Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Hemoroizi

- - - - -
  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#235
gen117

gen117

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.01.2019
Salut,
Am fost la o clinica particulara(specializata in ligaturare) pentru un consult si mi au spus ca am hemoroizi de gradul 3-4 si ca va trebuii sa fac 4-5 sedinte la 2 saptamani (tin sa specific ca nu ma dor si se intampla foarte rar sa am scaun cu putin sange) ce mi puteti spune de lagatura cu benzi de cauciuc merita ? este dureroasa ?recidiveaza repede? va multumesc anticipat!

#236
Crazy-Cat

Crazy-Cat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 15.01.2019
Exista o multitudine de metode interventionale la ora actuala care se pot aplica pentru tratamentul  hemoroizilor, precum ligaturarea cu benzi elastice, crioterapie, fotocoagulare etc. Cea mai folosita in prezent la scara larga este tratarea hemoroizilor prin ligaturarea cu benzi elastice.
Aceasta metoda minim invaziva, este o procedura moderna, destinata hemoroizilor interni simptomatici  care nu cedeaza tratamentului medicamentos antiinflamator aplicat local. Daca dupa aplicarea de creme si efectuarea de bai de sezut simptomele bolii hemoroidale inca va deranjeaza este indicat sa apelati la tratamentul prin ligaturarea cu benzi elastice pentru a scapa definitiv de aceasta problema.
Ligaturarea cu benzi elastice ale hemoroizilor este o metoda oarecum simpla. Metoda nu presupune interventie chirurgicala, nici anestezie generala si nici internare in spital.
Ligaturarea cu benzi elastice este posibila numai pentru maximum 2 hemoroizi interni in cadrul aceleiasi sedinte de tratament. Daca suferiti de mai multi hemoroizi interni sau daca aceiasi recidiveaza se vor rezolva intr-o sedinta de tratament ulterioara, numai dupa acordul medicului curant.
Hemoroidul(zi) tratat(i) va/vor cadea singur(i) in termen de cateva zile. In locul lui se va forma o mica cicatrice, complet nedureroasa. Deoarece necrozarea hemoroidului intern se produce treptat si cicatricea se va forma in acelasi timp. Asadar, dupa ce hemoroidul aflat in tratament va cadea, la locul respectiv nu va fi o rana deschisa care sa provoace disconfort. Din contra, cicatricea deja este aproape definitiva iar defecatia nu va provoca dureri.
Se poate sa existe o mica sangerare dar care se rezolva de la sine. Daca insa sangerarea este importanta si nu se opreste in cateva ore sau zile este recomandat sa consultati medicul la care va aflati in tratament.

ATENTIE : Sunt contraindicate aspirinele sau alte antiinflamatoare nesteroidiene inainte si dupa procedura de tratament, deoarece pot duce la aparitia unor hemoragii.

#237
ada_ina

ada_ina

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.10.2008
Buna , nu prea obisnuiesc sa scriu pe forumuri. Am citit in mare ce s-a scris pe aici despre hemoroizi. Eu sunt programata pt 24 (*aprilie 2019) pentru o operatie clasica, in Germania , unde locuiesc acum. Am un hemoroid de gradul 3 si altii mai mici. Am avut 2 crize cu durere, presiune, arsuri, senzatie de corp strain. Ma asteptam sa primesc un alt tratament, dar dupa control doctorul a spus ca asta e solutia recomandata. Operatia e suportatta de casa de asigurari, am fost la un spital de stat. As vrea sa aflu daca sunt pe aici persoane care au facut acest tip de interventie. Din tot ce am citit pe net, durerile dupa sunt horror, recuperarea foarte grea etc.

#238
vvasilovschi

vvasilovschi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 07.11.2007
In locul tău nu as face intervenția. Operația clasică ar trebui sa fie ultima metoda la care se apelează. Nicidecum prima. Dacă cremele, supozitoarele, ceaiurile nu au dat rezultate, încerci o metodă minim invaziva. Eu o sa apelez la tehnologia HAL - RAR. Documentează-te întâi despre această tehnica, și o sa vezi ca nu trebuie sa treci prin calvarul operației clasice. În alta ordine de idei, recomand un consult la un proctolog român cu experiență. Medicii din vest, mulți dintre ei, sunt slab pregătiți și acționează ca robotii ( când vezi hemoroizi, ii tai, CF procedurii). Succes!

#239
april12

april12

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 19.05.2008

 vvasilovschi, on 30 aprilie 2019 - 05:52, said:

In locul tău nu as face intervenția. Operația clasică ar trebui sa fie ultima metoda la care se apelează. Nicidecum prima. Dacă cremele, supozitoarele, ceaiurile nu au dat rezultate, încerci o metodă minim invaziva. Eu o sa apelez la tehnologia HAL - RAR. Documentează-te întâi despre această tehnica, și o sa vezi ca nu trebuie sa treci prin calvarul operației clasice. În alta ordine de idei, recomand un consult la un proctolog român cu experiență. Medicii din vest, mulți dintre ei, sunt slab pregătiți și acționează ca robotii ( când vezi hemoroizi, ii tai, CF procedurii). Succes!
Imi poti spune la ce spital/clinica si doctor apelezi?

#240
gogu_vizitu

gogu_vizitu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.05.2019
Salutare,

Scriu acest mesaj din dorinta de a impartasi experienta mea si de a ii ajuta pe cei care au fost diagnosticati cu hemoroizi sa nu faca greselile care mie mi-au agravat starea si mi-au redus optiunile de tratament, si pentru a ii multumi (si pe aceasta cale) domnului doctor Ghenea Adrian de la Medlife pentru rabdarea, atentia si dedicatia cu care m-a ajutat sa ma vindec. O fac acum, la ceva timp dupa operatie clasica de hemoroizi, pentru ca intre timp am intalnit persoane care au ajuns in aceeasi situatie ca mine si am remarcat aceleasi ezitari si temereri pe care le-am avut si eu.

Pentru mine totul a debutat cu rare sangerari in urma scaunelor (urme de sange pe vasul de wc si pe hartia igienica). Prima reactie a fost de teama: teama ca este o problema grava, teama de a discuta cu cei din familie despre aceasta problema, teama de a merge la medic cata vreme speram ca este o problema de moment care va disparea de la sine. Dupa ce frecventa sangerarilor a crescut am inceput sa ma documentez si am cautat un medic proctolog pentru o consultatie. Asa am ajuns la dr. Ghenea Adrian de la Medlife Baneasa care m-a diagnosticat cu hemeroizi gradul 2 si mi-a recomandat ligaturarea cu benzi elastice a hemoroizilor dar mi-a explicat si ca trebuie sa efectuez o colonoscopie pentru a elimina varianta unei afectiuni mai grave de colon. Mi-am facut programarea pentru colonoscopie la un medic gastroenterolog si, din fericire, rezultatul a confirmat ca nu existau alte probleme care sa genereze sangerarile.

In acel moment, bucuros ca nu este ceva mai grav, am inceput sa caut mai multe informatii pe Internet despre diferitele metode de tratament astfel incat sa ma decid daca sa urmez sau nu recomandarea dr. Ghenea. Evident ca informatiile acopereau toata plaja de recomandari si experiente, ceea ce mi-a intretinut ezitarile. Din pacate am fost in situatia de a fi sfatuit inclusiv de anumiti medici (gastroenterolog, medic generalist, etc) sa nu ma operez si sa nu fac nici ligaturarea cu benzi elastice pentru ca oricare dintre ele este o solutie temporara si hemoroizii vor recidiva, iar solutia este sa imi schimb modul de viata si sa tratez simptomele atunci cand apar.
Teama de interventie, de durerea asociata, de riscul de recidiva, toate m-au facut sa nu mai revin la dr. Ghenea pentru ligaturare si sa imi vad de viata mai departe folosind creme, avand o dieta adecvata, evitand statul pe scaun foarte mult timp, etc.

Din pacate situatia nu s-a imbunatatit. Din contra, frecventa si volumul sangerarilor a crescut pana la punctul in care, dupa mai mult de un an, mi-a fost clar ca trebuie sa rezolv aceasta problema, asa ca mi-am facut curaj si am mers din nou la dr. Ghenea cu intentia de a face ligaturarea cu benzi elastice. Dr. Ghenea mi-a reprosat pe buna dreptate faptul ca nu i-am urmat recomandarea initiala si, din pacate, am primit un diagnostic mai grav: hemoroizi grad 4 care nu mai puteau fi tratati decat prin interventie chirurgicala.
Evident ca socul a fost mare si am simtit ca o iau de la zero cu aceleasi intrebari: cat de grav este noul diagnostic? Cat de urgent trebuie sa ma operez? Sunt si alte solutii decat operatia? Sunt mai multe tipuri de operatii? Unde sa ma operez? Cat costa? ... etc
Desi in stare de soc, am reusit ii pun cateva din intrebarile de mai sus doctorului Ghenea care, vazand starea mea de confuzie, mi-a oferit raspunsurile detaliate si, ceea ce m-a marcat profund (in sensul bun) a fost deschiderea sa de a imi confirma ca, in afara operatiei clasice (cu bisturiul) pe care dansul o realiza, existau si alte tipuri de operatie pe care alti medici le realizeaza (de exemplu cu stapler), dar dansul recomanda operatia clasica pentru rezultatele mai bune si pentru un risc mai scazut de recidiva, in ciuda unei recuperari mai lente (aproximativ 4 saptamani) si mai dureroase.
La finalul consultatiei am primit informatiile despre cum sa programez operatia la Medlife, care sunt costurile (inclusiv faptul ca parte din costuri puteau fi decontate de catre casa de asigurari de santate familie) si cum sa obtin mai multe detalii de la Medlife despre contract, analizele premergatoare operatiei, etc.

"Nu stiu altii cum sunt", dar eu nu pot sa iau o decizie daca nu sunt convins ca am cantarit toate argumentele si am evaluat toate alternativele. Am consultat si alti medici pentru o a doua opinie, dar acest proces a fost o lectie de viata pentru ca am intalnit medici care nu au ezitat sa imi recomande orice tratament in afara operatiei (creme, ligaturare, etc) si medici care imi recomandau operatie dar neaparat sa nu fie cea clasica pe care o considerau a nu mai fi la moda. Un element comun acestor medici a fost lipsa de empatie fata de mine.

Dupa cateva luni mi-am facut programarea pentru operatie la Medlife si abia apoi am mers la dr. Ghenea pentru a il informa despre decizia mea. Dr. Ghenea m-a mustruluit foarte serios pentru durata mare de la anterioara consultatie, pentru ca l-am pus in fata faptului implinit in privinta programarii operatiei la atat de mult timp de la consultatie fara sa fi stabilit impreuna detaliile/data, si a insistat ca relatia medic-pacient nu poate functiona fara incredere reciproca. In acel moment am fost de-a dreptul blocat: aveam in fata perspectiva ca medicul din fata mea, cel la care revenisem de data aceasta convins ca iau decizia corecta, sa refuze sa ma ma opereze. Pur si simplu eram fixat in scaun si nu mai puteam sa articulez cuvintele pe care incercam sa le rostesc. Apoi am auzit cuvintele salvatoare: "linisteste-te, te voi opera, dar vreau sa intelegi despre ce este vorba aici si unde ai gresit. Nu te poti juca cu sanatatea ta".

Din acel moment lucrurile au intrat pe fagasul normal; Inainte de opratie:
- am facut analizele de sange necesare pentru operatie
- am programat consultatia cu medicul anestezist cu 1 zi inainte de operatie
- m-am prezenat la spitalul Medlife Grivita in dimineata zilei cand era programa operatia; am fost "internat" intr-un salon cu 2 paturi, in conditii foarte bune, si au urmat pasii premergatori operatiei.
- cu cateva ore inainte de operatie am fost vizitat de dr. Ghenea care m-a incurajat.

In timpul si dupa operatie:
- anestezia a fost de tip rahianestezie si mi-a permis sa fiu constient in timpul operatiei fara sa simt durerea.
- timpul a trecut foarte repede si inainte sa ma dezmeticesc eram inapoi in salon.
- dr Ghenea a venit in salon si mi-a explicat cum a decurs operatia, ce urma sa simt si ce trebuia sa fac in urmatoarele 1-2 zile pana la externare.
- in cateva ora efectul anesteziei a inceput sa se diminueze, dar spre marea mea surprindere durerea nu a fost nici pe departe atat de crancena pe cat ma asteptam; cu ajutorul medicamentelor am putut sa dorm inca din prima noapte.
- dupa 2 nopti petrecute in spital am fost externat si au urmat 4 saptamani de concediu medical in care recuperarea a decurs normal, cu dureri suportabile; perioada mai dificila a fost in prima saptamana, mai ales la primul scaun dupa operatie, dar apoi am fost capabil sa merg la control si sa incep sa revin la rutina zilnica; dupa 3 saptamani ma simteam capabil fac orice faceam inainte de operatie, fara dureri sau alte probleme.

De la opratie a trecut mai mult de 1 an si viata mea decurge fara restrictii, sunt capabil sa fac sport, sa merg pe bicicleta, etc. Lucrurile la care mi-am impus sa fiu atent si sa le evit sunt obiceiurile care au fost contribuit la aparitia hemoroizilor: stat mult timp pe scaun, constipatie, deshidratarea, haine stramte, etc. Periodic merg la control, nu exista niciun semn de recidiva, nicio durere asociata operatiei.

Sper ca veti gasi utile aceste informatii si ca va vor ajuta sa decideti bine si la timp cum sa rezolvati problemele care v-au adus pe acest forum.

Sanatate!

Edited by gogu_vizitu, 11 May 2019 - 13:04.


#241
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
oricum daca faceai ligaturarea cu benzi elastice erau niste bani aruncati pe apa sambetei..,zi si un cost total daca vrei ca postul tau sa ajute oamenii.

#242
gogu_vizitu

gogu_vizitu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.05.2019
Din cate imi amintesc pretul a fost aproximativ 3000 ron din care o parte (ceva mai mult de 1000 ron) a fost decontata de casa de asigurari. Sumele sunt aproximative si ar trebui verificat daca mai sunt de actualitate.

#243
dusandragh

dusandragh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 17.07.2008
Din empatie pentru cei care inca mai sufera de hemoroizi si amintindu-mi de suferintele prin care am trecut si eu, precum si faptul ca am cautat si eu informatii si rezolvari online  am hotarat sa scriu pe acest forum. Pentru inceput, mentionez ca tratamentul care vindeca cu adevarat hemoroizii este foarte simplu si complet gratuit. Nu aveti nevoie de nici un medic si de nici o alifie sau medicament. Nu trebuie sa platiti nimic nimanui, nici la farmacie, nici la medic nici sarlatanilor care va vand tratamente minune sau alifii minune (si fara nici un efect).
In primul rand, oamenii nu constientizeaza ca hemoroizii sunt efectul si nu cauza. Ei nu reusesc sa se vindece pentru ca incearca, prin diverse metode ( ligaturare, operatie, medicatie etc.) inlaturarea efectelor fara a rezolva cauza care a produs hemoroizii. Iar cauza care a produs hemoroizii este foarte simpla: intoxicarea organismului. Aceste organe cu important rol in detoxifiere, in momentul in care sunt coplesite de numarul mare de toxine se umfla, retinand sangele toxic ( nefiltrat ); cateodata, se sparg , aparand sangerarile, sau ies la exterior ( hemoroizi externi) etc. Ligaturarea sau indepartarea chirurgicala a cestor minunate organe de detoxifiere prin operatie reprezinta o grava greseala si va va aduce multa suferinta inutila fara a rezolva cauza. Nu uitati ca medicii si Big Pharma trateaza efectele, nu cauzele, de aceea ei nu vindeca niciodata, nici de diabet, nici de inima, nici de hemoroizi etc. Ei zic ca “amelioreaza”; de fapt ei inlatura sau ascund (pentru moment) efectele ; asta e ca si cand ascund gunoiul sub pres si zic ca am facut curat. Neinlaturand cauza, boala va recidiva sau va rabufni pe alt organ, va gasi o alta supapa de iesire.
Dar nu vreau sa va plictisesc cu teoria. Daca cititi aceste randuri probabil ca sunteti in situatia in care am fost eu cu ani de zile in urma : nu puteti sta pe scaun nicidecum, sunteti in concediu medical intrucat nu puteti merge decat cracanat, cu foarte mare greutate si cu mari dureri – deci – stati la pat ( si in pat aveti dureri crunte) – probabil ca luati detralex sau alte chestii date de medicul de familie sau de specialist etc. si lucrul cel mai important : aveti timp si motivatia sa cititi.
Concret si practic, ce aveti de facut pentru a va vindeca rapid si gratis : din cartea “Secretul Tamaduirii” de Olga Ivanovna Eliseeva urmati de urgenta procedura “Curatarea rectului” de la pagina 22. Mumio sau rasina mumie gasiti la Plafar sau in farmacii. Urmand aceasta procedura , in 10 zile hemoroizi externi de 3-4 cm si aspect infricosator al rectului ( ziceai ca-i cancer!) au disparut complet, iar in 14 zile s-a produs vindecarea completa , de parca nu as fi avut niciodata.
Dar : nu va limitati la atat !!! Mergeti pana la capat ! Aflati cauzele bolilor ( Ghid de detoxifiere - Cristopher Vasey ) ; sfaturi extrem de importante ( Cum sa traim 150 de ani - Mikhail Tombak ) ; tratamente efective (Secretul Tamaduirii de Olga Ivanovna Eliseeva) ; de asemeni va mai recomand sa cititi si sa aplicati sfaturi din : Enzima miracol - Hiromi Shinya , Pur şi simplu… vindecare – Sorina Soescu , Dezintoxicarea – magia vindecării - Virginia Faur. Toate le gasiti pe net.
Foarte importante sunt si Shank Prakshalana si curatarea ficatului.
Aplicand acestea veti scapa nu doar de hemoroizi ci si de multe alte boli si probleme.
Si nu uitati : doar a citi nu va foloseste la nimic; doar ceea ce aplicati, (puneti in practica) va foloseste.
Sanatate !

Edited by dusandragh, 26 May 2019 - 10:04.


#244
rodica1978

rodica1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 478
  • Înscris: 23.09.2018

 hot_tequila, on 03 iunie 2012 - 09:37, said:

Salutare si de la mine tuturor suferinzilor de hemoroizi de pe acest forum  :thumbup:


Pana acum am tot citit de pe celalalt topic despre Hemoroizi, si cand sa postez, surpriza, topicul fusese inchis, pacat; acum sper ca nu deranjez pe cineva daca deschid un nou topic, eu una il consider foarte util :)

Short story:  acum aproape doi ani m-am pricopsit cu frumusete de colon iritabil (colonoscopie facuta) la care nu prea m-am constipat, doar ff rar, in schimb extrem de des aveam si inca am scaune diareice, in urma carora, de curand m-am pricopsit cu frumusete de hemoroizi si fisuri anale  :D


Sincer ma cam sperie, sper sa tin in frau cumva aceasta afectiune, insa ma dispera ca am si mancarimi - si daca dureri si usturimi mai suport cumva, mancarimile insa ma innebunesc :(


Am fost la un medic (chirurg) care mi-a pus diagnosticul si mi-a dat urmatorul tratament: sa nu ma mai sterg cu hartie igienica, ci direct la dus, iar apoi aplicatii locale cu Troxevasin gel (un tonic pentru vene, circulatie venoasa) si Doxiproct Plus  x 2 ori/zi, plus bai de sezut cu fiertura de tarate de grau - timp de o luna.


Baile de sezut inca nu le-am facut ca a trebuit sa gasesc si sa cumpar un alt lighean pretabil pentru astfel de operatiuni, abia de acum incolo incerc sa le fac.


Asadar am la voi cateva intrebari, poate are careva dintre voi inima buna si ma sfatuieste si pe mine  :)   :thumbup: :

1. Am facut 3 saptamani de tratament, e mai bine, dar nu de tot, tot simt niste umflaturi, ma mai doare putin (suportabil) si din nou am niste mici mancarimi de care as vrea sa scap.
Voi cum va calmati mancarimile, ce ati facut si folosit pentru mancarimi? E normal sa simt mancarimile astea?

2. Baile de sezut - voua cu ce v-a mers bine? Cat timp se sta cu funduletul in lighean, si cat trebuie sa fie apa de calda, sau de rece?
Am citit pe net ca cica ceaiul de scoarta de stejar ar fi grozav, a facut cineva bai de sezut cu scoarta de stejar?
Hermozon unguent si supozitoare. Are unul din gemenii mei si cu astea il tratez. Medicul mi-a zis ca degeaba ii operezi caci hemoroizii reapar.

#245
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 arcond, on 04 iunie 2015 - 09:54, said:

Eu m-am vindecat
Dupa 4 ani confirm valabilitatea acelei afirmatii . Regula simpla de aplicat este urmatoarea - Interventia imediata , precisa si energica dupa fiecare scaun . Neindeplinirea simultana a celor trei conditii duce la evolutia  bolii spre formele cele mai grave .   Curios este faptul ca absolut nimeni nu este interesat in verificarea si generalizarea metodei . Exista sansa vindecarii si chiar eradicarii acestei afectiuni , dar , nu se vrea .. M-am adresat celor care am sperat ca sunt interesati de asa ceva - Academia de Stiinte Medicale , Ministerul Sanatatii , televiziuni . Nici macar nu catadicsesc sa raspunda amabil despre primirea mesajului . Asa ca ... fiecare e pe cont propriu . Multa sanatate tuturor !

#246
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Inca astept acel coleg de forum care sa spuna - Este o problema importanta pentru cei afectati ,  cunosc specialisti  care sunt interesati sa studieze metoda propusa pentru a deveni standard in comportamentul si de ce nu, vindecarea si eradicarea bolii hemoroidale . Sa fiti ocoliti de o astfel de afectiune !

#247
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

View Postarcond, on 31 august 2019 - 17:17, said:

Inca astept acel coleg de forum care sa spuna - Este o problema importanta pentru cei afectati ,  cunosc specialisti  care sunt interesati sa studieze metoda propusa pentru a deveni standard in comportamentul si de ce nu, vindecarea si eradicarea bolii hemoroidale . Sa fiti ocoliti de o astfel de afectiune !

spala-te dupa fiecare scaun. evita mancarurile iuti/piperate daca esti deja iritat in zona. foloseste creme speciale antinflamatorii si baga hemoroidul inapoi unde ii este locul.

si din nou spala-te!!!!! dupa fiecare scaun bine bine. noi nu avem cultura bideului...

nu exista tratamente magice sau pastile care sa tina locul igienei!

#248
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 belogerer, on 31 august 2019 - 18:23, said:


si din nou spala-te!!!!! dupa fiecare scaun bine bine. noi nu avem cultura bideului...

Si ce faci daca te afli la serviciu , intr-un WC public sau intr-o cursa lunga de autocar , TIR sau avion ?

#249
helixdq

helixdq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 08.09.2019
Dragi colegi de suferinta.

Am avut in trecut dureri la scaun, dar fara a iesi ceva la exterior (deci posibil grad I/II), si pur si simplu le-am suportat pana a trecut "criza".
Cu 2 saptamani in urma am fost in vacanta, si am avut mica constipatie, dar nu exagerat, adica scaun la maxim 2 zile. Apoi saptamana trecuta, dupa ce m-am intors, am avut simptome de raceala (cu curs nas, mica febra, etc.. si apoi miercuri-joi diaree lichida de cateva ori).
Simptomele de raceala au cam trecut, dar de atunci au revenit durerile, si ieri seara am observat o umflatura de aproximativ 2 cm latime in zona anala, care intra partial inauntru. Am o durere/mancarime persistenta in zona respectiva.

Concluzia din cititul de pe net (ca de asa facem toti): hemorroizi grad III/IV sau extern, sau abcess anal, sau doamne fereste vre-o tumoare.
Ma programez la medicul de familie sa-mi faca o trimitere la proctolog. Unde mi-ati recomanda sa merg la un spital de stat in Bucuresti de preferat, ca nu-s asa plin de bani ? E surprinzator de greu sa gasesc pe net ce spitale din Bucuresti ar avea aceasta specializare, si reocmandare de medic bun. Cam toti care au discutat aici vorbesc de clinici private.

#250
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

 arcond, on 03 septembrie 2019 - 09:31, said:

Si ce faci daca te afli la serviciu , intr-un WC public sau intr-o cursa lunga de autocar , TIR sau avion ?

cazuri izolate. ignori problema de baza care este igiena locala. macar doua dusuri pe zi daca ar face toata lumea si tot ar fi mai bine...

#251
morrigan24

morrigan24

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 11.09.2019
Primul meu post aici, nu credeam ca o sa imi fac cont sa scriu asta.

O sa incerc sa fiu scurt si la obiect : sufar de hemoroizi de cand lumea, nu pot lucra, nu pot sta jos, nu pot alerga, ma dor de imi vine sa plang cand am scaun, se umfla extrem de tare ca sunt externi (vreo 3) asa ca am zis sa ma duc la laudatul medic de la MedLife (nu o sa ii dau numele).
Verdictul : as putea sa il operez, ia Detralex si o crema si vino peste o luna.
P.s. Iau detralex de mai bine de un an, am scaun in fiecare zi, mananc numai legume si cereale, incerc sa fac miscare in limita durerii, duc un stil de viata haotic de sanatos.

Zis si facut. Nu ma asez bine pe scaun ca ma trimite acasa.Nici nu a apucat sa ma consulte ca a zis ca nu ma opereaza daca nu sangerez, deci pot fi atat de durerosi si umflati incat nici sa muncesc nu pot, daca nu sangereaza totul i se pare ok dumnealui...Simteam ca nu avea chef de mine, "domnul" doctor. Tot incerc si trag de el sa ma lase sa ii spun simptomele, voiam sa ii arat poze cu zona respectiva; simteam cum am tras de el pentru un simplu consult.

Degeaba, s-a enervat, asta am simtit din vocea lui. Nu mi-a venit sa cred ce se intampla si nu am stiut cum sa reactionez. Bineinteles ca am insistat deoarece calitatea vietii mele este 0, nu pot sta mai mult de 10 min pe scaun ca apar durerile crancene si alte simptome mentionate mai sus. Din pozitia intr-o parte nu prea se observa multe lucruri, mai ales daca nu ai scaun recent, tot ma ofeream sa ii arat poze cum arata zona de fapt; degeaba.

A inceput sa imi zica ca am nevoie de un psiholog si sa ma duc la alt medic ca sa "imi ia banii" si sa ma opereze.
Insistam indiferent ca se enerva sau nu, tot ii ziceam de simptomele oribil de dureroase care imi fac viata un chin. Mi-a spus sa "rabd" si sa vin cand am 60 de ani!!!

Medicul avea chef de vorba de orice in afara de problema pentru care am venit, il cam interesa ce fac eu si cine imi plateste consultatia, nu ii ardea de problema mea.

Am iesit aproape plangand de acolo si am plans timp de o ora dupa, atat de umilitoare a fost experienta de acolo. Au fost spuse mai multe, insa nu prea am energie dupa o zi in care am fost umilit in ultimul hal, as putea vorbi in privat daca e nevoie.

Scriu asta nu din ura pentru medic/Medlife, ci pentru ca altii sa stie ca exista sansa ca medicul respectiv sa te trateze ca pe ultimul om, sa te injoseasca, jigneasca si umileasca cum doreste dumnealui.

#252
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

View Postmorrigan24, on 11 septembrie 2019 - 19:46, said:

Medicul avea chef de vorba de orice in afara de problema pentru care am venit, il cam interesa ce fac eu si cine imi plateste consultatia, nu ii ardea de problema mea.
Mai nou , se recomanda a doua opinie .  https://www.medlife....opinie-medicala

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate