Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Anii '90

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
2527 replies to this topic

#2467
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006

View Postmrsme21, on 20 ianuarie 2023 - 01:22, said:

Bobby Torok - Azilul de Noapte, Uniplus Radio
  Incerc de ceva timp sa conving pe cel care a postat interviul sa mai puna si alte inregistrari si nu raspunde desi a zis ca ar mai avea materiale cu Bobby. Ar fi super sa ascultam si alte emisiuni cu el dar nu gasesc pe nicaieri...


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gaIAVZr4vX0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ce tare! Nu mai auzisem vocea aia de aproape 30 de ani.
Pe atunci, ca puștime de 15-25 de ani, ieșită din comunism, ne uitam la Bobby ca la un om umblat, sofisticat, priceput la afaceri și politică. Și evident muzică. Avea păreri și comentarii pertinente, că doar nu o fi locuit degeaba în New York. Avea și un magazin în Cotroceni, pe la Operă, New York New York parcă se numea, dar nu mai știu ce vindea. Cred că de toate, ca „buticurile” din anii ăia, de la cola la filme foto.
Din discuțiile de peste ani de pe blogul Dianei Singer a cam reieșit din păcate că Bobby era un semi-ratat (profesional - nu făcuse nicio brînză în SUA, de aia se și întorsese aici) și un mitocan (cu nevastă-sa și copiii ei). Dar, mă rog, noi îi cunoaștem imaginea publică, care la ora aia avea prestanța dată de faptul că avea experiență occidentală și era un nonconformist, vorbea liber etc.
Plus că oricum erau foarte populare emisiunile de „trăncănit”. Toată lumea asculta la radio sau la televizor orice formă de „masă rotundă”, la care se dezbătea cu orele, se făcea politică peste tot, se luau telefoane de la public, se prelungeau emisiunile „la cererea publicului” încît nu se respecta programul etc.
La Azil era mișto că se punea și muzică, uneori albume întregi, să le poți trage pe casetă, și se discuta și despre cum e în alte țări și cum va fi și la noi, visam cu ochii deschiși.

Edited by abancor, 20 January 2023 - 14:49.


#2468
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View Postabancor, on 20 ianuarie 2023 - 14:45, said:


Ce tare! Nu mai auzisem vocea aia de aproape 30 de ani.
Pe atunci, ca puștime de 15-25 de ani, ieșitć din comunism, ne uitam la Bobby ca la un om umblat, sofisticat, priceput la afaceri și politicć. Și evident muzicć. Avea pćreri și comentarii pertinente, cć doar nu o fi locuit degeaba īn New York. Avea și un magazin īn Cotroceni, pe la Operć, New York New York parcć se numea, dar nu mai știu ce vindea. Cred cć de toate, ca „buticurile” din anii ćia, de la cola la filme foto.
Din discuțiile de peste ani de pe blogul Dianei Singer a cam reieșit din pćcate cć Bobby era un semi-ratat (profesional - nu fćcuse nicio brīnzć īn SUA, de aia se și īntorsese aici) și un mitocan (cu nevastć-sa și copiii ei). Dar, mć rog, noi īi cunoaștem imaginea publicć, care la ora aia avea prestanța datć de faptul cć avea experiențć occidentalć și era un nonconformist, vorbea liber etc.

   Am citit si eu discutiile de pe blogul Dianei. Pacat ca au fost si lucruri negative, dar poate era mai bine sa nu le fi facut publice.
  Stiu unde a fost magazinul lui Bobby. Vedeam mereu Jeep-ul parcat pe colt cand treceam pe acolo.
  Incerc sa vad cine are si este dispus sa ofere emisiuni cu Azilul de Noapte. Am descoperit un profil a lui Diana Singer si i-am pus o intrebare pe Facebook sa vedem daca ma poate ajuta in vreun fel. Daca fac rost o sa le postez si aici.

   Uite aici un link cu un fragment dintr-o emisiune in care povesteste cum a plecat el in America.

https://on.soundcloud.com/uZs47

Edited by mrsme21, 20 January 2023 - 14:59.


#2469
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 23.10.2006
VHF nu este o banda de frecvente doar TV. ,,VHF (Very High Frequency) and UHF (Ultra High Frequency) sunt două gama de frecvențe folosite pentru comunicațiile wireless. VHF se referă la frecvențele cuprinse între 30 MHz și 300 MHz, în timp ce UHF se referă la frecvențele cuprinse între 300 MHz și 3 GHz. Aceste frecvențe sunt utilizate în diverse aplicații, cum ar fi televiziunea, radiocomunicațiile, comunicațiile mobile și transmisiunile de date."
Legat de UniFan au inceput sa emita din Universitatea Bucuresti, a urmat Hotel Dorobanti, Hotel Modern, si ultimul sediu a fost in Delea Veche. Eu am reusit sa particip la cateva petreceri care s-au tinut in Hotel Modern vinerea noaptea si sambata noaptea, urcai pe scari la et. 12 ca lifturile nu functionau. Cat alcool au vazut si simtit mixerele alea....Posted Image

#2470
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View Postbaribalu, on 20 ianuarie 2023 - 17:28, said:


Legat de UniFan au inceput sa emita din Universitatea Bucuresti, a urmat Hotel Dorobanti, Hotel Modern, si ultimul sediu a fost in Delea Veche. Eu am reusit sa particip la cateva petreceri care s-au tinut in Hotel Modern vinerea noaptea si sambata noaptea, urcai pe scari la et. 12 ca lifturile nu functionau. Cat alcool au vazut si simtit mixerele alea....Posted Image

   Unde era Hotel Modern?

#2471
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 23.10.2006
Hotelul Modern (actual Bursa de Valori București) de pe bd. Republicii colț cu str. Armenească.
https://www.reddit.c...ori_bucurești/

#2472
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Da' cât timp a stat acel hotel în renovare?    :huh:
Vorbăria de la radio e ascultată şi azi. De fapt cam pentru asta unii mai ascultă azi radio, nu pentru muzică. Nu neapărat în maşină, deşi şi matinalele au audienţa lor. Pentru muzică, nu ştiu câţi mai ascultă, că parcă nu mai e oferta de odinioară. Culmea, că Sport Total F.M. (nu am mai ascultat recent) era tare în muzică. O să pornesc mâine radioul, că în ultima vreme nu prea am mai ascultat radio. Culmea, posturile de stat sunt mai o.k. acuma decât erau în anii '90 şi au decăzut mult posturile private.
Cine era cu sloganul "Un radio care te ascultă"? Pro F.M. parcă.
Încă mai sunt tombole la radio.
La Costineşti sora vitregă a reuşit să dea de o colegă via radioficarea de pe plajă în acea vacanţă din 1997.
Muzică în difuzoarele vagonului de tren nu am prins decât o dată, dar nu ştiu dacă a fost în anii '90 sau în anii '000.

#2473
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Nu stiam ca acolo a fost Hotel Modern. Ai idee daca l-au daramat si au construit bursa se valori in loc sau au modernizat cladirea existenta?

#2474
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Clădirea e aceiaşi. Au dat jos zidăria şi au pus sticlă pe deasupra, că aşa e la clădirile moderne. Din fericire nu e din aia transparentă 100%, aşa că cei dinăuntru au ceva intimitate. Hotelul original e probabil descris şi printr-o revistă "Arhitectura", dar nu mai ţin minte ce spune despre el... cred că era destul de modern la vremea lui, de unde şi denumirea. Cam aiurea să pui între clădiri vechi aşa ceva, dar cu aspectul original se încadra mai bine prin zonă.
Uite, am găsit articolul, că mi-am amintit că l-am scanat: https://forum.softpe...st__p__26647719
Nu arăta modrern, dar stilul ăla mi-a produs o nostalgie, că la cum era sărăcie în anii '90, anii '60-'70 arătau modern sau erau de vis.
Dovadă că nu e altă clădire... are cam aceiaşi formă ca în poza asta de epocă. Poza cred că e făcută de pe Magazinul "Unirea", ne-extins încă (iniţial era doar corpul din Piaţa Unirii). Magazinul ăsta era fain în anii '90. Unul dintre standuri avea şi tuburi electronice! (cel puţin până spre 1994-1995).

Posted Image

Multe hoteluri din România NU aveau televizor în cameră în anii '90. Telefon aveau, dar de obicei ca să suni la recepţie.
Mai voiam să povestesc, dar cum nu am făcut-o zilele trecute, am uitat ce am vrut să zic. Probabil în episodul următor (inspirat de imaginea de mai sus):  Mno, totuşi idee: deşi străzile din zona centrală şi semicentrală nu arătau bine (chiar dacă unele erau curate), aveau farmecul lor, mai ales dacă aveau magazine diverse, cu firme luminoase sau pictate frumos. Unele mai păstrau acele jalueze rulou. La un moment dat ajunsesem să urăsc magazinele stil vechi, dar aveau farmecul lor. Azi sunt comoară! (să nu uitaţia asta!).

Edited by djl, 23 January 2023 - 15:26.


#2475
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006

View Postdjl, on 20 ianuarie 2023 - 23:28, said:

Vorbăria de la radio e ascultată şi azi. De fapt cam pentru asta unii mai ascultă azi radio, nu pentru muzică. Nu neapărat în maşină, deşi şi matinalele au audienţa lor. Pentru muzică, nu ştiu câţi mai ascultă, că parcă nu mai e oferta de odinioară. Culmea, că Sport Total F.M. (nu am mai ascultat recent) era tare în muzică.
Sigur, și io ascult destul de mult posturile publice, pentru diverse interviuri și reportaje.
Dar prin „vorbărie” (cea tipică anilor 90-93) mă refeream la genul ăla de talk-show-uri de atunci, cînd se discuta ca la terasă, la dezbateri interminabile (în 90 se dădeau la TVR ședințele din parlamentul provizoriu CPUN, atît de avizi de discuții, dezbateri și politică eram), mese rotunde la care se luau și telefoane de la public etc. Cum am zis, îmi amintesc că nu o dată moderatorul anunța că „avem acceptul să continuăm emisiunea încă o oră, filmul care urma va fi reprogramat etc.”, pentru că discuția era aprinsă, telespectatorii încingeau linia telefonului, invitații erau în culmea entuziasmului.
Sport Total FM e chiar bun de ascultat pentru muzică. Numai că între muzici trebuie să fii foarte pasionat de fotbal ca să reziști. Adică microbist adevărat. Io sînt departe de standardul ăla. Noroc că noapte și la unele ore din weekend e aproape numai muzică.

#2476
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Nici eu nu sunt pasiona de fotbal. Moştenire de familie. Nu am avut vreodată cu adevărat microbul fotbalului. Mă mai uit eventual la o finală de campionat. În 1994 m-am uitat probabil şi datorită performanţelor României. Performanţa la fotbal, C.F.R.-ul (compania, nu echipa), calitatea editorialelor, ceva dispărut din România.
Măcar performăm la alte sporturi şi mai aude lumea de bine de România.
Azi e totul supra-comercializat. Prea multă concurenţă; concurenţa dusă la extrem e singura explicaţie pentru degradarea unor lucruri faţă de anii '90. E ciudat să avem mai mult televiziuni faţă de anii '90 (că de ce ne trebuie), dar calitatea programelor. Azi, încep: publicitate sau trebuie să încheiem. Dacă ar fi isteţi, ar putea pune ceva amânabil în caz că trebuie prelungită emisiunea. Eu sunt mai mic decât abancor, aşa că nu am prins acel gen de emisiune. Deci încă o libertate pierdută. Europa F.M. mai are emisiune cu ascultători.
Ce să zic, la radio, în afară de talk-şoaie, cei de la radio au devenit nişte tontomate, ca să nu le zic altfel. Nişte biţi în computer, cum ar fi zis un "bugetar esenţial". Doar muzica şi informaţia ar trebui ţinute în computer (deşi muzica poate să stea şi pe alte medii de stocare), vorbăria la om să stea.
Exista în anii '90 o emisiune "Roata de rezervă" sau e ceva mai nouă?
Pe lângă pleiada de magazine de muzică, ulterior cele de G.S.M. (că la N.M.T. au fost maxim 20.000 de abonaţi) erau şi cele de componente P.C.
Dacă aveai telefon mobil (eventual în maşină, cu hands free) că era un eveniment să suni la radio din mişcare, mai ales la ce tarife erau la mobil pe atunci.

#2477
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Dar reclamele, cât de mult contau reclamele pentru voi?
Pe vremuri nu ne deranjau reclamele.
Existau şi vehicule de transport urban cu reclame pe ele.

#2478
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View Postdjl, on 25 ianuarie 2023 - 13:57, said:

Dar reclamele, cāt de mult contau reclamele pentru voi?
Pe vremuri nu ne deranjau reclamele.
Existau ŗi vehicule de transport urban cu reclame pe ele.

    Si in ziua de astazi mai sunt reclame la metrou si unele autobuze. Am vazut reclame la banci si unele evenimente cum ar fi Untold

#2479
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Mă referam la vehicule per se. Azi doar pe tramvaie mai vezi. Troleibuzele "Astra"-"Ikarus" 415T nu cred că au avut vreodată reclame pe ele. Nici tramvaiele 'Tatra'. Ramele de metrou cu siguranţă nu au avut.

#2480
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Chiar recent am mers cu un autobuz pe 381, parcă Mercedes, înfoliat complet într-o reclamă, nu se vedea nimic pe geam. Dacă nu erai atent la drum puteai rata stația de coborîre.

#2481
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,850
  • Înscris: 11.10.2006
Sunt si pe autobuze. Pe Tatre au fost mai rar, mi-amintesc doar de Viceroy

#2482
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004

View Postabancor, on 25 ianuarie 2023 - 19:34, said:

Chiar recent am mers cu un autobuz pe 381, parcă Mercedes, înfoliat complet într-o reclamă, nu se vedea nimic pe geam. Dacă nu erai atent la drum puteai rata stația de coborîre.

Probabil o fi, nu am văzut să fi pe prea multe. În anii '90 se puneau pe destule autobuze, deşi parcă pe "Rocar" "de Simon" şi pe 'Dac' nu au fost aşa de multe precum pe "D.A.F." şi "Ikarus". Adevărat este că cu liniile cu "Rocar" "de Simon" nu prea am avut eu de-aface în anii '90; nici cu cele cu "S.A.V.I.E.M." - şi pe astea au fost. Pe taxiuri se puneau reclame?
Pe atunci reclama însemna drumul belşugului. Acum parcă prea am virat-o spre o extremă neplăcută. Dar nici nu cred că mai au vreun impact aşa de mare reclamele. În general cele televizate erau cele urmărite; dar şi tipărite au fost o.k., însă astea nu au avut acelaşi impact şi nici nu prea sunt discutate.
Ah, autobuzele cred că au fost pionerii ai vehiculelor cu cutie automată în Bucureşti. Cutia automată era văzută ca ceva scump pe vremuri, nu neapărat la preţul per ansamblul al vehiculului, dar la creşterea consumului de carburant şi întrţinere. Erau şi maşini mici cu cutie automată, dar cred că destuie le evitau. De notat că şi în comunism au fost autobuze cu cutii automate. Pe reclama la "Voith" din autobuzele "D.A.F." SB220 ("Voith" mai face şi turbine, inclusiv din alea de hidorecentrale sau cel puţin făcea - la cea mai mare hidrocentrală de până în comunism, cea de la Dobreşti sunt "Voith") apărea şi un camion cu cutie automată; mă întrebam dacă existau camioane cu cutie automată - există, dar în România anilor '90 nu cred că au fost aşa ceva.

#2483
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Ieri am trecut pe la Piaţa Romană (cu zona asta am mai multe amintiri post anii '90) şi mi-am amintit că la vila colţ cu Bd. Dacia (nou, adică prelungirea *) se afla un magazin "Stefanel". Haine la modă, dar scumpe. Cu haine scumpe, dar destui cumpărători (hainele erau scumpe, dar pentru asta dădeau şi salarii bunicele) era "Belladruci" de la P-ţa Iancului. Exista vreun magazin cu haine chic dar la preţuri ceva mai acceptabile în Bucureştiul anilor '90.
În 1997 a început nebunia G.S.M. (păcat că nu a început de prin 1995) şi au apărut magazine multe - inclusiv pe la "Coleus" de la pasjul pietonal de la Şos. Colentina (nu ştiu când a apărut). Galeriile "Coleus" existau şi la P-ţa Galaţi (Gemeni).
În supermarketurile anilor '90 se vindeau şi ziare, reviste? Unele cred că aveau şi casete audio, blank sau înregistrate. Sau casete video. Cred că şi fime foto.

* era un radio care emitea sau avea sediul pe acolo, după 1995. Ţine cineva minte ce post ar fi putut fi?
Muzică de la radio înregistraţi?

Edited by djl, 27 January 2023 - 12:45.


#2484
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Stefanel sunt destul de vechi pe piata din Romania. Incerc sa-mi aduc aminte unde aveau magazin inainte sau in ce magazin aveau produse bagate.
  De la radio mai inregistram melodii pe caseta in timp ce se difuza top-ul melodiilor din perdioada respectiva

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate