Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
CRESTEREA PORCILOR
Last Updated: Jul 30 2023 08:26, Started by
bitubv
, Jul 30 2005 20:12
·
2
#1351
Posted 09 October 2016 - 18:30
Lacilucky, on 09 octombrie 2016 - 16:56, said:
Sa nu faci gresala sa dai antibiotice la scroafa in lactatie , sau inainte de fatare va ranane fara lapte si toti purcei vor murii de foame ,oricum nu vad rostul penstrepului in cazul tau , problemele de locomotie la scroafe nu dispar imediat dupa tratament,dieta si tipul adapostului vor fi hotaratoare in recuperarea ei . Stie cineva daca la un vier de 2 ani si aprox 280kg e suficient 2 luni sa se curete de miros dupa castrate Lacilucky, on 09 octombrie 2016 - 16:56, said:
Sa nu faci gresala sa dai antibiotice la scroafa in lactatie , sau inainte de fatare va ranane fara lapte si toti purcei vor murii de foame ,oricum nu vad rostul penstrepului in cazul tau , problemele de locomotie la scroafe nu dispar imediat dupa tratament,dieta si tipul adapostului vor fi hotaratoare in recuperarea ei . Stie cineva daca la un vier de 2 ani si aprox 280kg e suficient 2 luni sa se curete de miros dupa castrate Ionel1980, on 09 octombrie 2016 - 18:19, said: Ms. Se poate sa am dreptate în legătură cu piciorul adică sa nu fie rupt?se poate verifica în vreun fel dacă este rupt sau nu? Cred ca nu e rupt prin ca problema a aparut după fatare și de atunci am ajutat-o eu sa se mai întoarcă pe alta parte și nu cred ca putea să-și rupă asa ușor piciorul. Mulțumesc pentru răspuns. & |
#1352
Posted 09 October 2016 - 20:59
Din cate tin eu minte cand am avut porc cu piciorul rupt simptomele au fost ca nu calca deloc pe picior( chiar o tine trasa sus )si la palpare sau miscarea picorului urla de durere ,cei care au probleme la copite sau au dureri de articulatie stau sezut pe fund in pozitia identica cainilor nu se muta din loc nici la lovire, Am avut cazuri cand picorul din spate o lasa jos si imediat cum ajungea la podea o tragea inapoi ca si curentata.
|
#1353
Posted 16 October 2016 - 18:28
La tara tocmai ce au sacrificat o scroafa si au observat ca avea purcei morti/nedezvoltati.
Mai poate fi consumata carnea purcelei? Veterninar nu este momentan, sa trimita sa ma duc eu in Bucuresti...nici nu stiu unde... Ce pareri aveti? |
#1354
Posted 17 October 2016 - 06:28
Acum 2 ani am avut un prieten care a patit la fel nu i-a fatat scroafa la 115 zile si dupa inca aprox 1 luna a taiat-o a gasit in ea purceii mumificati ceva mai mari ca soarecii si mai mici ca sobolanul a consumat carnea fara probleme dar a facut totusi analiza pentru trichineloza .
|
#1355
Posted 17 October 2016 - 09:09
@Lacilucky, multumesc pentru raspuns.
Da, asa a fost si la ei. Nu a fatat si cam dupa o luna si jumatate au decis sa o taie. Nu stiu cum aratau ca nici nu am vrut sa imi spuna. |
#1356
Posted 21 October 2016 - 20:01
buna.am si eu o intrebare.am avut anul trecut o purcica cu ceva format pe lingumea osului picioarelor din spate.asa ca o minge de golf ca marime..era ca un zgarci asastie cneva ce poate fi?
|
#1358
Posted 24 October 2016 - 14:05
Nu. era ceva asa cartilaginos.tare.avea la ambele picioare din spate
|
#1359
Posted 25 October 2016 - 20:17
http://www.csid.ro/d...abces-11221544/
Umflaturile la purcica au fost cauzate de bacterii care au provocat infectia (abcesul) aceste bacterii patrund in corpul animalului prin rani la unghii sau chiar pin piele .Pana acum 3-4 ani si eu credeam ( pentru ca asa am auzit de la altii ) ca aceste umflaturi sunt cauza unor raceli ( reumatism ) dobandit in peroada ierni in special atunci cand sunt mici .Am stiut ca acele umflaturi contin un lichid vascos asa cum este prezentat mai sus in descrierea abcesului pentru ca am intilnit personal la sacrificare cazuri ( chiar le eliminam nu le lasam pt consum ) dar asa cum am precizat credeam ca este cauzata de o raceala . In primavara lui 2013 intr-o boxa cu patru indivizi intre 80-100 kg am avut mari probleme de locomotie ( nu se puteau ridica in picoare si la lovire doar urlau de durere ) boala a aparut destul de repede nu a fost ceva progresiv si culmea ca in cca 10 zile s-au inbolnavit toti patru , Stiam ca nu e vorba de lipsa de calciu , nu se putea sa fie boala edemelor la acea varsta deci altceva era problema , am chemat veterinarul si a dat diagnosticul ca e artrita . Am ineput tratamentul la doua cu gentamicina si la doua cu cobactan 2,5 % ( destul de scumpa ) gentamicina nu a avut nici un efect cobactanul ia pus pe picoare toti au prezentat umflaturi destul de mari la picoarele din spate( zona genuchiului ) si chiar si la cele din fata ceva mai mici dupa ceva perioada am avut probleme identice si in alte boxe toate animalele au avut umflaturi mai mari sau mai mici in acel an . Daca citesc prospectul la cobactan http://www.msd-anima...ect_produs.aspx se poate vedea ca artrita este cauzata de Staphylococcus spp., Streptococcus spp., E. coli si alte microorganisme sensibile la cefquinoma , tot in descrierea abcesului se poate vedea ca se pomeneste tot de stafilococ, streptococ.deci sunt sigur ca cel putin aceste doua bacterii sunt cauza umflaturilor. Edited by Lacilucky, 25 October 2016 - 20:21. |
#1360
Posted 26 October 2016 - 12:15
Nu avea umflaturi la incheieturi.era intre incheietura de la copita si cea a genunchiului cum ar fi pe os.eu mam gandit ca poate i.am fracturat picioarele si asa s.a vindecat
Edited by adelinaelena93, 26 October 2016 - 12:16. |
#1361
Posted 01 December 2016 - 16:41
Buna ziua ,am un purceluș vietnamez,si de azi de dimineața nu vrea sa iasă la mâncare, nu vrea nimic,nici sa iasă afară, noi nu avem medic veterinar in sat,cu ce as putea sa il ajut sa se facă bine?
Buna ziua ,am un purceluș vietnamez,si de azi de dimineața nu vrea sa iasă la mâncare, nu vrea nimic,nici sa iasă afară, noi nu avem medic veterinar in sat,cu ce as putea sa il ajut sa se facă bine? |
#1362
Posted 01 December 2016 - 21:30
venna, on 01 decembrie 2016 - 16:41, said:
Buna ziua ,am un purceluș vietnamez,si de azi de dimineața nu vrea sa iasă la mâncare, nu vrea nimic,nici sa iasă afară, noi nu avem medic veterinar in sat,cu ce as putea sa il ajut sa se facă bine? Sa auzim numai de bine! |
#1363
Posted 31 December 2016 - 15:21
Acum, la Discovery Tv, bucatarul ungur gateste cu carnea din porcul Mangalița.....
|
#1364
Posted 01 January 2017 - 22:21
Sunt multe ferme in Ungaria care produc si vand Mangalita.
P.S. Quote Quote
Rasa Mangaliţă este o rasă de porc domestic de provenienţă maghiară obţinută prin încrucişarea porcului de Szalonta, a porcului de Bakony şi a porcului sârbesc de Sumandija de talie mare, cu părul lung şi creţ (din Principatul Serbiei) pe teritoriul Imperiului Habsburgic, la sfârşitul secolul XVIII Edited by Hunor_66, 01 January 2017 - 22:26. |
#1365
Posted 01 January 2017 - 23:32
Pentru cei care consuma cantitati mari de slanina si le place slanina adevarata sileplace si carnea mai grasa porcul mangalita e o alternativa fata de celelalte rase de carne care au slanina mai tare fata de mangalita .Calitatea si gustul carnii nu difera semnificativ fata de rasele de carne cu exceptia pietrain-ului care in rasa pura are o carne mai seaca si mai tare dupa gatire slanina aproape ca nici nu are.Lumea se imbeata cu apa rece ca nu are colesterol , chiar unele articole spun ca este comparabil cu somonul ,adevarul este ca in urma analizelor facute de institutul de cercetare alimentara din Budapesta sa demonstrat ca nu exista diferente semnificative intre mangalita si rasele decarne ( vezi linkul ) http://www.ohki.hu/e...ngalica....html .
In Ungaria sunt multi producatori care produc produse traditionale din mangalita astfel daca vrei sa manaci o slanina adevarata ( sau alte produse ) nu trebuie sa cumperi un porc intreg ,sunt macelarii care vand carne de mangalita , pentru ca totusi nu trebuie uitat ca proportia de carne- grasime la mangalita e 40 -60 si din lipsa de cunostinte sa constati ca ai cumparat un porc de 100 kg si ai ramas cu 25 kg carne . |
#1366
Posted 03 January 2017 - 05:23
Eu cresc Bazna.O bunatate! Chiar de ziua nationala am taiat primii 3 din productia proprie, cam la 80 de kg.buc. Slana-i slana si carnea-i carne!
Edited by gto24, 03 January 2017 - 05:24. |
#1367
Posted 03 January 2017 - 21:56
Daca ar trebui sa votez pentru un clasament care rasa sau metisi de rase sunt cele mai gustoase si au si un raport aceptabil carne- grasime prima obtiune ar fi duroc sau duroc x marele alb iar a doua ar fi bazna sau bazna incrucisat cu marelealb .Cel din poza este marele alb cu bazna .
15909861_1992777654338235_422959669_n.jpg 55.82K 56 downloads |
#1368
Posted 04 January 2017 - 18:12
Intr-adevar, la Bazna raportul carne-grasime este in favoarea slanei. Dar aici in Ardeal, e tocmai ce se cauta. Eu am avut si vreo 3 "petraini". Jalnici! Pe langa faptul ca erau f. pretentiosi la mancare, erau si urati asa... parca nu aveau aspect de porci adevarati...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users