Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
CEAUN FONTA TRATAT TERMIC-READY TO USE
Last Updated: Jul 15 2017 12:25, Started by
mita72
, Dec 12 2011 20:41
·
0
#1
Posted 12 December 2011 - 20:41
Va salut pe toti,
Sunt un fan al gatitului la ceaun de fonta.Am incercat tot felul de ceaune: ceaun de fonta emailat,ceaun de fonta neemailat,ceaun din tabla emailata,ceaun din otel, ceaun din cupru dar acum am gasit ceva foarte curios un ceaun de fonta tratat termic-ready to use.De aratat arata foarte bine,arata chiar ca cel de la bunica mea.Vreau sa-mi cumpar unul dar mai intai as vrea sa stiu daca cineva a folosit asa ceva.Va rog ajutati-ma daca stiti ceva.Asa arata CEAUNUL |
#2
Posted 12 December 2011 - 20:49
am eu unu care nu e identic, dar materialul pare a fi la fel.
de obicei prajesc in el cartofi si pot sa zic ca este perfect pentru treaba asta. cartofii ies perfecti. acum nu stiu ce alte mancaruri vrei tu sa gatesti dar eu doar la prajit il folosesc. |
#3
Posted 12 December 2011 - 20:55
onlyone, on 12th December 2011, 20:49, said: am eu unu care nu e identic, dar materialul pare a fi la fel. de obicei prajesc in el cartofi si pot sa zic ca este perfect pentru treaba asta. cartofii ies perfecti. acum nu stiu ce alte mancaruri vrei tu sa gatesti dar eu doar la prajit il folosesc. |
#4
Posted 12 December 2011 - 21:02
incearca ! sunt deliciosi ! mai ales cartofii noi ... :yes:
|
#5
Posted 12 December 2011 - 22:09
mita72, on 12th December 2011, 20:41, said: Va salut pe toti, Sunt un fan al gatitului la ceaun de fonta.Am incercat tot felul de ceaune: ceaun de fonta emailat,ceaun de fonta neemailat,ceaun din tabla emailata,ceaun din otel, ceaun din cupru dar acum am gasit ceva foarte curios un ceaun de fonta tratat termic-ready to use.De aratat arata foarte bine,arata chiar ca cel de la bunica mea.Vreau sa-mi cumpar unul dar mai intai as vrea sa stiu daca cineva a folosit asa ceva.Va rog ajutati-ma daca stiti ceva.Asa arata CEAUNUL Bai eu sincer nu sunt un fan al gatitului dar pot sa spun ca sunt un fan al mancatului, si apropo de ceaunul asta de care vorbesti vreau sa iti spun ca a facut un prieten saptamana trecuta o mancare de fasole iesita din comun. Nu ma pricep eu la ceaune dar amicul meu zicea ca e marfa asta "ready to use". Alte date despre el nu am dar as putea sa aflu mai multe daca esti asa de interesat. |
#6
Posted 13 December 2011 - 14:30
Ready to use se refera la faptul ca este asezonat din fabrica.
Fonta trebuie "pregatita" inainte de a fi folosita, ca sa prinda o pelicula care impiedica alimentele sa se lipeasca si sa se arda. Edited by Mocebon, 13 December 2011 - 14:31. |
#7
Posted 13 December 2011 - 15:24
Adica il ungi si-l bagi la cuptor pana intra in el si repeti.
|
#8
Posted 13 December 2011 - 16:18
Mocebon, on 13th December 2011, 14:30, said: Ready to use se refera la faptul ca este asezonat din fabrica. Fonta trebuie "pregatita" inainte de a fi folosita, ca sa prinda o pelicula care impiedica alimentele sa se lipeasca si sa se arda. Ce intelegi tu prin a ""asezona"",A asezona din cate siu eu este greseala de tipar.Nu stiu ce legatura are cu ceunul asezonarea |
#9
Posted 13 December 2011 - 17:28
Ceaunele de fonta au "prostul obicei sa rugineasca", (de acolo am luat ceaun, disc si tigaie toate din fonta) care e protejat cu ceara de albine! si dupa ce il "arzi" trebuie spalat bine (ca mai ramane iz de ceara), oricum fonta curata se unge cu grasime (vegetala- animala) dupa curatare, dupa mai multe preparate se formeaza o pojghita de arsura, mai bine zis carbon (cam ca teflonul!) care nu trebuie indepartata! banuiesc ca fonta a fost impregnata la suprafata cu ceva "arsura"-carbon pt. a fi gata de utilizare ^_^
|
#10
Posted 13 December 2011 - 17:46
mihaiC1, on 13th December 2011, 17:28, said: Ceaunele de fonta au "prostul obicei sa rugineasca", (de acolo am luat ceaun, disc si tigaie toate din fonta) care e protejat cu ceara de albine! si dupa ce il "arzi" trebuie spalat bine (ca mai ramane iz de ceara), oricum fonta curata se unge cu grasime (vegetala- animala) dupa curatare, dupa mai multe preparate se formeaza o pojghita de arsura, mai bine zis carbon (cam ca teflonul!) care nu trebuie indepartata! banuiesc ca fonta a fost impregnata la suprafata cu ceva "arsura"-carbon pt. a fi gata de utilizare ^_^ Cred ca am sa-mi iau unul sa-l incerc.Daca mai aflati ceva spuneti-mi si mie. |
|
#11
Posted 13 December 2011 - 19:56
Cleanul1900, on 12th December 2011, 22:09, said: Bai eu sincer nu sunt un fan al gatitului dar pot sa spun ca sunt un fan al mancatului, si apropo de ceaunul asta de care vorbesti vreau sa iti spun ca a facut un prieten saptamana trecuta o mancare de fasole iesita din comun. Nu ma pricep eu la ceaune dar amicul meu zicea ca e marfa asta "ready to use". Alte date despre el nu am dar as putea sa aflu mai multe daca esti asa de interesat. |
#12
Posted 13 December 2011 - 23:08
mita72, on 13th December 2011, 16:18, said: Ready to use inseamna ca ceaunul e gata de folosinta si nu trebuie sa-i mai faci ceva tratamente Asta scrie si pe site-ul de unde l-am gasit AICI Ce intelegi tu prin a ""asezona"",A asezona din cate siu eu este greseala de tipar.Nu stiu ce legatura are cu ceunul asezonarea Asezonare se numeste procedeul prin care este pregatita (arsa) fonta inainte de folosire. Asta e tot tratamentul la care e supusa si asta inseamna "ready to use" in cazul de fata... ca nu mai trebuie s-o arzi tu. |
#14
Posted 18 December 2011 - 15:08
Eu l-am cumparat si vreau sa va spun ca este cel mai tare ceaun care l-am avut vreo data
Am sa-i fac niste poze si am sa vi le arat E cool rau de tot |
#15
Posted 11 January 2012 - 16:31
mita72, on 13th December 2011, 19:56, said: Intreaba-l te rog de unde l-a luat,poate are si o poza |
|
#16
Posted 11 January 2012 - 22:11
Cleanul1900, on 11th January 2012, 16:31, said: Mai chiar i-am cerut niste poze dar cum ca a fost plecat de sarbatori nu am mai vorbit cu el de ceva vreme dar imi amintesc ca zicea ca l-a cumparat de pe net , nu mai stiu cum ii zicea la site dar stiu ca era ceva cu gratare de gradina sau ceva de genu... Multumesc pentru ajutor dar l-am cumparat deja Sunt foarte multumit de el. L-am si testat sa vad daca se prinde mancarea de el.Nevasta-mea a facut si gem in el.Nu se prinde nimic.Au dreptate astia cu ""asezonarea"" lor. Trebuie doar sa nu-l speli cu detergent si sa-l ungi cu un strat subtire de ulei dupa ce l-ai curatat Tot la astia am gasit si niste oale de fonta.Pacat ca nu sunt asezonate |
#17
Posted 12 January 2012 - 12:00
Se poate spala cu detergent neabraziv si nu cu "bureti metalici"! Ideea e sa nu ajungi la metal, sa zgarai stratul! Daca a ruginit se pune putin otet cu apa, se fierbe, apoi se spala si se pregateste mancarea imediat ca sa nu apuce sa rugineasca. A meu, fiind din fonta neagra, fara "asezonare", a trebuit ars cu grasimi de mai multe ori ca sa prinda stratul protector.
|
#18
Posted 12 January 2012 - 22:02
mihaiC1, on 12th January 2012, 12:00, said: Se poate spala cu detergent neabraziv si nu cu "bureti metalici"! Ideea e sa nu ajungi la metal, sa zgarai stratul! Daca a ruginit se pune putin otet cu apa, se fierbe, apoi se spala si se pregateste mancarea imediat ca sa nu apuce sa rugineasca. A meu, fiind din fonta neagra, fara "asezonare", a trebuit ars cu grasimi de mai multe ori ca sa prinda stratul protector. Sti cumva care e diferenta intre fonta cenusie si fonta neagra? ma refer la ceaune De fapt din ce fonta ar trebui sa fie facute ceaunele: cenusie sau neagra? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users