Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Evolutia climei in istorie - chiar exista incalzirea globala ?

- - - - -
  • Please log in to reply
104 replies to this topic

#91
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015

 tsunnami, on 26 mai 2015 - 03:31, said:

Uite o directie buna, scrie Rixithia guvernului american care e probabilitatea ca un an de zile sa a avioanele la sol, si astia, pentru ca au terminat-o cu incazirea globala incep o noua taxa pentru dezvoltarea transportului feroviar si al motoarelor racheta pentru avioane pentru trnsportul transaltlantic

O varianta ar fi construirea tunelului vidat pe sub Atlantic, a fost un documentar. Si, ar circula trenurile cu 6 000 sau 8 000 la ora timp de cateva minute...Pe perna magnetica, in vid...
Ce sa mai faci cu avionul? Pe distante mari pe Continente ar fi astfel de amenajari, iar pe distante scurte  trenuri pe perna magnetica, la 500 sau 600 km la ora....
Ce sa mai faci cu avioanele? Doar daca vrei sa mergi direct Sidney-Washington, sau ceva de genul.
Pana la viitorul Tambora, eu zic: we can.
Obama? Aveti cuvantul!

...cand papica nu va mai fi, pe ce dai banul?
pe o calatorie cu avionul, sau sa cauti sa-ti hranesti ce ai de hranit?
oricum ar intra in declin industria aeronautica si daca ar putea zbur(d)a in voie.

implicit, si tehnologia aceasta de ar fi, ar pali grandoarea ei in fata nevoilor de hrana. (cea referitoare la tunelul vidat transatlantic)

Edited by Rixthinna, 26 May 2015 - 16:54.


#92
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Pt distante mari nu poti avea mobilitatea / libertatea de miscare pe care ti-o da avionul.
Pe distante mici / medii, daca n-ai de traversat marea / oceanul, te descurci cu masina.

#93
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015

 Barboso, on 26 mai 2015 - 17:00, said:

Pt distante mari nu poti avea mobilitatea / libertatea de miscare pe care ti-o da avionul.
Pe distante mici / medii, daca n-ai de traversat marea / oceanul, te descurci cu masina.

Ok, am subliniat factorul secundar al mobilitatii. In cazuri de calamitati, etc, omul incepe si se restrange la cat poate pe moment.
Multi, foarte multi, pier. In momentul cand viata devine pentru tot mai multi o cursa pentru supravietuire, orizonturile, aspiratiile, se schimba.
Nu suntem off-topic, e vorba de a intelege prin ce probleme am trece (vom trece...!) cand astfel de evenimente precum Tambora ne vor afecta.
Probabil mobilitatea va fi importanta si atunci, insa prioritatile vor fi altele.

Poate acum ne gandim la vacanta, da? Cati se vor mai gandi la asa ceva?

Dar, hai s-o luam economic, cum zicea tsu:
Presupunem ca vor da faliment companiile aeriene, dintr-un motiv sau altul.
Fara schimbari geopolitice, de clima, etc. Pur si simplu, zborurile se reduc cu 90%.
Care ar fi impactul asupra societatii? S-ar simti o scadere a economiei globale?

Daca da, (cum probabil s-ar intampla), intelegem ca doar incetarea traficului aerian ar contribui la declinul economiei Mondiale.
Si, totusi, omenirea a traversat razboaie devastatoare, etc. Sigur, nu vom pieri, dar impactul unei eruptii gen Tambora ar fi, poate, echivalentul unui razboi? Cu ce razboi ar putea fi comparat? Cel mai probabil, un raspuns exact nu poate fi dat.

Edited by Rixthinna, 26 May 2015 - 17:17.


#94
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009
De ce sau cum sa dea faliment?
Se vor adapta. Lasa ideea cu tunelul aia de domeniul "cartoons, rabbit si coyote"
Schimba motoarele, zboara mai scump dar tot vor zbura

Lumea se va adapta
Unii vor castiga, altii vor pierde
Ca-n tenis

#95
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006
Cei 200 de ani de la eruptia vulcanului Tambora de pe insula Sumbawa reprezinta un interval foarte mic, chiar nesemnificativ la scara geolgica. In decursul istoriei au mai fost eruptii vulcanice puternice si mai aproape de noi, Vezuviul care a distrus orasele Pompeii și Herculaneum in anul 79

Quote

La 24 august 79, după secole în care s-a aflat în stare latentă, vulcanul Vezuviu erupe în sudul Italiei de astăzi, devastând prosperele orașe romane Pompeii și Herculaneum și ucigând mii de persoane. Orașele, acoperite de un strat gros de material vulcanic și noroi, nu au fost reconstruite niciodată și au fost uitate în cursul istoriei. În secolul XVIII, Pompeii și Herculaneum au fost redescoperite și excavate, aducând probe arheologice fără precedent despre viața de zi cu zi a civilizației antice.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vezuviu
sau vulcanul Thera din insula Santorini care a distrus civilizatia minoica acum 3500 de ani.

Quote

Harta lumii ar fi aratat altfel daca vulcanul grecesc Thera nu ar fi erupt in urma cu 3 500 de ani, in ceea ce geologii numesc cea mai mare eruptie a tuturor timpurilor.
Efectele eruptiei nu au lasat numai urme fizice, materializate astazi printr-un crater imens in insula Santorini, dar au marcat si sfarsitul civilizatiei minoice, a carei supravietuire
ne-ar fi prezentat o perspectiva diferita asupra trecutului decat cea pe care o cunoastem astazi.
Istoria omenirii ar putea fi la fel de bine impartita in doua perioade: inainte de eruptia Therei si dupa aceasta. Consecintele fizice au fost imense si de durata foarte lunga, ajungand pana la a inspira anumite episoade biblice.

Efectele asupra climatului nu s-au resimtit doar pe plan local, ci au acoperit o arie foarte larga, pana in China si probabil Nordul Americii si Antarctica, iar forma bazinului Marii Mediteraneene a fost schimbata definitiv. Analiza cenusei vulcanice depusa in adancurile oceanului a revelat forta extraordinara a exploziei, fara precedent in istoria omenirii
http://www.descopera...cursul-istoriei

Dar aceste eruptii nu sunt cele mai rele variante posibile de modificare a climei. Mai sunt si alte fenomene cum a fost Younger Dryas care a durat aproximativ 1300 de ani inainte de inceputul holocenului. Astfel de fenomene nu prea pot fi explicate prin eruptii vulcanice sau prin ciocniri cu meteoriti.

Quote

The Younger Dryas was a period of rapid cooling in the late Pleistocene 12,800 to 11,500 calendar years ago. It followed closely on the heels of a dramatically abrupt warming that brought the last Ice Age to a close (14,500 calendar years ago), lasted for about 1,300 years, then ended as abruptly as it started. The cause of these remarkably sudden climate changes has puzzled geologists and climatologists for decades and despite much effort to find the answer, can still only be considered enigmatic.
http://wattsupwithth...what-caused-it/

[ https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2012/06/clip_image002_thumb1.jpg?w=623&h=394 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote

The Younger Dryas is the longest and coldest of several very abrupt climatic changes that took place near the end of the late Pleistocene. Among these abrupt changes in climate were: (1) sudden global warming 14,500 years ago (Fig. 1) that sent the immense Pleistocene ice sheets into rapid retreat,
...
Perhaps the most precise record of late Pleistocene climate changes is found in the ice core stratigraphy of the Greenland Ice Sheet Project (GISP) and the Greenland Ice Core Project (GRIP). The GRIP ice core is especially important because the ages of the ice at various levels in the core has been determined by the counting down of annual layers in the ice, giving a very accurate chronolgoy, and climatic fluctuations have been determined by measurement of oxygen isotope ratios. Isotope data from the GISP2 Greenland ice core suggests that Greenland was more than~10°C colder during the Younger Dryas and that the sudden warming of 10° ±4°C that ended the Younger Dryas occurred in only about 40 to 50 years.


#96
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 Barboso, on 20 mai 2015 - 23:13, said:

La cerea publicului, care se teme sa deschida topice noi, si pt ca mai par si altii interesati (alte posturi si alti useri, pe aceeasi pagina)... loc de desfasurare aici.

E drept, partea a doua ma intereseaza si pe mine.  Fara sa fi studiat prea mult problema, parerea mea e ca racirea si incalzirea planetei e ciclica, iar incalzirea globala din cauza poluarii este doar bau-bau' de serviciu, motiv de noi taxe si accize.
Yep.
Au scazut si calotele martiene in ultimul timp. Tot poluarea de la noi o fo'?
EXISTA problema poluarii, si e serioasa, dar faza cu incalzirea, e doar o scuza de taxare si mutare a industriei in China.

#97
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

Au scazut si calotele martiene in ultimul timp. Tot poluarea de la noi o fo'?
Pai tu n-aibsesizat cati "martieni" sunt printre noi ?   :D

#98
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006

 real32, on 26 mai 2015 - 21:16, said:

[...]Mai sunt si alte fenomene cum a fost Younger Dryas care a durat aproximativ 1300 de ani inainte de inceputul holocenului. Astfel de fenomene nu prea pot fi explicate prin eruptii vulcanice sau prin ciocniri cu meteoriti.
E de la autoturisme, mai ales alea diesel Euro4 și Euro5! Și de la termocentrale! Da, asta TREBUIE să fie explicația.

Edited by buntzi, 28 May 2015 - 09:18.


#99
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Ghetarul Hubbard prospera in Alaska.

[ http://i1349.photobucket.com/albums/p747/Sarrah333/alaska_zpscs2qkmxo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://www.freddofil...iale-in-alaska/

*******

Il mistero dello Younger Dryas…

"Uno studio recentemente pubblicato ha esaminato ben 29 siti stratigrafici, dai quali appare che le prove da impatto extraterrestre non sono in sincronia tra di loro, in parole povere non vi sono indizi sufficienti per affermare che il raffreddamento sia stato provocato dalla caduta di un asteroide."

http://www.freddofil...-younger-dryas/

Edited by Rixthinna, 28 May 2015 - 22:34.


#100
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006
Si inainte de Younger Dryas au fost multe modificari dramatice ale climei. Intre 15.000 BP si 11.500 BP vremea a fost cam instabila. :)

[ https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2012/06/clip_image004_thumb1.jpg?w=344&h=313 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Figure 2. Temperature fluctuations over the past 15,000 years showing the abrupt cooling during the Younger Dryas and other warming and cooling periods, the Oldest Dryas (cool), Bölllng (warm), Older Dryas (cool), Allerød (warm), InterAllerød (cool), and Younger Dryas (cool).
http://wattsupwithth...what-caused-it/

#101
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Evidence from central Mexico supporting the Younger Dryas extraterrestrial impact hypothesis

http://www.pnas.org/...09/13/E738.full

Doar un mic citat din text:
"Weissman  estimated that a comet would have to be > 350 m in diameter to penetrate Earth’s atmosphere and form a crater, depending upon angle, velocity, etc. Such an event would be at least 500 × more energetic than the Tunguska event."

"We report the discovery in Lake Cuitzeo in central Mexico of a black, carbon-rich, lacustrine layer, containing nanodiamonds, microspherules, and other unusual materials that date to the early Younger Dryas and are interpreted to result from an extraterrestrial impact."

***

Very High-Temperature Impact Melt Products as
Evidence for Cosmic Airbursts and Impacts 12,900 years ago
(exact la inceputul Younger Dryas!)

http://www.pnas.org/...al/Appendix.pdf

Nu degeaba inserez si url-ul privind descoperirea apei pe comete, asteroizi.
Nu sunt adepta unei teorii, insa retin teoriile ce mi se par relevante, plauzibile, verificate stiintific.
In momentul in care exista posibilitatea ca pe Pamant sa fie "importata" apa, si daca asa cum rezulta din materialele de mai sus, au fost impacturi cu asteroizi sau comete acum 13 000 de ani, corelat cu scaderea temperaturii, gandul ma duce la confirmarea ipotezei "prafului de diamant" a lui Clube si Napier, in care, astfel, ar ajunge apa in stratosfera formand nori din categoria nacreous (nori continand nitrati, sulfati, deosebit de stralucitori, reflectorizanti.)
Pamantul inconjurat de astfel de nori ar ingheta, iar la slabirea acestora, s-ar incalzi.
Astfel, aceasta ipoteza explica variatiile termice, in functie de norii de praf cometar tranzitati.
Aceasta ipoteza explica si sincronizarea racirii in cele 2 emisfere, unele aspecte ale teoriei Milankovitch neputand explica asta.

http://www.scientia....e-pe-terra.html

Exista ipoteza conform careia Pamantul, la formare, era muuult prea fierbinte pentru a retine apa, era numai roca incandescenta, deshidratata.
Abia ulterior, cand s-a mai racit, in urma impacturilor cu asteroizi si comete, a putut capta apa.
Si aceasta ipoteza era combatuta de faptul ca apa sufera in spatiul cosmic de disociere, in urma actiunii razelor ultraviolete. Evidentele arata insa ca apa reuseste sa se mentina in microparticulele de praf ramase in urma cometelor si a fost evidentiata si in spatiul iterstelar.
Altfel, buna parte din apa de pe Pamant, nu ar fi existat. Ipoteza captarii apei din spatiul Sistemului Solar, implica astfel de reactii in stratosfera, de formare a unei pulberi fine stralucitoare de nori reflectorizanti.

Edited by Rixthinna, 30 May 2015 - 17:33.


#102
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
INVESTIGATION OF SEDIMENT CONTAINING EVIDENCE OF THE YOUNGER DRYAS BOUNDARY IMPACT EVENT, EL CARRIZAL, BAJA CALIFORNIA SUR, MEXICO
https://gsa.confex.c...ract_171128.htm

Nanodiamonds in the Younger Dryas Boundary Sediment Layer
http://www.sciencema...910/94.abstract


Evidence for deposition of 10 million tonnes of impact
spherules across four continents 12,800 y ago


http://www.pnas.org/.../E2088.full.pdf

The Case for the Younger Dryas Extraterrestrial Impact Event

http://hercolano2.bl...errestrial.html

Edited by Rixthinna, 30 May 2015 - 17:55.


#103
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Acea dezintegrare cometara are stransa legatura cu Tauridele.

Palaeolithic extinctions and the Taurid Complex
W.M. Napier

https://dl.dropboxus...extinctions.pdf

Iata si parerea celuilalt astronom, V Clube:

The Structure and Evolution of the Taurid Complex

https://dl.dropboxus...uridComplex.pdf

*****

Anomalously mild Younger Dryas summer conditions in southern
Greenland

http://www.geol.lu.s...Geology.pdf.pdf


*****
Stratul negru marcheaza Younger Dryas

[ http://i1349.photobucket.com/albums/p747/Sarrah333/black-mat_zpsf7li6i9d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://www.skeptical...news.php?n=1345

Edited by Rixthinna, 30 May 2015 - 20:07.


#104
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Desi ar mai fi fost destule de adaugat referitor la Younger Dryas, mergem mai departe.
Sarim si peste perioada umeda a Saharei, si ajungem la primul imperiu cunoscut, Imperiul Akkadian.

"Primul imperiu al lumii, cel akkadian, a fost intemeiat cu aproximativ 4.300 de ani in urma, intre fluviile Tigru si Eufrat. Imperiul era condus dintr-o cetate - numita Akkad -, care se pare ca se afla imediat la sud fata de Bagdadul zilelor noastre, exercitandu-si influenta spre nord pana acolo unde astazi este Siria, spre vest - Anatolia, iar spre est - Iranul."

http://www.natgeo.ro...le-in-schimbare


Harta imperiului Akkadian:

[ http://i1349.photobucket.com/albums/p747/Sarrah333/250px-Empire_akkad.svg_zpsbyknpk9l.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

"Ani de zile, oamenii de stiinta au pus caderea imperiului pe seama politicii. Insa acum aproximativ un deceniu, expertii in clima care examinau mostre de pe fundul unor lacuri sau oceane au descoperit ca, exact in perioada cand imperiul s-a destramat, precipitatiile in regiune scazusera dramatic."

"Acum se crede ca prabusirea Akkadului a fost provocata de o seceta devastatoare. Printre alte civilizatii a caror disparitie a fost legata, dupa cum s-a constatat recent, de schimbari in regimul precipitatiilor se numara Vechiul Regat al Egiptului, care a decazut cam in aceeasi perioada cu Akkadul; civilizatia tiwanacu, care a prosperat pe malurile Lacului Titicaca, in Anzi, timp de mai bine de un mileniu, inainte ca ogoarele sale sa fie abandonate in jurul anului 1100 d.Hr.; si civilizatia clasica maya, care s-a prabusit in culmea gloriei sale, in jurul anului 800 d.Hr.
Modificarile de precipitatii care au distrus aceste civilizatii timpurii preced cu mult industrializarea; ele au fost declansate de schimbari naturale ale climei, ale caror cauze raman incerte."

http://www.interacti...riul-akkadian/#

"În Irak și în deșertul Gobi, lângă Hara-Hoto, au fost găsite nisipuri vitrificate sticloase, care nu se puteau forma decât la niște temperaturi fantastice. În Liban s-au descoperit sute de tektite negre, mari, ce conțineau izotopi radioactivi de aluminiu, unele prezentând în interior plante surprinse în momentul vitrificării. În Franța, Scoția, Chile, India, Australia și Africa de Sud au fost găsite numeroase tektite sticloase foarte dure, negre, bogate în aluminiu și beriliu. Analizele au arătat că ele suferiseră cu mii de ani în urmă puternice bombardamente radioactive, fiind expuse la temperaturi de circa cinci – șase mii de grade Celsius. În preajma Mării Moarte există unele zone cu un nivel ridicat de radioactivitate a solului, în care nu există vegetație sau animale. În Death Valley din Nevada se află ruinele unui oraș vechi de câteva milenii, distrus de o mare catastrofă. Un suflu extrem de puternic a dărâmat clădirile de piatră, nisipul s-a vitrificat, rocile s-au transformat în tektite iar pe unele ziduri s-au impregnat ciudate siluete negre, ca niște umbre de fum. În zonă nu există vulcani, analizele chimice au demonstrat că nu poate fi vorba despre un meteorit iar un incendiu nu ar putea vitrifica rocile și nisipul. Nu există în zonă forme de viață animală sau vegetală, cu excepția unor microorganisme. Temperatura de peste șase mii de grade celsius, necesară pentru a vitrifica rocile, nu se poate obține decât printr-o explozie nucleară. În Mohenjo-Daro din sudul Pakistanului, oraș cu un nivel ridicat de radiații, s-au găsit patruzeci și patru de schelete perfect conservate, îngropate sub stradă, cu fața în jos, ținându-se de mâini, de care animalele au refuzat să se apropie. Cercetătorul britanic David Davenport susținea în 1997 că a găsit un epicentru de aproape cincizeci de metri, unde totul a fost topit prin vitrificare. În anii 1940-1950, arheologii au descoperit același lucru în orașele indiene Kot Diji și Harrapa (aflat pe paralela de 30 de grade, la fel ca Eridu și Giza, locuri unde se găseau la un moment dat „porți stelare”). Iar în Țara Luanei din Munții Buzăului (România), pe un mare platou s-au găsit ruinele unei cetăți gigantice antice. Cercetătorii au stabilit că așezarea a fost distrusă instantaneu de un foc mistuitor, solul fiind ars pe o adâncime de aproximativ jumătate de metru. Nu cresc plante în zonă iar animalele refuză să se apropie. De asemenea, cercetătorii au descoperit un nivel ridicat de radiații. O legendă locală spune că, demult, acolo se afla o cetate cu ziduri imense, care a fost distrusă de năvălitori veniți din Cer."

Dincolo de legende, daca dovezile exista, atunci e demn de parcurs acest material, legat de akkadieni, din care am extras textul de mai sus:
https://lupuldacicbl...akkadian-nomad/

"Civilizaţia bazată pe irigaţii a Egiptului antic a fost afectată într-un mod asemănător de o schimbare naturală a climei din jurul anului 2200 î.H.; o a treia fază de răcire si uscăciune a avut un efect atât de catastrofal asupra producţiei alimentare, încât a determinat prăbuşirea vechiului regat. Chiar şi în condiţiile în care există un sistem de irigaţii, dacă precipitaţiile din bazinul superior al Nilului scad sub un nivel critic sistemul nu mai funcţionează. Schimbarea climaterică din jurul anului 2200 î.H. a dus la abandonarea celor mai multe aşezări din delta Nilului. În Siria a fost o perioadă la fel de secetoasă, în aceeaşi perioadă precipitaţiile s-au redus la 30%, făcând ca agricultura să nu mai fi viabilă. Fermierii sirieni au renunţat la cultivarea pământului şi s-au apuca să crească animale. Acest declin economic sever ar putea explica prăbuşirea Imperiului Akkadian, care a avut loc tot atunci."

http://jurnalspiritu...tiile-6000-i-h/

Deci, practicau irigarea culturilor, insa seceta a fost severa.

Akkadienii au inventat abacul si bancile (depozite bancare, bogatii depuse spre pastrare in temple, ulterior dorind sa faca si profit dintr-un bun static, nefolosit)
http://politeia.org....erilor-1/10107/

Edited by Rixthinna, 31 May 2015 - 11:54.


#105
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

 Rixthinna, on 28 mai 2015 - 22:28, said:

Ghetarul Hubbard prospera in Alaska.

[ http://i1349.photobucket.com/albums/p747/Sarrah333/alaska_zpscs2qkmxo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://www.freddofil...iale-in-alaska/

*******

Il mistero dello Younger Dryas…

"Uno studio recentemente pubblicato ha esaminato ben 29 siti stratigrafici, dai quali appare che le prove da impatto extraterrestre non sono in sincronia tra di loro, in parole povere non vi sono indizi sufficienti per affermare che il raffreddamento sia stato provocato dalla caduta di un asteroide."

http://www.freddofil...-younger-dryas/
Schimbarea climatica este periculoasa  dar nu incalzirea ci racirea,,ultimul update 19.07.2018!
Urmareste cineva acest canal?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/LKblrIXEBHw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Raspuns la subiect exista incalzire provocata de activitatea umana dar este insignifianta cu ce pot face 4-5 vulcani activi cum sunt in momentul acesta!

Edited by tataiepure, 20 July 2018 - 21:55.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate