Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
CEAUN FONTA TRATAT TERMIC-READY TO USE
Ultima postare: iul 15 2017 12:25, Inițiat de
mita72
, dec 12 2011 20:41
·
0
#55
Publicat: 16 iunie 2012 - 23:23
mita72, on 16th June 2012, 22:41, said: O.K. Dev, daca e tigaia ta personala pune pe forum o poza cu doua oua fripte in ea :coolspeak: sa vedem ca intr-adevar poza nu ne inseala sau cel putin tu nu ne minti :w00t: Bun asa. In mod normal la astfel de afirmatii cam tre' sa dai cu flit, da' na, daca nu va deranjeaza ca n-a avut cine s-o spele dupa ouale cu jumari de dimineata (nici pe aragaz de altfel -_-), here it is: aragaz2.jpg 162,73K 194 download-uri Cand oi mai face oua, poate va fac si-o demonstratie. Daca nu-mi recunosti aragazul (si friptura de vita), un reminder aici (acolo era spalat -_-): http://forum.softped...m...&p=11447602 |
#56
Publicat: 17 iunie 2012 - 10:45
Dev, on 17th June 2012, 00:23, said: :w00t: Bun asa. In mod normal la astfel de afirmatii cam tre' sa dai cu flit, da' na, daca nu va deranjeaza ca n-a avut cine s-o spele dupa ouale cu jumari de dimineata (nici pe aragaz de altfel -_-), here it is: aragaz2.jpg Cand oi mai face oua, poate va fac si-o demonstratie. Daca nu-mi recunosti aragazul (si friptura de vita), un reminder aici (acolo era spalat -_-): http://forum.softped...m...&p=11447602 Te-ai suparat degeaba.Stiam ca ai aceasta tigaie dar am vrut sa vada unii, care vorbesc din filme sau show-ri televizate, cum ar fi AMDG ,ca sunt si persoane ca tine de ex. care innainte de a comenta un subiect au si experimentat produsul respectiv. |
#57
Publicat: 26 septembrie 2012 - 07:43
Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel.
Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat. Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani )si am facut sarmale si ciolan cu fasole. Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic. Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic. Stie cineva? Fișiere atașate |
#58
Publicat: 26 septembrie 2012 - 12:32
La tine e mancare la cazan, nu la ceaun.
Emailarea si tratarea termica au ca scop evitarea lipirii mancarurilor, iar pelicula antiaderenta se obtine prin metode diferite. Nu cred ca exista vreun impact semnificativ asupra gustului intre un vas emailat si unul asezonat. |
#59
Publicat: 26 septembrie 2012 - 19:51
Mocebon, on 26 septembrie 2012 - 12:32, said:
La tine e mancare la cazan, nu la ceaun. Emailarea si tratarea termica au ca scop evitarea lipirii mancarurilor, iar pelicula antiaderenta se obtine prin metode diferite. Nu cred ca exista vreun impact semnificativ asupra gustului intre un vas emailat si unul asezonat. Referitor la intrebare, Macebon are dreptate din pct de vedere al gustului. Din punctul meu de vedere exista o balanta, adica: Cel emailat se intretine mai usor dar e mai scump iar cel asezonat e mai ieftin si se intretine mai greu . Daca te iei dupa "profesionisti" cica cel asezonat e cel mai bun ca ar da mancarii nu stiu ce gust. Ia-ca fass e o chestie tip Placebo dpmdv. |
#60
Publicat: 27 septembrie 2012 - 14:36
adrianaadri, on 26 septembrie 2012 - 07:43, said:
Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel. Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat. Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani )si am facut sarmale si ciolan cu fasole. Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic. Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic. Stie cineva? Vai de capu' meu ce este acolo . Ma duc sa mananc ceva ca lesin. |
#61
Publicat: 08 decembrie 2012 - 13:10
In sfarsit dupa patru ani de cautare am gasit ceaunul dorit.
Defapt nu e ceaun, e cazan de fonta.Problema care o am acum este cum sa-l asezonez. Cazanul meu are 60 litrii si nu prea intra in cuptor.Hai ca asta e O.K. dar vreau sa-mi mai iau unul de 120 litri sa-l duc la tara pentru cand tai porcul. Stie cineva cum sa-l asezonez? Fișiere atașate |
#63
Publicat: 11 decembrie 2012 - 08:29
Vorbeste cu cei de la care ai cumparat ceaunele deoarece din cate stiu eu au si cuptor special pentru asezonare.Nu stiu daca au cuptor asa mare dar poti sa incerci.
Daca nu au, cea mai buna varianta e sa faci un foc mare cum a spus Macebon sa-l incalzesti bine si tot sa-l ungi pana se inegreste. Vezi sa nu te arzi:) |
#64
Publicat: 15 decembrie 2012 - 14:31
adrianaadri, on 26 septembrie 2012 - 07:43, said:
Vad ca subiectul topicului este :"Ceaun fonta tratat termic" si s-a ajuns la tigai de otel. Ca sa fiu si eu in ton cu voi deviez subiectul de la ceaun tratat la ceaun de fonta emailat. Mi-am cumparat si eu unul plus ca mai aveam unul de la bunica(tratat termic de bunica cam in vreo 50 ani )si am facut sarmale si ciolan cu fasole. Am avut vreo 30 de invitati si nu a mai ramas nimic. Amandoua mancaruri au iesit perfecte.Ceea ce nu inteleg eu care ar fi diferenta intre un ceaun de fonta emailat si unul tratat termic. Stie cineva? Pai unde e ceaunul emailat??? Eu vad unul "normal" si altu' "ready to use"!! mita72, on 26 septembrie 2012 - 19:51, said:
Cazanul era pe jumatate deci era cantitatea unui ceaun Referitor la intrebare, Macebon are dreptate din pct de vedere al gustului. Din punctul meu de vedere exista o balanta, adica: Cel emailat se intretine mai usor dar e mai scump iar cel asezonat e mai ieftin si se intretine mai greu . Daca te iei dupa "profesionisti" cica cel asezonat e cel mai bun ca ar da mancarii nu stiu ce gust. Ia-ca fass e o chestie tip Placebo dpmdv. Te cam inseli in privinta gustului mancarii! Sau stai prost cu mirosul, gustul.... Editat de mihaiC1, 15 decembrie 2012 - 14:29. |
|
#65
Publicat: 16 decembrie 2012 - 12:09
Oi avea eu probleme cu gustul si mirosul cum zici tu dar nu vad ce ar putea schimba gustul mancarii.Presupunand ca fonta e aceeași, singura diferența este startul protector, care întru-un caz este email iar in celălalt caz e ulei ars.Daca știi tu cu ce influenteaza startul protector gustul mancarii te rog sa-mi spui si mie.
|
#67
Publicat: 16 decembrie 2012 - 12:26
Aries(ro), on 16 decembrie 2012 - 12:19, said:
Astea-s legende urbane deja. Gustul e influențat de focul cu lemne, care-i dă o aromă suplimentară. Unii uită sau nu observă cum a fost făcută mâncarea respectivă și atribuie gustul proprietăților „magice” ale ceaunului. Eu chiar sunt curios ce o sa răspundă MihaiC1 |
#68
Publicat: 17 decembrie 2012 - 11:56
mihaiC1, on 15 decembrie 2012 - 14:31, said:
Pai unde e ceaunul emailat??? Eu vad unul "normal" si altu' "ready to use"!! Te cam inseli in privinta gustului mancarii! Sau stai prost cu mirosul, gustul.... Daca ceaunul in care sunt sarmalele este asezonat,atunci cred ca ai o problema tu cu vederea. Referitor la gustul mancarii facute in ceaun asezonat sau emailat am tras concluzia ca Aries(ro) are dreptate: mancarea are acelasi gust, restu' sunt" legende urbane" |
#70
Publicat: 18 decembrie 2012 - 13:36
adrianaadri, on 17 decembrie 2012 - 11:56, said:
Daca ceaunul in care sunt sarmalele este asezonat,atunci cred ca ai o problema tu cu vederea. Referitor la gustul mancarii facute in ceaun asezonat sau emailat am tras concluzia ca Aries(ro) are dreptate: mancarea are acelasi gust, restu' sunt" legende urbane" Dupa cate stiu eu emailul nu e mat si negru... sau aparatul.. sau fotograful e de vina! Normal ca mancarea are acelasi gust fiind facute in ceaune cu acelasi "tratament de asezonare", poate nu stiati ca: daca amesteci cu o lingura de lemn gustul mancarii e altul decat daca amesteci cu inox La ceaun, tigaie, oala toate din fonta si dupa un an inca "au iz de ceara de albine" (tratament din fabrica anti-rugina)! Si cum se spune: fonta nu se curata pana la stralucire/luciu ca rugineste .. ci se curata "delicat" iar "stratul" are "o istorie/memorie" a mancarurilor facute! Editat de mihaiC1, 18 decembrie 2012 - 13:54. |
#71
Publicat: 18 decembrie 2012 - 13:52
Asta cu mestecatul, e valabila probabil cand gatesti in cantitati atat de mici, incat oxizii aia din metal sa poata influenta gustul.
Sau poate, daca esti vreun degustator culinar, care are gusturile atat de antrenate, incat sa poata simti si cele mai mici diferente. Altfel...e alt mit urban. |
#72
Publicat: 18 decembrie 2012 - 14:16
mihaiC1, on 18 decembrie 2012 - 13:36, said:
Dupa cate stiu eu emailul nu e mat si negru... sau aparatul.. sau fotograful e de vina! Normal ca mancarea are acelasi gust fiind facute in ceaune cu acelasi "tratament de asezonare", poate nu stiati ca: daca amesteci cu o lingura de lemn gustul mancarii e altul decat daca amesteci cu inox La ceaun, tigaie, oala toate din fonta si dupa un an inca "au iz de ceara de albine" (tratament din fabrica anti-rugina)! Si cum se spune: fonta nu se curata pana la stralucire/luciu ca rugineste .. ci se curata "delicat" iar "stratul" are "o istorie/memorie" a mancarurilor facute! Acum ne spui de linguri si ceara de albine.O data spui ca gustul difera acum spui ca gustul e la fel. Eu cred ca tu fabrici legendele astea cu mancarea gatita in fonta. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi