Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum este mustarul dijon?
#37
Posted 25 February 2019 - 20:06
SmurfK, on 25 februarie 2019 - 13:59, said:
Am mâncat când eram student un muștar, pe care nu l-am mai găsit. Era cu boabe de muștar prin el, iar numele lui era ceva de genul "Casa Boierească", dar am un lapsus total, nici Google nu-mi găsește ceva similar. Mi s-a părut excelent. A făcut cel mai ieftin parizer comestibil! Attached Files |
#38
Posted 25 February 2019 - 20:40
...era o faza/secventa in Seinfeld intr-unul din episoadele din sezonul 7 (?) in care Kramer avea nevoie si folosea numai Dijon : I said mustard Jerry ! Dijon ...
|
#39
Posted 25 February 2019 - 22:56
Domnilor, n-am mai rezistat, am luat pana la urma un borcan.
Sa fiu sincer, nu e pe gustul meu, cred ca se adresează mai mult celor cu gusturi mai rafinate. Am luat din ala cu boabe, acum mi-am adus aminte ca am mai mancat asa ceva, prin sebvisuri din alea mai scumpe. (Categoric nu merge cu crenvursti sau mici) |
#40
Posted 25 February 2019 - 23:17
Jon97, on 25 februarie 2019 - 22:56, said:
Domnilor, n-am mai rezistat, am luat pana la urma un borcan. Sa fiu sincer, nu e pe gustul meu, cred ca se adresează mai mult celor cu gusturi mai rafinate. Am luat din ala cu boabe, acum mi-am adus aminte ca am mai mancat asa ceva, prin sebvisuri din alea mai scumpe. (Categoric nu merge cu crenvursti sau mici) |
#41
Posted 25 February 2019 - 23:25
MembruAnonim93, on 25 februarie 2019 - 20:06, said:
"Conacul boierului" sa fie ? Nu. Avea borcan cu model de tip fagure și ambalajul era cu negru, parcă aducea cu ăla de la Maille. Stai liniștit că am căutat și eu pe google în toate felurile. Ăsta e singurul care îmi pare a fi, cu toate că eticheta o țin minte altfel: https://all.biz/ro-r...-domnesc-g31915 În Iași l-am mâncat, așa că e plauzibil, având în vedere că producătorul ăstuia e din Suceava. Edited by SmurfK, 25 February 2019 - 23:25. |
#42
Posted 25 February 2019 - 23:31
SmurfK, on 25 februarie 2019 - 23:25, said:
Nu. Avea borcan cu model de tip fagure și ambalajul era cu negru, parcă aducea cu ăla de la Maille. Stai liniștit că am căutat și eu pe google în toate felurile. Ăsta e singurul care îmi pare a fi, cu toate că eticheta o țin minte altfel: https://all.biz/ro-r...-domnesc-g31915 În Iași l-am mâncat, așa că e plauzibil, având în vedere că producătorul ăstuia e din Suceava. Iti recomand sa il incerci. |
#43
Posted 25 February 2019 - 23:35
Dacă e ca ăla dulce, e ok. Ăla e singurul care-mi place din ce-am încercat de la Olympia. Am luat și iute, și clasic, din Tecuci, alea nu-mi prea plac, dar ăla dulce e bunuț.
Le-am trimis mesaj ălora de mai sus. Îmi imaginez ce mirați o să fie când le povestește un nebun că-și amintește că le-a mâncat muștarul în 2005 și-i întreabă dacă-i tot ăla. Edited by SmurfK, 25 February 2019 - 23:43. |
#44
Posted 25 February 2019 - 23:48
SmurfK, on 25 februarie 2019 - 23:35, said:
Dacă e ca ăla dulce, e ok. Ăla e singurul care-mi place din ce-am încercat de la Olympia. Am luat și iute, și clasic, din Tecuci, alea nu-mi prea plac, dar ăla dulce e bunuț. Le-am trimis mesaj ălora de mai sus. Îmi imaginez ce mirați o să fie când le povestește un nebun că-și amintește că le-a mâncat muștarul în 2005 și-i întreabă dacă-i tot ăla. Cele mai bune raman Bunica Fin si Olympia toate sortimentele. Cel cu hrean nu il agreez. |
#45
Posted 25 February 2019 - 23:58
Eu nu înțeleg cum să întrebi pe un forum daca e buna mâncarea cutare.
E ceva atât de personal încât întrebarea e fără sens. Eu nu suport fructele de mare, de exemplu. Degeaba îmi vor explica 100 sau 10.000 de oameni că sunt extraordinar de bune când mie îmi vine să vomit de la ele. Am testat și acel mustar Dijon. Nu m a impresionat, l am bifat ca testat și gata. |
#46
Posted 26 February 2019 - 08:07
Eh....nu puteți spune ca dacă ați gustat un tip v-ați lămurit complet asupra clasei respective de muștaruri. Sunt atâtea sortimente, ca e greu sa îți faci o părere doar după unul singur.
Ideea generala e ca toate sunt iuți și foarte concentrate, însă aroma poate fi destul de diferită de la unul la altul. Fata de muștarul cu care suntem noi obișnuiți însă, Dijon e mai degrabă un condiment decât un sos. |
|
#47
Posted 26 February 2019 - 08:51
Eu mai iau mustar cand ajung prin magazine din astea mai spalate gen Mega Image Concept ala de vizavi de Ikea care aduc chestii din import, mustarurile frantuzesti adevarate chiar sunt foarte diferite ca gust si aroma fata de ce se gaseste la noi, marcile astea comerciale frantuzesti obisnuite din Lidl sau Carrefour sunt de fapt ajustate tot pentru gusturile noastre. In primul rand cele originale sunt mult mai iuti pentru ca au continut de boabe de mustar mult mai mare, ale noastre sunt lungite cu apa, ulei, amidon, gume si alte nebunii.
Se poate face mustar si acasa dirext din boabe pentru cine e curios, e usor si sunt o gramada de retete pe net. Edited by nnestor, 26 February 2019 - 08:54. |
#48
Posted 26 February 2019 - 11:02
Muștarul facut in casa e iute daca este inmuiat in apa rece. Daca pui apa clocotită i se mai duce iuțeala. Dar stii ce bun e ala iute cand ai guturai? Pffui, desfunda nasul mai bine ca orice medicament.
Edited by Freddy12, 26 February 2019 - 11:04. |
#49
Posted 12 March 2019 - 17:43
Mustarul de Dijon n-are nimic deosebit in el. Fie cu boabe fie fara. Este putin iute.
Mustarul "La Minut" varianta "iute" sau "cu hrean:" este net superior. Vesticii il lauda pentru-ca ceilalti fac un mustar de doi centi. |
#50
Posted 12 March 2019 - 18:00
Sicosan, on 12 martie 2019 - 17:43, said:
Mustarul de Dijon n-are nimic deosebit in el. Fie cu boabe fie fara. Este putin iute. Mustarul "La Minut" varianta "iute" sau "cu hrean:" este net superior. Vesticii il lauda pentru-ca ceilalti fac un mustar de doi centi. |
#51
Posted 12 March 2019 - 18:03
Dijojul asta cu boabe (e borcanul aproape plin, inca) nu merge cu mâncarea tradițională de la noi.
Probabil este bun cu mancarea lor. Edited by Jon97, 12 March 2019 - 18:04. |
|
#52
Posted 12 March 2019 - 18:43
Mustarul de Dijon este asimilat mustarului in general in Franta, este mandria lor, pentru ei denumirea mustar echivaleaza cu mustar de Dijon.
De exemplu Auchan France etc ca mustar nu au in pravalie decat mustar de Dijon nu primesc nimic altceva... Are un gust foarte iute, se foloseste la salatele lor simple impreuna cu otet, nu au reusit sa se impuna cu mustarul lor in Europa, se incearca, incercarea , moarte nu are... Edited by iulian_1976, 12 March 2019 - 18:46. |
#53
Posted 12 March 2019 - 19:24
nnestor, on 26 februarie 2019 - 08:51, said:
Eu mai iau mustar cand ajung prin magazine din astea mai spalate gen Mega Image Concept ala de vizavi de Ikea care aduc chestii din import, mustarurile frantuzesti adevarate chiar sunt foarte diferite ca gust si aroma fata de ce se gaseste la noi, marcile astea comerciale frantuzesti obisnuite din Lidl sau Carrefour sunt de fapt ajustate tot pentru gusturile noastre. In primul rand cele originale sunt mult mai iuti pentru ca au continut de boabe de mustar mult mai mare, ale noastre sunt lungite cu apa, ulei, amidon, gume si alte nebunii. Se poate face mustar si acasa dirext din boabe pentru cine e curios, e usor si sunt o gramada de retete pe net. In postarea 37 e o poza cu boabe. Boabele maro sint iuti, cele galbene nu. Iuteala se scoate din amestec proportionat. Si apropo, Dijon e o poarcarie...dupa parerea mea |
#54
Posted 12 March 2019 - 19:53
Sa nu spui asta unui francez...otet(le vinaigre), mustar de Dijon si salata este sport national.
Edited by iulian_1976, 12 March 2019 - 19:55. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users