Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pate de casa
Ultima postare: ian 10 2017 07:31, Inițiat de
max_2017
, ian 03 2017 21:31
·
0
#4
Publicat: 03 ianuarie 2017 - 23:12
Eu știu doar cu ăla de pui.
Poți folosi rețeta asta. http://www.adihadean...n-ficat-de-pui/ Eu nu pun hribi, în schimb pun un măr tăiat cubulețe la călit în unt. Pun dafin când sotez, etc... Mici diferențe, după gust. Iese bun, dar foarte sățios. Editat de Ina.Click, 03 ianuarie 2017 - 23:12. |
#5
Publicat: 03 ianuarie 2017 - 23:15
mai, o singura data am facut cu cineva si tot visez sa reincerc. reteta banal de simpla.
ficat de porc 1/3, carne de porc 1/3, slanina 1/3, cateva cepe mari. totul pus la fiert, cepele fierte intregi ca sa nu se destrame. la sfarsit, totul bagat la mixter, inclusiv ceapa, adaugat sare piper, apa in care a fiert pentru a regla consistenta. se pastreaza la congelator. te lingi pe degete... |
#6
Publicat: 03 ianuarie 2017 - 23:19
Ai uitat si de un pic alcool .... preferar coniac .... dar merge si wiskey sau chiar visinata (alcool si aroma sa fie).
Eu prefer sa calesc ficatul si ceapa (fierb doar carnea) iar ptr consistenta in loc de supa folosesc vin Editat de Tarzy, 03 ianuarie 2017 - 23:19. |
#7
Publicat: 04 ianuarie 2017 - 00:32
consum destul de des pate cu cognac, facut "industrial" de magazin. e ok, probabil cineva poate deveni addictive, dar pe mine nu ma impresioneaza. dar la mine este un caz particular. prefer pateul simplu, fara verdeturi si chiar cu piper redus. una din hibele mele e sa'l mananc pe paine proaspata cu un pahar mare de lapte batut langa. orice aroma as aduce in ecuatie schimba tonul (eu sunt ala care toc kaiser si il bag in paharul cu lapte batut).
|
#8
Publicat: 04 ianuarie 2017 - 01:14
Cu ficatei de pui iese un pate mai fin decat cel de porc. Eu pun cam 7-800g de ficatei spalati si scursi intr-o tigaie wok in care am calit o ceapa tocata. Pun piper si cimbru salbatic si las cu capac la foc mediu. Mai intorc ficateii din cand in cand sa se patrunda apoi iau capacul si mai las sa scada zeama care a iesit din ei. Iau tigaia de pe foc si o las cateva minute sa se raceasca un pic. Apoi pun continutul in robot si adaug treptat un pachet de unt.e bine ca untul sa fie scos din timp din frigider ca sa nu fie bloc atunci cand il pui in robot. Ficateii sa fie proaspeti. Din cei congelati pateul iese grunjos. Dupa gust, poti adauga si alte chestii: ciuperci tocate marunt, boia de ardei, vegeta, coniac sau porto.
|
#9
Publicat: 04 ianuarie 2017 - 12:53
argentum, on 03 ianuarie 2017 - 23:15, said:
mai, o singura data am facut cu cineva si tot visez sa reincerc. reteta banal de simpla. ficat de porc 1/3, carne de porc 1/3, slanina 1/3, cateva cepe mari. totul pus la fiert, cepele fierte intregi ca sa nu se destrame. la sfarsit, totul bagat la mixter, inclusiv ceapa, adaugat sare piper, apa in care a fiert pentru a regla consistenta. se pastreaza la congelator. te lingi pe degete... Carnea de porc de un anumit tip, sau de oricare? |
#12
Publicat: 04 ianuarie 2017 - 17:04
Reteta mea:
500 gr ficat de pui una pulpa de pui o ceapa mare sau doua mijlocii o jumatate de pachet de unt o lingurita rasa de boia sare si piper Se prajeste ceapa (taiata julien) in unt, pana devine lucioasa. Se adauga ficatul si se fierbe cu ceapa (acoperit) pana se inmoaie, circa o jumatate de ora. Pulpa de pui se prajeste, cu pielita cu tot, in tigaia acoperita, la foc mic, pana se patrunde bine. Se iau toate de pe foc si se lasa sa se raceasca, dar nu de tot. Se introduc in vasul mixerului vertical toate ingredientele, taiate mai marunt, se pune boiaua, piperul si sarea. Se blenduresc la viteza mare, pana se fac o pasta fina. Daca vrei mai moale, se completeaza cu ulei de masline sau de floarea soarelui. Trebuie tinut cont ca se mai intareste dupa ce este bagat la frigider. De douazeci de ani de cand fac asta, nu mai consum alt tip de pateu. |
#15
Publicat: 09 ianuarie 2017 - 19:46
Eu l-am făcut pe acesta https://forum.softpe...46#entry7079862 și mi-a plăcut foarte mult.
|
|
#16
Publicat: 10 ianuarie 2017 - 07:31
E și teribil de simplu, te asigur. Până la urmă ingredientele sunt cheia - un gât de coniac bun, niște unt de calitate, ficăței proaspeți, dacă adaugi șuncă ia o bucățică mai bună etc.
Tehnica în sine nu e nimic spectaculos....trăiască blenderul. Doar că iese mult și mănânci puțin - cel puțin noi. Adică iese mult mai sățios. Voi puteți mânca mai mult de o felie două? |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi