Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani
 Robotul martian european, revigor...

Geoana: „Sistemul de vot es...

Imprimare mai multe pagini intr-o...

trebuie sa depun declaratie unica...
 Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 

Masina paine

* * * * * 11 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
13010 răspunsuri în acest subiect

#7309
NeaMieluAlaRau

NeaMieluAlaRau

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 13
  • Înscris: 17.03.2005
hmm, mie a cam început să îmi miroasă a bere.. vezi că există pe ebay un controller care ți-ar putea face viața mai ușoară dacă iei serios în considerație chestia asta Posted Image .. eu am în plan un „sous-vide” de casă făcut cu așa ceva..

Editat de NeaMieluAlaRau, 02 februarie 2016 - 15:00.


#7310
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.410
  • Înscris: 08.12.2005
Nţ! Nema băuturi alcoolice.
Da, interesant controllerul ăla...

#7311
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Mi s-a reconfirmat faptul ca existe diferente intre firmele de drojdie uscata. De obicei folosesc 6 g, cu o firma noua am pus 6g si a crescut dar a trebuit sa opresc masina 1 ora sa o las sa creasca cat trebuie apoi,la alta paine am folosit un plic intreg de 11g si a crescut de la inceput cum trebuie. In concluzie atentie la firmele de drojdie uscata, din celelalte nu folosesc, cu aceleasi cantitati rezultate diferite.

Editat de GEORGE1976, 03 februarie 2016 - 23:04.


#7312
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.436
  • Înscris: 05.02.2009
Eu am scris într-un mesaj anterior că este diferență între maiaua de la Pakmaya și Budafok . Și care este diferența !
Tu despre ce vorbești ?
Pune puctul pe "i"

#7313
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.458
  • Înscris: 03.11.2006

View Postursamajor, on 02 februarie 2016 - 10:31, said:

Închipuie-ţi că ştiu că drojdia e vie. De aici şi utilizarea cuvintelor activă sau inactivă. Deci, nu moartă, opărită sau îngheţată la zero absolut. Posted Image
Iar ca să fiu şi mai precis, mă interesează fermentaţia alcoolică dată de drojdie. Mulţumiri de intervenţii, dat filosofia drojdiei nu mă interesează. Răspunsurile evazive sunt o consecinţă a necunoaşterii. Generalităţi de genul "sub 10 grade C fermentaţia încetează" ştiu şi eu. Posted Image Mă interesează cu precizie tehnică "la temperatura de ... grade Celsius fermentaţia scade sub 50% sau sub 10% ori tinde la zero".
Vrei precizie "tehnica" dar nu esti precis in exprimare. Temperatura solicitata depinde de specia de drojdie, tulpina selectionata, continutul de zaharuri si concentratia alcoolului. In functie de precizarile tale, raspunsul e in domeniul 4oC si vreo 20oC (poate si putin mai sus).
Pot sa-ti spun din proprie experienta ca drojdia Butafok e activa pana in jur de 14oC (pentru un mediu de maltoza, fara alcool, si densitatea in jur de 1.05).

Ca sa fie clar, nu am niciunfel de calificare in chimie alimentara. De altfel tu ai nevoie de o informatie de microbiologie, sau mai precis de microbiotehnologie.

View Postursamajor, on 02 februarie 2016 - 14:43, said:

.... adică un gradient de cca. 10 grade C.
Secretu-i secret! Posted Image
Nu e niciun secret. Gradientul nu se masoara in oC!

#7314
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.410
  • Înscris: 08.12.2005
Evident, gradientul e variația unei mărimi pe unitatea de lungime (în general). N-am intenționat să folosesc definiția fizică, ci sensul literar (mea culpa că n-am pus ghilimele "gradientului"), cu sensul de ecart/diferență de temperatură. Posted Image Vrei tu să pari cultivat, dar...
N-am observat diferențe semnificative între brandurile de drojdie. Și le-am folosit pe toate. Oricum, cazul e închis, am găsit ce doream să știu în altă parte. Posted Image

Editat de ursamajor, 04 februarie 2016 - 20:45.


#7315
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.458
  • Înscris: 03.11.2006

View Postursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:

Evident, gradientul e variația unei mărimi pe unitatea de lungime (în general). N-am intenționat să folosesc definiția fizică, ci sensul literar (mea culpa că n-am pus ghilimele "gradientului"), cu sensul de ecart/diferență de temperatură. Posted Image Vrei tu să pari cultivat, dar...
Oamenii care nu doar vor sa para cultivati ar fi stiut ca derivarea se face la o variabila de pozitie. E binisor si cu lungimea.

View Postursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:

N-am observat diferențe semnificative între brandurile de drojdie. Și le-am folosit pe toate.
:) Toate? Adica toate cele de pe aici: http://www.fabrica-d...ro/drojdie-bere ?

View Postursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:

Oricum, cazul e închis, am găsit ce doream să știu în altă parte. Posted Image
Felicitari!

#7316
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.410
  • Înscris: 08.12.2005
Ești simpatic. Posted Image  Da, toate cele ce se găsesc în comerț (ăla fizic, nu electronic). Uzualele: pakmaya, budafok, dr. oetker și-ncă vreo două noname. Ba chiar și două mărci italienești și una franțuzească de la păsările călătoare. ;) Știu că trebuie să existe mii de branduri pe piața globală, dar au de-a face cu discuțiile noastre? So, chill... ;)

#7317
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.458
  • Înscris: 03.11.2006
:) Adica "toate" se refera "doar" la cele pe care le-ai putut cumpara dintr-un magazin fizic? Iar asta o faci cerand "precizie"!? :)

#7318
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.009
  • Înscris: 30.08.2011
Eu folosesc pakmaya si in mod normal pun drojdia inainte de a da drumul la masina, Pun apa, ulei, sare, zahar, faina, seminte, drojdie si dau drumul masinii, in ordinea asta. Am observat ca daca pun drojdia dupa ce apa s-a tras in faina, cam la 2- 3 min dupa ce porneste masina, painea creste mai tare/bine. Deci daca drojdia nu se uda la fel de tare la inceput, painea creste mai bine. Poate cineva sa confirme/infirme acest lucru?

#7319
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.820
  • Înscris: 12.08.2008
Se pare ca ai observat rau.
Toate retetele din "batrani" spun sa pui drojdia cu apa calduta si zahar pe faina, apoi sare...

#7320
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.436
  • Înscris: 05.02.2009
La început puneam întîi uleiul pe axe , apoi paletele.
În cana ptr apă bag 2-3 Lg zahăr, apoi adaug maiaua. (O Lg are 14 g. Deci îndes maiaua în lingură, apoi rup “un colț”). Toate astea au aproape 80 g. Resetez cîntarul, și adaug 200 g apă. (Caldă sau rece).
Răstorn 3/4 din apă în cuvă . În restul de apă zdrobesc maiaua (amestecînd-o și cu zahărul).
Răstorn în cuvă.
Resetez din nou cîntarul și mai cîntăresc 130 g apă cu care clătesc paharul.
Adaug făina, apoi sarea și la urmă uleiul.
Și-i dau drumu la pîine.
Dacă o bag la program scurt 2,1/2 ore, automat cu apă caldă.
Fie că o bag la 2 ore, la 3, sau la 9 ordinea e aceeași.

Aseară din greșeală am băgat apă caldă și i-am dat 9 ore. La ora 3,1/2 era dela 3/4 din cuvă :(.

#7321
radu_me

radu_me

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 650
  • Înscris: 07.07.2003
Astazi am incercat ceva nou care chiar a reusit (multe experiente esueaza) :)
Am folosit masina pe programul 1 doar pana a terminat a doua framantare. Am scos coca, am impletit-o frumos si am lasat-o sa creasca in tavi de cozonoci cam o ora. Am dat glazura de ou batut cu putina apa si am copt 30 min. la cuptorul preincalzit la 220 grade. In cuptor, pe grilajul pus la jumatate, am o piatra de copt. Tavile au stat pe piatra.
Ingrediente: 600ml bere, 1kg faina  650, putin ulei, 2 masuri mici de sare si una zahar+2 plicuri de drojdie uscata.
Cred ca este cea mai frumoasa painica facuta in ultimii ani. Sper sa fie si gustoasa pentru ca nu am gustat inca:)

Fișiere atașate


Editat de radu_me, 05 februarie 2016 - 19:46.


#7322
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.820
  • Înscris: 12.08.2008
Cam multa drojdie pe langa atata bere
Arata bine . Hac! Pardon!

#7323
radu_me

radu_me

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 650
  • Înscris: 07.07.2003
Berea a fost bonus. Pe plicul de drojdie scrie ca este pentru 500g de faina. Situatia este sub control.
Am uitat sa zic: bere la PET. Ce ramane, se pune la halba :)

#7324
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.820
  • Înscris: 12.08.2008
Ziceam si eu asa... 1g de drojdie uscata /100g faina, nu mai pun si drojdia din bere.. Hac!

#7325
radu_me

radu_me

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 650
  • Înscris: 07.07.2003
Nici eu nu pun la socoteala drojdia din bere. In mod normal, pun apa. Astazi, am facut si eu o extravaganta :)

#7326
radu_me

radu_me

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 650
  • Înscris: 07.07.2003
Am atacat, destul de violent (am folosit un cutit, bine ascutit), produsul:" Buuuuun raaaau...au strigat glandele si papilele participante.

Fișiere atașate



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate