Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cresterea caprelor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7433 replies to this topic

#7219
nini1968

nini1968

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.01.2015
Buna ziua, vreau si eu va rog frumos o reteta de cereale (concentrate) pentru iedute dupa 14 zile si pentru caprele care au fatat  , sper de saptamama  viitoare sa inceapa fatarile si sa am tot ce-mi trebuie.
Inceputul e prost ieri a murit o capra nu a mancat lucerna 3 zile doar putin porumb boabe , a venit tehnicianul si a facut un tratament dar sa umflat si a murit, el sustine ca mancat ceva toxic . Azi ma sunat tehnicianul si a zis ca facut indigestie si ca are ficatul marit si fierea cat un ou de gaina.

Edited by horia66, 30 January 2015 - 15:49.
post dublu


#7220
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
La rumegatoare se folosesc amestecuri simple de cereale, in functie de disponibilitate si de pret. Se poate merge pe amestec de porumb, ovaz, tarate de grau (33-33-33) sau numai pe doua componente sau una. Sunt multe retete pe net, si aici pe forum. Atunci cand incepi sa umbli la reteta trebuie sa si stii de ce o faci. Taratele de grau sunt lactogene si ar fi de preferat sa nu lipseasca.

Problema care apare la rumegatoare, este ca nu se administreaza concentrate pe burta goala ! Obligatoriu sa aiba fan la dispozitie sau alte fibroase, inainte de a manca concentrate. Altminteri fac acidoza.

Edited by horia66, 30 January 2015 - 15:59.


#7221
nini1968

nini1968

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.01.2015
Multumesc am tot citit ca la rumegatoare boabele sparte cat mai mare dar tarata de grau nu este praf , vaca mea nu vrea tarata din comert o pacalesc cu o lingura de sare amestecata  .

Clar dimineata lucerna la pranz plimbare 1 ora la intoarcere graunte (porumb 70%, grau20% floarea soarelui 10%) cu coceni de porumb si seara  fan de la munte ,eu pana acum o luna faceam uruiala din porum grau si floarea soarelui dar veterinarul a zis ca uruiala este prea mica prea pulbere si nu e buna la rumegatoare mai bine le dau boabe?

Buna seara am un prieten care are o livada de 14 ha in zona Agersului, Ramnicului Valcea si vrea sa cumpere ceva iedute pentru o ferma ( a vrut sa cumpere de la mine din albe de banat dar si eu am putine si nu vand) asa ca cine e in zona si are si  comfirma ca este serios va rog sa-mi recomandati si o sa-i spun.

#7222
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013
salutare din nou !

astazi am scos capritele sa faca putina miscare prin livada, la una dintre ele am vazut in fecale( cam moi) cativa viermisori mici albi si subtiri.

mentionez ca pe 15 februarie ar trebui sa fete, deci mai are doua saptamani.

din ce am citit pe topic, parca in ultima parte a gestatiei, nu se poate face deparazitare. asa-i?

sa o astept sa fete si dupa aceea ii fac deparazitare interna? cam dupa cat timp.

Nu le-am mai deparazitat intern de asta vara/toamna inainte de a fi date la tap.

Multumesc

#7223
angolanu

angolanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.11.2011

View Postbogdanhbc, on 31 ianuarie 2015 - 17:01, said:

salutare din nou !

astazi am scos capritele sa faca putina miscare prin livada, la una dintre ele am vazut in fecale( cam moi) cativa viermisori mici albi si subtiri.

mentionez ca pe 15 februarie ar trebui sa fete, deci mai are doua saptamani.

din ce am citit pe topic, parca in ultima parte a gestatiei, nu se poate face deparazitare. asa-i?

sa o astept sa fete si dupa aceea ii fac deparazitare interna? cam dupa cat timp.

Nu le-am mai deparazitat intern de asta vara/toamna inainte de a fi date la tap.

Multumesc

Sunt deparazitare cu care se poate face de exemplu Gardal 10% care e interzis doar in prima luna de gestatie.

#7224
ELIY01

ELIY01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 04.03.2010
Eu am folosit Douvistome . Se poate folosi la animalele gestante. : http://www.vetexpert...stome-p971.html

#7225
victor444

victor444

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 04.04.2011
Am cumparat o capra in septembrie 2014 de la un vecin. Capra a avut ied anul trecut, am muls-o pana de curand.
Cand am cumparat capra, vecinul mi-a spus ca nu a fost montata si trebuie sa intre in calduri probabil lunile urmatoare. Nestiind cand va intra capra in calduri, imediat ce am cumparat-o am imprumutat un tap cu care am tinut-o impreuna doua saptamani. Nu stiu daca a montat-o sau nu. Capra nu a prezentat niciun semn deosebit (miscari din coada, scurgeri etc). Dupa ce a stat impreuna cu tapul doua saptamani am inapoiat tapul neputand sa-l tin mai mult. Gandul meu a fost sa-l cer inapoi cand observ ca intra capra in calduri, ca sa nu-l tin degeaba toata toamna.
De atunci nu am observa niciun semn, capra creste singura, dar nu a prezentat semne de calduri.
1. Credeti ca a montat-o tapul fara ca eu sa fi observat semne de calduri?
2. Cum imi dau seama daca "a luat ied"?
3. Daca nu are ied, cand intra din nou in calduri sau ce este de facut?

Tin sa adaug ca aceasta caprita s-a acomodat greu in noul adapost. Mutarea a fost un soc pentru animal. A fost crescuta intr-o mica turma in stabulatie. Cand am adus-o a plans/zbierat foarte mult. Chiar si acum zbiara cand aude oameni pe langa grajd, iar dac-o duc la pascut - nu paste deloc, ciuleste urechile si alearga la mine. Daca fug de ea incepe sa zbiere si vine la mine. Daca aude caini latrand sau alte animale, ciuleste urechile si alearga la usa grajdului. Este foarte fricoasa si foarte atasata de oameni, asta facand dificil scosul la pasune.

Multumesc.

//later add
Caprita este sanatoasa.  In grajd mananca normal, se dezvolta normal. Aspectul este de animal sanatos, blana luciosa, comportament vioi, mananca si roade tot ce prinde.

#7226
nini1968

nini1968

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.01.2015
Buna seara  azi prima fetita fatata e minunata si culmea a lui bianca adiaca e dotata capra o sa pun poze m o fetitadar o capra eu zic parsiva are ceva nodule pe tate destul de mari e mastita trebuie sa o separ nu stiuu.... nu maai conteaza avem o fetita de alpin

#7227
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013

View Postvictor444, on 01 februarie 2015 - 21:23, said:



Tin sa adaug ca aceasta caprita s-a acomodat greu in noul adapost. Mutarea a fost un soc pentru animal. A fost crescuta intr-o mica turma in stabulatie. Cand am adus-o a plans/zbierat foarte mult. Chiar si acum zbiara cand aude oameni pe langa grajd, iar dac-o duc la pascut - nu paste deloc, ciuleste urechile si alearga la mine. Daca fug de ea incepe sa zbiere si vine la mine. Daca aude caini latrand sau alte animale, ciuleste urechile si alearga la usa grajdului. Este foarte fricoasa si foarte atasata de oameni,

trebuia din start sa mai iei o capra. Ele se simt bine cu semnele lor. Și eu la început am luat una și după ce mi-am luat o carte despre capre am inteles ca va fi un chin pentru ea sa stea singura și am făcut tot posibilul sa mai iau una.
Daca la început nu s-au inteles acum, nici gând sa le separ ca zbiară de mă trezesc cu frigiderul plin de la vecini :)

cât despre gestație,  nu are burta mare, nu ai palpat-o ușor sa vezi dacă mișcă ceva?

ale mele au fost montate la mijlocul lui septembrie și ieri le-am mângâiat și am stat cu mana pe burta în partea dreapta și am simțit Cum lovesc ieduții.

#7228
cidaniel

cidaniel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 13.01.2015

View Posthoria66, on 20 februarie 2010 - 15:01, said:

Urasc sa-ti pun o intrebare grea pentru tine (sufleteste...): acea caprita este sigur gestanta ? A palpat-o careva care se pricepe ? La o gestatie avansata e destul de usor ... De ce pun aceasta intrebare: nu-mi place faza cu mucusul de acu' 2-3 saptamani. Mucusul inainte de fatare cu 1-2 zile este normal. Dar nu 2-3 saptamani.

Noaptea 90%.


E foarte greu de dat un raspuns. Depinde de multi factori, dintre care starea de sanatate si alimentatia sunt determinante. Hai sa incerc sa-mi dau cu parerea (dar e doar un "guess"...): Prima lactatie 600-700 litri. A 4-a - 900-1100.



La toate astea iti raspund mai pe larg. Observ acu' ca n-am postat nimic referitor la "ce-i de facut la fatare..." (Horica, ai fost un uituc ...)

Asadar, semnele incipiente ale fatarii: o oarecare nervozitate si dorinta de a-si face un culcus (un cuib) al femelei. Ligamentele sacro-caudale (alea care leaga radacina cozii de oasele laterale) se inmoaie (nu mai sunt tari ca niste franghii) si mamela se intareste. Astea cam cu 24 de ore inainte. Plus aparitia unui mucus alb-laptos, care de multe ori nu se vede, fiind luat cu coada si sters de asternut. Unele behaie (vacile mugesc...), privind inapoi pe partea dreapta, catre abdomen, cand incep contractiile.

Incep contractiile. Arata ca niste "scrematuri", ca si cum ar fi constipata si vrea sa defece (explic pentru necunoscatori). Vulva se umfla, se mareste si incepe sa se desfaca. La cca. 30 min - 1 ora de la primele contractii incep sa iasa la nivelul vulvei, doua copite mici - piciorusele iedutului (la miel si vitel e la fel).

Cam cand ies genunchii, iese si boticul, asezat pe piciorele din fata. Asta in varianta normala. Apucati cu incredere picioarele iedului si, in ritmul contractiilor, ajutati mama sa fete, traga^nd de ele. Trageti cu bla^ndete, constant, nu cu zmucituri. Trageti la un unghi de circa 45 de grade, oblic catre in jos. Daca capra e culcata, trageti catre picioarele mamei, nu catre coada.

Cel mai voluminos este capul si zona umerilor. Daca au iesit acestea, restul curge de la sine.
Atentie ! Primul lucru pe care il faceti ca^nd ati scos iedul, este sa curatati cu degetele mucusul din narile iedului. Deschideti-i gura si curatati mucozitatile. Luati apoi un pai si ga^dilati narile pe interior (introduceti 2-3 cm, atinga^nd peretii narilor), pa^na ca^nd il faceti sa stranute. Iedul (vitelul, mielul) trebuie neaparat sa respire !

Daca nu respira, faceti urmatoarele: cineva il apuca de picioarele din spate si-l ata^rna cu capul in jos. O alta persoana ii da palme des (ritmic, dar nu violent), peste coaste. Doar dupa cca. 15 minute de astfel de manopera, ca^nd vedeti ca totusi nu respira, il puteti socoti ca a murit, nu inainte ...

Ulterior: iedul este frecat bine cu ca^rpa uscata (sau paie ori fa^n moale), pa^na la uscarea lui. Ombilicul se prinde intre degete si se "mulge", presa^nd cu degetele, dinspre abdomen spre partea lui terminala, dupa care se taie cam la 2-3 cm si se badijoneaza bine cu iod. Iedul se aseaza catre capul mamei, sa-l poata mirosi si linge.

De-abia dupa ce am terminat cu iedul, ne ocupam si de mama. Vedeti ca in foarte multe cazuri, caprele fata gemeni (cam 70%), iar unele chiar tripleti. Intre un ied si altul poate fi o pauza de cca. 20 de minute. Taman ca^t sa va puteti ocupa de fiecare din ei. Terminarea fatarii se manifesta de obicei prin ridicarea mamei de jos si inceperea mirositului si linsului iezilor.

Buun, s-a terminat fatarea. Luati un vas cu apa fierbinte (ca^t suportati la ma^na) si spalati bine ugerul. Stergeti-l bine cu un prosop curat. Luati apoi ugerul in doua ma^ini si incepeti sa-l masati bla^nd, dar complet, de sus in jos si de la stg. la dreapta. Faceti chestia asta cam cel putin 10-15 minute, mai cu seama la cele care fata prima data (primipare se numesc ...) - ele au cea mai mare nevoie de stimularea lactatiei.

Dupa masaj, incercati sa mulgeti din fiecare cisterna. E posibil sa fie unele dopuri cazeoase pe canalele mamelonare. Mulgeti ca sa le desfundati. Primele 8-10 jeturi de lapte le mulgeti pe jos, sau le aruncati. Ele sunt pline de germeni.

Dupa cca. 1 ora, maxim 2 de la fatare, iezii se pot tine pe picioare. Ajutati-i sa se ridice si duceti-i la mamelon, bagati-le mamelonul in gura si mulgeti usor, ca sa le intre laptele in gura si sa determine reflexul suptului. E mare nevoie sa fie orientati in prima zi de viata. Mai apoi, o sa afle ei singuri unde e "bucataria" si o sa serveasca singuri de la "oala cu lapte"...

Este obligatoriu ca iedul sa suga ca^t mai des in primele 24 de ore. Daca sunteti in stare, urmariti si ajutati suptul din jumate in jumate de ora... Laptele din primele 24-48 ore este numit colostru (are alta compozitie biochimica) si este foarte bogat in imunoglobuline (imunitate umorala), care vor sustine sistemul imunitar al puiului. Incercati sa faceti tot posibilul ca iezii sa suga ca^t mai des in primele 24-48 de ore. Dupa aceasta perioada, puteti sa va duceti sa va culcati. Perioada cea mai grea a trecut si de-acum mama va putea sa aiba grija singura de pui ...

Primul muls: la 12-15 ore de la fatare. Mulgeti complet. Colostrul se imbra^nzeste la fiert, dar poate fi consumat asa, ca o bra^nza de vaci, de catre copii. Este dulce si foarte hranitor.

Repet: mulgeti complet. Nu mai lasati lapte in uger, pt. ca asta produce mastite. Nu va fie grija ca n-o sa mai aiba iezii ce sa suga, ugerul va produce alt lapte. Intotdeauna mulsul il faceti dupa ce sug iezii. In functie de productia de lapte a mamei, mulsorile urmatoare le faceti o data sau de doua ori pe zi. De obicei, cam in prima luna, se mulg o data pe zi. Dar, daca productia de lapte este mare, mulgeti de doua ori. Retineti: prin muls se stimuleaza productia de lapte.

Ce faceti daca aveti tripleti ? Aici e-aici. Alegeti iedul cel mai mic si mai firav (dintre cei trei), luati-l in casa la caldura si hraniti-l la biberon. Daca vreti sa se faca mare si viguros. Mulgeti mama proaspat fatata si puneti laptele in biberon. Alaptati cam din jum'ate in jum'ate de ora. Laptele sa fie ca^t mai cald, apropiat de 38-40 de grade. Dupa primele 24-48 de ore, trebuie sa-i gasiti o mama ("de schimb"...).

Alegeti o capra mai in va^rsta, cu mai mult lapte si mai multa experienta. Mulgeti putin lapte de la aceasta capra si inmuiati un tampon de vata in el. Tamponati bine cu lapte capul iedului, spinarea, fundul si burtica. Puteti chiar sa-l blescaiti bine cu lapte, dar sa nu i se ude prea rau blanita, ca raceste (sa nu ajunga la piele). Puneti iedul in fata caprei si lasati-o sa-l miroasa. Daca nu-l accepta (chiar asa, mirosind a lapte de la ea...), va incerca sa-l impinga cu capul (cu coarnele). Daca nu-l bate dupa ce l-a mirosit, orientati-l catre uger si supravegheati-l sa suga des in prima zi. Cu ca^t va suge mai des cu ata^t se va dezvolta mai bine si relatia intre el si mama adoptiva se va intari.

de amintit ,
multumim mult Horia

#7229
victor444

victor444

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 04.04.2011

View Postbogdanhbc, on 02 februarie 2015 - 05:34, said:

trebuia din start sa mai iei o capra. Ele se simt bine cu semnele lor. Și eu la început am luat una și după ce mi-am luat o carte despre capre am inteles ca va fi un chin pentru ea sa stea singura și am făcut tot posibilul sa mai iau una.
Daca la început nu s-au inteles acum, nici gând sa le separ ca zbiară de mă trezesc cu frigiderul plin de la vecini Posted Image

cât despre gestație,  nu are burta mare, nu ai palpat-o ușor sa vezi dacă mișcă ceva?

ale mele au fost montate la mijlocul lui septembrie și ieri le-am mângâiat și am stat cu mana pe burta în partea dreapta și am simțit Cum lovesc ieduții.

Multumesc pentru raspuns.
Nu am urmarit-o cu atentie si nu pot afirma cu siguranta ca a crescut burta. Mi se pare ca a crescut putin insa posibil sa fie datorita hranei pe care o are la discretie. Voi incerca s-o palpez.
Daca nu ar fi fost montata, ar fi trebuit sa intre din nou in calduri, nu este asa? Este posibil ca stresul sa-i intarzie caldurile?
Vreau sa adaug ca am construit caprei o un cotet din lemn (suprafata 20mp) si dorind s-o protejez cat mai bine impotriva frigului de peste iarna am facut un geam relativ mic. Nu este intuneric inauntru dar nici lumina ca afara. Am citit ca perioada de imperechere a caprelor este direct influentata de iluminatul ambiental. Credeti ca avand mai putina lumina naturala i-ar putea intarzia/decala caldurile?


Legat de comportament.
Nu am stiut ca va fi afectata daca sta singura. Nu am luat in serios dar acest lucru este acum evident.
Voi incerca sa mai iau o capra sau, daca fata iedute voi pastra una.
Avand in vedere ca este la a doua fatare totul se va desfasura instinctiv? Am citit  ca exista capre care-si resping iedutii. Se poate asa ceva?

Edited by victor444, 02 February 2015 - 18:48.


#7230
nini1968

nini1968

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.01.2015
Dupa capra care a murit se pare ca a aparut si soarele ieri o ieduta azi 3 iedute si un tapisor frumosi si agitatii miscare maxima la ei o seara buna

#7231
paullosso

paullosso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 09.09.2008
Buna tuturor!
Vin cu o problema nemaintalnita anterior(de mine, cel putin), ati auzit de capra cu trasaturi de tap?

Sa va explic mai pe indelete ceea ce vreau sa spun.In vara anului 2009 am decis sa iau o capra(varsta aprox 4-5 ani), toamna a primit tap, iar anul urmator a fatat 2 iedute. Una cornata, cealalta evident fara coarne. In toamna lui 2010 le-am dus la tap pe toate 3, dar a fatat doar cea cu coarne. Mam bucurat ca cea fara coarne nu a fatat afland ca trebuie date la tap la 1 an(pe mama lor am sacrificat-o intrucat nu fatase). Dupa toamna lui 2011, in 2012 au fatat amandoua, cea fara coarne a fatat o iada(era deci la prima fatare), cea cu coarne o exclud din poveste intrucat avea lapte mai putin si fata iezi foarte slabi(in final am sacrificato si pe ea). Deci cum ziceam cea fara coarne a fatat o iada care seamana leit cu ea si am decis sa nu o dau la tap pana la varsta de 1 an, adica in toamna lui 2013 a primit tap, tot ii dadea tarcoale si se freca de el cand a vazut tapul(nu am stat sa urmaresc daca a prins sau nu, am tinut tapul cam 2 luni cu ele), dar surpriza anul trecut nu a fatat. In toamna anului trecut am vazut tapul urcandu-se si credeam ca a facut treaba, inca nu a fatat(undeva prin martie ar fi termenul) in schimb are un comportament de tap evident. Da cu piciorul, o adulmeca si sare pe mama ei exact ca un tap cand este capra in calduri, nu pare a fi gestanta(burta nu este proeminenta), sare si topaie intruna, ba chiar isi duce botul ca si cum urineaza tapi pe bot si mai ridica putin si buza superioara.


Sper ca nu v-am plictisit cu scurta povestioara si daca ati mai intalnit asa ceva lamuriti-ma daca ii posibil, cel putin eu nu am auzit si nici nu am vazut asa ceva.

#7232
angolanu

angolanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.11.2011

View Postpaullosso, on 02 februarie 2015 - 23:03, said:

Buna tuturor!
Vin cu o problema nemaintalnita anterior(de mine, cel putin), ati auzit de capra cu trasaturi de tap?

Sa va explic mai pe indelete ceea ce vreau sa spun.In vara anului 2009 am decis sa iau o capra(varsta aprox 4-5 ani), toamna a primit tap, iar anul urmator a fatat 2 iedute. Una cornata, cealalta evident fara coarne. In toamna lui 2010 le-am dus la tap pe toate 3, dar a fatat doar cea cu coarne. Mam bucurat ca cea fara coarne nu a fatat afland ca trebuie date la tap la 1 an(pe mama lor am sacrificat-o intrucat nu fatase). Dupa toamna lui 2011, in 2012 au fatat amandoua, cea fara coarne a fatat o iada(era deci la prima fatare), cea cu coarne o exclud din poveste intrucat avea lapte mai putin si fata iezi foarte slabi(in final am sacrificato si pe ea). Deci cum ziceam cea fara coarne a fatat o iada care seamana leit cu ea si am decis sa nu o dau la tap pana la varsta de 1 an, adica in toamna lui 2013 a primit tap, tot ii dadea tarcoale si se freca de el cand a vazut tapul(nu am stat sa urmaresc daca a prins sau nu, am tinut tapul cam 2 luni cu ele), dar surpriza anul trecut nu a fatat. In toamna anului trecut am vazut tapul urcandu-se si credeam ca a facut treaba, inca nu a fatat(undeva prin martie ar fi termenul) in schimb are un comportament de tap evident. Da cu piciorul, o adulmeca si sare pe mama ei exact ca un tap cand este capra in calduri, nu pare a fi gestanta(burta nu este proeminenta), sare si topaie intruna, ba chiar isi duce botul ca si cum urineaza tapi pe bot si mai ridica putin si buza superioara.


Sper ca nu v-am plictisit cu scurta povestioara si daca ati mai intalnit asa ceva lamuriti-ma daca ii posibil, cel putin eu nu am auzit si nici nu am vazut asa ceva.
Este hermafrodita cu siguranta,cred ca ar trebui sa mai arate si alte semne cum ar fi capul este format aproape ca la masculi(tapi)urinarea nu se face in pozitia scaunel(nu in toate cazurile),sare pe caprele in calduri adica comportament de tap,sau deformari ale vulvei.Nu va lasati pacalit ca sta la tap ca nu ramane gestanta nu are organe formate complet nici de femela nici de mascul.

#7233
paul_pablo

paul_pablo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,219
  • Înscris: 25.09.2014
Vin si eu cu o problema. M-ar interesa probabil pentru anul viitor sa fac o mica ferma de capre cam 50 de capete cu extindere pana la 100 capete. Amplasarea as vrea sa o fac pe propriul teren. Problema e ca terenul e situat in interiorul localitatii, iar amplasamentul l-as putea face la o distanta maxima de 200-250 metri fata de prima casa. Pentru o ferma de pana in 100 capete e ok? Imi trebuie aprobabari de la vecini? Ce alte conditii/acte m-ai trebuie sa indeplinesc? Eu stiu ca pana in 100 capete e exploatatie familiala si se poate in interiorul localitatii.

#7234
Ion2186

Ion2186

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 03.02.2015
Buna ziua. Am si eu câteva întrebări,si sper ca poate sa ma lumineze si pe mine cineva. Vreau sa imi fac o ferma de capre dețin 7 hectare teren arabil si am niste bani pe care ii pot investi. Întrebarea este dak merg la primărie si cer si eu o bucata de pășune in arenda ei sunt obligați sa imi dea sau pot spune ca nu au? Si sa zicem ca primesc o bucata de pășune si ca sa ajung la sursa de apa trebuie sa trec peste pășunea altor fermieri ei pot sa nu fie de acord si eu atunci ce fac? Menționez ca sursa de apa consta in trocile din care se adăpa toate animalele comunei. Mulțumesc anticipat

#7235
jenidinica

jenidinica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 11.03.2011

View Postnini1968, on 02 februarie 2015 - 22:04, said:

Dupa capra care a murit se pare ca a aparut si soarele ieri o ieduta azi 3 iedute si un tapisor frumosi si agitatii miscare maxima la ei o seara buna
Să vă trăiască şi să vă bucuraţi de ei!

#7236
TraianA

TraianA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 02.04.2014

View Postpaul_pablo, on 03 februarie 2015 - 09:58, said:

Vin si eu cu o problema. M-ar interesa probabil pentru anul viitor sa fac o mica ferma de capre cam 50 de capete cu extindere pana la 100 capete. Amplasarea as vrea sa o fac pe propriul teren. Problema e ca terenul e situat in interiorul localitatii, iar amplasamentul l-as putea face la o distanta maxima de 200-250 metri fata de prima casa. Pentru o ferma de pana in 100 capete e ok? Imi trebuie aprobabari de la vecini? Ce alte conditii/acte m-ai trebuie sa indeplinesc? Eu stiu ca pana in 100 capete e exploatatie familiala si se poate in interiorul localitatii.
Aceeasi situatie am intalnit-o si eu, cei de la primarie (registru agricol) nu ma credeau asa ca le-am listat OUG 108 din 27 iunie 2001 unde se specifica nr de capete de la care o expoatatie devine comerciala/profesionala. Pana la 100 este familiala/nonprofesionala. In cazul fermelor profesionale de capre distanta este de 100 m, revin cu un Ordin al Ministrului unde se stipuleaza distantele.

http://conferinta-ap...latiei-2014.pdf

Distantele sunt specificate la articolul 11.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate