Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Cum este mustarul dijon?

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostSmurfK, on 25 februarie 2019 - 13:59, said:

Am mâncat când eram student un muștar, pe care nu l-am mai găsit. Era cu boabe de muștar prin el, iar numele lui era ceva de genul "Casa Boierească", dar am un lapsus total, nici Google nu-mi găsește ceva similar. Mi s-a părut excelent. A făcut cel mai ieftin parizer comestibil!
"Conacul boierului" sa fie ?

Attached Files



#38
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,419
  • Înscris: 02.09.2016
...era o faza/secventa in Seinfeld intr-unul din episoadele din sezonul 7 (?) in care Kramer avea nevoie si folosea numai Dijon : I said mustard Jerry ! Dijon ...

#39
Jon97

Jon97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 12.11.2018
Domnilor, n-am mai rezistat, am luat pana la urma un borcan.
Sa fiu sincer, nu e pe gustul meu, cred ca se adresează mai mult celor cu gusturi mai rafinate.
Am luat din ala cu boabe, acum mi-am adus aminte ca am mai mancat asa ceva, prin sebvisuri din alea mai scumpe.

(Categoric nu merge cu crenvursti sau mici)

#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostJon97, on 25 februarie 2019 - 22:56, said:

Domnilor, n-am mai rezistat, am luat pana la urma un borcan.
Sa fiu sincer, nu e pe gustul meu, cred ca se adresează mai mult celor cu gusturi mai rafinate.
Am luat din ala cu boabe, acum mi-am adus aminte ca am mai mancat asa ceva, prin sebvisuri din alea mai scumpe.

(Categoric nu merge cu crenvursti sau mici)
Inca nu l-ai rupt/spart si pe ala ?

#41
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostMembruAnonim93, on 25 februarie 2019 - 20:06, said:

"Conacul boierului" sa fie ?

Nu. Avea borcan cu model de tip fagure și ambalajul era cu negru, parcă aducea cu ăla de la Maille. Stai liniștit că am căutat și eu pe google în toate felurile.

Ăsta e singurul care îmi pare a fi, cu toate că eticheta o țin minte altfel:
https://all.biz/ro-r...-domnesc-g31915

În Iași l-am mâncat, așa că e plauzibil, având în vedere că producătorul ăstuia e din Suceava.

Edited by SmurfK, 25 February 2019 - 23:25.


#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostSmurfK, on 25 februarie 2019 - 23:25, said:

Nu. Avea borcan cu model de tip fagure și ambalajul era cu negru, parcă aducea cu ăla de la Maille. Stai liniștit că am căutat și eu pe google în toate felurile.

Ăsta e singurul care îmi pare a fi, cu toate că eticheta o țin minte altfel:
https://all.biz/ro-r...-domnesc-g31915

În Iași l-am mâncat, așa că e plauzibil, având în vedere că producătorul ăstuia e din Suceava.
Off-topic: cel mai bun mustar cu boabe mancat pana acum este cel de la Olympia.
Iti recomand sa il incerci.

#43
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Dacă e ca ăla dulce, e ok. Ăla e singurul care-mi place din ce-am încercat de la Olympia. Am luat și iute, și clasic, din Tecuci, alea nu-mi prea plac, dar ăla dulce e bunuț.

Le-am trimis mesaj ălora de mai sus. Îmi imaginez ce mirați o să fie când le povestește un nebun că-și amintește că le-a mâncat muștarul în 2005 și-i întreabă dacă-i tot ăla. Posted Image

Edited by SmurfK, 25 February 2019 - 23:43.


#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostSmurfK, on 25 februarie 2019 - 23:35, said:

Dacă e ca ăla dulce, e ok. Ăla e singurul care-mi place din ce-am încercat de la Olympia. Am luat și iute, și clasic, din Tecuci, alea nu-mi prea plac, dar ăla dulce e bunuț.

Le-am trimis mesaj ălora de mai sus. Îmi imaginez ce mirați o să fie când le povestește un nebun că-și amintește că le-a mâncat muștarul în 2005 și-i întreabă dacă-i tot ăla. Posted Image
Circula un mustar ieftin care se numeste Din Tecuci, in jur de 2-2,5 lei borcanu, care nu e bun de nimic.
Cele mai bune raman Bunica Fin si Olympia toate sortimentele.
Cel cu hrean nu il agreez.

#45
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019
Eu nu înțeleg cum să întrebi pe un forum daca e buna mâncarea cutare.
E ceva atât de personal încât întrebarea e fără sens.
Eu nu suport fructele de mare, de exemplu. Degeaba îmi vor explica 100 sau 10.000 de oameni că sunt extraordinar de bune când mie îmi vine să vomit de la ele.
Am testat și acel mustar Dijon. Nu m a impresionat, l am bifat ca testat și gata.

#46
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Eh....nu puteți spune ca dacă ați gustat un tip v-ați lămurit complet asupra clasei respective de muștaruri. Sunt atâtea sortimente, ca e greu sa îți faci o părere doar după unul singur.
Ideea generala e ca toate sunt iuți și foarte concentrate, însă aroma poate fi destul de diferită de la unul la altul.
Fata de muștarul cu care suntem noi obișnuiți însă, Dijon e mai degrabă un condiment decât un sos.

#47
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Eu mai iau mustar cand ajung prin magazine din astea mai spalate gen Mega Image Concept ala de vizavi de Ikea care aduc chestii din import, mustarurile frantuzesti adevarate chiar sunt foarte diferite ca gust si aroma fata de ce se gaseste la noi, marcile astea comerciale frantuzesti obisnuite din Lidl sau Carrefour sunt de fapt ajustate tot pentru gusturile noastre. In primul rand cele originale sunt mult mai iuti pentru ca au continut de boabe de mustar mult mai mare, ale noastre sunt lungite cu apa, ulei, amidon, gume si alte nebunii.
Se poate face mustar si acasa dirext din boabe pentru cine e curios, e usor si sunt o gramada de retete pe net.

Edited by nnestor, 26 February 2019 - 08:54.


#48
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Muștarul facut in casa e iute daca este inmuiat in apa rece. Daca pui apa clocotită i se mai duce iuțeala. Dar stii ce bun e ala iute cand ai guturai? Pffui, desfunda nasul mai bine ca orice medicament.

Edited by Freddy12, 26 February 2019 - 11:04.


#49
Sicosan

Sicosan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 13.06.2010
Mustarul de Dijon n-are nimic deosebit in el. Fie cu boabe fie fara. Este putin iute.
Mustarul "La Minut" varianta "iute" sau "cu hrean:" este net superior.
Vesticii il lauda pentru-ca ceilalti fac un mustar de doi centi.

#50
Cola_13

Cola_13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 19.10.2009

View PostSicosan, on 12 martie 2019 - 17:43, said:

Mustarul de Dijon n-are nimic deosebit in el. Fie cu boabe fie fara. Este putin iute.
Mustarul "La Minut" varianta "iute" sau "cu hrean:" este net superior.
Vesticii il lauda pentru-ca ceilalti fac un mustar de doi centi.
Da dijion nu este bun sa fie mancat taraneste cu mici sau crenvursti . Merge sa fie folosit in maioneza de casa sau in sosuri cu miere si alte condimente.

#51
Jon97

Jon97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 12.11.2018
Dijojul asta cu boabe (e borcanul aproape plin, inca) nu merge cu mâncarea tradițională de la noi.
Probabil este bun cu mancarea lor.

Edited by Jon97, 12 March 2019 - 18:04.


#52
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Mustarul de Dijon este asimilat mustarului in general in Franta, este mandria lor, pentru ei denumirea mustar echivaleaza cu mustar de Dijon.
De exemplu Auchan France etc ca mustar nu au in pravalie decat mustar de Dijon nu primesc nimic altceva...

Are un gust foarte iute, se foloseste la salatele lor simple impreuna cu otet, nu au reusit sa se impuna cu mustarul lor in Europa, se incearca, incercarea , moarte nu are...

Edited by iulian_1976, 12 March 2019 - 18:46.


#53
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postnnestor, on 26 februarie 2019 - 08:51, said:

Eu mai iau mustar cand ajung prin magazine din astea mai spalate gen Mega Image Concept ala de vizavi de Ikea care aduc chestii din import, mustarurile frantuzesti adevarate chiar sunt foarte diferite ca gust si aroma fata de ce se gaseste la noi, marcile astea comerciale frantuzesti obisnuite din Lidl sau Carrefour sunt de fapt ajustate tot pentru gusturile noastre. In primul rand cele originale sunt mult mai iuti pentru ca au continut de boabe de mustar mult mai mare, ale noastre sunt lungite cu apa, ulei, amidon, gume si alte nebunii.
Se poate face mustar si acasa dirext din boabe pentru cine e curios, e usor si sunt o gramada de retete pe net.

In postarea 37 e o poza cu boabe. Boabele maro sint iuti, cele galbene nu. Iuteala se scoate din amestec proportionat.

Si apropo, Dijon e o poarcarie...dupa parerea mea

#54
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Sa nu spui asta unui francez...otet(le vinaigre), mustar de Dijon si salata este sport national.

Edited by iulian_1976, 12 March 2019 - 19:55.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate