Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Espressor Delonghi EC 200.CD / EC 190.CD / EC 220.CD
Last Updated: Mar 23 2015 14:51, Started by
m_moore
, Oct 07 2014 17:38
·
0
#1
Posted 07 October 2014 - 17:38
Am achizitionat de curand un espressor Delonghi EC 200.CD si m-am gandit sa initiez acest topic adresat posesorilor de espressoare din modelele de mai sus. La o simpla cautare pe google gasesti cateva review-uri ale utilizatorilor de Delonghi EC 200.CD dar sunt postate pe siturile magazinelor care le comercializeaza si am dubii despre impartialitatea lor. In plus, aceste review-uri sunt foarte concise si nu se detaliaza multe probleme. Va propun sa dezbatem aici toate problemele cu care ne-am confruntat pana acum.
ACHIZITIE In ceea ce priveste achizitia produsului va marturisesc ca inca mai am o mare enigma...L-am cumparat in cadrul unei campanii de reduceri de preturi care a fost acum cateva saptamani la cel mai mare magazin online din Romania (desi il stiti cu totii, nu-i dau totusi numele, ca sa nu-i fac reclama) cu doar 360 de lei. Spun "doar" pentru ca daca dai o cautare a pretului produsului pe siturile price.ro, shopmania.ro, compari.ro, etc. il gasesti la un pret incepand cu 750 lei. Mirarea mea a fost cu atat mai mare cu cat in asa-zisa campanie de reduceri celebrul magazin online avea o reducere de doar 20 % la Delonghi EC 200 CD, iar la alte espressoare ce aveau pretul redus cu 50 % gaseai respectivul produs pe price.ro la un pret mai mic...Am ramas cu intrebarea: cum de l-au vandut la un pret asa de mic desi ei sunt cunoscuti ca au preturi destul de mari? UTILIZARE Legat de utilizarea espressorului pot sa spun ca prin comparatie cu vechiul Rohnson (care s-a stricat in maxim 1 an ) chiar face cafea cu spuma foarte aspectoasa. Am cumparat si pads-uri ESE si pot sa va spun ca parca iese mai aromata cafeaua cu cafea macinata decat cu monodoze ESE. Parerile celor care au baut cafea facuta cu espressorul meu sunt ca face o cafea cam slaba. Si nu prea inteleg de ce. Respect instructiunile din manual si fac inainte preincalzirea rapida a aparatului si cesti. Uneori, cand am timp ii fac si preincalzirea aceea de 15-30 minute dar cafeaua iese tot slaba. Este adevarat ca dintr-o monodoza ESE sau dintr-o masura de cafea astept pana se umple ceasca. Precizez ca folosesc ceasca clasica de cafea, identica cu cea din poza produsului. Oare iese mai slaba pentru ca nu trebuie sa umplu ceasca? Am remarcat ca butonul de OK se stinge cam atunci cand aparatul a umplut ceasca pe jumatate. Oare dupa ce s-a stins butonul de OK cafeaua care continua sa curga este mai slaba? La voi se intampla la fel? Ai vrut neaparat sa ai topicul tau . Deocamdata e nou si nu am nimic de comentat dar daca ajunge pe pagina a doua fie il blochez fie il redenumesc " aparate pentru cafegii amatori " . Edited by ggelu, 08 October 2014 - 07:11. |
#2
Posted 07 October 2014 - 22:16
Pai cu o biata doza cata cafea vrei? De ce italienii beau numai ristretto ( si mai au o cafea care e si mai scurta insa imi scapa numele) ?
Nu te mai zgarci cu lungo si ramai la scurto... De obicei o cafea buna iti iese in primele 20-30 sec. Ce iese dupa e doar apa usor colorata cu amareala... Ps: de aia prefer variantele full auto sau cele auto cu capsule - nu-mi dau batai de cap... |
#3
Posted 07 October 2014 - 23:08
Sa inteleg ca esti un posesor de Delonghi EC 200 CD? Tu cum procedezi dupa ce se stinge ledul verde de OK?
|
#4
Posted 08 October 2014 - 06:29
Deloc. Insa presupun ca totusi butonul ala de ok nu fost pus degeaba. Ce zice in manual?
Am un non automat cu sita si un tassimo ( parca vad de acum strambaturile din nas ale cafelistilor, insa e o chestiune de gust si confort personal) |
#5
Posted 08 October 2014 - 07:24
In manual se precizeaza ca dupa ce este facuta preincalzirea se poate comuta pe functia de cafea doar dupa ce se aprinde ledul verde de OK. Asa si fac: preincalzire, apoi astept sa se aprind ledul verde de OK si apoi comut pe functia de cafea. Manualul nu spune insa ca dupa vreo 10 secunde de cand incepe sa curga cafeaua in ceasca, ledul verde se stinge si cat anume dintr-o ceasca standard de cafea trebuie sa umpli fara ca sa fie diluata.
Manualul spune ca pentru 1 ceasca de cafea este necesara o singura masura (6 grame ) de cafea macinata care trebuie pusa in filtrul mic, iar pentru 2 cesti de cafea sunt necesare doua masuri (12 grame) de cafea macinata care trebuie puse in filtrul mare. Am experimentat ca pentru o singura ceasca de cafea sa folosesc cantitatea necesara pentru 2 cesti si atunci cafeaua iese mai concentrata. Asta sa fie singura rezolvare? De ce aparatul nu are performantele precizate in manual si sunt nevoit sa folosesc o doza dubla pentru a obtine o cafea tare? Edited by m_moore, 08 October 2014 - 07:25. |
#7
Posted 08 October 2014 - 07:37
6 grame, nu 8, si io tare ma tem ca ceasca @initiator are vreo 250 ml...
|
#9
Posted 08 October 2014 - 08:44
m_moore, on 08 octombrie 2014 - 07:24, said: De ce aparatul nu are performantele precizate in manual si sunt nevoit sa folosesc o doza dubla pentru a obtine o cafea tare? |
#11
Posted 08 October 2014 - 15:36
slai, on 08 octombrie 2014 - 07:37, said:
io tare ma tem ca ceasca @initiator are vreo 250 ml... Am spus explicit mai sus ca folosesc "ceasca" si nu "cana". Daca ai dubii, da o cautare pe google la Delonghi EC 200 CD si vei vedea exact cum arata cestile pe care le folosesc. Sunt identice ca marime, forma si culoare. inacro, on 08 octombrie 2014 - 08:44, said:
Aparatul meu îmi dă posibilitatea ca, apăsând butonul OK să opresc fluxul de apă când vreau, în timpul extracției. Verifică și la tine. Aparatul Delonghi EC 200 CD nu are un buton de OK ci doar un led verde de OK care se aprinde cand poti face cafeaua dupa preincalzirea prealabila. Practic espresossorul nu are butoane clasice ci un singur buton selector de functii pe care il rotesti pe una dintre pozitiile: incalzire (rezistenta), cafea/apa fierbinte, abur, oprit. Multumesc celor care mi-au raspuns pana acum cu diverse sfaturi, dar celor care detin alte modele de espressoare decat cele care fac obiectul topicului le este mai greu sa inteleaga la ce ma refer. Acesta este si motivul pentru care acest topic se adreseaza cu precadere detinatorilor de Delonghi EC 200.CD / EC 190.CD / EC 220.CD. Edited by m_moore, 08 October 2014 - 15:37. |
#12
Posted 08 October 2014 - 15:55
m_moore, on 08 octombrie 2014 - 15:36, said:
Practic espresossorul nu are butoane clasice ci un singur buton selector de functii pe care il rotesti pe una dintre pozitiile: incalzire (rezistenta), cafea/apa fierbinte, abur, oprit. pai espressorului tau ii lipseste o functie: espresso! uite ce bine se descurca babornita: http://discutam.com/...cu-pret-corect/ |
#13
Posted 08 October 2014 - 16:30
Buratino2014, on 08 octombrie 2014 - 15:55, said:
pai espressorului tau ii lipseste o functie: espresso! Sper ca glumesti sau poate ca am fost eu prea evaziv in explicatii. Cand comut pe pozitia de cafea/apa fierbinte evident ca face...espresso! Si in manual scrie asta. Problema este ca daca folosesc filtrul mic (6-7 grame cafea macinata) si las sa se umple ceasca... iese cam slaba. Pentru a face o cafea mai tare dar si sa umplu ceasca trebuie sa folosesc filtrul mare (6+6 grame cafea macinata). Si asta contravine instructiunilor din manual. In ceea ce priveste filmuletul de pe youtube l-am vazut inainte de a achizitiona espressorul, cand ma documentam ce sa cumpar. Edited by m_moore, 08 October 2014 - 16:31. |
#14
Posted 08 October 2014 - 17:10
espresso si ceasca plina nu prea se pupa!
doar daca folosesti cesti de 60ml... |
#15
Posted 08 October 2014 - 17:41
http://www.delonghi....00cd-0132151043Nu stiu de cat sunt cestile dar arata identic cu cele din imaginea produsului.
Edited by m_moore, 08 October 2014 - 17:47. |
|
#16
Posted 08 October 2014 - 18:39
ce fel de cafea folosești? Care e gradul de măcinare? Pentru espresso trebuie măcinată cât mai fina. Cu din aia gata măcinată din comerț o să îți iasă apă chioară, indiferent de ce faci. E măcinată prea grosier și apa trece prin ea, fără să extragă tot ce e de extras.
În mod normal espresso = 7g de cafea arabica extrasă timp de 25 secunde. De aici experimentezi. Dacă e prea slabă înseamnă că nu e suficient de tare măcinată. Dacă blochează aparatul înseamnă că e prea măcinată. |
#17
Posted 08 October 2014 - 23:26
Folosesc cafea macinata din comert Jacobs, ce-i drept nu este speciala pentru espressor. Sa inteleg ca si asta ar putea fi o cauza pentru care dintr-o doza de 7 grame imi iese slaba daca umplu toata ceasca? Nu am folosit pana acum cafea boabe pe care sa o macin la rasnita, asa cum recomanda multi. Dar am folosit momnodoze cu pastile ESE de la Illy, care se presupune ca ar fi cafea macinata, presata si vidata pentru pastrarea aromei si tairiei cafelei...
Poate se alatura pe viitor dicutiei noastre si un utilizator de Delonghi EC 200 CD , sa ne impartaseasca din experienta lui. |
#18
Posted 12 October 2014 - 22:03
La cat s-a cumparat aparatul asta, ca s-a epuizat stocul, chiar nimeni dintre utilizatori nu are chef sa posteze aici?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users