Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Espressor Delonghi EC 200.CD / EC 190.CD / EC 220.CD
#19
Posted 13 October 2014 - 07:51
ce chef, sa-si recunoasca ???
Am lasat sensul dorit de tine dar eu zic ca asa e un motiv mai mic de flame. Nu strica ceva mai multa atentie pe viitor.
Edited by ggelu, 13 October 2014 - 08:35.
|
#20
Posted 14 October 2014 - 16:19
Buratino2014, on 13 octombrie 2014 - 07:51, said:
ce chef, sa-si recunoasca ??? Pana acum nu vad niciun fel de motiv sa consider achizitia espressorului Delonghi EC 200 CD ca fiind o prostie. Ba dimpotriva, a fost o alegere inteleapta. Mai ales de cand folosesc cafea speciala espresso Tchibo sunt foarte multumit de espressor. Pentru ca a trecut ceva timp de la achizitionare,cred ca a venit momentul unui review. Pentru ca in cazul meu am oscilat intre achizitia unui aparat automat cu capsule si unul manual, bugetul maxim fiind de 500 de lei, voi face review-ul comparand avantajele si dezavantajului faptului ca acest model este un espressor manual si nu unul automat. DELONGHI EC 200.CD - ARGUMENTE PRO - Face o cafea foarte aromata, gustoasa, cu multa spuma, care arata apetisant....Poti prepara cu ajutorul aparatului espresso, caffe latte sau cappuccino. Poti compara cafeaua sau cappuccino obtinute acasa cu cele servite in caffe-baruri. - Foloseste cafea macinata, ceea ce inseamna ca bei o cafea fara E-uri, conservanti sau agenti de spumare (aviz amatorilor de aparate cu capsule). Pretul unei cafele este considerabil mai mic decat la aparatele cu capsule. - Pentru cei comozi, tentati sa-si achizitioneze un aparat automat cu capsule, acest model foloseste si monodoze (pods-uri) ESE. Nu mai stai sa masori cata cafea pui, sa o tasezi, sa ai grija sa nu dai cafea pe langa....doar pui pastila in aparat si gata cafeaua. Spre deosebire de capsule, pastilele ESE nu au conservanti si sunt niste pliculete cu cafea presata, vidate sau nu. - Are un singur buton selector pentru functii, si doar doua leduri , ceea ce il face foarte usor de folosit. Pentru cappuccino mai exista un buton de reglare a intensitatii aburului. - Sistem Self-priming: aparatul este mereu gata de folosire - Are dimensiuni reduse, mi-a incaput cu usurinta in bucataria mea mica, nu ocupa spatiu mare ca alte aparate, design dragut. - Preincalzirea manuala se poate face mai rapid (1-2 minute) decat cea "automata" (15-30 minute) - Rezervorul este detasabil si are si indicator pentru nivelul apei - Exista o gama mare de cafea espresso de unde poti allege fata de alegerea limitata pe care o ai in cazul capsulelor pentru aparatele automate DELONGHI EC 200.CD - ARGUMENTE CONTRA - Daca vrei o ceasca plina de cafea tare trebuie sa folosesti filtrul mare si sa il umpli cu 2 masuri de cafea (2x6 grame) - Necesita preincalzire prealabila - Pentru cei comozi si mereu in criza de timp, tentati sa-si achizitioneze un aparat automat cu capsule, acest model necesita intra-adevar vreo 3 minute pentru prepararea cafelei: preincalzire rapida + dozare cafea macinata in filtru (pentru pastille ESE timpul necesar este mai mic) + umplere ceasca cafea + spalare filtru si portfiltru dupa utilizare. In plus, dupa vreo 200 de cafele trebuie sa faci manual decalcifierea aparatului, iar dupa 300 de cafele trebuie sa faci tot manual curatarea filtrului si a boilerului, deci alt timp pierdut.... CONCLUZIE Din punctul meu de vedere aparatul are un raport bun calitate / pret. Fiabilitatea ramane sa o vad in timp. Acum depinde pentru fiecare ce primeaza: comoditatea sau sanatatea. Daca alegi sa bei o cafea naturala, fara conservanti dar esti dispus sa pierzi cateva minute dimineata cu prepararea cafelei, atunci Delonghi EC 200.CD este o optiune demna de luat in seama. Edited by m_moore, 14 October 2014 - 16:31. |
#21
Posted 24 November 2014 - 20:54
Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa .....
|
#22
Posted 29 November 2014 - 15:35
zorpika, on 24 noiembrie 2014 - 20:54, said:
Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa ..... Este normal pentru prima utilizare. Respecta instructiunile fara frica |
#23
Posted 30 November 2014 - 23:09
zorpika, on 24 noiembrie 2014 - 20:54, said:
Buna , am cumparat si eu un expresor 220 si urmand instructiunile abserv ca face un zgomot MARE cand vreau sa il curat pt prima data , este normal asa ? Imi e frica sa l mai las deschis , pana acum nu a curs nici macar o picatura de apa ..... |
#24
Posted 04 December 2014 - 20:36
Am achizitionat si eu de curand modelul EC 200.Chiar daca sunt nou posesor al acestui model sunt vechi utilizator al modelului EC 190.Care din cate am vazut e cam acelasi lucru,doar cateva diferente la partea de design.Asa ca sunt familiarizat cu el.
Acela l-am adus din Italia si a mers 5 ani facand cafea zilnic.A cedat pompa si nu mai avea rost sa-l repar Imediat dupa ce l-am luat am incercat sa fac o cafea si...surpriza...spuma era foarte slaba si imediat disparea.Am fost foarte nedumerit pentru ca eram obisnuit de la celalalt model care facea o spuma foarte frumoasa.Am incercat de toate,sa-l las sa se incalzeasca 10 minute,am presat mai tare cafeaua,ba chiar am si cumparat si cafea Espresso dar spuma tot era foarte slaba.Apa trecea imediat din portfiltru si oricat m-am chinuit nu am reusit sa scot acea spuma. Norocul meu a fost ca am pastrat acel recipient unde pui cafeaua de la cel vechi.L-am pus in locul celui nou si.. Bingoo...Spuma revenise la normal... Ce am descoperit.Daca desfaci cosuletul de cafea,sub acea sita are un fel de supapa cu un arc.La presiune se deschide,facand spuma.Probabil la cel nou acea supapa poate se deschidea la alta presiune,ceva mai mica, pentru ca nu-mi explic diferenta uriasa dintre cele doua. De obicei nu-l incalzesc decat pana se aprinde beculetul verde.E adevarat ca imediat dupa ce pornesc se stinge imediat,probabil ca pana acolo iese cafeaua cea mai buna,in stil italian.Eu folosesc cesti de cafea mai mici,nu din acelea largi cum arata si prin pozele de prezentare.Cu cat lasi sa curga mai mult cu atat slabeste calitatea bana vine apa chioara. Pentru alte detalii putem sa discutam. E un espresor destul de bun pentru banii astia.Iar daca tine cel putin 3 ani isi scoate banii.E o diferenta mare fata de cafeaua la ibric, dar depinde si de gustul fiecaruia. |
#25
Posted 09 December 2014 - 12:24
supersonic_10001, on 04 decembrie 2014 - 20:36, said:
Am achizitionat si eu de curand modelul EC 200. Eu nu am avut probleme cu spuma pana acum. Espressorul meu EC 200 CD (Crema Device) , dupa cum ii spune si numele, face multa spuma si cafeaua arata mereu apetisanta. Gustul care variaza este problema la acest Delonghi, dar acesta este influentat de mai multi factori: tipul cafelei folosite, cata cafea folosesti, cat de tare o presezi, daca folosesti lapte sau nu, etc. Eu il las sa mai curga si dupa ce se stinge ledul verde, pentru ca altfel ar umple cam un sfert de ceasca. Smecheria pe care o aplic eu este ca pentru a umple ceasca nu folosesc filtrul mic, asa cum scrie in instructiuni, pentru ca ar iesi o o cafea slaba. Folosesc filtrul mare pentru 2 portii pentru....o singura portie si cafeaua iese tare.
Edited by ggelu, 09 December 2014 - 18:59.
|
#26
Posted 09 December 2014 - 14:33
S-au epuizat O să aștept altă ocazie. Nu pot aloca mai mult de 300 lei pt. un espressor. Asta e!
|
#27
Posted 21 December 2014 - 01:42
#28
Posted 21 December 2014 - 09:24
Nu... n-am mai găsit. Deși poate meritam și eu să vină Moșul la mine Poate la anul o să fiu mai cuminte!
Edited by inacro, 21 December 2014 - 09:24. |
|
#29
Posted 28 December 2014 - 11:12
Salutare ... vreau si eu sa achizitionez un 220CD este la oferta la cel mai mare magazin online vorba unui coleg de pe forum. Poate cineva sa imi spuna daca este vreo diferenta fata de 200CD in afara de design? Mersi anticipat
|
#31
Posted 28 December 2014 - 15:25
Mersi de raspuns dar diferenta de 50w este irelevanta , ceva diferenta la functii este oare?
|
#32
Posted 03 January 2015 - 03:51
cuculete, on 28 decembrie 2014 - 15:25, said:
Mersi de raspuns dar diferenta de 50w este irelevanta , ceva diferenta la functii este oare? |
#33
Posted 05 January 2015 - 16:52
m_moore, on 08 octombrie 2014 - 23:26, said:
Folosesc cafea macinata din comert Jacobs, ce-i drept nu este speciala pentru espressor. Sa inteleg ca si asta ar putea fi o cauza pentru care dintr-o doza de 7 grame imi iese slaba daca umplu toata ceasca? Nu am folosit pana acum cafea boabe pe care sa o macin la rasnita, asa cum recomanda multi. Dar am folosit momnodoze cu pastile ESE de la Illy, care se presupune ca ar fi cafea macinata, presata si vidata pentru pastrarea aromei si tairiei cafelei... Poate se alatura pe viitor dicutiei noastre si un utilizator de Delonghi EC 200 CD , sa ne impartaseasca din experienta lui. salut! de unde ai luat capsulele ESE si ce pret au? Am folosit cafea Lavazza, a fost ok. Apoi am luat de la un Coffe shop niste cafea( doar 100 gr sa o testez) si cred ca e macinata prea fin pr ca nu mai curge cum trebuie si gasesc apa in filtru (cafeaua arata ca noroiul). Acum am luat Tchibo Espresso, sa vad daca e diferenta la curgere. Cred ca nu am inteles exact cu incalzirea/preincalzirea. Eu dau comutatorul pe incalzire, pregatesc filtrul, port-filtrul si cand e led-ul verde OK mai rasucesc o pozitie si curge apa. e ok? Daca in timp ce curge cafeaua led-ul OK se stinge ce fac, las sa curga asa sau opresc pana devine verde la loc (de obicei la 2 cesti simultan). |
|
#34
Posted 06 January 2015 - 16:06
Muale, on 05 ianuarie 2015 - 16:52, said: salut! de unde ai luat capsulele ESE si ce pret au? Am folosit cafea Lavazza, a fost ok. Apoi am luat de la un Coffe shop niste cafea( doar 100 gr sa o testez) si cred ca e macinata prea fin pr ca nu mai curge cum trebuie si gasesc apa in filtru (cafeaua arata ca noroiul). Acum am luat Tchibo Espresso, sa vad daca e diferenta la curgere. Cred ca nu am inteles exact cu incalzirea/preincalzirea. Eu dau comutatorul pe incalzire, pregatesc filtrul, port-filtrul si cand e led-ul verde OK mai rasucesc o pozitie si curge apa. e ok? Daca in timp ce curge cafeaua led-ul OK se stinge ce fac, las sa curga asa sau opresc pana devine verde la loc (de obicei la 2 cesti simultan). Preincalzirea rapida inseamna ca pui portfiltrul si cana in care urmeaza sa faci cafeaua dedesubt. Dupa ce ai pus pe "rezistenta (incalzire)" comutatorul, cand se aprinde ledul verde comuti comutatorul pe "cafea' si lasi sa curga apa pana se stinge ledul verde. Repeti aceasta operatiune de 3 ori!!! Dupa ce faci aceasta preincalzire rapida lasi comutaorul pe modul "rezistenta( incalzire)" scoti port filtrul, pui cafea, si dupa ce tasezi cafeaua il pui la loc. Apoi astepti sa fie ledul verde aprins si comuti comutatorul pe modul "cafea". Producatorul Delonghi recomanda sa nu lasi sa curga mai mult de 45 de secunde. Eu din experienta iti spun ca trebuie sa lasi maxim 25 secunde daca vrei o cafea tare. Tot din experienta te sfatuiesc sa faci pe rand cele 2 cesti de cafea si nu simultan, altfel iese slaba. Teoretic poti folosi orice cafea daca este macinata foarte fin, dar cel mai OK am remarcat ca este cafeau speciala pentru esspresor (cea care pe cutie arata doar esspresor si cafetiera). Pentru detalii despre locul de unde am achizitionat podsuri ESE iti dau PM, pentru a nu face reclama aici. |
#35
Posted 07 January 2015 - 08:19
Am făcut azi cu noua cafea și curge ok. Deci atenție ca nici prea fin nu e bine sa fie macinata cafeaua!
|
#36
Posted 11 January 2015 - 13:42
m_moore, on 06 ianuarie 2015 - 16:06, said:
Preincalzirea rapida inseamna ca pui portfiltrul si cana in care urmeaza sa faci cafeaua dedesubt. Dupa ce ai pus pe "rezistenta (incalzire)" comutatorul, cand se aprinde ledul verde comuti comutatorul pe "cafea' si lasi sa curga apa pana se stinge ledul verde. Repeti aceasta operatiune de 3 ori!!! Dupa ce faci aceasta preincalzire rapida lasi comutaorul pe modul "rezistenta( incalzire)" scoti port filtrul, pui cafea, si dupa ce tasezi cafeaua il pui la loc. Apoi astepti sa fie ledul verde aprins si comuti comutatorul pe modul "cafea". Producatorul Delonghi recomanda sa nu lasi sa curga mai mult de 45 de secunde. Eu din experienta iti spun ca trebuie sa lasi maxim 25 secunde daca vrei o cafea tare. Tot din experienta te sfatuiesc sa faci pe rand cele 2 cesti de cafea si nu simultan, altfel iese slaba. Teoretic poti folosi orice cafea daca este macinata foarte fin, dar cel mai OK am remarcat ca este cafeau speciala pentru esspresor (cea care pe cutie arata doar esspresor si cafetiera). Pentru detalii despre locul de unde am achizitionat podsuri ESE iti dau PM, pentru a nu face reclama aici. Exista diferente majore in calitatea cafelei rezultate intre cele 2 moduri de incalzire si preincalzire? Sincer n am rabdare sa repet operatia de 3 ori, iese strong cafeaua chiar daca o las mai mult de 30 de secunde, plus ca e la o temperatura optima O sa incerc totusi sa repet operatia de 3 ori, banuiesc ca nu se mai stinge atat de repede becul verde iar cafeaua va iesi mai stong! Folosesc Lavazza pt expresso, am pus chiar si Iacobs normala, batatorita bine iese buna vs ibric De unde achizitionez pastile ESE compatibele pentru acest expresor. Multumesc! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users