Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CEAUN FONTA TRATAT TERMIC-READY TO USE
#19
Posted 13 January 2012 - 13:40
Neagra! E mai putin casanta. Gri e cea mai ieftina!
Idei din ce am pregatit: pui la ceaun, tochitura, gulas pe pirostrii (sunt din zona moldova -_- ), fasole cu ciolan, varza calita etc. toate au iesit mult mai bune decat in oale de inox sau teflon! N-am incercat sarmalute.. pe astea le face nevasta in oala de lut! De ce e buna fonta: fiind in strat mai gros inertia si distributia termica sunt mai bune, se arde mancarea mult mai greu, putina rugina, daca ramane, nu e periculoasa ( altfel nu mai bem vin!) |
#20
Posted 13 January 2012 - 14:33
mita72, on 12th January 2012, 22:02, said: Sti cumva care e diferenta intre fonta cenusie si fonta neagra? ma refer la ceaune De fapt din ce fonta ar trebui sa fie facute ceaunele: cenusie sau neagra? |
#21
Posted 13 January 2012 - 19:32
mihaiC1, on 13th January 2012, 13:40, said: Neagra! E mai putin casanta. Gri e cea mai ieftina! Idei din ce am pregatit: pui la ceaun, tochitura, gulas pe pirostrii (sunt din zona moldova -_- ), fasole cu ciolan, varza calita etc. toate au iesit mult mai bune decat in oale de inox sau teflon! N-am incercat sarmalute.. pe astea le face nevasta in oala de lut! De ce e buna fonta: fiind in strat mai gros inertia si distributia termica sunt mai bune, se arde mancarea mult mai greu, putina rugina, daca ramane, nu e periculoasa ( altfel nu mai bem vin!) |
#24
Posted 28 May 2012 - 16:46
julesverne86, on 27th May 2012, 16:36, said: Iata aici o tigaie "spatiala" garantata 30 ani pentru uz casnic si 10 ani pentru uz profesional. Si costa doar... 600 lei :) E o prostie pentru utilizatorul obisnuit din simplul fapt ca mancarea se va prinde pe ea. Mult mai ieftina ar fi o tigaie de otel carbon de la DeBuyer ce se comporta ca si fonta insa e mult mai subtire, cu toate avantajele de rigoare. http://www.amazon.co...M...6051&sr=1-1 Apropo, pentru profesionisti Demeyere e oala saracului, acestia recomandand ( in loc de amestecul 7-ply ) tigai de cupru gen Mauviel M'Heritage sau DeBuyer Prima Matera ( 2 mm grosime, 90% cupru ) http://www.amazon.co...S...210&sr=1-13 http://www.amazon.co...s/dp/B000W4Y0NM Edited by AMDG, 28 May 2012 - 16:47. |
#25
Posted 29 May 2012 - 07:15
AMDG, on 28th May 2012, 17:46, said: E o prostie pentru utilizatorul obisnuit din simplul fapt ca mancarea se va prinde pe ea. Mult mai ieftina ar fi o tigaie de otel carbon de la DeBuyer ce se comporta ca si fonta insa e mult mai subtire, cu toate avantajele de rigoare. http://www.amazon.co...M...6051&sr=1-1 Apropo, pentru profesionisti Demeyere e oala saracului, acestia recomandand ( in loc de amestecul 7-ply ) tigai de cupru gen Mauviel M'Heritage sau DeBuyer Prima Matera ( 2 mm grosime, 90% cupru ) http://www.amazon.co...S...210&sr=1-13 http://www.amazon.co...s/dp/B000W4Y0NM |
#26
Posted 29 May 2012 - 07:59
mita72, on 29th May 2012, 08:15, said: De unde stii ca e o "prostie"?ai incercat tu sa vezi ca se prinde mancarea de ea? Folosita profesional - de exemplu in cadrul unui show tv ce nu are timp de inertia termica a fontei - adica incalzita initial, apoi adaugat uleiul si apoi mancarea, nu vor aparea probleme, insa e ca si cum ai cere unui sofer obisnit sa faca performanta la raliu. Nu o sa comentez asupra avantajelor culinare ale fontei/otelului carbon, ci mai mult asupra gradului de permisivitate odata ce tigaia e asezonata si practic ai o marja mare de eroare chiar mai buna decat in cazul unei tigai cu teflon. In plus durata de viata a unei asemenea tigai e nelimitata daca e folosita corect, in timp ce pana si tigaile multistrat sufera de tensiunile ce apar intre otel si aluminiu de exemplu, la incalzire si racire rapida. Pentru cine vrea tigai "spatiale", sistemul multistrat nu e solutia, ci banalul cupru ce are o inertie termica foarte buna ( doar argintul e si mai bun insa nu am vazut tigai din argint ). Si acolo se recomanda sa se evite chinezariile in care te poti trezi cu plumb in loc de alte lucruri benefice sanatatii, sa nu mai comentam de calitate care este reflectata in diferenta de pret. Edited by AMDG, 29 May 2012 - 07:59. |
#27
Posted 29 May 2012 - 21:55
AMDG, on 29th May 2012, 08:59, said: Folosita profesional - de exemplu in cadrul unui show tv ce nu are timp de inertia termica a fontei - adica incalzita initial, apoi adaugat uleiul si apoi mancarea, nu vor aparea probleme, insa e ca si cum ai cere unui sofer obisnit sa faca performanta la raliu. Nu o sa comentez asupra avantajelor culinare ale fontei/otelului carbon, ci mai mult asupra gradului de permisivitate odata ce tigaia e asezonata si practic ai o marja mare de eroare chiar mai buna decat in cazul unei tigai cu teflon. In plus durata de viata a unei asemenea tigai e nelimitata daca e folosita corect, in timp ce pana si tigaile multistrat sufera de tensiunile ce apar intre otel si aluminiu de exemplu, la incalzire si racire rapida. Pentru cine vrea tigai "spatiale", sistemul multistrat nu e solutia, ci banalul cupru ce are o inertie termica foarte buna ( doar argintul e si mai bun insa nu am vazut tigai din argint ). Si acolo se recomanda sa se evite chinezariile in care te poti trezi cu plumb in loc de alte lucruri benefice sanatatii, sa nu mai comentam de calitate care este reflectata in diferenta de pret. E simplu sa vorbesti si sa dai indicatii dar trebuie sa te bazezi pe fapte nu pe teorii sau show-uri televizate. Vad ca vorbesti ca un"masterchef" dar tu nu ai in bucataria ta, nici macar una, din toate din toate tigaile alea cu preturi"spatiale" de care vorbesti tu. |
#28
Posted 30 May 2012 - 08:19
mita72, on 29th May 2012, 22:55, said: E simplu sa vorbesti si sa dai indicatii dar trebuie sa te bazezi pe fapte nu pe teorii sau show-uri televizate. Vad ca vorbesti ca un"masterchef" dar tu nu ai in bucataria ta, nici macar una, din toate din toate tigaile alea cu preturi"spatiale" de care vorbesti tu. Hai sa luam de exemplu varful de gama de la Demeyere ( cel dat ca exemplu ), linia John Pawson, ce face putin peste 1000 RON daca s-ar aduce in Romania, si observam urmatoarele: 1. Ca si proprietati non-adezive este batuta clar de modele de fonta sau otel carbon ce costa ( la reducere ) intre 200 si 500 RON, respectiv modelele Debuyer Mineral B si modelele de fonta Staub/Le Creuset ( prefer Staub pentru ca e produs in Europa ). Mentionez aici ca Le Creuset triseaza putin in sensul ca adauga la unele modele peste fonta diverse invelisuri non-adezive, si astfel nu permite asezonarea corecta a tigaii ce formeaza un strat non-adeziv natural, cu diverse implicatii privind sanatatea si durabilitatea. 2. Ca si proprietati de transfer termic e batuta clar de modelele de cupru - si aici avem mai multe variante ( All-Clad Copp-R-Chef, Caphalon Tri-Ply Copper, Ruffoni Opera, Mauviel M'heritage si Debuyer Prima Matera ). Si aici se triseaza la greu, in sensul ca All-Clad si Caphalon ( made in China desi companiile sunt americane si destul de vechi ) vand de fapt sub denumirea de "cupru" o structura tri-ply de aluminiu, otel si cupru, fara sa specifice care e compozitia si grosimea tigailor. Ruffoni Opera sunt 100% cupru si facute in Italia insa problema e ca invelisul non-reactiv de deasupra cuprului se zgarie in timp. Prin comparatie, tigaile DeBuyer Prima Matera au 2 mm grosime si sunt 90% cupru ( 10% inox ce e mult mai rezistent la materiale abrazive ). Se observa de asemenea ca o tigaie Debuyer Prima Matera ( la reducerea actuala de pe Amazon ) e mai ieftina decat o tigaie Demeyere Atlantis ( nu John Pawson ) de la pentrugatit.ro Ce motiv as avea sa arunc banii pe ceva prost si scump ? Planific sa iau acum un Debuyer Mineral B pentru uz propriu, iar pentru un chef profesionist ce are dexteritatea necesara ca sa jongleze cu tigai calde si uleiuri reci e clar ca o tigaie de cupru economiseste timp si bani din cauza transferului termic mult superior. Edited by AMDG, 30 May 2012 - 08:23. |
|
#29
Posted 03 June 2012 - 12:09
AMDG, on 28th May 2012, 17:46, said: Mult mai ieftina ar fi o tigaie de otel carbon de la DeBuyer ce se comporta ca si fonta insa e mult mai subtire, cu toate avantajele de rigoare. http://www.amazon.co...M...6051&sr=1-1 Foarte interesanta tigaia asta dar, din pacate, shippingul e 28 lire pana in Romania, aproape dubleaza pretul. Exista vreun importator pentru noi ? LE: Tigaia nu este otel carbon, mie mi se pare ca e o fonta sau ma insel ? Edited by whitey, 03 June 2012 - 12:11. |
#30
Posted 03 June 2012 - 20:26
whitey, on 3rd June 2012, 13:09, said: Foarte interesanta tigaia asta dar, din pacate, shippingul e 28 lire pana in Romania, Cand este expediata direct de Amazon.uk transportul e de 7 lire - daca te intereseaza asteapta pana cand e in stocul Amazon. Magazinele afiliate Amazon sunt neprofitabile, cu exceptia bookdepository ce are transportul gratuit la carti :rolleyes: |
#31
Posted 04 June 2012 - 14:20
Si cand te gandesti ca acum 30 de ani "fierarii" faceau ceaune din fonta natur' si.. in ziua de azi sunt la mare cautare!!
Nu pricep de ce sa dau o caruta de bani pe o tigaie (70LIRE= 390lei :o ) din TABLA, care eu zic ca e din "fier chior" cu "artificii" de innobilare ??? Cand se stie ca fonta e cel mai ieftin aliaj al fierului, o tigaie din fonta natur e ~ 55lei !!! |
#32
Posted 04 June 2012 - 17:54
mihaiC1, on 4th June 2012, 15:20, said: Si cand te gandesti ca acum 30 de ani "fierarii" faceau ceaune din fonta natur' si.. in ziua de azi sunt la mare cautare!! Nu pricep de ce sa dau o caruta de bani pe o tigaie (70LIRE= 390lei :o ) din TABLA, care eu zic ca e din "fier chior" cu "artificii" de innobilare ??? Cand se stie ca fonta e cel mai ieftin aliaj al fierului, o tigaie din fonta natur e ~ 55lei !!! BRAVO MIHAI C1 !!! Sti cum e, unii vorbesc de tigai de sute de euro si ei defapt gatesc in tigai chinezesti de la Metro. L-am intrebat si eu pe AMDG daca are vreo tigaie din alea de care tot vorbeste,tu care crezi ca a fost raspunsul? :nonobad: Vad ca AMDG e priceput la toate dar numai din teorii nu din experienta practica. Cred ca daca scrii despre un c..at va venii el cu o explicatie cum ca ai putea sa-l prajesti fara sa se arda intr-o tigaie de-a lui care costa sute de euro. Asa sunt unii mai destepti de cat ceilalti. |
#33
Posted 05 June 2012 - 09:25
mihaiC1, on 4th June 2012, 15:20, said: Si cand te gandesti ca acum 30 de ani "fierarii" faceau ceaune din fonta natur' si.. in ziua de azi sunt la mare cautare!! Nu pricep de ce sa dau o caruta de bani pe o tigaie (70LIRE= 390lei :o ) din TABLA, care eu zic ca e din "fier chior" cu "artificii" de innobilare ??? Cand se stie ca fonta e cel mai ieftin aliaj al fierului, o tigaie din fonta natur e ~ 55lei !!! Chinezariile actuale nu sunt facuta sa tina, si in mare masura sunt contrafacute. Oricine se poate uita pe vasele "inox" chinezesti de la tarabe actuale sa vada cat de departe sunt de cel tip 18/10. Sa nu mai comentam cat de proaste sunt imbinarile sau cat de subtire e materialul. E valabil pentru majoritatea produselor chinezesti no-name. Revenind la fonta, un prim comentariu ar fi ca fonta de exemplu la un wok chinezesc e foarte subtire, si exista riscul de fisurare daca nu e folosita de un profesionist. Fonta normala e foarte grea, si in timp genul feminin mai ales sufera la capitolul incheieturi. Un al treilea comentariu ar fi costul unei tigai de fonta no-name ( daca nu o iei de la tigani ), si astfel vedem ca la o firma online din Timisoara ce a fost amintita pe aici tigaia de 28 cm costa 200 RON. Si in final tigaia indicata mai sus nu costa 70 lire, ci 32 lire cand e la reducere ( se presupune ca nimeni nu vrea sa plateasca ca prostul ). Si acum de curiozitate - cine ar vrea sa foloseasca vase de fonta vechi de origine necunoscuta ? Eu personal cand am inchiriat odata un apartament nu am avut curajul si au zacut in dulap :) |
|
#34
Posted 05 June 2012 - 11:55
Acum o să vină cineva să explice cum e cu vasele de cupru și că faci absolut aceeași treabă cu unele de fontă...
Fiecare sculă are rolul ei dar calitatea tot timpul va costa. Nu văd ce ce nu ai da ~50 euro pe o tigaie de oțel carbon care te va ține toată viața. |
#35
Posted 06 June 2012 - 19:49
AMDG, on 5th June 2012, 10:25, said: Chinezariile actuale nu sunt facuta sa tina, si in mare masura sunt contrafacute. Oricine se poate uita pe vasele "inox" chinezesti de la tarabe actuale sa vada cat de departe sunt de cel tip 18/10. Sa nu mai comentam cat de proaste sunt imbinarile sau cat de subtire e materialul. E valabil pentru majoritatea produselor chinezesti no-name. Revenind la fonta, un prim comentariu ar fi ca fonta de exemplu la un wok chinezesc e foarte subtire, si exista riscul de fisurare daca nu e folosita de un profesionist. Fonta normala e foarte grea, si in timp genul feminin mai ales sufera la capitolul incheieturi. Un al treilea comentariu ar fi costul unei tigai de fonta no-name ( daca nu o iei de la tigani ), si astfel vedem ca la o firma online din Timisoara ce a fost amintita pe aici tigaia de 28 cm costa 200 RON. Si in final tigaia indicata mai sus nu costa 70 lire, ci 32 lire cand e la reducere ( se presupune ca nimeni nu vrea sa plateasca ca prostul ). Si acum de curiozitate - cine ar vrea sa foloseasca vase de fonta vechi de origine necunoscuta ? Eu personal cand am inchiriat odata un apartament nu am avut curajul si au zacut in dulap :) Sa cumperi tu de la Tigani!! :death: ca se vede de la o posta ca nu au FONTA in OALE :lol: D'apoi sa dai inca 140 lei numai pe "ASEZONARE" ?? Eu am fix aia de 55 lei " fonta natur" si dupa 3 prajeli e mai asezonata decat cea stoc de 200 :coolspeak: . Poate doar diferenta de finisaj e mai vizibila in rest e acelasi material ! Nu prea am inteles de ce e mai grea aia de 200.. totusi e o TIGAIE !? Poate aici e si dif. de pret ! Sigur se va fisura f. greu (am aplicat 3 socuri termice intr-o zi.. incinsa la 200'C si turnat apa in ea) Fratele meu da' n-ai auzit de sterilizare: ardere la temp. mari, fierbere, detergenti puternici?? Ce crezi ca aia de 70lire e din mediu STERIL???? Poate nu stiai dar in instructiunile de folosinta la toate aparatele, ustensile, oale etc. NOI ce se folosesc in bucatarie MAI INTAI SE ARD, OPARESC, SPALA etc. Aries(ro), on 5th June 2012, 12:55, said: Acum o să vină cineva să explice cum e cu vasele de cupru și că faci absolut aceeași treabă cu unele de fontă... Fiecare sculă are rolul ei dar calitatea tot timpul va costa. Nu văd ce ce nu ai da ~50 euro pe o tigaie de oțel carbon care te va ține toată viața. Si aia de ~ 12.5 euro te va tine toata viata, plus a nepotilor, daca stii sa o folosesti :OK: Aici se vehiculeaza calitate care e relativa si nu vad dif de 4x intre 2 tigai din cel mai ieftin otel-carbon, doar "firma" si no-name!! :w00t: Edited by mihaiC1, 06 June 2012 - 20:17. |
#36
Posted 06 June 2012 - 22:44
mihaiC1, on 6th June 2012, 20:49, said: WOK-u se face din OTEL, mai rar din fonta, inox, Al. teflonat ! Sa fim seriosi :rolleyes: http://www.amazon.co...s...7454&sr=1-6 mihaiC1, on 6th June 2012, 20:49, said: D'apoi sa dai inca 140 lei numai pe "ASEZONARE" ?? Asezonarea toti o fac acasa - ma refeream la pretul pentru o tigaie no-name fara asezonare. ce e vanduta in mirifica noastra tara :rolleyes: mihaiC1, on 6th June 2012, 20:49, said: Aici se vehiculeaza calitate care e relativa si nu vad dif de 4x intre 2 tigai din cel mai ieftin otel-carbon, doar "firma" si no-name!! :w00t: De ce crezi ca vasele de firma costa si de 10X mai mult decat chinezariile ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users