Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Hemoroizi

- - - - -
  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#217
yoan_yoan

yoan_yoan

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.02.2018
Am facut operatie acum cateva luni si acum ma simt minunat. Nu imi place sa vorbesc despre asta, dar stiu cat de greu mi-a fost si sper ca acest post sa va ajute. Nu sunt o persoana careia ii place sa mearga la medic, asa ca am amanat foarte mult momentul unui consult pana cand nu am mai avut ce sa fac. Ajusesem sa sangerez, sa nu mai pot merge cu masina drum mai lung fara sa fac pauze si sa am niste dureri groaznice. Practic, imi era frica sa mai fac deplasari afara din localitate, era ca si cum viata mi se terminase.
   Am tot cautat pe net unde sa merg, ce sa fac, la ce doctor sa ma duc, dar e destul de greu sa obtii informatii cand ai o astfel de problema. Nu pot spune ca aveam o directie clara. In una din zile am pus mana pe telefon si am sunat la Medlife pentru un consult. M-au programat la domnul doctor Adrian Ghenea. Diagnosticul a fost hemoroizi de grad 4, fisura si polip. Singura sansa era operatia. Ca prim pas, am primit o crema pentru a incerca sa scap de fisura si mi s-a recomandat un regim alimentar fara alcool si bogat in fibre. Dupa 1-2 zile am inceput sa nu mai am sangerari. Dupa vreo luna, nu prea mai aveam dureri.
   Din cauza fricii de operatie, am decis sa merg la un alt medic la o alta clinica pentru o a doua parere. Diagnosticul a fost de aceasta data, hemoroizi si fisura, dar nimic de polip. Mi s-au prescris pastile si supozitoare. Am zis sa le incerc si pe astea, dar dupa vreo doua-trei saptamani au aparut, din nou, durerile mari.
   Atunci am realizat ca nu mai am nicio sansa si am sunat din nou la Medlife, am fost din nou la consult la acelasi doctor si am decis sa mai incercam cu crema pentru cateva saptamani. Nu am reusit insa sa scap nici de fisura din cauza polipului si am fost programat pentru operatii la centrul din Grivita.
  Operatia a decurs foarte bine si a fost mult mai simplu decat mi-am imaginat. Personalul a fost foarte amabil, iar conditiile foarte bune. Durerile au trecut in cateva zile, iar acum ma simt minunat.

#218
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012
Okay, sa va spun experienta mea. Am 22 de ani.

Toata viata am fost constipat pentru ca, ca copil voiam doar prajeli si lucruri uscate. Ma strambam daca auzeam de legume. Nu as vrea sa dau vina pe ai mei, chiar daca totul porneste din familie.
La 14-15 ani am simtit ceva la fund, ceva ca un sambure de cireasa, dar nu am bagat de seama.
Cu cat inaintam in varsta cu atat simteam is vedeam mai mult acel hemoroid ca un sambure de cireasa.

Pana acum, la 21 de ani, mi-am dat seama ca alimentatia mea nu prea contine legume si apa. Inca ceva, obisnuiam sa stau foarte mult la toaleta si ma fortam sa scap cat mai repede. Gresit, gresit si iar gresit.
Acum, la 22 de ani, am o alimentatie bogata in fibre, am scaun des, nu ma fortez si dureaza mai putin de 1 minut. Dar in ciuda alimentatiei sanatoase si bogate in fribre hemoroidul nu disparea.
De cam jumatate de an se umfla in ultimul hal dupa ce am scaun, disconfortul e oribil. Am cam renuntat la hartie igienica pentru ca ma arunc sub dus dupa ce am scaun.
Fizic simt ca e un disconfort, un prurit, o umflatura si ceva iesit pe afara indiferent daca il imping inapoi in fund.

Asa ca am zis sa ma duc la medicul de familie pentru ca psihic te cam doboara boala asta, daca nu si fizic. Imi spune ca imi va prescrie Detralex si Procto-glyvenol. Am mai incercat unguente (inclusiv Procto-Glyvenol) asa ca am rugat-o sa imi dea o trimitere. Zis si facut, insa mi-a spus ca oriunde ma duc tot tratamentul asta il voi primi. Tin sa mentiunez ca la medicul de familie nu am avut parte de un tuseu rectal.
Norocul meu e ca nu imi e rusine sa ma dezbrac in fata strainilor, ca altfel probabil as fi trait cu hemoroidul toata viata. (sau hemoroizii, poate-s si interni dar eu nu am cum de unde sa stiu/verific).

A doua zi (ziua in care postez), fac un mic research si zic sa ajung la Spitalul Floreasca. Nu stiu cum, nu stiu unde dar ajung si intreb. Ajung inauntru (eu am vazut doar o intrare, cica sunt mai multe, si vreo 7 unitati UPU ?) si habar nu am ce sa fac, cred ca eram cel mai tanar de acolo.
Vad o femeie intr-o uniforma albastra si crezand ca e cadru medical (nu era) o intreb frumos sa ma ajute ca am o trimitere de la medicul de familie la chirurgie si nu stiu ce sa fac. Ma indruma frumos spre UPU, ii multumesc si de acolo vorbesc cu doamnele de la ghiseu.

Le spun problema, le dau trimiterea(nu aveam nevoie de trimitere) si dureaza 5 minute pana primesc o fisa si urmeaza ma duc inauntru unde indica o dunga verde lipita pe podea.
Intru inauntru si ma cam intrebam unde sunt medicii/pacientii ca sunt numai persoane tinere si doar un om care pare pacient, in scaun.

Domnisoarele de acolo ma intreaba care e urgenta, insa eu le zic ca nu e o urgenta si le explic situatia. Ma tot intrebau de unde stiu ca am hemoroizi daca nu m-a dezbracat medicul de familie.
Pareau enervate de raspunsul "nu e o urgenta" al meu, sau asa e atmosfera acolo, vad des o stare de agitatie la cadrele medicale feminine.
In fine, vorbesc cu un barbat de data asta si ma tot intreb daca e medic chirurg sau nu pentru ca, repet, imaginea mea despre medicii chirurgi este ca sunt in varsta.
In fine, mi se spune sa stau pe un pat, dezbracat , cu genunchii si coatele in pozitia tipica unui examen proctologic ca vine domnul doctor.
Zis si facut, isi pune manusile si se uita 1 minut in timp ce ma intreaba daca am scaun des si daca doare. Mi se comunica sa ma imbrac.

In timp ce ma imbrac aud cuvantul "Detralex" si ma ia groaza. Imi trec mii de ganduri prin cap cum ar fi "okay, deci eu incerc de multa vreme cu tot felul de suplimente, supozitoare sa imi tratez problema si fix asta primesc aici".
Okay, asta e, e o problema care ma cam macina psihic si m-as fi bucurat daca as fi auzit "va trebui sa te internam/aplicam tratamentul de ligaturare/fotocoagulare/etc...", dar nu.

Imi scrie reteta, semneaza si il intreb daca se va retrage hemoroidul si imi spune ca da, insa eu fiind mai necredincios ca un medicament/unguent poate face sa dispara un vas inflamat si alungit il intreb daca pot veni dupa ce termin tratamentul in cazul in care nu se rezolva problema. Mi se spune ca da.

Okay, nu mai are rost sa ma duc si la alt spital inca.
Nu prea inteleg, nici eu dar nici cateva farmaciste ce scrie pe reteta asa ca majoritatea imi spun (incercand sa inteleaga ce e scris) ca va trebui sa iau 4 comprimate pe zi ( 2 pranz , 2 seara ) timp de 2 saptamani, iar dupa 2 comprimate pe zi tot 2 saptamani. Probabil va fi nevoie sa mai cumpar o cutie. Oh, si am mai primit si supozitoare Cicatridina pe care am dat mai multi bani decat imi permite buzunarul de student. (55 lei).

E prima zi in care iau Detralex, Cicatridina si ma tot intrebam....oare va disparea oroarea de hemoroid care iese atat de dizgratios, din fund? Sau macar sa se reduca pana cand nu va mai fi vizibil.

In fine, e doar o modalitate de a afla, voi lua tratamentul fix cum mi-a fost prescris si va voi updata. Sper ca mai sunt oameni care gasesc thread-ul asta folositor.
Sincer sa fiu nu am idee ce voi face dupa ce termin tratamentul. Voi fi blindad cu Detralex/Devaricid/Revada de fiecare data cand le spun ca ceva imi iese din fund, nu intra inapoi si se umfla de marimea unei cirese de fiecare data cand ma duc la un medic ?

Am primit tot felul de intrebari din stanga si dreapta daca mi-am bagat ceva in fund, daca am facut sex anal, intrebari care se invart in aria sexuala. Nu e ca si cand as putea sa imi bag ceva in fund cu acel hemoroid, nu ?  

Deci, dragilor, daca suferiti de asa ceva, va doresc tot binele din lume. Sunt multe de zis, dar deja am scris destul si sfaturi esentiale sunt peste tot prin thread. Astept orice fel de intrebare/discutie/opinie fie aici, fie in privat. Vad ca nu a mai scris nimeni din Februarie, sper sa nu fac necro-thread.

O seara cat mai sanatoasa pentru fundul vostru pentru ca altceva nu v-as putea dori.

#219
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012
Buna seara!

Revin cu update.

Deci, dupa o luna de inghitit cutii cu Detralex (si inca mai inghit ca am zis sa continui tratementul chiar daca doar o luna trebuia sa iau), situatia nu s-a schimbat deloc.
In schimb, problema s-a agravat putin : dupa fiecare scaun parca se umfla si mai mult toata zona, de mancarimi, dureri si senzatie de disconfort nu mai vorbesc.

Mi-am folosit telefonul sa fac poza de foarte aproape si surpriza, arata ca 4 umflaturi. Una foarte mare aproape ca o cireasa, una mai mica decat prima si doua mici, nu stiu daca mici este cuvantul potrivit ca arata mai mare decat un bob de mazare fiecare umflatura mica. De alea mari nici nu mai vorbesc ca, cred ca m-am repetat destul.

Fac miscare, dieta e bazata pe legume/fructe si multa apa, am scaun des, nu stau mult pe scaun cand am scaun, dar e cam prea tarziu acum.

Stiti cum ar trebui sa procedez sa am parte de un consult amanuntit ? Ca eu pot vedea ce e la suprafata (am poza daca cineva e interesat), dar inauntru nu pot vedea si nici nu sunt medic sa imi pun diagnostic, ca sunt sigur ca daca am niste monstrii care imi ies din fund am si in interior, sau externi cu componente in interior.

Sa ma duc la urgente iar si sa le arat poze cu zona respectiva in caz ca nu se uita cum trebuie? Nu stiu daca la urgente e locul unde trebuie sa ma duc.

E oribil ca imi fac tot felul de scenarii : ba imi vor da iar nu stiu ce supliment, ba imi va da supozitoare, ba imi va da unguente, cand e imposibil sa dispara cu o crema, oare chiar trebuie sa ma rog sa ma opereze la fiecare spital unde ma duc?

Nu stiu ce sa mai zic. Sunt destul de obosit si dezamagit de intreaga situatie. Am scaun in fiecare zi, deci dureri, disconfort si zona se umfla zilnic. Uneori hemoroidul mare e 'zgariat' de scaun chiar daca e moale, uneori se intampla si am dureri enervante care dureaza cateva zile.

O sa ma mai duc luna viitoare la urgente, dar nu mai am nicio asteptare, nici nu stiu ce sa mai fac acolo, scenariul sigur se va repeta si voi pleca acasa cu un biletel pe care scrie "Detralex".

In fine...o sa revin cu un update prin Septembrie.

Edited by razcol, 28 August 2018 - 20:52.


#220
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
dute la un doctor care operează asa ceva, spunei ca vrei sa te operezi si el te v a opera.

#221
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012

 silesax, on 28 august 2018 - 20:51, said:

dute la un doctor care operează asa ceva, spunei ca vrei sa te operezi si el te v a opera.
Multumesc pentru raspuns, dar nu stiu cum sa procedez si unde gasesc acel medic.

#222
_Atom_

_Atom_

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 63
  • Înscris: 28.08.2018
Si eu recomand interventia chirurgicala...daca vrei iti pot recomanda un chirurg care s-a specializat pe astfel de interventii.

#223
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
igiena igiena igiena.

daca doar va stergeti si ramaneti cu muci la cur e de asteptat sa apara si hemoroizii.

#224
_Atom_

_Atom_

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 63
  • Înscris: 28.08.2018
Mai Posted Image  de atat nici ca se poate.

#225
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012

 _Atom_, on 28 august 2018 - 21:19, said:

Si eu recomand interventia chirurgicala...daca vrei iti pot recomanda un chirurg care s-a specializat pe astfel de interventii.
Sigur, astept raspuns aici sau la privat.

 belogerer, on 28 august 2018 - 21:28, said:

igiena igiena igiena.

daca doar va stergeti si ramaneti cu muci la cur e de asteptat sa apara si hemoroizii.

Haha, e bine ca mai avem nevoie si sa radem pe aici.

Cum de ai ajuns tu la concluzia asta?

Hemoroizii se manifesta prin dilatarea şi marirea venelor situate la nivelul canalului anal şi al anusului ca urmare a constipatiei, dieta deficitara in fibre alimentare, sarcina, viata sedentara si lista poate continua.
E o problema atat de des intalnita si cauzele sunt clare si bine batute in cui. Sa vii sa spui o asemenea bazaconie nu face dacat sa scazi in ochii tuturor, cu atat mai mult cat ai internet si medici la dispozitie.

#226
_Atom_

_Atom_

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 63
  • Înscris: 28.08.2018

 razcol, on 28 august 2018 - 21:49, said:

Sigur, astept raspuns aici sau la privat.

Daca esti din Bucuresti,dr. Bogdan Valeriu Martian (Sanador) sau Conferentiar Universitar dr. Laurentiu Belusica (Medicover).

#227
bryan99

bryan99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 03.05.2010
Salutare !
Întrebare, eu fac sport acasă, am doua gantere de cate 10 kg, si o băncuță, și fac câteva exerciții cu ganterele .... îmi afectează hemoroizii ?
Și mai fac genoflexiuni , dar fără nici un fel de greutăți, doar cu greutatea corpului.
Este ok, sau nu este indicat ?

Mulțumesc.

#228
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012

 bryan99, on 07 septembrie 2018 - 21:49, said:

Salutare !
Întrebare, eu fac sport acasă, am doua gantere de cate 10 kg, si o băncuță, și fac câteva exerciții cu ganterele .... îmi afectează hemoroizii ?
Și mai fac genoflexiuni , dar fără nici un fel de greutăți, doar cu greutatea corpului.
Este ok, sau nu este indicat ?

Mulțumesc.

Sunt de parere ca ridicatul de greutati inrautatesc hemoroizii existenti si/sau imflameaza unii noi, mai bine v-ati sfatui cu un doctor.

#229
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012
Revin cu un nou update.

Nu o sa descriu in amanunt ca deja sunt obosit si mi-a iesit pe ochi sistemul de sanatate romanesc. Sunt sigur ca deja v-am plictisit asa ca o sa fac un mic rezumat.

Din nou vizite la medicul de familie, spital, alte tratamente cu supozitoare, creme, whatever. La spital mi se zice ca nu e o urgenta si sa ma duc la medicul de familie pentru o trimitere la o policlinica.
Ma duc la medicul de familie pentru alta trimitere si mi se spune sa o caut.

Sigur, ajung acasa si o caut, dau de unele policlinici care arata ca un spital din 1900 cu paturi care arata ruginite si toate cele, nu vreau sa stiu nici care e birocratia sau cum se procedeaza acolo. Poate vorbesc prostii si iau o decizie gresita.

Asa ca o sa imi iau un job, o sa strang bani cateva luni bune si ma voi duce la Medlife sau oriunde unde am mai citit pe aici, multumesc din nou, _Atom_, o sa iau in considerare sa ma duc acolo.

Nu voi mai raspunde la comentarii rautacioase, asa ca nu va obositi sa imi scrieti daca nu aveti ceva constructiv de spus.

Intrebarea mea este : daca am bani, dar nu sunt abonat la medlife, ma pot duce pentru control/operatie, asa-i ?

Multumesc.

#230
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
dute nene la un spital juddtean da o atenție si lasa dracu medlife

#231
anceta

anceta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 05.05.2010
Dragi colegi de forum si suferinta,

Etapa 1
Am o poveste lunga ce a inceput in '98, in seara de dinainte alegerilor la primaria Bucuresti. Tin minte si acum ca era sambata seara si am avut scaun, reusind sa umplu WC-ul de sange. M-am speria un pic, dar cum sangererea s-a oprit imediat, m-am linistit. Aveam atunci putin peste 20 de ani.
Apoi in urmatorii ani sangerarile apareau ocazional, doar in timpul scaunului sau cand ma stergeam, dar erau din ce in ce mai dese.
Dupa 10 ani, adica in 2008, intr-o zi am reusit sa umplu blugii de sange. Am observat treaba asta dupa ce umblasem tot orasul... cu diverse treburi. Cred ca atunci am mers prima oara la medic, la gastro-enterolog.
Dupa inca cativa ani, adica in 2012, am facut prima colonoscopie ce a evidentiat hemoroizi de grad 2-3. Mi s-a recomandat tratamentul clasic (supozitiare, Detralex, etc) si un stil de viata sanatos.
Mentionez ca duceam si duc o viata extrem de sedentara si o alimentatie "asa nu", adica fara fibre, fructe, apa, dar cu multa cola, carne, etc. Pana acum cativa ani si cu mult tutun. Stateam si stau f. mult pe wc (cu laptop-ul in brate). Cred ca acesta este cel mai rau lucru posibil.

Etapa 2
Incepand cu anul 2014 am inceput sa observ pe pantalon pete. Practic, mucusul secretat de hemoroizi dupa scaun, in cazul meu dimineata, curgea afara si-mi pata nu numai chilotii, dar si pantalonii. Acest lichid (mucus) era cu/ fara sange.
Practic de la cateva picaturi pe pantalon initial, s-a ajuns in 2017 sa fac balta si chilotii si pantalonii. Practic hemoroizii nu mai intrau la loc, decat f. greu. Intrau dupa un minim de 2-3 ore pana la 24 ore. Practic, daca faceam ceva miscare dimineatza si-i deranjam, nu mai intrau pana a 2-a zi, cand o luam de la capat. Disconfortul era maxim. Am stat ani de zile cu tampoane la fundul si nu mai faceau fata. Tot ma patam. M-am trezit si la serviciu cu pete enorme vizibile de acel lichid.
Cand erau iesiti, nu ma puteam misca/ aseza. Daca trebuia sa fac miscare dimineatza, nu mai faceam scaun, preventiv. Il amanam pe a 2-a zi.
Toata viata mea era organizata in jurul hemoroizilor!
Evident ca nimic nu-i mai calma. Singurul lucru care ii mai "inmuia" un pic era Proctoglyvenol crema. In rest niciun efect: hemorzon, hemoroeasy, toate supozitarele, cicatidrina pastile/ supozitoare (zero efect), ceaiuri, etc.
Gastro enterologii la care mergeam, ziceau ca nu vad nimic deosebit, (dar mergeam seara, cand era locul calmat) si ca-mi recomanda ligaturare.

Etapa 3
In finalul anului 2017 si inceputul lui 2018 am luat decizia sa ma ligaturez.
Si am mers, abia atunci, la un proctolog, la dl. Radu Viorel si mi-a facut anuscopie. Asta inseamna ca a bagat ca un tub mai gros cu o camera in partea superioara a anusului. Rezultatul era ca aveam extrem de multi hemoroizi, era ca o masa hemoroidala ce se unise, si in plus 2 hemoroizi absolut gigantici.
Concluzia a fost ca nu se poate ligatura asa ceva. Hemoroizii erau de grad 3-4. Apoi am mers si la dl. Mitulescu (ce este si chrurg), alta anuscopie, ce mi-a validat cele spuse de dl. Radu Viorel.
Astfel am purces in cautarea unor chirurgi (inclusiv dl. Mitulescu), specializati in proctologie. Dupa ce am vazut mai multi, probabil cei mai cunoscuti din Bucuresti, concluzia a fost ca doar 2 operatii ar functiona: Clasica (Whitehead-Vercescu) sau Stapler (numit si PPH/ Longo).
Alte doua, adica Clasica (Millingam-Morgam) si Hal-Rar, nu se puteau aplica datorita gravitatii situatiei.
Si a trebuit sa aleg intre Whitehead-Vercescu (ce ar avea riscuri mari, scotandu-se toata pielea anusului si apoi se coase la baza lui) si Stapler.
Evident ca in final am ales Stapler.

Etapa 4
M-am operat la dl. Victor Tomulescu la Ponderas in primavara anului 2018. Operatia a costa ceva, puteti cere oferta la Ponderas.
Practic staplerul este intre 1500-2000 lei in plus fata de operatia normala. Au cel putin 5 modele pe stoc la Ponderas (au venit cu toate in sala de operatie...).
Si se poate deconta aprox 1700 lei prin casa de sanatate (din total operatie).
Operatia a decurs f. bine, cu anestezie epidurala si o usoare sedare. Dar m-am trezit inainte ca operatia sa se fi terminat.
Apoi am stat la terapie intensiva f. mult, nereusind sa urinez. Mi s-a introdus o sonda in final. Apoi dat la salon.
Era deja ora 12 noaptea. Si trecea anestezia aproape de tot.
Ma ustura si deranja sonda si simteam o arsura la fund.
Am cerut sa mi se scoata sonda. Era ceva incrdibil de deranjant.
Mi s-au aplicat si ceva calmante si am adormit in jurul orei 3 noaptea.
Am cerut si am stat 2 nopti in spital. Conditii ff. bune. Dl. Tomulescu f. atent si serios. Un adevarat medic, deschis la tot ceea ce este nou. ex. specialist si in chirurgie robotica.
Durerile au fost mai mult ca o arsura in ambele nopti. Nimic de nesuportat. Practic sonda a fost cea mai pacatoasa.
Apoi am plecat acasa, mers destul de bine.
Dupa ce am ajuns acasa durerile au disparut aproape de tot, iar scaunele au fost f. usoare, aproape fara dureri si fara sangerare. Evident luam ceva laxative, regim si calmante.
Era ceva incredibil dupa fix 20 de ani de chin.


Acum, dupa 9 luni de la operatie, ma simt in continuare superb. Sunt un alt om. Pot sa ma misc, pot sa port lucruri deschise, nu mai am 4-5 absorbante la fund. Rezultatul operatiei este de mare senzatie.
Va multumesc ca m-ati citit si imi permit sa va recomand cateva lucruri:
- Mergeti al proctolog si nu la gastroenterolog; Proctologii sunt cei ce va fac anuscopie si vad adevarata situatie in care va aflati
- Nu amanati procedurile ligaturare/ operatie, deoarece boala se agraveaza pe zi ce trece
- Mergeti la mai multi chirurgi si vedeti ce zic (ex: cei ce nu opereaza cu Stapler, nu recomanda aceasta procedura)
- Operati-va cu Stapler daca este posibil; din cate am vazut aceasta operatie a devenit o banalitate; La Sanador de ex. sunt cel putin 6 medici ce opereaza asa; Durerile dupa aceasta operatie sunt nesemnificative, cel putin pt. mine;
Dar exista, din cate am inteles si studiat, persoane care au dureri si dupa Stapler. Iar probabilitatea de recidiva este mai mare.
Asta deoarece noi, cei ce avem boala asta, avem cu un deficit de elastita ce afecteaza vasele de sange. Deci avem predispozitie la treaba asta.

Multumesc

#232
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Tu vrei de fapt sa faci reclama la medicul respectiv?

#233
anceta

anceta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 05.05.2010
Puteti sa ignorati partea cu medicii. Cum am spus, sunt f. multi chirurgi ce opereaza cu Stapler acum. Doar la Sanador am primit o lista cu cel putin 6 medici ce opereaza si asa.
Oricum, am considerat util sa-mi spun si povestea, dupa ce am citit acest forum de cateva ori in ultimii ani.

#234
razcol

razcol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 24.02.2012

 anceta, on 29 decembrie 2018 - 08:44, said:

Dragi colegi de forum si suferinta,

Etapa 1
Am o poveste lunga ce a inceput in '98, in seara de dinainte alegerilor la primaria Bucuresti. Tin minte si acum ca era sambata seara si am avut scaun, reusind sa umplu WC-ul de sange. M-am speria un pic, dar cum sangererea s-a oprit imediat, m-am linistit. Aveam atunci putin peste 20 de ani.
Apoi in urmatorii ani sangerarile apareau ocazional, doar in timpul scaunului sau cand ma stergeam, dar erau din ce in ce mai dese.
Dupa 10 ani, adica in 2008, intr-o zi am reusit sa umplu blugii de sange. Am observat treaba asta dupa ce umblasem tot orasul... cu diverse treburi. Cred ca atunci am mers prima oara la medic, la gastro-enterolog.
Dupa inca cativa ani, adica in 2012, am facut prima colonoscopie ce a evidentiat hemoroizi de grad 2-3. Mi s-a recomandat tratamentul clasic (supozitiare, Detralex, etc) si un stil de viata sanatos.
Mentionez ca duceam si duc o viata extrem de sedentara si o alimentatie "asa nu", adica fara fibre, fructe, apa, dar cu multa cola, carne, etc. Pana acum cativa ani si cu mult tutun. Stateam si stau f. mult pe wc (cu laptop-ul in brate). Cred ca acesta este cel mai rau lucru posibil.

Etapa 2
Incepand cu anul 2014 am inceput sa observ pe pantalon pete. Practic, mucusul secretat de hemoroizi dupa scaun, in cazul meu dimineata, curgea afara si-mi pata nu numai chilotii, dar si pantalonii. Acest lichid (mucus) era cu/ fara sange.
Practic de la cateva picaturi pe pantalon initial, s-a ajuns in 2017 sa fac balta si chilotii si pantalonii. Practic hemoroizii nu mai intrau la loc, decat f. greu. Intrau dupa un minim de 2-3 ore pana la 24 ore. Practic, daca faceam ceva miscare dimineatza si-i deranjam, nu mai intrau pana a 2-a zi, cand o luam de la capat. Disconfortul era maxim. Am stat ani de zile cu tampoane la fundul si nu mai faceau fata. Tot ma patam. M-am trezit si la serviciu cu pete enorme vizibile de acel lichid.
Cand erau iesiti, nu ma puteam misca/ aseza. Daca trebuia sa fac miscare dimineatza, nu mai faceam scaun, preventiv. Il amanam pe a 2-a zi.
Toata viata mea era organizata in jurul hemoroizilor!
Evident ca nimic nu-i mai calma. Singurul lucru care ii mai "inmuia" un pic era Proctoglyvenol crema. In rest niciun efect: hemorzon, hemoroeasy, toate supozitarele, cicatidrina pastile/ supozitoare (zero efect), ceaiuri, etc.
Gastro enterologii la care mergeam, ziceau ca nu vad nimic deosebit, (dar mergeam seara, cand era locul calmat) si ca-mi recomanda ligaturare.

Etapa 3
In finalul anului 2017 si inceputul lui 2018 am luat decizia sa ma ligaturez.
Si am mers, abia atunci, la un proctolog, la dl. Radu Viorel si mi-a facut anuscopie. Asta inseamna ca a bagat ca un tub mai gros cu o camera in partea superioara a anusului. Rezultatul era ca aveam extrem de multi hemoroizi, era ca o masa hemoroidala ce se unise, si in plus 2 hemoroizi absolut gigantici.
Concluzia a fost ca nu se poate ligatura asa ceva. Hemoroizii erau de grad 3-4. Apoi am mers si la dl. Mitulescu (ce este si chrurg), alta anuscopie, ce mi-a validat cele spuse de dl. Radu Viorel.
Astfel am purces in cautarea unor chirurgi (inclusiv dl. Mitulescu), specializati in proctologie. Dupa ce am vazut mai multi, probabil cei mai cunoscuti din Bucuresti, concluzia a fost ca doar 2 operatii ar functiona: Clasica (Whitehead-Vercescu) sau Stapler (numit si PPH/ Longo).
Alte doua, adica Clasica (Millingam-Morgam) si Hal-Rar, nu se puteau aplica datorita gravitatii situatiei.
Si a trebuit sa aleg intre Whitehead-Vercescu (ce ar avea riscuri mari, scotandu-se toata pielea anusului si apoi se coase la baza lui) si Stapler.
Evident ca in final am ales Stapler.

Etapa 4
M-am operat la dl. Victor Tomulescu la Ponderas in primavara anului 2018. Operatia a costa ceva, puteti cere oferta la Ponderas.
Practic staplerul este intre 1500-2000 lei in plus fata de operatia normala. Au cel putin 5 modele pe stoc la Ponderas (au venit cu toate in sala de operatie...).
Si se poate deconta aprox 1700 lei prin casa de sanatate (din total operatie).
Operatia a decurs f. bine, cu anestezie epidurala si o usoare sedare. Dar m-am trezit inainte ca operatia sa se fi terminat.
Apoi am stat la terapie intensiva f. mult, nereusind sa urinez. Mi s-a introdus o sonda in final. Apoi dat la salon.
Era deja ora 12 noaptea. Si trecea anestezia aproape de tot.
Ma ustura si deranja sonda si simteam o arsura la fund.
Am cerut sa mi se scoata sonda. Era ceva incrdibil de deranjant.
Mi s-au aplicat si ceva calmante si am adormit in jurul orei 3 noaptea.
Am cerut si am stat 2 nopti in spital. Conditii ff. bune. Dl. Tomulescu f. atent si serios. Un adevarat medic, deschis la tot ceea ce este nou. ex. specialist si in chirurgie robotica.
Durerile au fost mai mult ca o arsura in ambele nopti. Nimic de nesuportat. Practic sonda a fost cea mai pacatoasa.
Apoi am plecat acasa, mers destul de bine.
Dupa ce am ajuns acasa durerile au disparut aproape de tot, iar scaunele au fost f. usoare, aproape fara dureri si fara sangerare. Evident luam ceva laxative, regim si calmante.
Era ceva incredibil dupa fix 20 de ani de chin.


Acum, dupa 9 luni de la operatie, ma simt in continuare superb. Sunt un alt om. Pot sa ma misc, pot sa port lucruri deschise, nu mai am 4-5 absorbante la fund. Rezultatul operatiei este de mare senzatie.
Va multumesc ca m-ati citit si imi permit sa va recomand cateva lucruri:
- Mergeti al proctolog si nu la gastroenterolog; Proctologii sunt cei ce va fac anuscopie si vad adevarata situatie in care va aflati
- Nu amanati procedurile ligaturare/ operatie, deoarece boala se agraveaza pe zi ce trece
- Mergeti la mai multi chirurgi si vedeti ce zic (ex: cei ce nu opereaza cu Stapler, nu recomanda aceasta procedura)
- Operati-va cu Stapler daca este posibil; din cate am vazut aceasta operatie a devenit o banalitate; La Sanador de ex. sunt cel putin 6 medici ce opereaza asa; Durerile dupa aceasta operatie sunt nesemnificative, cel putin pt. mine;
Dar exista, din cate am inteles si studiat, persoane care au dureri si dupa Stapler. Iar probabilitatea de recidiva este mai mare.
Asta deoarece noi, cei ce avem boala asta, avem cu un deficit de elastita ce afecteaza vasele de sange. Deci avem predispozitie la treaba asta.

Multumesc


Multumesc ca ne-ai vorbit despre experienta ta. Mda, nu inteleg cum sa dai Detralex cand pacientul sangereza de pateza blugii...
Pana la urma cred ca e la alegerea chirurgului in ce mod te va opera, presupun ca iti va da de ales.

Am o frica irationala ca mi se va prescrie detralex din nou sau mai stiu eu ce, sau ca nu mi se vor scoate toti hemoroizii. Sincer fiind dupa scaun si cand "imping" din fund (lack of better words) se "umfla" toti. De la mici la mari, cam 4-5 in exterior.
Oribil !

Da, operatie cu stapler are sanse de recidiva mai mari.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate