Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cu si despre sosuri - neaparat iuti
Ultima postare: feb 11 2021 21:18, Inițiat de
Puferiu_
, oct 26 2018 21:26
·
0
#2
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:30
Eu am luat asta, tot auzeam de acest sos si chiar mi-a placut Dar nu stiu ce tip e de sriracha cu sau fara usturoi... si unde as gasi de cumparat si alte tipuri. (daca stii , da-mi un PM ca sunt interesat)
Mai am sosuri picante, insa nu stiu denumirile lor. [ https://dragonfood.ro/wp-content/uploads/2017/08/1421-large_default.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Editat de TruculMagic, 26 octombrie 2018 - 21:30. |
#6
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:36
Pai si la ce ai deschis topicul ? Spune aici ce sortimente ai consumat de la ei si ti-au placut sau nu ti-au placut... ca vreau si eu Si pe PM de unde ti-ai luat (asta daca nu e voie sa postezi aici).
Sriracha cum am postat eu doar acest gen se gaseste la noi in tara. |
#7
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:38
Se vede ca esti virgin intr-ale sosurilor. Dar nu-i nimic, de aceea am deschis topicul. Arunca un ochi peste Asia'n bucate.
|
#8
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:42
piri piri - nu;mi place
lemon grass in sos iute? e ca nuca'n perete. asta merge la ceva pe baza de ghimbir sirracha -ok sambal olek - bate sirracha. dar sunt o sumedenie de alte sosuri, pe baza de habanero, produse peste tot. ultimul ce l'am luat de cateva luni si imi place f mult e original juan, 100% pain habanero (varianta jalapeno e chiar f proasta). habanero e perfect. eu apreciez un sos nu prin cat de iute e, ca iuteala e simplu sa obtii, dar complexitatea aromelor imi plac. asta de va spun e un pic peste mediu la iuteala, foarte la indemana, nu ia gura foc. il gasiti pe net sa'l cumparati |
#9
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:46
Puferiu_, on 26 octombrie 2018 - 21:36, said:
TruculMagic, fa, te rog poza cu sosurile pe care le mai ai. Sau verifica si zi-mi denumirile. Alea piri-piri sunt destul de bune. Unul dintre cele mai iuti sosuri pe care le-am consumat a fost unul primit din Germania, mi se pare. Ceva cu Kiss... O sa ma uit pe maine. Ideea e ca nu stiu ce mai am prin bucatarie, ca mama mai cumpara din magazinele mari (penny, lidl, etc) , tata mai foloseste cand gateste (e un bun bucatar) ) si dupa arunca ambalajele. Insa sriracha nu am gasit nicaieri, am cautat la lidl, penny, unicarm, auchan, carrefour, profi, etc si nicaieri nu gaseam. Chiar si online am gasit destul de greu. Abia acuma vad ca incep sa se gaseasca. Dar e mai nasol ca dau la transport jumatate din pretul sosului Alea cu gasca pe ele, as lua macar 2-3 bucati ca sa merite sa platesc si transport si le-as lua pe cele mai bune. Am pus si pe un unchi care locuieste in Germania sa imi caute sriracha si nu a gasit ... ultima solutie era sa imi cumpere de pe amazon sau ebay... a fost o adevarata aventura pana am pus mana pe unul Nu a gasit si mi-a luat vreo 3 sosuri picante, insa nu prea mi-au placut. Unul era cu ceapa si eu nu prea suport ceapa, dupa un timp mi le-a aruncat mama dupa ce a vazut ca stau degeaba acolo. Odata cu sriracha am mai luat un sos dulce/picant... [ https://dragonfood.ro/wp-content/uploads/2017/09/sus-dulce-picant-pui.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] , mi-a placut, 650ml 16lei, iar ambalajul e foarte fain Pe acesta l-am folosit la carne de pui, ungeam puiul cu el si iesea oarecum dulce, parca mai mult mi-ar fi placut sa-l mananc cu usturoi, insa nu era un sos rau si mirosea frumos. Acuma am inceput sa testez sosuri BBQ tot ceva cu chilli insa am impresia ca toate sunt la fel, adica toate sunt cam la fel (picante sau dulci, cam aceleasi ingrediente... nu prea iti dai seama de diferente). Tot in comanda cu sriracha am luat si sos de stridii [ https://dragonfood.ro/wp-content/uploads/2017/11/maekrua-sos-de-stidii-300ml.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ], insa habar nu am cu ce sa-l consum... ca scoici nu fac... nici macar nu l-am desfacut, nu stiu daca e ok sau nu. Daca fac ostropel de exemplu am mai luat de la penny un fel de sos, e intr-un fel de conserva mica si e tot asa foarte picant si puneam cate un pic in sos, apoi faceam o mamaliga si asa bine mergea ostropelul cum era putin si picant. Puferiu_, on 26 octombrie 2018 - 21:38, said:
Se vede ca esti virgin intr-ale sosurilor. Dar nu-i nimic, de aceea am deschis topicul. Arunca un ochi peste Asia'n bucate. Asa e Ideea e ca nu prea pot din topice sa imi dau seama care e bun si care nu, mai ales ca sunt foarte pretentios la mancare... Dar astept sa ne spui ce sosuri ai testat... ca iau si eu. Ma intereseaza in special cele cu gasca de care ai pomenit mai sus |
#12
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:50
argentum, on 26 octombrie 2018 - 21:42, said:
piri piri - nu;mi place lemon grass in sos iute? e ca nuca'n perete. asta merge la ceva pe baza de ghimbir sambal olek - bate sirracha. De sambal olex nu am auzit. Poti da mai multe detalii, te rog? Ma refer la parerea ta. argentum, on 26 octombrie 2018 - 21:42, said: eu apreciez un sos nu prin cat de iute e, ca iuteala e simplu sa obtii, dar complexitatea aromelor imi plac. |
#15
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:54
sambal olec. destul de asemanator cu brocanul tau din dreapta, doar ca e fara usturoi. fiind fara usturoi, e mai pregnant in gustul de ardei iute. mie ala cu usturoi mi s'a parut foarte greoi, acoperea prea mult mancarea. chiar nu mi'a placut.
de fapt daca ma gandesc, de atunci evit sosurile de ardei iute cu usturoi. eu mananc usturoi. cand spun, mamanc usturoi, apoi mananc, nu gluma. dar cred ca mi s'a aplecat de atunci si nu il evit in sosurile de ardei iute. |
|
#16
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:56
TruculMagic, on 26 octombrie 2018 - 21:46, said: Odata cu sriracha am mai luat un sos dulce/picant... , mi-a placut, 650ml 16lei, iar ambalajul e foarte fain Pe acesta l-am folosit la carne de pui, ungeam puiul cu el si iesea oarecum dulce, parca mai mult mi-ar fi placut sa-l mananc cu usturoi, insa nu era un sos rau si mirosea frumos. La fel si cu sosul de stridii. alin---, on 26 octombrie 2018 - 21:53, said:
Jalapeno Pepper Sauce : |
#17
Publicat: 26 octombrie 2018 - 21:58
Puferiu_, on 26 octombrie 2018 - 21:55, said:
Ala merge si cu pilaf, ca nu e iute. Nefiind iute, nu intra in discutie. La fel si cu sosul de stridii. Inseamna ca maine dimineata mananc pilaf cu carne si incerc acel sos. Revin cu impresii (e primul sos de stridii pe care il folosesc... tare am impresia ca o sa fie si ultimul). |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi