, la fazele urmãtoare ale proiectelor referitoare la ridicarea unor construcții în zona Teatrului, se va acorda o atenție deosebitã pãstrãrii acestei vederi. Pentru aceasta se vor studia, pe baza unor raporturi concrete de înãlțime, culoarele de vizibilitate spre acești munți, pãstrându-se acestea”

Attached Files



#12123
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007

View Postcristi7, on 24 februarie 2018 - 19:34, said:

Acum 3 luni funcționa Târgul de Crăciun pe acolo. Ești sigur că ai ales bine data să spui că era gol?
Nope, erau doar pregatiri de targ la Oradea acum 3 luni din pacate ... la Cluj in schimb da, era Targ de Craciun acum 3 luni, chiar fusesem cu o seara inainte in piata centrala la Cluj, era super atmosfera si cand a doua zi am fost la Oradea si am vazut cat de pustiu era ...  asta e. Din punctul asta de vedere au fost inspirati cei de la Cluj ca au inceput mai devreme targul, nu de alta dar de Craciun multi din Cluj sunt plecati pe la familiile lor, care de obicei nu sunt din Cluj (daca nu sunt in concedii).

View Postcristi7, on 24 februarie 2018 - 19:34, said:

cei care nu fac "mini-city-break" ci stau 3-7 zile nu fac parte din miliardele din capul tău, nu?
Stii foarte bine ca numarul de zile mediu/turist e de undeva la 1.7 zile in Oradea. Am mai zis ca noi nu avem orase in care sa merite sa faci un city-break mai lung de jumate de zi (unde prin city-break inteleg vizite care au legatura cu vizitatul de obiective, nu statul la plaja/baie/mers la ski/etc), Sibiul fiind singurul unde merita sa stai o zi intreaga pentru ca are doua muzee decente - pe langa cladirile/pietele faine (doar Bucurestiul mai are eventual macar doua muzee decente).

View Postcristi7, on 24 februarie 2018 - 19:34, said:

Cam cât mai ai de gând să te afunzi în ridicol cu acel "miliarde de oameni". The Shawshank Redemption, care e pe locul 1 și probabil unul dintre cele mai votate filme are sub 2 milioane de voturi. Tu vorbești de miliarde.
IMDb are un trafic de 2 miliarde de vizitatori pe an. Nu confunda cei care voteaza, cu cei care folosesc site-ul.

View Postcristi7, on 24 februarie 2018 - 19:34, said:

Caraghios e când tu spui că o pizza e prânz pentru trei persoane.
Mai bine zis un copil mic si o femeie au mancat o pizza de 500-600 de grame, ca eu am mancat lasagna ... dar na, tie ti se pare nerealist. Probabil tu ai copii mici care mananca singuri o pizza de 500-600 de grame, fiica-mea insa mananca 2 felii Posted Image Dar da, a trebuit sa mai mananc eu vreo doua felii ca ele impreuna nu pot manca o pizza de aia. Ti-am mai spus, o sa intelegi cand o sa ajungi si tu in situatia mea, sa ai copii, sa ajungi la fata locului, pana atunci, iti dai cu parerea fara rost. Doar cand esti necunoscator ti se par caraghioase astfel de lucruri ... pe masura ce iti mai creste experienta de viata incepi sa intelegi care e realitatea. Prin tarile cu portii mai mari, fiica-mea mananca cam o treime de portie ... e normal, are 20 de kg, doar nu ai vrea sa manance ca un barbat de 80 de kg. Dar na, e usor sa-ti dai cu parerea despre domenii unde experienta ta e inexistenta, e un fel de sport national asta in Romania, datul cu parerea despre lucruri la care nu ne pricepem Posted Image

Edited by utopium, 24 February 2018 - 22:18.


#12124
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,919
  • Înscris: 31.03.2003

View PostWotan, on 24 februarie 2018 - 21:20, said:

Sibiu. Vederea pe care Primăria vrea să o protejeze prin lege: http://www.turnulsfa...a-inspre-munti/
“Având importanța vederii spre munții Făgărașului din fața hotelului Continental Forum și din parcajul de pe locul Cazărmii Vechi, care constituie un element important al specificului municipiului Sibiu, la fazele următoare ale proiectelor referitoare la ridicarea unor construcții în zona Teatrului, se va acorda o atenție deosebită păstrării acestei vederi. Pentru aceasta se vor studia, pe baza unor raporturi concrete de înălțime, culoarele de vizibilitate spre acești munți, păstrându-se acestea”
pe altii ii doare la patina anumite chestii
https://www.timponli...-locuri-aparea/

[ http://media.bistriteanu.ro/galerie/1429527836120/567676.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://media.bistriteanu.ro/foto_articol/ParcareLUPENI_03.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by oaspetele, 25 February 2018 - 08:27.


#12125
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 22:02, said:

IMDb are un trafic de 2 miliarde de vizitatori pe an. Nu confunda cei care voteaza, cu cei care folosesc site-ul.

2 miliarde de vizitatori nu înseamnă 2 miliarde de oameni. Eu intru cel puțin într-o 100 de zile pe an. Au intrat 100 de oameni pe site? Te cobori în ridicol tot mai tare... Ești ca și comuniștii cu producția de la hectar.

View Postutopium, on 24 februarie 2018 - 22:02, said:

Dar na, e usor sa-ti dai cu parerea despre domenii unde experienta ta e inexistenta, e un fel de sport national asta in Romania, datul cu parerea despre lucruri la care nu ne pricepem Posted Image

Spui tu asta, care ai la activ "dezbateri" cu useri pe toate forumurile din țară de la avioane la statistică, trecând pe la turism, Skoda și gastronomie.

Dacă aș avea timp aș face un colaj cu momentele în care ai fost de-a dreptul ridicol și ai spus ceva ce s-a întors tare împotriva ta.

#12126
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007

View Postcristi7, on 25 februarie 2018 - 11:12, said:

2 miliarde de vizitatori nu înseamnă 2 miliarde de oameni. Eu intru cel puțin într-o 100 de zile pe an. Au intrat 100 de oameni pe site? Te cobori în ridicol tot mai tare... Ești ca și comuniștii cu producția de la hectar.
Nope, vorbeam de vizitatori unici, exista tool-uri care estimeaza traficul si valoarea site-urilor, iar pentru IMDb traficul anual estimat (vizitatori unici) e 1.72 miliarde pe an. Acu' ca aceiasi oameni intra de pe IP-uri diferite sau ca raportarile unicilor se fac calculand traficul unic lunar (nu anual) si apoi inmultit cu 12 e o alta discutie, dar conform standardelor de masurare din industrie asta e estimarea pentru IMDb.

Oricum, nu e bizar ca intri pe un site care ne explici ca e irelevant de 100 de ori pe an? Asta e ca si cum as zice ca Antena 3 e o porcarie, dar m-as uita 100 de zile pe an la emisiunile lor Posted Image

View Postcristi7, on 25 februarie 2018 - 11:12, said:

Spui tu asta, care ai la activ "dezbateri" cu useri pe toate forumurile din țară de la avioane la statistică, trecând pe la turism, Skoda și gastronomie.
A oferi feedback ca si persoana care foloseste un produs e perfect normal, a vorbi despre lucruri pe care nu le cunosti deloc cum faci tu nu e. Asta daca nu cumva ai familie cu copil si ai mancat in restaurantele din Malta impreuna cu ei. Nu cred ca m-ai vazut prea des dandu-mi cu parerea despre Skode (sau alte masini) pe care nu le detin, despre destinatii turistice unde nu am fost, despre companii aeriene cu care nu am circulat, despre restaurante unde nu am fost/mancaruri pe care nu le-am mancat sau despre telefoane/camere foto pe care nu le detin.

View Postcristi7, on 25 februarie 2018 - 11:12, said:

Dacă aș avea timp aș face un colaj cu momentele în care ai fost de-a dreptul ridicol și ai spus ceva ce s-a întors tare împotriva ta.
Ar fi mai simplu sa faci colaje cu momentele cand tu ai fost ridicol si ai facut afirmatii care s-au intors impotriva ta, le-ai gasi mult mai usor Posted Image Sau, mai simplu, cu datile cand te-ai legat de altii pentru ca tie ti se parea caraghios ceva care e perfect normal, cum e cazul si aici.

Edited by utopium, 25 February 2018 - 11:56.


#12127
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005

View Postutopium, on 25 februarie 2018 - 11:48, said:

Nope, vorbeam de vizitatori unici, exista tool-uri care estimeaza traficul si valoarea site-urilor, iar pentru IMDb traficul anual estimat (vizitatori unici) e 1.72 miliarde pe an. Acu' ca aceiasi oameni intra de pe IP-uri diferite sau ca raportarile unicilor se fac calculand traficul unic lunar (nu anual) si apoi inmultit cu 12 e o alta discutie, dar conform standardelor de masurare din industrie asta e estimarea pentru IMDb.

Oricum, nu e bizar ca intri pe un site care ne explici ca e irelevant de 100 de ori pe an? Asta e ca si cum as zice ca Antena 3 e o porcarie, dar m-as uita 100 de zile pe an la emisiunile lor Posted Image

Vizitatorii unici se contorizează pe zi, nu pe lună. Adică e unic într-o zi, indiferent de câte sesiuni deschide.

Apoi, iar denaturezi discuția. Eu ți-am spus că top250 nu este deloc ce sugerai tu că ar fi: un dumnezeu al topurilor. În același context, ți-am spus că am văzut aproape tot top 250-ul. Deci știu despre ce vorbesc. Tot apoi ți-am arătat că știu cum se calculează mult mai bine decât tine care insiști cu "miliardele tale de oameni". Dar tu insiști să conduci discuția tot spre alte și alte chestii - doar, doar o fi și ceva la care să ai dreptate.

View Postutopium, on 25 februarie 2018 - 11:48, said:

Ar fi mai simplu sa faci colaje cu momentele cand tu ai fost ridicol si ai facut afirmatii care s-au intors impotriva ta, le-ai gasi mult mai usor Posted Image Sau, mai simplu, cu datile cand te-ai legat de altii pentru ca tie ti se parea caraghios ceva care e perfect normal, cum e cazul si aici.

Vezi tu, diferența dintre noi doi e că mie mi spui doar tu că îs caraghios, pe când ție îți spune toată lumea :))

#12128
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007

View Postcristi7, on 25 februarie 2018 - 11:59, said:

Vizitatorii unici se contorizează pe zi, nu pe lună. Adică e unic într-o zi, indiferent de câte sesiuni deschide.
Nope, toate tool-urile clasice fac contorizari de unici lunari.

View Postcristi7, on 25 februarie 2018 - 11:59, said:

Vezi tu, diferența dintre noi doi e că mie mi spui doar tu că îs caraghios, pe când ție îți spune toată lumea Posted Image)
Mda, si Antena 3 si RTV au o gramada de fani, la fel PSD, la fel manelele, deci nu demonstrezi nimic cu asta ... Posted Image Desi aici pe forum de obicei exista sindromul de a face atacuri la persoana cand nu poti contrazice cu argumente pe cineva ...

Edited by utopium, 25 February 2018 - 12:40.


#12129
cristi7

cristi7

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,859
  • Înscris: 05.10.2005
După ce anul trecut s-au reabilitat conducte pe o distanța de 17km a sistemului de termoficare din Oradea, proiectul de reabilitare a sistemului vechi de 60 de ani intră în etapa a 3-a:

http://www.ebihorean...ire-139971.html


Quote

Municipalitatea vrea să investească încă 32 milioane euro din fonduri comunitare în modernizarea sistemului centralizat de încălzire.
Consiliul Local a aprobat luni, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici ai celei de a treia etape de reabilitare a sistemului de termoficare.
Lucrările, cu termen de predare în doi ani, vor viza înlocuirea a încă 23 kilometri de reţea magistrală, transformarea a 1,3 kilometri de reţea secundară în reţea primară, consumatorii racordaţi urmând să fie deserviţi de module termice, reabilitarea a 1,1 kilometri de reţea secundară şi modenizarea a 42 de puncte termice.

și revine și un proiect care a bătut pasul pe loc prin proceduri birocratice:

Quote

La investiţiile programate în cadrul celei de a treia etape de reabilitare a reţelelor de termoficare se vor adăuga, de luna viitoare, investiţii de încă 19 milioane euro în sistemul de încălzire din cartierul Nufărul.
Investiţiile, în fond o reeditare a celor programate în cadrul proiectului Nufărul Geotermal, vor viza trecerea cartierului pe încălzire pe bază de apă geotermală, reabilitarea reţelelor şi înlocuirea tuturor punctelor termice cu module termice la nivel de scară.
"Faţă de proiectul vechi am prevăzut un puţ nou de extracţie în zona bisericii din Nufărul din spatele parcului Salca", a spus Bolojan. Potrivit edilului, puţul va livra în sistem apă geotermală la 80 grade Celsius. Apa uzată termic va fi reinjectată în sol.

La finalul perioadei de finanţare 2014 - 2020, după investiţiile făcute în cea de a treia etapă de reabilitare a reţelelor, a investiţiilor din cartierul Nufărul şi înlocuirii a celor 5,5 kilometri de magistrală dintre Oradea şi Sînmartin 95% din reţelele magistrale din Oradea vor fi reabilitate.

Se va încheia practic o epopee de vreo 8-10 ani în care mare parte din sistemul de termoficare orădean (începând cu sursa care generează căldura - cazanul și întregul mecanism - continuând cu magistralele principale și cele secundare) va fi reabilitat.

Primăria a declarat că asta nu înseamnă că va ieftini gigacaloria pentru cetățeni ci doar că va renunța la subvenții, iar diminuarea plăților va veni din pierderile de pe rețea care nu vor mai avea loc (înainte de începerea lucrărilor se estimau la peste 30% din câte țin minte). Într-un fel mă bucur că nu sare cu pomeni...

Și o altă știre tot despre investiții de la Oradea , de data asta din educație:

Ilie Bolojan: Oradea investeste peste 7 milioane de euro in proiecte legate de educatie


Quote

În ceea ce privește dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, au fost prezentate două proiecte de investiții a căror finanțare se va realiza prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Aceste proiecte vizează reabilitarea și echiparea infrastructurii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul și Colegiului Tehnic Traian Vuia.
Principalele acţiuni propuse prin proiectul privind reabilitarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul sunt: reabilitarea sistemului termoizolant al clădirilor, achiziția unor dotări de atelier și laboratoare cu infrastructură educațională specifică, reabilitarea instalațiilor de apă-canal și de forță. Suma estimată pentru această investiție este de aproximativ 1,1 milioane de euro + TVA, iar durata de execuție este de doi ani.
Reabilitarea Colegiului Tehnic Traian Vuia cuprinde lucrările de reabilitare a internatului și a atelierelor, dotarea cu echipamente specifice activității și reabilitarea instalațiilor electrice și de forță. Suma prevăzută pentru această investiție este de aproximativ 500.000 de euro + TVA, iar durata de realizare este de un an.
Un alt proiect important este reabilitarea integrală a Școlii Generale nr. 11 de pe str. Moldovei, unde toate corpurile de clădire urmează să fie reabilitate, inclusiv sala de sport. Lucrările vor include împrejmuirea și asfaltarea terenului și refacerea integrală a tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice. Suma prevăzută este de 2,25 de milioane de euro + TVA iar durata lucrărilor este estimată la 18 luni.
O a treia categorie de investiții din fonduri europene pe partea de educație este investiția în creșe și grădinițe.
„Ne propunem să construim două grădinițe noi și de asemenea să extindem trei grădinițe cu spații atât pentru creșe cât și pentru grădinițe”, a declarat Ilie Bolojan.
Astfel vor fi construite două grădinițe noi: una pe Calea Clujului, în perimetrul Școlii Ian Slavici, pe str. Delfinului și una mai mare, cu șase grupe în Parcul Industrial de pe Șoseaua Borșului.
Grădinița nr. 28 din cartierul Nufărul se va extinde cu trei grupe la parter și patru la etaj. În cartierul Rogerius Grădinița nr. 53 de pe str. Călugăreni se va extinde cu trei grupe, iar Grădinița 54 cu patru grupe.
„Toate aceste lucrări sunt propuse a se derula în următorul un an și jumătate, iar suma totală propusă pentru educație, pentru aceste investiții pe care vi le-am prezentat se ridică la 7,3 milioane de euro+TVA. Toate aceste investiții urmează să fie finanțate din bani europeni”, a precizat Ilie Bolojan.


București:

https://monitorizari...licte-trafi.htm

Compania SINOHYDRO va largi la patru benzi centura Capitalei intre DN2 si A2 pe 50,5 milioane de euro


Quote

Asocierea dintre compania chineza SINOHYDRO si Nord Vest Infrastructura si Servicii SRL a castigat licitatia pentru modernizarea si largirea la patru benzi a celor 11,5 km din Centura Capitalei intre DN2 (Voluntari) si A2 (Autostrada Soarelui). Contractul, daca va fi semnat dupa perioada contestatiilor, are o valoare de 50,5 milioane de euro, iar perioada de executie este de 15 luni. Proiectul drumului modernizat prevede insa intersectii-problema, gandite la nivel si nu denivelate. Intersectiile cu DN2 si A2 vor fi configurate ca sensuri giratorii alungite, asemanator cu intersectia deficitara din zona DN1-Pod Otopeni pe care tocmai Compania de Drumuri a peticit-o cu separatoare, iar intersectia cu DN3 nu asigura toate directiile de trafic pentru ca nu vor exista rampe dedicate pentru virajul la stanga.
Compania de Drumuri anunta ca ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED - NORD VEST INFRASTRUCTURA SI SERVICII SRL a castigat licitatia pentru modernizarea la 4 benzi a centurii Capitalei intre DN2 (Voluntari) si A2 (Autostrada Soarelui).
Valoarea de semnare a contractului este de 233.043.397,08 lei fara TVA (circa 50,5 milioane de euro), iar durata contractului este de 123 luni, din care 15 luni perioada de executie si 108 luni perioada de notificare a defectiunilor (garantie conform duratei ofertate in cadrul factorului de evaluare).


#12130
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,765
  • Înscris: 01.10.2002
Decalajele de dezvoltare între regiunile României s-au redus de la integrarea europeană, dar decalajele dintre veniturile relative ale celor care locuiesc în aceste regiuni s-a majorat, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).: http://cursdeguverna...-mai-grave.html

"Beneficiare nete în raport cu creşterea performanţelor economice vor fi, conform proiecţiei făcute de CNP, tocmai regiunile cele mai dezvoltate ale României, respectiv Vest (+2,1% la venit salarial fără a creşte la rezultate în raport cu media naţională), Centru ( avantaj net +3,5%) şi Nord-Vest ( cu +4,8%)."
"Desigur, se poate argumenta că, oricum salariile erau mult prea mici în raport cu PIB/locuitor în regiunile mai dezvoltate şi prea mari în cele rămase în urmă, dar ceea ce va conta în percepţia publică şi ca decizie la nivel individual va fi oportunitatea de a câştiga cât mai mult faţă de situaţia actuală."

Edited by Wotan, 26 February 2018 - 17:52.


#12131
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,548
  • Înscris: 30.01.2008
Iaşul avut în 2017 afaceri de 21 miliarde lei, dar valoare adăugată generată de acestea a fost de aproape 24 miliarde lei. Explicaţia acestui randament uluitor este concentrarea tot mai mare pe afaceri gen IT sau servicii, business-uri cu randament superior. Ca o comparaţie, în judeţul Argeş, unde "locomotiva" business-ului este gigantul Dacia, s-au înregistrat în 2017 afaceri cumulate de 53 miliarde lei, dar o valoare adăugată de doar 20 mld. lei.


Iaşul e lider în Moldova la atras banii străinilor
Până în 2017 Iaşul atrăsese investiţii străine directe de 466 milioane euro, grosul provenind de la Delphi (circaq 150 mil euro).
Foarte aproape este Suceava, judeţ ce a atras 462 milioane euro.
În rest  e prăpăd în Moldova. Vasluiul a atras doar 16 milioane euro, Botoşaniul 79, Bacăul 142 milioane şi Neamţul 193 milioane euro.
Lider naţional este, evident, zona Bucureşti-Ilfov care avea la sfârşitul anului 2016 un stoc al investiţiilor străine atrase de aproape 40 de miliarde de euro, adică 60% din cele 66 de miliarde de euro investiţii străine directe înregistrate la acea dată.
Judeţul Timiş este pe locul doi cu 3,5 miliarde euro, urmat de Prahova - 2,2 miliarde,  Braşov - 2,1 miliarde, Constanţa - 2 miliarde, Mureş şi Cluj - fiecare câte 1,7 miliarde euro.

http://www.zf.ro/eve...d-euro-17029683

#12132
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,909
  • Înscris: 14.08.2007
Se pare ca Tarom va inlocui Blueair pe ruta Iasi - Cluj - Timisoara ... sa vedem cat rezista Tarom in schema, ca daca o companie privata n-a reusit sa fie rentabila, Tarom are sanse mult mai mici sa o faca.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate