Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Whiskey & Rom natural
Last Updated: Apr 01 2019 07:08, Started by
brusli
, May 13 2015 09:43
·
0
#91
Posted 05 October 2017 - 23:32
eu am avut la un moment dat 30+ sticle in casa.
wyborowa destul de grea ca vodca, dar buna. nu iei rom alb. iei brun, invechit. nu exista rom ieftin si bun. romul bun e scump. cel mai bun mi s';a parut mulata tequila poti gasi ieftina si buna, dar cele mai mari sanse la cea ieftina e sa fie terebentina. cauta in duty free0uri pe afara. ce se aduce in ro sunt petarde (ma refer la cele ieftine). te uiti sa fie 100% din blue agave. nu scrie asta pe sticla, nu iei. calitate buna la un pret fara sa fie exorbitant de mare e don julio. spre difersificare, daca treci peste porcaria de marketing cu viermele, poti incerca mezcal. un pic mai afumat |
#92
Posted 18 October 2017 - 23:28
kodiak, on 05 octombrie 2017 - 20:28, said:
Mie Four Roses mi se pare cel mai bun bourbon din gama inferioara de pret! Cand n-am cel putin o sticla neinceputa in cutia de valori sunt nervos ! E whiskey-ul pe care-l beau intotdeauna cu mare placere! E mult peste Jim Beam alb! Daca vrei musai Jim Beam incearca Double Oak, Black sau Devil's Cut! Alt bourbon bun e Wild Turkey 81, dar 101 e si mai bun! Pe zona de irish, Bushmills are de toate, finete, aroma, etc. Tullamore mai aromat, bun si el. Jameson parca s-a stricat de ceva ani, mi-a lasat si mie gustul ala final de spirtos. Nu mai deschid discutia de single malturi, ca e o varietate teribila de "bunaciuni". |
#93
Posted 19 October 2017 - 09:13
argentum, on 05 octombrie 2017 - 23:32, said:
eu am avut la un moment dat 30+ sticle in casa. wyborowa destul de grea ca vodca, dar buna. nu iei rom alb. iei brun, invechit. nu exista rom ieftin si bun. romul bun e scump. cel mai bun mi s';a parut mulata tequila poti gasi ieftina si buna, dar cele mai mari sanse la cea ieftina e sa fie terebentina. cauta in duty free0uri pe afara. ce se aduce in ro sunt petarde (ma refer la cele ieftine). te uiti sa fie 100% din blue agave. nu scrie asta pe sticla, nu iei. calitate buna la un pret fara sa fie exorbitant de mare e don julio. spre difersificare, daca treci peste porcaria de marketing cu viermele, poti incerca mezcal. un pic mai afumat |
#94
Posted 19 October 2017 - 09:15
nniki, on 18 octombrie 2017 - 23:28, said:
Total de acord in ce priveste Four Roses si Wild Turkey. Daca mai pune niste banuti ia Maker's Mark care deja bate spre top. In rest sunt bourbonuri de nisa facute "doar pt ei", nu le prindem prin Europa. Jack aproape nebaubil, o fi botezat ce ajunge pe la noi.N-am mai incercat in ultimii 5 ani, ultimele doua degustari fiind un fiasco. Jim Beam inca baubil. Pe zona de irish, Bushmills are de toate, finete, aroma, etc. Tullamore mai aromat, bun si el. Jameson parca s-a stricat de ceva ani, mi-a lasat si mie gustul ala final de spirtos. Nu mai deschid discutia de single malturi, ca e o varietate teribila de "bunaciuni". In urma mai multor pareri, printre care si a lui Kodiak si Argentum (care cred ca au ajuns la un grad bun de cunoastere a marfii, ceea ce observ si despre tine , cred ca voi merge pe Bushmills si Tullamore la Irish si pe Four Roses si Wild Turkey la bourbon. As renunta la tot ce e blended. Sincer sa fiu, am ramas si eu destul de prost impresionat la ultima degustare de Jack, prea aromat si prea spirtos, nu mai are pic de finete. La fel si JB. Nu mai sunt asa baubile cum erau odata. Sau poate mi s-au mai schimbat mie gusturile, am trecut pe claitate in loc de cantitate. Un Jim Beam nu am incercat in ultimii multi ani, dar decat sa dau banii pe Jim, mai bine mai pun 20-30 de lei si iau un Four Roses sau Wild Turkey. Nu ? |
#95
Posted 19 October 2017 - 16:52
brusli, on 19 octombrie 2017 - 09:13, said:
Mulata 7 sau 15 ani? Merita cel de 15, sau bag ala de 7? nu cred ca am baut de 15. eu unul nu as avea probleme mergand pe 7. stiu, e fason sa bei bauturi de 18-25 de ani, ca amu de bei scotch de 12 e deja prea banal, dar sincer, in foarte rari cazuri am gasit justificat sa platesc in plus pentru ani. invechirea extra aduce un plus de arome etc, dar in general raportul calitate/pret nu il gasesc justificat, plus, stiu cel putin vreo 2-3 bauturi, unde variantele mai tinere sunt cu mult mai bune decat cele vechi. dar vezi ca mulata nu se vrea o finete intre romuri sau o chestie ultra fancy. e un rom mediu. doar ca eu personal am rezonat cu el. desi nu imi plac bauturile prea parfumate (vezi burboanele indeosebi), mulata este din aceasta gama, dar aromele sunt asezate bine, caracteristice, il recunosti imediat, dar nu stridente. |
#96
Posted 19 October 2017 - 21:23
Magicwisewolf, on 19 octombrie 2017 - 09:15, said:
Iti multumesc pentru pareri si confirmari. In urma mai multor pareri, printre care si a lui Kodiak si Argentum (care cred ca au ajuns la un grad bun de cunoastere a marfii, ceea ce observ si despre tine , cred ca voi merge pe Bushmills si Tullamore la Irish si pe Four Roses si Wild Turkey la bourbon. As renunta la tot ce e blended. Sincer sa fiu, am ramas si eu destul de prost impresionat la ultima degustare de Jack, prea aromat si prea spirtos, nu mai are pic de finete. La fel si JB. Nu mai sunt asa baubile cum erau odata. Sau poate mi s-au mai schimbat mie gusturile, am trecut pe claitate in loc de cantitate. Un Jim Beam nu am incercat in ultimii multi ani, dar decat sa dau banii pe Jim, mai bine mai pun 20-30 de lei si iau un Four Roses sau Wild Turkey. Nu ? Nr 1 in opinia mea e Famous Grouse, care daca nu ma insel e si cel mai consumat blended la mama lui, adica in Great Britain. Apoi Dewars, Bells si Willian Lawsons. Sunt si doua Grants Cask Editions, Cherry sau Ale Finish, la vreo 70 lei, insa eu le-am prins la o promotie acum cateva luni cu 43 lei, Mi-a placut Ale. Si o ultima recomandare, daca cumva se mai gaseste pe la noi: Hankey Bannister. A doua placere a lui Sir Winston Churchil dupa Black Label. Daca nu-l gasesti in market trebuie sa fie pe la magazinele online. Am tot executat ultimii ani varianta HB Blended Malt, cu eticheta alb-verde, merge si Original-Blended Scotch. Asadar, e loc sub soare si pt whiskianele blended, astea la preturi abordabile. Ca daca e sa mergem spre 120-150 lei, lista de variante ocupa o pagina de topic. Enjoy the "uisge beatha". Edited by nniki, 19 October 2017 - 21:25. |
#97
Posted 20 October 2017 - 10:28
argentum, on 19 octombrie 2017 - 16:52, said: nu cred ca am baut de 15. eu unul nu as avea probleme mergand pe 7. stiu, e fason sa bei bauturi de 18-25 de ani, ca amu de bei scotch de 12 e deja prea banal, dar sincer, in foarte rari cazuri am gasit justificat sa platesc in plus pentru ani. invechirea extra aduce un plus de arome etc, dar in general raportul calitate/pret nu il gasesc justificat, plus, stiu cel putin vreo 2-3 bauturi, unde variantele mai tinere sunt cu mult mai bune decat cele vechi. dar vezi ca mulata nu se vrea o finete intre romuri sau o chestie ultra fancy. e un rom mediu. doar ca eu personal am rezonat cu el. desi nu imi plac bauturile prea parfumate (vezi burboanele indeosebi), mulata este din aceasta gama, dar aromele sunt asezate bine, caracteristice, il recunosti imediat, dar nu stridente. |
#98
Posted 20 October 2017 - 15:05
Un pic spre deloc. Acum trebuie sa compari rom cu rom si in functie de asta sa decizi. Romul este un pic mai aspru, nu e ca un scotch.
Uite ieri am luat o tequila anejo si nevasta mea zice, cica inteapa alcoolul. Exact asa a spus. I'am spus ca de fapt nu alcoolul inteapa, ci faptul ca e maturata (3-4 ani), imprumuta arome, condimente etc si pare ca inteapa, dar ala e gustul ei. Ea era invatata cu reposado (maturata 1 an) care e mai vanilata. Asa si romul, poate parea ca pisca la limba, dar poate fi din x cauze. |
#99
Posted 20 October 2017 - 15:24
O gamă largă de romuri bune se găsește pe smartdrinks.ro. Io de acolo îmi iau de multă vreme, le-am încercat cam pe toate. Se găsesc din mai multe țări din America Latină, inclusiv din Caraibi, se găsește și spiced rum (pentru cui îi place - mie unu da, căutați Rumbullion), și rom îndulcit (lichior de rom).
Edited by abancor, 20 October 2017 - 15:24. |
#100
Posted 20 October 2017 - 20:41
De vodka Moskovskaya ce stiti ? Dar de cea Sobieski ?
|
|
#101
Posted 21 October 2017 - 16:21
Tocmai ce am luat si degustat un Diplomatico Reserva Exclusiva si e ce trebuie
Legat de piscatura, eu ma refer daca se simte alcoolul in el. Uite in acest Diplomatica se simte alcoolul, dar intr-un fel f misto, te incalzeste, iti amorteste putin limba si se simte ca e natural si invechit. Nimic nu pare adaugat, totul are simt si gust natural, la locul lui. Am baut si un B 13 la care sincer m-a suparat un pic alcoolul, parea adaugat. Totusi B 13 e mai aromat (mai ales mai vanilat) si merge absolut genial cu Cola (stiu, putin blasfemitor sa pui Cola in asa rom, dar merge sa sacrifici un 25ml sa vezi cum e ) Apropo, mi-am bazat alegerea consultand www.rumratings.com Edited by brusli, 21 October 2017 - 16:24. |
#102
Posted 16 November 2017 - 17:43
abancor, on 20 octombrie 2017 - 15:24, said:
O gamă largă de romuri bune se găsește pe smartdrinks.ro. Io de acolo îmi iau de multă vreme, le-am încercat cam pe toate. Se găsesc din mai multe țări din America Latină, inclusiv din Caraibi, se găsește și spiced rum (pentru cui îi place - mie unu da, căutați Rumbullion), și rom îndulcit (lichior de rom). |
#103
Posted 17 November 2017 - 22:47
Sper să-ți placă. Din ce romuri am băut de pe siteul ăla, Diplomatico și El Dorado mi-au plăcut cel mai mult. Și Matusalem, și Ron de Jeremy , și Santa Teresa, și Flor de Cana au fost bune. Atlantico nu a fost prea pe gustul meu, dar nu pot să spun că e nasol. Mi-a plăcut și Diplomatico lichior (care e rom îndulcit, poți să dai și la copii ), și Rumbullion, care e rom cu mirodenii.
|
#104
Posted 26 November 2017 - 17:08
Am luat Maker's Mark Red de la Selgros, 110 lei.
Ar trebui sa aiba la Gust: Arome dulci, echilibrate de caramel şi vanilie, completate de accente fructate si Finish fin, delicat. Eu unul in afara de faptul ca parca este mai tare, nu am vazut vreo diferenta fata de Ballantines, in afara de pret, de 3 ori mai scump. |
#105
Posted 26 November 2017 - 21:07
E foarte mare diferenta, gusta-le in paralel!
Probabil nu esti obisnuit cu alcoolul si simti doar arsura de la alcool, dar diferenta e foarte mare! |
|
#106
Posted 26 November 2017 - 22:35
Adevarul este ca tarie beau destul de rar (la 1-2-3 saptamani). Cate un un fund de pahar de vin din cand in cand.
Dar mai incercam... Parca ceva mai aromat mi s-a parut Vinarsul Miorita XO 12 yo si ardea mai putin. Am baut si Vinars Miorita XO 18 ani. Eu am sesizat diferente foarte mici si intre cele 2 vinars-uri. Cred ca lipsa de antrenament este de vina. Sau poate faptul ca imi plac mai mult bauturile un pic mai dulci, gen visinata la 30 de grade. Este ceva coniac sub 40 de grade, poate astfel nu ma mai arde pe gat si pot percepe mai bine gustul? Oare daca pun foarte putina apa, il stric? Edited by danrogo2001, 26 November 2017 - 22:35. |
#107
Posted 27 November 2017 - 13:38
In coniac nu se pune apa, dar in whiskey se poate pune apa sau gheata! Totusi nu pune prea multa apa, putina trebuie pusa!
|
#108
Posted 28 November 2017 - 01:29
danrogo2001, on 26 noiembrie 2017 - 17:08, said:
Am luat Maker's Mark Red de la Selgros, 110 lei. Ar trebui sa aiba la Gust: Arome dulci, echilibrate de caramel şi vanilie, completate de accente fructate si Finish fin, delicat. Eu unul in afara de faptul ca parca este mai tare, nu am vazut vreo diferenta fata de Ballantines, in afara de pret, de 3 ori mai scump. Greu de crezut ca papila ta nu a facut diferenta. Sau diferentele, ca-s destule. Taria MM nu e neaparat si deranjanta la gust, chiar daca nu esti obisnuit cu gradele. Nu mi-a dat niciodata senzatia de "arsura", dimpotriva, este un whiskey fin, catifelat, poate chiar usor prea aromat pentru preferintele mele. Recunosc ca nu sunt mare fan vanilie. Insa e un bourbon complex, care nu se compara cu blend-ul cam brut al Ballantines. Fie si numai pentru ca MM sta la maturat pana la 7 ani, iar B cel putin 3 ani, probabil nu mai mult de 5. Merge si cu putina apa(minerala), nu mai mult de 1/5 din cantitatea de whiskey. Daca vrei sa fi drinking corect, foloseste pahar in forma de lalea, care se ingusteaza la gura si nu pierde aromele precum un pahar cu gura larga. In rest, putin antrenament. Daca tot nu te satisface MM, incearca si Four Roses, daca e sa ne pastram la bourbon, mai ieftin chiar. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users