Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Backu-up box Fronius
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele
 

Daramat pereti

* - - - - 1 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
76 răspunsuri în acest subiect

#19
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012

 Ion_de_la_Raion, on 27 martie 2019 - 10:05, said:

In extras apare fara, dar extrasul e dupa cartea funciara, de cand s-a facut blocul, nu de cand a cumparat fiecare apartamentul. Nu vin autoritatile sa inspecteze fiecare apartament care e cumparat de Dorel sau Ghita, sa vada daca e ok.
Dupa ce se face o modificare cu AC, se inregistreaza noul plan la OCPI.
Orice cumparator ar trebui sa verifice inainte de a da banii, daca situatia din teren corespunde cu cea din  acte.

#20
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.578
  • Înscris: 01.03.2007
Oameni buni...e legea junglei!...Pe scara mea,probabil ca singurul apartament nemodificat e al meu.La fel si pe alte scari,pentru ca mereu se aud zgomote de modificare in apartamente si se scot saci de moloz si bucati de perete,cu fier beton in ele...Nimeni nu a primit nicio amenda,nimeni nu a pus vreun anunt ca face modificari...Asta e tara in care traim si incep sa ma-ntreb,daca noi astia corecti,nu cumva suntem fraieri?!...Sunt din Sibiu!...va spune ceva?

#21
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Mesaje: 24.198
  • Înscris: 22.05.2003
Toti suntem romani...
Problema e cam asa: daca nu era zid de rezistenta (adica era din BCA/caramida), nu e practic nicio problema.

Daca vine cineva sa te intrebe, spui ca asa ai luat apartamentul si asta este.
Nu ii lasi sa intre in casa fara politie.

In blocul unde am copilarit, toata lumea taiase o parte din beton adica intrarea din bucatarie in balcon. Nu e ok, dar e adevarat.

#22
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 pasilla, on 27 martie 2019 - 10:15, said:

Dupa ce se face o modificare cu AC, se inregistreaza noul plan la OCPI.
Orice cumparator ar trebui sa verifice inainte de a da banii, daca situatia din teren corespunde cu cea din  acte.
La naiba, nimeni nu verifica. Nici eu, cand am cumparat.

 danpet, on 27 martie 2019 - 10:15, said:

Oameni buni...e legea junglei!...Pe scara mea,probabil ca singurul apartament nemodificat e al meu.La fel si pe alte scari,pentru ca mereu se aud zgomote de modificare in apartamente si se scot saci de moloz si bucati de perete,cu fier beton in ele...Nimeni nu a primit nicio amenda,nimeni nu a pus vreun anunt ca face modificari...Asta e tara in care traim si incep sa ma-ntreb,daca noi astia corecti,nu cumva suntem fraieri?!...Sunt din Sibiu!...va spune ceva?
Parca ai descris situatia mea.

#23
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.060
  • Înscris: 09.08.2005

 awp_adidas, on 27 martie 2019 - 09:39, said:

Stiind ca o sa daram baia de serviciu si un perete intermediar din debara care NU sunt pereti de structura/rezistenta am pus un anunt la avizier cum era normal si omenesc, anuntul suna cam asa:

A 2 a zi m-am trezit cu afisul urmator in avizier: " Pentru aparamentul 29: de ce darmati peretii blocului, aveti autoritate de constructie ? Se va face sesizare la politia locala si autoritatea de stat in constructii"

Ce pot face in situatia asta ? nu am autorizatie, consider ca nu e nevoie, ce pot pati ? iau amenda ? ma poate oblica sa ridic peretii inapoi ? Atat timp cat eu sunt proprietar pot sa-mi imbunatatesc cum vreau casa, asta e parerea mea.
Dacă se poate desființa un perete decide un inginer proiectant de structuri - nu proprietarul, nici meșterul, nici vecinii. Inginerul e cel care are cunoștințele necesare pentru a determina dacă se poate sau nu.
Afișul, așa agramat cum e, are dreptate.
1. E nevoie de autorizație - vezi art. 11 mai jos care spune ce se poate face fără autorizație.
2. Da, se poate lua amendă.
3. Da, pot obliga la refacerea pereților.
4. Poți să îmbunătățești casa dar nu cum vrei pentru că nu ai cunoștințele necesare pentru a determina consecințele a ceea ce faci. Te duci la un profesionist, îi spui ce vrei și acela îți spune ce poți face și în ce condiții.



Articolul 11 din legea 50/1991
(1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor:
a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate;
b) reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, inclusiv în situația în care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepția clădirilor declarate monumente istorice, în condițiile legii;
c) reparații și înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli și vopsitorii interioare;
e) zugrăveli și vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor;
f) reparații la instalațiile interioare, la branșamentele și racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcțiilor, în limitele proprietății, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
g) reparații și înlocuiri la pardoseli;
h) lucrări de reparații, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calității și formei arhitecturale a elementelor de fațadă, dacă aceste lucrări nu se execută la construcțiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
  1. finisaje interioare și exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
  2. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces;
  3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei și/sau a acoperișului - dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasă/șarpantă - la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecție a monumentelor și/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;
i) lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente;
j) lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare și restaurare a componentelor artistice ale construcțiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii și Cultelor și al autorității administrației publice județene sau locale, după caz;
k) lucrări de foraje și sondaje geotehnice pentru construcții de importanță normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecție instituite pentru zăcăminte acvifere;
l) lucrări de construcții funerare subterane și supraterane, cu avizul administrației cimitirului.
m) lucrări de compartimentare provizorie nestructurală.
n) schimbarea de destinație, numai în situația în care pentru realizarea acesteia nu sunt necesare lucrări de construcție pentru care legea prevede emiterea autorizației de construire.
o) lucrări pentru amplasarea de structuri ușoare demontabile pentru acoperirea terenurilor de sport existente sau destinate desfășurării evenimentelor culturale care vor fi realizate în baza unui aviz de amplasare.
(2) Se pot executa fără autorizație de construire și lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării și comercializării presei, cărților și florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundații și platforme, precum și fără racorduri și/sau branșamente la utilități urbane, cu excepția energiei electrice, precum și lucrări de reparații/reabilitări/retehnologizări, inclusiv modificarea, înlocuirea sau adăugarea de echipamente rețelelor de comunicații electronice în cazul în care pentru acestea nu sunt necesare și lucrări asupra infrastructurilor fizice de susținere, efectuate de beneficiarii regimului de autorizare generală din domeniul comunicațiilor electronice și/sau de operatorii de rețea.
(2^1) La construcțiile cu caracter special având destinația de unități sanitare care sunt monumente istorice, amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, se pot executa fără autorizație de construire lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor de finisaje interioare și exterioare, reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate, reparații și înlocuiri la pardoseli și la instalațiile interioare.
(2^2) În cazul monumentelor istorice, se pot executa lucrările prevăzute la alin. (2^1) doar în baza și cu respectarea obligației privind folosința monumentului istoric, întocmită și eliberată potrivit legii. Obligația se va elibera în termen de 30 de zile de la solicitare, nerespectarea termenului creând posibilitatea executării lucrărilor în absența obligației.
(2^3) Ministerul Culturii va fi notificat înaintea începerii lucrărilor prevăzute la alin. (2^1) și va putea verifica conformitatea acestora cu prevederile legii.
(2^4) Prin excepție de la prevederile art. 3 alin. (1) lit. b) se pot executa fără autorizație de construire lucrări de reparații la finisaje interioare și înlocuiri de tâmplărie interioară, precum și reparații și înlocuiri la pardoseli și la instalațiile interioare, care se execută la construcțiile amplasate în zone de protecție a monumentelor istorice și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, dacă acestea nu reprezintă construcții cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentații de urbanism aprobate.
(2^5) Eliminat.
(2^6) Eliminat.
(3) Dacă lucrările prevăzute la alin. (1), cu excepția celor prevăzute la lit. e) și j), se execută la construcțiile menționate la art. 3 lit. b), este obligatorie emiterea autorizației de construire.


#24
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 18.678
  • Înscris: 29.03.2006
Si din BCA si caramida este perete portant care sustine tavanul, etajul sau etajele superioare, mansarda, etc.

Fara el tavanul si etajele superioare cad mai usor, accelereaza si izbesc cu o energie cinetica zdrobitoare afectand si daramand si etajele inferiore indiferent ca acestea din urma mai au sau nu acel perete similar.

Si din hartie daca ar fi peretele, nici nu mai zic din gipscarton, are o rama de sustinere, sau/si profile, care si din lemn asigura ceva sustine suplimentara.

Sunt in Italia si nu numai, cladiri cu mai multe etaje, 4 - 6, facute in secolul 13-14-15-16 doar din caramida, fara armatura, si sunt folosite si acum.

#25
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.196
  • Înscris: 15.05.2008
te-a mancat in koor sa pui acel afis,cu ore se somn si odihna si alea alea
mai bine mergeai pe la vecini si intrebai cum e mai bine pt ei sa incepi de dat faianta si scos gresie,daca se lucreaza frumos,un perete intermediar nu face asa mare tambalau la spart
mai era varianta,taceai si faceai
nu e sf lumii o descurci pana la urma
asteapta sa vezi daca te deranjeaza careva sau nu,ia dreaku afisu tau de acolo

#26
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 loock, on 27 martie 2019 - 10:33, said:

Sunt in Italia si nu numai, cladiri cu mai multe etaje, 4 - 6, facute in secolul 13-14-15-16 doar din caramida, fara armatura, si sunt folosite si acum.
Blocul in care stau eu e in Romania, facut in perioada interbelica si e doar din caramida.

Editat de Ion_de_la_Raion, 27 martie 2019 - 10:37.


#27
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.182
  • Înscris: 07.08.2017

 anducoj, on 27 martie 2019 - 09:50, said:

Obtinerea unui certificat de urbanism
Impreuna cu cadastrul, releveul si actul de casa va duceti la un arhitect
Se va intocmi un proiect pentru obtinerea certificatului de urbanism contra ~500 RON
Proiectul se depune la Primaria de care apartineti
In 30 de zile certificatul de urbanism este gata si este valabil 1 an, timp in care trebuie sa obtineti autorizatia de constructie

Obtinerea autorizatiei de constructie/demolare
Pe spatele certificatului de urbanism sunt trecute toate avizele care trebuie obtinute
Certificat de la salubritate, cost ~200 RON
Aviz asociatie de proprietari sau administrator
Aviz banca daca apartamentul e luat cu credit ipotecar, cost ~50 RON
Aviz de la administratia fiscala ca apartamentul este grevat de datorii
Aviz de la proiectantul initial al blocului – asta este complexa rau
Proiect, cost ~3500 RON
– Certificatul de urbanism in copie
– Actul de proprietate in copie
– Durata de realizare aproximativ 2 luni
Proiectul finalizat trebuie depus la ISCMB pentru avizare

Impreuna cu toate avizele de mai sus, proiectul si certificatul de urbanism in original trebuie mers la primarie pentru eliberare autorizatie de constructie

Receptia lucrarii
Dupa ce lucrarea s-a finalizat trebuie obtinut un aviz de la cel care a realizat proiectul
Cu avizul se merge la ISCMB pentru a aviza (din nou!) completarea lucrarii
Cu ambele avize se merge la primarie si se face receptia lucrarii
La judecatorie trebuie inregistrata lucrarea in cartea funciara
La administratia financiara trebuie trecuta lucrarea pe rol
Trebuie mers la oficiul de cadastru si trecuta modificarea in cadastru

Vrei sa o faci fara autorizatie? Amenda intre 5000-10000 lei. Era asa de complicat o cautare inainte de a te apuca de treaba?


Celentano ar zice daca ar afla ca pentru a demola un cacat de perete de bca, BA ESTI PROST ?!!!!
Vezi daca te-a mancat in fund sa te muti la bloc ? Nu mai bine stateai linistit la casa ta ? Te-ai mutat la bloc, unde nu esti proprietar pe mai nimic, daca maine iti darama unii blocul nu ai spatiu nici sa pui un cort........

Editat de karapok, 27 martie 2019 - 10:49.


#28
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.314
  • Înscris: 21.03.2019
Deci sfatul a 90% din romanasii de pe acest topic ar fi:  "Mai bine erai nesimtit si nu puneai niciun afis ci te apucai direct de demolat"

Bravo bah romani... de asta v-ati facut de bafta in toata lumea...

Editat de Kres, 27 martie 2019 - 10:54.


#29
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.182
  • Înscris: 07.08.2017

 Kres, on 27 martie 2019 - 10:53, said:

Deci sfatul a 90% din romanasii de pe acest topic ar fi:  "Mai bine erai nesimtit si nu puneai niciun afis ci te apucai direct de demolat"

Bravo bah romani... de asta v-ati facut de bafta in toata lumea...


Ia uite domne unde era lupul moralist, dumneata carei tari apartii, vad ca te pricepi la limba romana,

#30
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.314
  • Înscris: 21.03.2019
Tot asa va educati si copiii, dupa principiul "Decat prost, mai bine neam prost" ???

#31
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.045
  • Înscris: 26.04.2007
trebuia sa nu pui nici un afis nimic....
iti vedeai de treaba si gata.

#32
awp_adidas

awp_adidas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 155
  • Înscris: 18.03.2012

 anducoj, on 27 martie 2019 - 09:50, said:

Obtinerea unui certificat de urbanism
        Impreuna cu cadastrul, releveul si actul de casa va duceti la un arhitect
        Se va intocmi un proiect pentru obtinerea certificatului de urbanism contra ~500 RON
        Proiectul se depune la Primaria de care apartineti
        In 30 de zile certificatul de urbanism este gata si este valabil 1 an, timp in care trebuie sa obtineti autorizatia de constructie

    Obtinerea autorizatiei de constructie/demolare
        Pe spatele certificatului de urbanism sunt trecute toate avizele care trebuie obtinute
        Certificat de la salubritate, cost ~200 RON
        Aviz asociatie de proprietari sau administrator
        Aviz banca daca apartamentul e luat cu credit ipotecar, cost ~50 RON
        Aviz de la administratia fiscala ca apartamentul este grevat de datorii
        Aviz de la proiectantul initial al blocului – asta este complexa rau
        Proiect, cost ~3500 RON
         – Certificatul de urbanism in copie
         – Actul de proprietate in copie
         – Durata de realizare aproximativ 2 luni
    Proiectul finalizat trebuie depus la ISCMB pentru avizare

    Impreuna cu toate avizele de mai sus, proiectul si certificatul de urbanism in original trebuie mers la primarie pentru eliberare autorizatie de constructie

    Receptia lucrarii
        Dupa ce lucrarea s-a finalizat trebuie obtinut un aviz de la cel care a realizat proiectul
        Cu avizul se merge la ISCMB pentru a aviza (din nou!) completarea lucrarii
        Cu ambele avize se merge la primarie si se face receptia lucrarii
        La judecatorie trebuie inregistrata lucrarea in cartea funciara
        La administratia financiara trebuie trecuta lucrarea pe rol
        Trebuie mers la oficiul de cadastru si trecuta modificarea in cadastru

Vrei sa o faci fara autorizatie? Amenda intre 5000-10000 lei. Era asa de complicat o cautare inainte de a te apuca de treaba?

Cati ani si bani dureaza toata treaba asta ? pentru ce, 3 pereti amarati cu grosime de 150 mm ? Bun venit in Romania tara hartiilor si a birocratiilor

 Kres, on 27 martie 2019 - 09:55, said:

Ce fel de modificări poți executa ĂŽn apartament fără autorizație de construire?
Totuși, nu toate schimbările pe care le aduci locuinței tale trebuie să fie aprobate de primărie. Dacă modificările pe care plănuiești să le execuți se numără printre cele de mai jos, atunci nu ai nevoie de autorizație de construire:
Lucrările care nu modifică structura de rezistență, caracteristicile inițiale ale construcțiilor sau aspectul arhitectural al acestora
Reparații la ĂŽmprejmuiri, acoperișuri, ĂŽnvelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate
Reparații și ĂŽnlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei
Reparații și ĂŽnlocuiri de sobe de ĂŽncălzit
Zugrăveli și vopsitorii interioare
Zugrăveli și vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor

Sursa:   http://blog.storia.r...056/#legislatia

Aceste masuri sunt bune, pentru ca multi proprietari veniti de la tzara.. se apuca de modificari ample in apartament, uitand ca locuiesc totusi la bloc.
In mod normal trebuie facuta o igienizare, reparat pereti si varuit, schimbat parchet, gresie, faianta..

Multi vor sa transforme un apartament de 2-3 camere in templu cu piscina in mijloc.

Foarte pertinent comentariul tau, de aici inteleg ca modificarile facute de mine nu au nevoie de avizare deoarece nu am afectat structura si rezistenta


 Ion_de_la_Raion, on 27 martie 2019 - 09:56, said:

Daca n-are pile. La noi unu a spart podeaua sa-si faca trapa in beci (bine, a mai spart si altele, 5 luni a facut un zgomot infernal), l-am reclamat ca pune in pericol integritatea blocului (am si topic deschis aici pe softpedia), degeaba. Vecinul a si spus ca are pile. Puteam sa insist, sa ma duc pana in panzele albe, as fi castigat (probabil, cine stie pana unde se poate merge cu coruptia in tara asta), dar era o lupta grea si n-am mai insistat.

E o arma cu doua taisuri renovarea apartamentelor, pentru ca numai la noi cred ca se pot vinde apartamente ca parte indiviza a unui bloc. In mod normal, in vest, blocul apartine unui proprietar si tu stai in chirie. Doar proprietarul face renovari cand e cazul. La noi, orice gigel sparge cum il taie capul, fara sa-si puna problema ca produce un mare chin celorlalti locatari, care trebuie sa suporte un zgomot de nedescris luni in sir doar pentru ca vecinului sa-i fie bine. In timp, si ceilalti locatari fac si ei "imbunatatiri" din astea si uite asa se ajunge sa se traiasca intr-o larma continua care numai bine nu poate face sanatatii. Sa nu mai spun ca nu poti sa te uiti la un film, sa citesti o carte, sa stai si sa te relaxezi in casa ta.

Poate nu ai inteles situatia, mai explic o data: 1 sunt proprietar 2 am dat jos 3 pereti de un metru lungime grosi de 150 mm ( 15 cm ) si nu am facut gaura in podea sau tavan 3 darmatul efectiv a durat 2 ore si restul zilei a fost defapt caratul si curatenia deci nu o saptamana nu o luna, O ZI.

Am citit ce s-a scris pana acum, ideea e urmatoarea. Lucrarea a fost facuta de o echipa de oameni care din asta traiesc, foarte profesionisti si priceputi. Au taiat cu utilaj special nu au dat cu barosul, au pus tot in saci negri si au carat in masina cu remora ce avea prelata si au dus molozul de acolo, nu au aruncat la gunoi.

Am zis sa fiu om si sa anunt vecinii ca o sa fie deranj dar se pare ca ori ce fapta buna nu trece nepedepsita, pana la urma se pare ca daca esti un om corect printre 30 de marlani, in cele din urma devii si tu marlan...o sa dau jos afisul si o sa-mi vad de treaba mea...

P.S. pentru cei care isi fac griji ca am darmat o grinda de rezistenta in prostia mea si voi darma blocul, fara sa ma laud...meseria mea este de inginer proiectant, desi parerea mea nu este avizata legal consider ca am o opinie putin mai documentata asupra rezistentei materialelor, fortelor, efectelor si consecintele lipsei acelor pereti...

Editat de awp_adidas, 27 martie 2019 - 11:36.


#33
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 awp_adidas, on 27 martie 2019 - 11:17, said:

Poate nu ai inteles situatia, mai explic o data: 1 sunt proprietar
Nu pe pereti.

#34
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 28.372
  • Înscris: 17.05.2004

 awp_adidas, on 27 martie 2019 - 11:17, said:

Poate nu ai inteles situatia, mai explic o data: 1 sunt proprietar 2 am dat jos 3 pereti de un metru lungime grosi de 150 mm ( 15 cm ) si nu am facut gaura in podea sau tavan 3 darmatul efectiv a durat 2 ore si restul zilei a fost defapt caratul si curatenia deci nu o saptamana nu o luna, O ZI.

Arthureeeeeee

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/spumRxHHnqY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Ai scos cam 3 metri cubi de BCA ziua în amiaza mare dintr-un apartament și te miri de ce te reclamă vecinii ?

Hint: nu e invidia.

Editat de waterman, 27 martie 2019 - 11:32.


#35
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 11.531
  • Înscris: 05.06.2009

 Mihai_3, on 27 martie 2019 - 11:13, said:

trebuia sa nu pui nici un afis nimic....
iti vedeai de treaba si gata.

tot se gasea vreun vecin binevoitor, care sa-l reclame ca in apartamentul lui se face zgomot si in afara orelor de liniste. conform art 25 din legea 61/1991:

"25)tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;"

#36
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.060
  • Înscris: 09.08.2005

 awp_adidas, on 27 martie 2019 - 11:17, said:

Foarte pertinent comentariul tau, de aici inteleg ca modificarile facute de mine nu au nevoie de avizare deoarece nu am afectat structura si rezistenta
E posibil să fie așa. Ce nu vrei să pricepi e că nu tu decizi asta.

 awp_adidas, on 27 martie 2019 - 11:17, said:

Poate nu ai inteles situatia, mai explic o data: 1 sunt proprietar 2 am dat jos 3 pereti de un metru lungime grosi de 150 mm ( 15 cm ) si nu am facut gaura in podea sau tavan 3 darmatul efectiv a durat 2 ore si restul zilei a fost defapt caratul si curatenia deci nu o saptamana nu o luna, O ZI.
1. irelevant din punct de vedere al demolării
2. nu dai jos nimic fără să te asiguri că nu faci rău construcției în ansamblu. Repet, poate se prinde de tine - doar un profesionist poate decide asta. Nu te-ai întrebat "bă, mă pricep io să spun care pereți țin casa și care nu?" Nu. Ai decis tu, singur singurel, că pereții ăia nu au nicio contribuție și pot fi eliminați.
3. iarăși irelevant.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate