Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Anii '90

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
2527 replies to this topic

#2431
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Deci era cu intrare doar pentru adulţi. La altele puteai să intri şi la vârste mai mici.
"Vox Maris" înseamnă "Vocea mării". E şi o compoziţie de-a lui George Enescu. Dar era (nu mai ştiu dacă există marca) şi ceva lichior sau băutură spirtoasă, care avea o corabile pe etichetă. Puneaţi la ureche cochilie de melc de mare pentru a asculta cum se aude acel sunet? Ori aţi apelat la serviciile fotografilor de plajă? (lumea ori nu avea aparat foto, ori putea avea unul prost sau voia amintiri şi chestiile alea erau ceva care aminteau).
Resortul (ce acţionează?) ăla pare o.k. la arhitectură şi amenajare, faţă de mizeriile care se fac azi.
Taximetrişti sunt nesimţi şi azi.
Off-topic: subiectul ăsta a făcut anul trecut 17 ani. Vă mulţumesc că l-aţi adus din nou la putere.

Edited by djl, 09 January 2023 - 18:41.


#2432
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Resort

https://dictionary.c.../english/resort

View Postdjl, on 09 ianuarie 2023 - 18:38, said:


Resortul (ce acționează?) ăla pare o.k. la arhitectură și amenajare, față de mizeriile care se fac azi.
Taximetriști sunt nesimți și azi.
Off-topic: subiectul ăsta a făcut anul trecut 17 ani. Vă mulțumesc că l-ați adus din nou la putere.

   Acum nu pare ceva spectaculos neaparat. Nu stiu daca arata mai bine astazi fata de 1999, dar pe vremea aia nu prea vedeai la noi asa ceva

#2433
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.10.2006
De asta era vorba?Posted Image
Attached File  wodka2.jpg   263.16K   4 downloads
45 lei, era la alimentara.

Edited by baribalu, 09 January 2023 - 19:03.


#2434
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Știu ce este acela un resort, dar făceam mișto de Engleza folosită aiurea, că avem stațiune, complex de vacanță, dar folosim resort și alte cuvinte la modul aiurea. Mi se părea mișto pe vremuri să folosesc Englezisme, dar acum mi se pare aiurea.
Credeam că acel complex estival de la Costinești era ceva din comunism, care a fost renovat în decursul timpului, nu ceva nou. Dar spre 1999 situația economică se mai stabilizase un pic și probabil mai începuseră investițiile private în chestiile din astea. Nici nu am știut de el. În 1997 colega sorii s-a dus să facă duș la o vilă. Mă întreb dacă era vilă din acel complex turistic sau altă vilă.
Că tot am vorbit de Costinești, acolo e epava. Măcar e la suprafață. În 1997 a fost lansat filmul "Titanic", cel cu Lionardo diCaprio. Mai mult love story decât realitate. Epava acelei nave care a stârnit un mic val de manie pe atunci e sub ape... Filmul a fost un mare succes și acum vor să-l relanseze în 3D (mi-a zis cineva de asta, am crezut că e glumă). Eu l-am văzut mult mai târziu la televizor. Sora vitregă a fost în 1998 la Câmpina (vacanță la țară, în Prahova) să-l vadă la cinema, eu nu am fost. Cinematograful nu există. Prahova era un județ care avea cinematograf în cel puțin 5 localități. Nu m-a impresionat prea mult filmul. Lionardo di Caprio era mare idol al genului feminin, că deh, chipeș și sincer, chiar dacă nu-s vreun fan, are talent. Actirița, deși frumușică, nu prea am văzut-o în filme.
baribalu, ăsta e. Văd că cel din poză e porcăria aia pe care am zărit-o în magazine. Lichiouririle sunt cele mai tari băuturi pe care le pot consuma, că eu nu suport tăria. În trenuri se plimbau unii care vindeau bere (cred că se mai plimbă), deși nu e bine să bei bere cu necunoscuți în tren.

Attached File  2084216_hd_1.jpg   53.61K   1 downloads

Da' cu G.S.M. când ați făcut pentru prima oară cunoștință? Pentru noi G.S.M. era cumva cum e pentru tinerii de azi telefonia fixă clasică, dacă e să o vadă... adică ceva rar și poate misterios.

#2435
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
La ţară, în Prahova, era în una dintre cele 2 clădiri cu etaj alăturate din centru, mai preci asta: https://www.google.r...!7i16384!8i8192
magazin de familie, magazin care şi în 2014 (proabil şi azi) avea aspect retro, adică podea din lemn, mobilier vechi din lemn şi alte chestii.
Era plin de sticle goale expuse. Din păcate nu mai sunt.    Posted Image    Unii colecţionari şi le-ar fi dorit. Eu îmi doresc una plină de "carburant de 'Traban't " (adică ceva stil lichior), că ăsta nu se învecheşte în timp     Posted Image    Se găseau destule spirtoase pentru un magazin sătesc în 1998, başca aveau şi "Garone". Destui aveau şi telefoane pe vremea centralei telefonice manuale (în 1998 era deja automată). Acum văd că sunt şi ceva pensiuni, că probabil mai e nevoie de dezvoltare. E unul dintre satele mai dezvoltate ale Prahovei.

Ştiam eu că uit ceva la Lionardo diCaprio: filmul "Romeo şi Julietta". Auzisem de el din revista "Liceenii" (că probabil a făcut vâlvă la vremea lui). Am vrut să-l văd la cinema, dar nu am fost. L-am văzut la televizor după 2000 (încă mă slujeşte televizorul cumpărat în 2000) şi am văzut că mai degrabă a făcut mare valvă * la vremea lui, adică nu m-a impresionat. Am crezut că e ceva cu dialog adoptat, dar e doar piesa în versuri transpusă în film. Probabil au dorit să adapteze ceva vechi la gusturile tinerilor, dar mie nu mi-a plăcut.
Despre autor se menţiona şi în manualul de Engleză (clasele 9-10?) de liceu. Cred că singurul manual mai mişto din perioada aia. Îl mai am şi acuma. Te învăţa şi despre cultura Britanică (şi cea Americană) un pic, ceea ce era interesant. Poate cele de Geogra şi Istorie să fi fost un pic interesante, că în rest mi se păreau anoste.
* lipsă diacrtice + prompteriste angajate nu ştiu cum = "chifteluţe".
Stai că asta cu prompeteristele mi-a adus aminte de cum a primit o colegă de la clasa cu care ne cuplam la Engleză/Franceză (fiind lic. industrial făceam doar o limbă străină) porecla de Buffy...    Posted Image    Posted Image   , primită de la unii din clasa mea.
În 1998 mare plimbare cu tramvaiul prin Bucureşti. Speram să fie şi 1999 a la 1998, dar deja a fost un an altfel, cu gusturi schimbate, 1998 fiind pentru mine ultimul an autentic al anilor '90...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8SlrYe0bNas?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/K2IhVdSzrNU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by djl, 09 January 2023 - 21:57.


#2436
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Sincer nu stiu daca a fost ceva acolo inainte si a fost renovat sau modificat. De fapt si eu sunt curios acum sa aflu daca stie cineva istoria complexului Vox Maris, respectiv ce a fost acolo inainte si cand a aparut Vox Maris acolo.
  Este posibil sa fi fost vreun sat de vacanta ceva, caci proprietarul a avut intrari suficient de influente sa preia locatia respectiva. A avut si clubul Vox Maris din Piata Victoriei, Supermarket Vox Maris in piata Lahovari, apoi clubul s-a mutat in Piata Amzei.
   Dar ti-am zis, eu cand am fost prima oara acolo si am vazut care e treaba chiar m-a impresionat. Nu mi s-a parut ceva super WOW, dar era ceva ce nu intalneai in peisajul post decembrist.
   Epava din Costinesti este specifica perioadei post revolutionare de la noi si se aseamana intr-un fel cu Casa Radio din Bucuresti. Au trecut 30 de ani si cladirea a ramas in acelasi stadiu. Altii au construit orase in 30 de ani (vezi arabii) iar noi nu am fost in stare sa facem ceva cu o epava si cu o cladire lasata mostenire de perioada ceausista. Intr-un timp voiau sa faca un fel de mall in cladirea aia dar pana la urma au abandonat proiectul.
  Cu GSM-ul prima oara mi se pare ca am vazut la un unchi de-al meu (vezi artistul Marius Leonte, pacat ca a decedat) un mobil. Avea un Nokia, nu mai stiu modelul. Mi se pare ca a venit si cu incarcatorul dupa el si tin minte ca l-a pus la incarcat la noi in hol cat a venit sa ne viziteze. Mi s-a parut asa putin SF pt ca ma intrebam ce fac toate butoanele alea si cum reusesti sa le inveti astfel sa-l poti folosi.

#2437
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Şi eu sunt curios. Poate se găsesc ceva informaţii în acel Ghid tursitic care a avut vreo 3 ediţii (1996, 1997, 1998) şi care conţine şi ceva poze (la una au scris greşit că e mocăniţă, că e locomotivă decapod 50.000, deci de ecartament normal). M-a mirat să aflu din el că cele 2 discoteci de la Costineşti ("Ring", "Tineretului") datau din anii '70... eu crezând că-s creaţie post-1989. Sau cine ştie, poate găsesc vreun ziar al staţiunii (că pe site-ul unei biblioteci am dat că au aşa ceva), poate vreo monografie, eventual vreo carte de telefoane (lista abonaţilor). Pe YouTube se găseau ceva filmări din anii '90, dar unele nu mai sunt. mrsme21 , dar şi restul, aruncaţi un ochi şi pe utlimul post de la pagina anterioară.
Epava e distrusă precum Casa Radio sau precum şinele de tramvai de pe unele străzi... 'ai de mine, cum poate să fie calea de rulare pe unele străzi. La Casa Radio, pe lângă posturi de radio (Radio Contact avea ultimul sediu la 2 staţii de autobuz de acolo, ca f.d.), mi-ar fi plăcut să fie şi muzeul tehnicii, care să fie mai cuprinzător decât cel actual; am încercat să le dau un frigider vechi (maxim 1963), dar pun-te cu ei şi cu rudele   Posted Image   De mici mi-au plăcut aparatele pe lămpi.
Dacă ajung la bibliotecă, vreau să mă uit şi pe revista "Poligrafia", care şi-a încetat aparţia în 1974 (când l-a apucat pe ăla într-o ureche să desfiineţeze unele reviste). Nah, uite cum se tehnoredactau matriţele de ziare până în 1994-1996 (la reviste cred că se trecuse la computerizat de mai devreme, idem la unele cărţi). Existau şi maşini de scris care puteau face împlinirea rândurilor (adică alinierea lor), inclusiv unele mecanice, dar noi am prins imprimantele matriciale... cine avea imprimantă în anii '90, putea face ceva bani de buzunar.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EzilaRwoMus?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MI2sYvUb4_0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1MGjFKs9bnU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

No, mă uitam pe Discovery Chanel la documentare. Deşi cică unele erau trase de păr sau cu chestii inventate - alea istorice. Eh, mi-am reamtit de asta că ieri mă uitam pe Instagram şi am văzut la sugestii o postare cu locomitvă Big Boy, una dintre cele mai mari locomotive cu aburi produse vreodată. De mic m-au fascinat aburoasele şi în drum de la mare/dinspre mare le vedeam pe alea de la Feteşti, care încă mai sunt acolo (în anii '90 au casat destule locomotive cu aburi   Posted Image   ). Am văzut şi la expoziţia de la Gara de Nord din 1997 (125 de ani de Gara de Nord). Dar şi cea mai mare locomotivă cu aburi folosită în România e mică pe lângă un Big Boy (sau aia un pic mai mică, Challanger). Visam să se plimbe aşa ceva şi pe liniiile din România, dar la cât de grele sunt, ar distruge şinele şi mi-e că la cât de înalte sunt, iese şi cu scântei de la linia de contact   Posted Image   Un Big Boy (că au rămas chiar vreo 5!) e restaurat (sau restaurată dacă e să ne referim la genul locomotivei). Ce ziceai de Casa Radio? În anii '90 mai existau locomotive de cale normală (ecartmanet normal) în uz pentru trenuri turistice, acum nici una nu e autorizată... doar alea de mocăniţă. Visam şi la o reţea naţională de linii înguste, dar vise, că la ecartament de 760 m.m. nu poţi avea viteze prea mari (la 1.000 se poate atinge şi suta la oră). Ce a ajuns C.F.R. ...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/65K4TPdFoa0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UYYzhjUzCOU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XhgHrDbN4EU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cât despre să operezi un telefoin mobil (celular) nu mi se părea mare chestie, că doar erau ceva butoane; enervante sunt cele cu ecran tactil. Dar tinerilor din ziua de azi le-ar fi greu să umble cu un telefon cu disc (sau cum zic eu în glumă, telefon de d.j.), că nu are pricepe cum funcţioneşte. De fapt şi cu un fix clasic cu butoane s-ar putea să aibă nedumeriri, că să ridice receptorul înainte să sune? Vezi în filme, dar se mai uită ei la filme vechi? Mie îmi punea probleme maşina de spălat şi abia târziu am învăţat cum se manevrează, deşi era chestie simplă. Azi poţi controla de la distanţă maşina de spălat, dar nu mă interesează, că asta înseamnă să am aplicaţie şi singura aplicaţie pe care i-aş instala-o unui telefon mobil nou ar fi barosul lui Thor.

Edited by djl, 10 January 2023 - 10:36.


#2438
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Am gasit niste articole din care reiese ca Vox Maris exista si inainte de revolutie. Spune ca patronul complexului a lucrat acolo prin anii '80 dar a plecat in strainatate inainte de revolutie si cand s-a intors in '90, a devenit proprietar. Ulterior a investit si a adus localul la forma actuala. Nu stiu cum arata in anii '80 sau din ce era compus dar se face referire la un club al carui sef era actualul proprietar. Deci se pare ca un club a existat si inainte dar nu se mentioneaza nimic de piscina sau spatii pt cazare.
   Pe Facebook a spus cineva ca acolo ar fi fost cabane din lemn si spatii pentru a veni cu cortul dar nu mentioneaza perioada.


https://www.forbes.r...11_0_4284-13393

Am mai gasit un articol. Se pare ca complexul este mai vechi decat ma asteptam.


  "Construit pe o suprafață de 7 hectare, în urmă cu 57 de ani, complexul de patru stele are o capacitate de 400 de camere duble sau twin, junior suite și apartamente cu 2 și 3 camere. Aici se regăsesc și alte facilități, precum sală de fitness cu antrenor, teren de tenis de câmp, bowling, biliard, 3 piscine pentru adulți și una pentru copiii, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, centru de conferințe format din 11 săli. Vox Maris Grand Resort poate găzdui evenimente de până la 1000 de persoane, dispunând, de asemenea, și de o parcare cu o capacitate de 500 de autovehicule."

#2439
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
A făcut bani, nu glumă. Dar în anii '90 era uşor să investeşti dacă aveai capital, că erau multe de făcut. Probabil, dacă ar fi fost preţurile cam de azi în 1990 nu avea bani, dar dacă venise cu 100.000 $, a fost ceva, că a putut cumpăra. Acum mai greu să investeşti. Nu-mi place faza cu maşinile de lux, dar în fine, măcar ţine la afacerea lui şi faţă de alţii care au cumpărat pe litoral, chiar a făcut ceva. Probabil s-a îndrăgostit de acel loc. Multe chestii făcute în comunism au fost distruse după 1990... Cabanele erau în satul de vacanţă sau ceva de genul, însă vilele erau fostele vile "Amiral" se pare (acolo o fi făcut duş colega sor-mii); cumpărate în 1997: http://www.hores.ro/...ul_romanesc-I56
Din păcate se pare că nu e totul super: https://amfostacolo. ro/impresii9.php?iid=103786&d=vox-maris-no-1-club-resort--costinesti
La Costineşti bowling a existat şi în comunism, la "Forum". Nu ştiu dacă şi în altă parte. Însă probabil nu prea se duceau tinerii anilor '90 la aşa ceva. Mai erau şi terasale, cu probabil internet cafe (care nu mai funcţiona în 2011) în partea dinspre Constanţa cred (că nudiştii cred că erau spre Mangalia). Fost acolo în 1997, când deja se urâţise vremea. Bowling (aşa zic şi la popice, deşi sunt un pic diferite) era şi la Proviţa de Sus, dar nu am jucat şi habar nu am dacă a jucat cineva. Era un bar unde aveau şi un tv "Rubin" 102 (am încercat să-l salevz pe cel al bunicilor paterni, dar nu am reuşit să-l iau de la ţară), nefuncţional. În schimb prin 1998-2000 am băgat scurt un biliard la Proviţa.
Costneştiul, cel puţin vara, fiind staţiune, avea iluminatul public aprins toată noaptea. Şi mai multe puncte luminoase. La Proviţa se stingea pe la miezul nopţii (în week-end pe la vreo 2 noaptea cred, deci stătea un pic mai mult aprins).
La Proviţa există câteva curse auto pe zi. Poiana Câmpina (Gara Câmpina) - or. Câmpina, destul de des microbuze. La Miercurea Ciuc, în oraş, autobuze cam din oră în oră... sau foarte rar, în orice caz.
La Proviţa exista (nu ştiu dacă mai există, că ultima dată am fost acolo în 2014) un chioşc din ăla cum erau cele ale Întreprinderii "Mioriţa" din Bucureşti (dispăruta din Militari, prima fabrică victimă), de vindeau îngheţată la vafă. Ultima dacă am mâncat îngheţată din aia în 1994-1995.

#2440
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Si eu am gasit niste recenzii nu prea favorabile. In mare intentia probabil a fost buna, dar probabil mai au de lucrat pana sa devina un complex de 4 stele asa cum vor. Eu cand am fost nu am intrat peste tot si nu m-am lovit de problemele unui turist adevarat. Doar am vizitat putin complexul si mi s-a parut putin iesit din peisajul gri al comunismului. Probabil imaginea complexului m-a facut sa fiu incantat de ce vad, dar nu m-am lovit de servicii ca sa constat de ce lucruri te-ai putea lovi daca te cazezi acolo.

#2441
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Sau dacă a lucrat cu "Dorei". În industria ospitalităţii, din cauza salariilor mici, nu mai găseşti personal de calitate. În anii '90 mai mergea, că era lumea disperată, acum preţenţiile au crescut + poţi pleca în afară. Litoralul Românesc era gri în anii '90, acum e plin de argintiu kitchos. Costineşti, culmea, era destul de curat în 1997, comparativ cu Bucureşti. Mă întreb cum era în 1999. În 2011, dezastru, groapă de gunoi.
La Venus în 1993 am mâncat pentru prima oară îngheţată luată cu cupa. Era ceva nou pe atunci. Azi e bună, dacă nu conţine E-uri, cum conţin multe din alea din comerţ - inclusiv alea mai scumpe.
Mai povesteşte şi despre alte chestii, că vreau să-mi stimulez amintirile, pentru a povesti şi alte chestii în afară de ce povestesc de obicei. Să se învârtă contorul de posturi precum un contor electrific trifazat. Nu ştiu cum ai dat de forumul acesta şi de subiect, dar e bine că e activ, că ăla cu Viaţa în anii '90-2000 (altă arie a forumului) s-a cam blocat.
Hotel de 4* în România. Sau complex turistic. Cam de râs. Cel puţin pe litoral. Că trebuie să fie mai multe în zonă ca să merite stelele alea. La noi, în anii '90, 2* era o.k. La 3* deja o dădeai în lux. Cum arătau unele pe vremuri, caută Viorela Strat pe YouTube. Unele hoteluri nici televizoare în cameră nu aveau.
1998.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tgIizTxIXXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by djl, 10 January 2023 - 13:57.


#2442
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006
Folosesti asa de des ''nu stiu'', ''cred'', ''probabil'' si alte sinonime, incit relevanta informatiilor este apropiata de zero! si sa nu uitam ''unele chestii'' folosit cind nu stii ce sa mai scrii!

#2443
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View Posttytysor, on 10 ianuarie 2023 - 17:04, said:

Folosesti asa de des ''nu stiu'', ''cred'', ''probabil'' si alte sinonime, incit relevanta informatiilor este apropiata de zero! si sa nu uitam ''unele chestii'' folosit cind nu stii ce sa mai scrii!

   :) Asa se mai intampla cand vorbesti despre lucruri din trecut asupra carora nu cunosti detalii in intregime sau despre care nu esti sigur in anumite privinte. De aceea ne-am strans aici, ca sa putem contribui fiecare cu ce stim, intregind unele lucruri asupra carora planeaza incertitudini. Ne gandim ca poate se gaseste cineva care sa ne completeze atunci cand nu cunoastem detalii sau aspecte despre un anumit subiect ori atunci cand nu ne amintim singuri unele lucruri.
   Si eu ma gandeam ce as mai putea spune ca sa-i stimulez memoria si amintirile initiatorului, caci la cat de vechi este topicul si cate pagini are, m-as mira daca ar mai avea lucruri de spus. Totusi perioada anilor '90 tine zece ani, perioada in care majoritatea am fost la scoala, am fost adolescenti si nu poti sa zici ca ai facut atat de multe lucruri pentru a le expune aici. As mai putea povesti unele lucruri, dar nu prea cred ca sunt demne de povestit sau mai bine zis nu stiu cat de mult pot stimula amintirile altora. In functie de ce imi mai aduc aminte o sa mai revin.
  In legatura cu topicul nu imi mai aduc aminte cum am ajuns aici, dar cel mai probabil cautam ceva si mi-a aparut la rezultate.

#2444
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Primii bani din munca in anii '90 i-am facut lucrand in constructii cu un vecin. Se mutase de scurt timp in cartier si eram vecini. El se ocupa cu instalatii, pus gresie, faianta, tencuieli etc. Prima "lucrare" a fost prin 1998 la un alt vecin. Isi renova casa si el lucra acolo. M-am oferit ucenic si astfel am lucrat o luna timp in care am strans cat sa-mi cumpar o pereche de adidasi. Mama nu voia sa-mi dea bani pt adidasi, ea zicea ca daca vreau imi cumpara pantofi si a trebuit sa ma descurc singur. Adidasii erau Diadora si i-am luat de pe Calea Mosilor de la un magazin cu articole sportive. Au costat 75.000 lei. Nu retin numele magazinului dar este posibil sa se fi numit chiar Diadora.
   A doua lucrare a fost intr-o primavara. Avea nevoie de ajutor si m-a luat la renovarea unui bistro. Urma sa-mi dea 50.000 lei pe zi. Localul era tot a unui vecin care ulterior a tot aparut pe la tv. Ulterior a ajuns ministru de interne, ministru apararii, vicepremier si alte functii in politica. Este un nume cunoscut in politica romaneasca. Se numeste Gabriel Oprea.
    Fiind vacanta de pasti am acceptat si astfel am inceput treaba. Intr-o zi ma abordeaza proprietarul si m-a intrebat cati bani urmeaza sa-mi dea colegul. Dupa ce i-am zis suma, a zis ca imi da el 100.000 pe zi. Lucru care nu putea decat sa ma incante.
  Dupa cele 7 zile cat a durat lucrarea, am fost platit cu cei 700.000 lei aferenti zilelor de lucru.
  Tin minte ca de banii aceia mi-am cumparat o pereche de pantofi, o pereche de blugi si o bluza. Pe toate le-am luat din Unirea.

  Voi ati lucrat in perioada anilor '90?

#2445
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Am făcut 18 ani în 2000. Decembrie. Deci nu prea aveam cum să lucrez. Primii bani din lucrat cred că i-am făcut în 2003. Curierat. Cam singura muncă fizică pe care o puteam face. Cine ştie, poate dacă aş fi avut mintea de acuma, i-aş fi scos mai devreme.
tytyşor e genul de persoană cam agresivă.
Olimp, 1997.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/k1eNB3iNXow?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2446
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021
Pai si eu tot in 2000 am facut 18 ani. Dar in vacante imi convenea sa scot un ban din ce puteam sa lucrez si astfel m-am bagat in cele doua lucrari din constructii. Am lucrat la negru oricum. Primul loc de munca a fost la un internet cafe pe la arcul de triumf in 2002.

#2447
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Eu aveam drum planificat de mine, adică liceu, facultate şi după aia muncă. Nu mă gândeam să muncesc în timpul liceului, voiam doar să mă simt bine. Din păcate în ziua ratată de azi mi-am amintiti şi de părţile naşpa din liceu... şi de faptul că pe atunci nu prea aveam minte. Poate altfel ar fi fost viaţa mea dacă eram alt om. Ce mă face vinilul pe care îl ascult acuma să mă gândesc prea mult. În fine, dacă vrei să vorbeşti şi despre anii '000, e un subiect pe aici: https://forum.softpe...n-anii-90-2000/
Şi rău îmi pare că nu am învăţat prea mult în liceu - am făcut industrialul. Dar am ajuns acolo că nu mi-au plăcut unele materii. În fine, dacă aveam mintea de acuma, aş fi priceput unele lucruri, că acum mă uit şi pe cărţi vechi, inclusiv străine despre domeniul în care am făcut (electrican) şi înţeleg unele lucruri acuma, deşi nu pe toate, că mai e nevoie şi de explicaţii.
Cred că de ziua mea a primit o carte cu Istoria Bucureştiului (cea a lui Constantin C. Giurăscu fiul) şi după aia am cerut bani şi pentru altele. Mare bibliotecă am acuma (la cărţi e la fel ca şi la muzică şi filme versus anii '90; sau ca la aparate), da' păcat cu am ce face cu cărţile alea, în afară de plăcerea mea şi eventual postat pe net.
Bond, James Bond. Mişto piesa Tinei Turner. Am văzut filmul pe casetă în 1999 (că aşa sunt eu de obicei, aflu lucrurile prea târziu).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4hGQ97tCTOs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La cinema am început să merg singur din 1997. Nici nu mai ţin minte pe unde am fost înainte, cu rudele. Doar de la acea prima dată când am mers singur în sus (am mai fost şi cu alte persoane) am amintiri cu mersul la cinematograf şi cam ţin minte şi la ce filme am fost, unde şi cu cine.

Edited by djl, 10 January 2023 - 22:03.


#2448
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006

View Postmrsme21, on 10 ianuarie 2023 - 19:15, said:

   Posted Image Asa se mai intampla cand vorbesti despre lucruri din trecut asupra carora nu cunosti detalii in intregime sau despre care nu esti sigur in anumite privinte. De aceea ne-am strans aici, ca sa putem contribui fiecare cu ce stim, intregind unele lucruri asupra carora planeaza incertitudini. Ne gandim ca poate se gaseste cineva care sa ne completeze atunci cand nu cunoastem detalii sau aspecte despre un anumit subiect ori atunci cand nu ne amintim singuri unele lucruri.
......................
Exact! cu ce stim! nu cu tot felul de presupuneri scrise doar pentru a face norma de litere scrise zilnic!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate