Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

PESTE, moduri de preparare

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
114 răspunsuri în acest subiect

#109
andreeatrifu

andreeatrifu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 53
  • Înscris: 03.05.2008
merluciu cel mai bun peste,

#110
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 141
  • Înscris: 03.05.2008

 rich1974, on Oct 27 2008, 21:01, said:

as vrea sa stiu si eu cum se face pestele din conserve de se poate manca cu oase cu tot! imi place gustul carasului dar din pacate are prea multe oase si imi este imposibil sa-l mananc! am mancat conserve de caras si mi-au pacut foarte mult! multumesc!
buna
nu stiu cum se face pestele din conserva, dar o reteta am si eu ca sa fac pestele sa poata fi mancat cu oase cu tot, o reteta de-a mamei mele si care este mereu apreciata.
2 kg peste, 1 pahar ulei, 1/2 pahar otet, 2 linguri pasta de tomate,piper, foi de dafin, 5 pahare apa. In functie de pestele folosit, se fierbe o ora si jumatate sau doua ore, trebuie verificat daca s-au topit oasele. Totul se fierbe acoperit in vas normal. Eu de exemplu folosesc in loc de pasta de tomate cateodata bulion, dar atunci pun mai mult, nu doar doua linguri, pentru ca fetitei mele ii place sa fie mult sos. Oricum, la final totul arata foarte bine, oasele sunt moi dar bucatile de peste sunt intregi, nu se fac praf sa pluteasca prin sos. Daca o faci sper sa-ti iese bine si sa-ti placa. Astept sa-mi spui.

#111
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.275
  • Înscris: 25.07.2007
multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune.  in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare.
cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie.

#112
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 3.990
  • Înscris: 15.02.2006

 rich1974, on Nov 16 2008, 10:35, said:

multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
Pai otetul ajuta oasele sa se inmoaie mai repede. Altfel il fierbi pana se face terci.

Editat de andrei_0, 16 noiembrie 2008 - 11:30.


#113
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 141
  • Înscris: 03.05.2008

 rich1974, on Nov 16 2008, 09:35, said:

multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune.  in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare.
cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie.

cu multa placere. Vad ca totusi n-ai facut-o. Poate ai s-o faci intr-o zi, cred ca o sa-ti placa, nu are nici o legatura cu ciorba, nici ca aspect si in nici un caz ca gust. De otet sa nu iti faci probleme, eu am avut ulcer si chiar nu manac orice, de 15 ani nu mai am probleme tocmai pentru ca ma ingrijesc si am grija ce mananc, aceasta mancare nu mi-a facut niciodata rau si nici nu este acra, are gust de conserva in sos tomat. Eventual pune cantitatea de otet la jumatate. Se poate servi si rece, si calda, dupa cum iti place mai mult.
Acum sa-ti spun despre oala sub presiune. Si eu aveam probleme la inceput cu cantitatea de lichid care trebuie pusa, dar apoi mi-a spus si mie o prietena cu multa experienta la gatit ca inafara de alimentele care se umfla (orez, fasole) la restul alimentelor se pune de la inceput exact cantitatea de apa pe care vrei s-o aiba la final preparatul, pentru ca aceasta nu scade in timpul fierberii. Deci, daca ai sa pui de la inceput lichid putin ai sa poti gati in ea fara sa mai faci mancaruri care arata ca ciorbele, cum faceam si eu la inceput si cred ca fiecare femeie.

#114
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 141
  • Înscris: 03.05.2008
As avea si eu o rugaminte.
Am primit de curand o oala dotata cu gratar pentru gatitul anumitor alimente in abur.
As vrea sa va rog pe cei care gatiti asa, sa-mi dati cateva idei de gatit pestele, timpul in care este gata si ca sa fiu sigura ca nu gresesc, ce pun sus si ce pun jos  :huh: . Multumesc frumos.

#115
sturio

sturio

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 427
  • Înscris: 25.02.2007
Daca este o oala sub forma de inel, cu capac, atunci e perfecta pentru gatitul somonului sau a pastravului.
Pentru somon este destul 10 minute, la o grosime de 2-3 cm a feliei.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate