Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
LakeSide 11 Straulesti

arii

Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar
 Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day
 Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu mai sunt proteste?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 

CEAUN FONTA TRATAT TERMIC-READY TO USE

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
130 răspunsuri în acest subiect

#55
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.612
  • Înscris: 28.04.2005

 mita72, on 16th June 2012, 22:41, said:

O.K. Dev, daca e tigaia ta personala pune pe forum o poza cu doua oua fripte in ea :coolspeak: sa vedem ca intr-adevar poza nu ne inseala sau cel putin tu nu ne minti

:w00t: Bun asa.
In mod normal la astfel de afirmatii cam tre' sa dai cu flit, da' na, daca nu va deranjeaza ca n-a avut cine s-o spele dupa ouale cu jumari de dimineata (nici pe aragaz de altfel -_-), here it is:

Fișier atașat  aragaz2.jpg   162,73K   194 download-uri
Cand oi mai face oua, poate va fac si-o demonstratie.


Daca nu-mi recunosti aragazul (si friptura de vita), un reminder aici (acolo era spalat -_-): http://forum.softped...m...&p=11447602

#56
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010

 Dev, on 17th June 2012, 00:23, said:

:w00t: Bun asa.
In mod normal la astfel de afirmatii cam tre' sa dai cu flit, da' na, daca nu va deranjeaza ca n-a avut cine s-o spele dupa ouale cu jumari de dimineata (nici pe aragaz de altfel -_-), here it is:

aragaz2.jpg
Cand oi mai face oua, poate va fac si-o demonstratie.


Daca nu-mi recunosti aragazul (si friptura de vita), un reminder aici (acolo era spalat -_-): http://forum.softped...m...&p=11447602

Te-ai suparat degeaba.Stiam ca ai aceasta tigaie dar am vrut sa vada unii, care vorbesc din filme sau show-ri televizate, cum ar fi AMDG ,ca sunt si persoane ca tine de ex. care innainte de a comenta un subiect au si experimentat produsul respectiv.

#57
adrianaadri

adrianaadri

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 7
  • Înscris: 13.03.2012
Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel.
Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat.
Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani Posted Image )si am facut sarmale si ciolan cu fasole.
Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic.
Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic.
Stie cineva?

Fișiere atașate



#58
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.625
  • Înscris: 06.10.2006
La tine e mancare la cazan, nu la ceaun. Posted Image
Emailarea si tratarea termica au ca scop evitarea lipirii mancarurilor, iar pelicula antiaderenta se obtine prin metode diferite.
Nu cred ca exista vreun impact semnificativ asupra gustului intre un vas emailat si unul asezonat.

#59
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010

 Mocebon, on 26 septembrie 2012 - 12:32, said:

La tine e mancare la cazan, nu la ceaun. Posted Image
Emailarea si tratarea termica au ca scop evitarea lipirii mancarurilor, iar pelicula antiaderenta se obtine prin metode diferite.
Nu cred ca exista vreun impact semnificativ asupra gustului intre un vas emailat si unul asezonat.
Cazanul era pe jumatate deci era cantitatea unui ceaunPosted Image
Referitor la intrebare, Macebon are dreptate din pct de vedere al gustului.
Din punctul meu de vedere exista o balanta, adica:
Cel emailat se intretine mai usor dar e mai scump iar cel asezonat e mai ieftin si se intretine mai greu .
Daca te iei dupa "profesionisti" cica cel asezonat e cel mai bun ca ar da mancarii nu stiu ce gust. Ia-ca fass e o chestie tip Placebo dpmdv.

#60
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.654
  • Înscris: 14.10.2004

 adrianaadri, on 26 septembrie 2012 - 07:43, said:

Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel.
Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat.
Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani Posted Image )si am facut sarmale si ciolan cu fasole.
Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic.
Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic.
Stie cineva?

Vai de capu' meu ce este acolo Posted Image Posted Image . Ma duc sa mananc ceva ca lesin.

#61
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010
In sfarsit dupa patru ani de cautare am gasit ceaunul dorit.
Defapt nu e ceaun, e cazan de fonta.Problema care o am acum este cum sa-l asezonez.
Cazanul meu are 60 litrii si nu prea intra in cuptor.Hai ca asta e O.K. dar vreau sa-mi mai iau unul de 120 litri sa-l duc la tara pentru cand tai porcul.
Stie cineva cum sa-l asezonez?

Fișiere atașate



#62
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.625
  • Înscris: 06.10.2006
Pe ala mare poti sa-l asezonezi direct la tara. Faci un foc zdravan in curte, ungi ceaunul cu ulei sau slanina si il lasi cateva ore.
Sau daca aveti un cuptor de paine pe langa casa, (multe gospodarii de la tara au), il bagi acolo 3-4 ore.

#63
adrianaadri

adrianaadri

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 7
  • Înscris: 13.03.2012
Vorbeste cu cei de la care ai cumparat ceaunele deoarece din cate stiu eu au si cuptor special pentru asezonare.Nu stiu daca au cuptor asa mare dar poti sa incerci.
Daca nu au, cea mai buna varianta e sa faci un foc mare cum a spus Macebon  sa-l incalzesti bine si tot sa-l ungi pana se inegreste.
Vezi sa nu te arzi:)

#64
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.804
  • Înscris: 12.08.2008

 adrianaadri, on 26 septembrie 2012 - 07:43, said:

Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel.
Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat.
Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani Posted Image )si am facut sarmale si ciolan cu fasole.
Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic.
Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic.
Stie cineva?

Pai unde e ceaunul emailat??? Eu vad unul "normal" si altu' "ready to use"!!

 mita72, on 26 septembrie 2012 - 19:51, said:

Cazanul era pe jumatate deci era cantitatea unui ceaunPosted Image
Referitor la intrebare, Macebon are dreptate din pct de vedere al gustului.
Din punctul meu de vedere exista o balanta, adica:
Cel emailat se intretine mai usor dar e mai scump iar cel asezonat e mai ieftin si se intretine mai greu .
Daca te iei dupa "profesionisti" cica cel asezonat e cel mai bun ca ar da mancarii nu stiu ce gust. Ia-ca fass e o chestie tip Placebo dpmdv.

Te cam inseli in privinta gustului mancarii! Sau stai prost cu mirosul, gustul....

Editat de mihaiC1, 15 decembrie 2012 - 14:29.


#65
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010
Oi avea eu probleme cu gustul si mirosul cum zici tu dar nu vad ce ar putea schimba gustul mancarii.Presupunand ca fonta e aceeași, singura diferența este startul protector, care întru-un caz este email iar in celălalt caz e ulei ars.Daca știi tu cu ce influenteaza startul protector gustul mancarii te rog sa-mi spui si mie.

#66
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.568
  • Înscris: 22.03.2004
Astea-s legende urbane deja. Gustul e influențat de focul cu lemne, care-i dă o aromă suplimentară. Unii uită sau nu observă cum a fost făcută mâncarea respectivă și atribuie gustul proprietăților „magice” ale ceaunului.

#67
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010

 Aries(ro), on 16 decembrie 2012 - 12:19, said:

Astea-s legende urbane deja. Gustul e influențat de focul cu lemne, care-i dă o aromă suplimentară. Unii uită sau nu observă cum a fost făcută mâncarea respectivă și atribuie gustul proprietăților „magice” ale ceaunului.
Sunt de acord cu tine, mai puțin faptul ca focul cu lemne ii da aroma.
Eu chiar sunt curios ce o sa răspundă MihaiC1

#68
adrianaadri

adrianaadri

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 7
  • Înscris: 13.03.2012

 mihaiC1, on 15 decembrie 2012 - 14:31, said:

Pai unde e ceaunul emailat??? Eu vad unul "normal" si altu' "ready to use"!!

Te cam inseli in privinta gustului mancarii! Sau stai prost cu mirosul, gustul....

Daca ceaunul in care sunt sarmalele este asezonat,atunci cred ca ai o problema tu cu vederea.
Referitor la gustul mancarii facute in ceaun asezonat sau emailat am tras concluzia ca Aries(ro) are dreptate: mancarea are acelasi gust, restu' sunt" legende urbane"

#69
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.498
  • Înscris: 04.05.2006
Evident ca are acelasi gust, nu exista nici un motiv sa nu aiba.

#70
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.804
  • Înscris: 12.08.2008

 adrianaadri, on 17 decembrie 2012 - 11:56, said:

Daca ceaunul in care sunt sarmalele este asezonat,atunci cred ca ai o problema tu cu vederea.
Referitor la gustul mancarii facute in ceaun asezonat sau emailat am tras concluzia ca Aries(ro) are dreptate: mancarea are acelasi gust, restu' sunt" legende urbane"

Dupa cate stiu eu emailul nu e mat si negru... sau aparatul.. sau fotograful e de vina!Posted Image
Normal ca mancarea are acelasi gust fiind facute in ceaune cu acelasi "tratament de asezonare", poate nu stiati ca: daca amesteci cu o lingura de lemn gustul mancarii e altul decat daca amesteci cu inox Posted Image
La ceaun, tigaie, oala toate din fonta si dupa un an inca "au iz de ceara de albine" (tratament din fabrica anti-rugina)!
Si cum se spune: fonta nu se curata pana la stralucire/luciu ca rugineste .. ci se curata "delicat" iar "stratul" are "o istorie/memorie" a mancarurilor facute!

Editat de mihaiC1, 18 decembrie 2012 - 13:54.


#71
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.498
  • Înscris: 04.05.2006
Asta cu mestecatul, e valabila probabil cand gatesti in cantitati atat de mici, incat oxizii aia din metal sa poata influenta gustul.
Sau poate, daca esti vreun degustator culinar, care are gusturile atat de antrenate, incat sa poata simti si cele mai mici diferente.
Altfel...e alt mit urban.

#72
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 91
  • Înscris: 09.03.2010

 mihaiC1, on 18 decembrie 2012 - 13:36, said:

Dupa cate stiu eu emailul nu e mat si negru... sau aparatul.. sau fotograful e de vina!Posted Image
Normal ca mancarea are acelasi gust fiind facute in ceaune cu acelasi "tratament de asezonare", poate nu stiati ca: daca amesteci cu o lingura de lemn gustul mancarii e altul decat daca amesteci cu inox Posted Image
La ceaun, tigaie, oala toate din fonta si dupa un an inca "au iz de ceara de albine" (tratament din fabrica anti-rugina)!
Si cum se spune: fonta nu se curata pana la stralucire/luciu ca rugineste .. ci se curata "delicat" iar "stratul" are "o istorie/memorie" a mancarurilor facute!
Intrebarea era daca gustul mancarii se schimba daca e facuta in fonta emailata sau in fonta asezonata.
Acum ne spui de linguri si ceara de albine.O data spui ca gustul difera acum spui ca gustul e la fel.
Eu cred ca tu fabrici legendele astea cu mancarea gatita in fonta.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate