Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Parul (Pyrus) - topic unic - cultura, soiuri, particularitati
Last Updated: Apr 25 2024 08:55, Started by
inevitabil
, Jan 28 2015 15:00
·
32
#147
Posted 18 June 2018 - 15:39
Tare. Cum sunt ca gust? Banuies că nu e primul an pe rod .
|
#148
Posted 18 June 2018 - 16:14
Cat timp sunt semicoapte sunt excelente, semicrocante, mai apoi la maturitate deplina exista riscul sa fie flescaite la interior...oricum sunt cele mai timpurii, nu degeaba le zice Bella di giugno, nu m-au dezamagit niciodata
Mai are cineva pere <comestibile> la vremea asta? Edited by subway_guru, 18 June 2018 - 16:15. |
#149
Posted 18 June 2018 - 16:47
#151
Posted 18 June 2018 - 20:37
Unii nu se mai satura de tuica!!! ))
Si trufandalele tot la tuica le baga! |
#152
Posted 19 June 2018 - 14:17
Radeti voi, dar cand o sa dati 50 euroi pe litra de palinca de pere sa vezi ce o sa bucure ochii faptul ca le ai la indemana... Stima. |
#153
Posted 19 June 2018 - 16:33
Pentru palinca mi se par mai potrivite soiurile varatice, nu cele primavaratice ori prea tomnatice...parerea mea!
Anul asta fructificarea la peri a fost cam <selectiva> spre deosebire de anul trecut cand a fost deosebit de abundenta la toate varietatile...asa ca palinca mai putintica si mai <scumpa>! Edited by subway_guru, 19 June 2018 - 16:38. |
#156
Posted 19 June 2018 - 20:56
Mi se pare ca anul asta sint daunatori ca niciodata...fluturasi,paianjeni,omizi,viermisori ,etc!
|
#157
Posted 19 June 2018 - 21:31
#158
Posted 20 August 2018 - 08:56
In urma cu 6 ani am avut surpriza placuta sa gasesc la un consatean una din perele copilariei.Tatal acestuia altoise cu zeci de ani in urma de la bunicul din partea mamei acest soi .Evident, am altoit imediat un par.Se coace in sept,are pere mari si foarte mari(300-400-500g).la coacere,pielita este galben-verzui cu rosu- caramiziu pe partea insorita,codita f scurta si groasa,pielita aspra,pulpa potrivit de dulce,nearomata,medie ca finete.
Mai are cineva,stie cum se numeste soiul(chiar den locala)? Attached Files |
#159
Posted 23 August 2018 - 17:26
20180822_173558.jpg 222.82K
47 downloads
20180822_173629.jpg 269.05K
46 downloads
20180822_173724.jpg 164.07K
44 downloads
Ce sa fie? Paianjen? Se chinuie de 3 luni sa scape si eu il tot ajut, dar se pare ca nu am nimerit-o inca... Sugestii? Stima. |
|
#162
Posted 02 September 2018 - 17:25
ma lumineaza si pe mine care e diferenta dintre portaltoii Pyrus caucasica,Pyrus communis,Pyrus pyraster
am vazut diferite oferte la pepinere cu aceste denumiri,eu stiam ca parul salbatic este Pyrus pyraster,caucasica si communis nu stiu ce mai sunt,or fi par franc? ms |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users