Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Espressor Delonghi EC 200.CD / EC 190.CD / EC 220.CD

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
Buratino2014

Buratino2014

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 22.09.2014
ce chef, sa-si recunoasca Posted Image ???

Am lasat sensul dorit de tine dar eu zic ca asa e un motiv mai mic de flame. Nu strica ceva mai multa atentie  pe viitor.

Edited by ggelu, 13 October 2014 - 08:35.
Motiv de flame


#20
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View PostBuratino2014, on 13 octombrie 2014 - 07:51, said:

ce chef, sa-si recunoasca Posted Image ???



Pana acum nu vad niciun fel de motiv sa consider achizitia espressorului Delonghi EC 200 CD ca fiind o prostie. Ba dimpotriva, a fost o alegere inteleapta. Mai ales de cand folosesc cafea speciala espresso  Tchibo sunt foarte multumit de espressor. Pentru ca a trecut ceva timp de la achizitionare,cred ca a venit momentul unui review. Pentru ca in cazul meu am oscilat intre achizitia unui aparat automat cu capsule si unul manual, bugetul maxim fiind de 500 de lei, voi face review-ul comparand avantajele si dezavantajului faptului ca acest model este un espressor manual si nu unul automat.

DELONGHI EC 200.CD - ARGUMENTE PRO
- Face o cafea foarte aromata, gustoasa, cu multa spuma, care arata apetisant....Poti prepara cu ajutorul aparatului espresso, caffe latte sau cappuccino. Poti compara cafeaua sau cappuccino obtinute acasa cu cele servite in caffe-baruri.
- Foloseste cafea macinata, ceea ce inseamna ca bei o cafea fara E-uri, conservanti sau agenti de spumare (aviz amatorilor de aparate cu capsule).  Pretul unei cafele este considerabil mai mic decat la aparatele cu capsule.
- Pentru cei comozi, tentati sa-si achizitioneze un aparat automat cu capsule, acest model foloseste si monodoze (pods-uri) ESE. Nu mai stai sa masori cata cafea pui, sa o tasezi, sa ai grija sa nu dai cafea pe langa....doar pui pastila in aparat si gata cafeaua. Spre deosebire de capsule, pastilele ESE nu au conservanti si sunt niste pliculete cu cafea presata, vidate sau nu.
- Are un singur buton selector pentru functii, si doar doua leduri , ceea ce il face foarte usor de folosit. Pentru cappuccino mai exista un buton de reglare a intensitatii aburului.
- Sistem Self-priming: aparatul este mereu gata de folosire
- Are dimensiuni reduse, mi-a incaput cu usurinta in bucataria mea mica, nu ocupa spatiu mare ca alte aparate, design dragut.
- Preincalzirea manuala se poate face mai rapid (1-2 minute) decat cea "automata" (15-30 minute)
- Rezervorul este detasabil si are si indicator pentru nivelul apei

- Exista o gama mare de cafea espresso de unde poti allege fata de alegerea limitata pe care o ai in cazul capsulelor pentru aparatele automate

DELONGHI EC 200.CD - ARGUMENTE CONTRA
- Daca vrei o ceasca plina de cafea tare trebuie sa folosesti filtrul mare si sa il umpli cu 2 masuri de cafea (2x6 grame)
- Necesita preincalzire prealabila
- Pentru cei comozi si mereu in criza de timp, tentati sa-si achizitioneze un aparat automat cu capsule, acest model necesita intra-adevar vreo 3 minute pentru prepararea cafelei: preincalzire rapida + dozare cafea macinata in filtru (pentru pastille ESE timpul necesar este mai mic) + umplere ceasca cafea  + spalare filtru si portfiltru dupa utilizare. In plus, dupa vreo 200 de cafele  trebuie sa faci manual decalcifierea aparatului,  iar dupa 300 de cafele  trebuie sa faci tot manual curatarea filtrului si a boilerului, deci alt timp pierdut....


CONCLUZIE
Din punctul meu de vedere aparatul are un raport bun calitate / pret. Fiabilitatea ramane sa o vad in timp. Acum depinde pentru fiecare ce primeaza: comoditatea sau sanatatea. Daca alegi sa bei o cafea naturala, fara conservanti dar esti dispus sa pierzi cateva minute dimineata cu prepararea cafelei, atunci Delonghi EC 200.CD este o optiune demna de luat in seama.

Edited by m_moore, 14 October 2014 - 16:31.


#21
zorpika

zorpika

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.02.2014
Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa .....Posted Image

#22
nihasa

nihasa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.04.2007

View Postzorpika, on 24 noiembrie 2014 - 20:54, said:

Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa .....Posted Image

Este normal pentru prima utilizare. Respecta instructiunile fara frica :)

#23
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postzorpika, on 24 noiembrie 2014 - 20:54, said:

Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa .....Posted Image
Sa inteleg ca este vorba despre prima folosire a aparatului? Are apa suficienta rezervorul? Se aude boilerul ca incalzeste apa? Incearca sa pui portafiltrul gol, fara filtru cu cafea si sa comuti pe functia "cafea" cand se aprinde ledul verde de OK.

#24
supersonic_10001

supersonic_10001

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 10.12.2006
Am achizitionat si eu de curand modelul EC 200.Chiar daca sunt nou posesor al acestui model sunt vechi utilizator al modelului EC 190.Care din cate am vazut e cam acelasi lucru,doar cateva diferente la partea de design.Asa ca sunt familiarizat cu el.
Acela l-am adus din Italia si a mers 5 ani facand cafea zilnic.A cedat pompa si nu mai avea rost sa-l repar

Imediat dupa ce l-am luat am incercat sa fac o cafea si...surpriza...spuma era foarte slaba si imediat disparea.Am fost foarte nedumerit pentru ca eram obisnuit de la celalalt model care facea o spuma foarte frumoasa.Am incercat de toate,sa-l las sa se incalzeasca 10 minute,am presat mai tare cafeaua,ba chiar am si cumparat si cafea Espresso dar spuma tot era foarte slaba.Apa trecea imediat din portfiltru si oricat m-am chinuit nu am reusit sa scot acea spuma.

Norocul meu a fost ca am pastrat acel recipient unde pui cafeaua de la cel vechi.L-am pus in locul celui nou si.. Bingoo...Spuma revenise la normal...
Ce am descoperit.Daca desfaci cosuletul de cafea,sub acea sita are un fel de supapa cu un arc.La presiune se deschide,facand spuma.Probabil la cel nou acea supapa poate se deschidea la alta presiune,ceva mai mica, pentru ca nu-mi explic diferenta uriasa dintre cele doua.

De obicei nu-l incalzesc decat pana se aprinde beculetul verde.E adevarat ca imediat dupa ce pornesc se stinge imediat,probabil ca pana acolo iese cafeaua cea mai buna,in stil italian.Eu folosesc cesti de cafea mai mici,nu din acelea largi cum arata si prin pozele de prezentare.Cu cat lasi sa curga mai mult cu atat slabeste calitatea bana vine apa chioara.
Pentru alte detalii putem sa discutam.
E un espresor destul de bun pentru banii astia.Iar daca tine cel putin 3 ani isi scoate banii.E o diferenta mare fata de cafeaua la ibric, dar depinde si de gustul fiecaruia.

#25
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postsupersonic_10001, on 04 decembrie 2014 - 20:36, said:

Am achizitionat si eu de curand modelul EC 200.

Eu nu am avut probleme cu spuma pana acum. Espressorul meu EC 200 CD (Crema Device) , dupa cum ii spune si numele, face multa spuma si cafeaua arata mereu apetisanta.  Gustul care variaza este problema la acest Delonghi, dar acesta este influentat de mai multi factori: tipul cafelei folosite, cata cafea folosesti, cat de tare o presezi, daca folosesti lapte sau nu, etc. Eu il las sa mai curga si dupa ce se stinge ledul verde, pentru ca altfel ar umple cam un sfert de ceasca. Smecheria pe care o aplic eu este ca pentru a umple ceasca nu folosesc filtrul mic, asa cum scrie in instructiuni, pentru ca ar iesi o o cafea slaba. Folosesc filtrul mare pentru 2 portii pentru....o singura portie si cafeaua iese tare.

Edited by ggelu, 09 December 2014 - 18:59.
citare integrala a postului anterior


#26
inacro

inacro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 05.02.2008
S-au epuizat :(  O să aștept altă ocazie. Nu pot aloca mai mult de 300 lei pt. un espressor. Asta e!

#27
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postinacro, on 09 decembrie 2014 - 14:33, said:

S-au epuizat Posted Image  O să aștept altă ocazie. Nu pot aloca mai mult de 300 lei pt. un espressor. Asta e!
Ti-ai cumparat pana la urma?

#28
inacro

inacro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 05.02.2008
Nu... n-am mai găsit. Deși poate meritam și eu să vină Moșul la mine Posted Image Poate la anul o să fiu mai cuminte!

Edited by inacro, 21 December 2014 - 09:24.


#29
cuculete

cuculete

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 11.02.2007
Salutare ... vreau si eu sa achizitionez un 220CD este la oferta la cel mai mare magazin online vorba unui coleg de pe forum. Poate cineva sa imi spuna daca este vreo diferenta fata de 200CD in afara de design? Mersi anticipat

#30
mateus13

mateus13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,098
  • Înscris: 23.02.2014
EC200 are o putere de 1050W si EC220 are 1100W

#31
cuculete

cuculete

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 11.02.2007
Mersi de raspuns dar diferenta de 50w este irelevanta , ceva diferenta la functii este oare?

#32
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postcuculete, on 28 decembrie 2014 - 15:25, said:

Mersi de raspuns dar diferenta de 50w este irelevanta , ceva diferenta la functii este oare?
Diferenta de 50 W nici eu nu cred ca este prea relevanta. Intre 200 CD si 220 CD nu par sa fie mari diferente, arata la fel si au functii identice. Uite ce zice producatorul despre ambele produse: 220 CD http://www.delonghi....details#details si 200 CD http://www.delonghi....details#details  Cel mai important este ca atat 200 CD cat si 220 CD au acel dispozitiv Crema Disco ( de unde si denumirea de CD). Teoretic 220 CD ar fi un model mai nou decat 200 CD, dar cred ca tine mai mult de marketing decat de un upgrade semnificativ.

#33
Muale

Muale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 11.10.2006

View Postm_moore, on 08 octombrie 2014 - 23:26, said:

Folosesc cafea macinata din comert Jacobs, ce-i drept nu este speciala pentru espressor. Sa inteleg ca si asta ar putea fi o cauza pentru care dintr-o doza de 7 grame imi iese slaba daca umplu toata ceasca?  Nu am folosit pana acum cafea boabe pe care sa o macin la rasnita, asa cum recomanda multi. Dar am folosit momnodoze cu pastile ESE de la Illy, care se presupune ca ar fi cafea macinata, presata si vidata pentru pastrarea aromei si tairiei cafelei...
Poate se alatura pe viitor dicutiei noastre si un utilizator de Delonghi EC 200 CD , sa ne impartaseasca din experienta lui.

salut! de unde ai luat capsulele ESE si ce pret au?
Am folosit cafea Lavazza, a fost ok. Apoi am luat de la un Coffe shop niste cafea( doar 100 gr sa o testez) si cred ca e macinata prea fin pr ca nu mai curge cum trebuie si gasesc apa in filtru (cafeaua arata ca noroiul).
Acum am luat Tchibo Espresso, sa vad daca e diferenta la curgere.

Cred ca nu am inteles exact cu incalzirea/preincalzirea. Eu dau comutatorul pe incalzire, pregatesc filtrul, port-filtrul si cand e led-ul verde OK mai rasucesc o pozitie si curge apa. e ok?
Daca in timp ce curge cafeaua led-ul OK se stinge ce fac, las sa curga asa sau opresc pana devine verde la loc (de obicei la 2 cesti simultan).

#34
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View PostMuale, on 05 ianuarie 2015 - 16:52, said:


salut! de unde ai luat capsulele ESE si ce pret au?
Am folosit cafea Lavazza, a fost ok. Apoi am luat de la un Coffe shop niste cafea( doar 100 gr sa o testez) si cred ca e macinata prea fin pr ca nu mai curge cum trebuie si gasesc apa in filtru (cafeaua arata ca noroiul).
Acum am luat Tchibo Espresso, sa vad daca e diferenta la curgere.

Cred ca nu am inteles exact cu incalzirea/preincalzirea. Eu dau comutatorul pe incalzire, pregatesc filtrul, port-filtrul si cand e led-ul verde OK mai rasucesc o pozitie si curge apa. e ok?
Daca in timp ce curge cafeaua led-ul OK se stinge ce fac, las sa curga asa sau opresc pana devine verde la loc (de obicei la 2 cesti simultan).

Preincalzirea rapida inseamna ca pui portfiltrul si cana in care urmeaza sa faci cafeaua dedesubt. Dupa ce ai pus pe "rezistenta (incalzire)" comutatorul, cand se aprinde ledul verde comuti comutatorul pe "cafea' si lasi sa curga apa pana se stinge ledul verde. Repeti aceasta operatiune de 3 ori!!! Dupa ce faci aceasta preincalzire rapida lasi comutaorul pe modul "rezistenta( incalzire)" scoti port filtrul, pui cafea, si dupa ce tasezi cafeaua il pui la loc. Apoi astepti sa fie ledul verde aprins si comuti comutatorul pe modul "cafea". Producatorul Delonghi recomanda sa nu lasi sa curga mai mult de 45 de secunde. Eu din experienta iti spun ca trebuie sa lasi maxim 25 secunde daca vrei o cafea tare. Tot din experienta te sfatuiesc sa faci pe rand cele 2 cesti de cafea si nu simultan, altfel iese slaba. Teoretic poti folosi orice cafea daca este macinata foarte fin, dar cel mai OK am remarcat ca este cafeau speciala pentru esspresor (cea care pe cutie arata doar esspresor si cafetiera). Pentru detalii despre locul de unde am achizitionat podsuri ESE iti dau PM, pentru a nu face reclama aici.

#35
Muale

Muale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 11.10.2006
Am făcut azi cu noua cafea și curge ok.  Deci atenție ca nici prea fin nu e bine sa fie macinata cafeaua!

#36
tarjaturunen

tarjaturunen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 07.04.2010

View Postm_moore, on 06 ianuarie 2015 - 16:06, said:

Preincalzirea rapida inseamna ca pui portfiltrul si cana in care urmeaza sa faci cafeaua dedesubt. Dupa ce ai pus pe "rezistenta (incalzire)" comutatorul, cand se aprinde ledul verde comuti comutatorul pe "cafea' si lasi sa curga apa pana se stinge ledul verde. Repeti aceasta operatiune de 3 ori!!! Dupa ce faci aceasta preincalzire rapida lasi comutaorul pe modul "rezistenta( incalzire)" scoti port filtrul, pui cafea, si dupa ce tasezi cafeaua il pui la loc. Apoi astepti sa fie ledul verde aprins si comuti comutatorul pe modul "cafea". Producatorul Delonghi recomanda sa nu lasi sa curga mai mult de 45 de secunde. Eu din experienta iti spun ca trebuie sa lasi maxim 25 secunde daca vrei o cafea tare. Tot din experienta te sfatuiesc sa faci pe rand cele 2 cesti de cafea si nu simultan, altfel iese slaba. Teoretic poti folosi orice cafea daca este macinata foarte fin, dar cel mai OK am remarcat ca este cafeau speciala pentru esspresor (cea care pe cutie arata doar esspresor si cafetiera). Pentru detalii despre locul de unde am achizitionat podsuri ESE iti dau PM, pentru a nu face reclama aici.


Exista diferente majore in calitatea cafelei rezultate intre cele 2 moduri de  incalzire si preincalzire?
Sincer n am rabdare sa repet operatia de 3 ori, iese strong cafeaua chiar daca o las mai mult de 30 de secunde, plus ca e la o temperatura optima
O sa incerc totusi sa repet operatia de 3 ori, banuiesc ca nu se mai stinge atat de repede becul verde iar cafeaua va iesi mai stong!
Folosesc Lavazza pt expresso, am pus chiar  si Iacobs normala, batatorita bine iese buna vs ibric  ;)

De unde achizitionez pastile ESE compatibele pentru acest expresor.
Multumesc!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate