Tiramisu
Last Updated: Jun 13 2017 17:36, Started by
-Diana-
, Jul 20 2014 12:35
·
0
#55
Posted 29 July 2014 - 09:44
salut,
o reteta simpla cu piscoturi si mascarpone aveti? am gasit la un moment dat scrisa pe cutia de piscoturi, dar acum nu mai sunt. multumesc |
#56
Posted 29 July 2014 - 14:47
Mai simpla decât cea postata de Diana? . Nu exista, decât dacă iei de la Dr. Oetker
|
#57
Posted 29 July 2014 - 16:48
#58
Posted 09 November 2014 - 17:45
Am iouna mai simpla, dar nu stiu dc nu cumva am mai pus-o pe aici pe undeva ( scz expr)
1 cutie mascarpone exact ca a Dianei, si o smantana lichida de la aceasi pravalie. Plus xahar vreo 4 linguri ( 3 + 1 vanilat) si nitica coaja de lamaie. Fara oua. Fara alcool ca nu vrea omu ( nici nu avem in casa ceva care sa mearga, coniac sau amareto, doar traditionale- tuica visinata etc). Dc ar fi dupa mine as baga stafide sau alte fr uscate , si esenta de rom, si migdale sau nuci, sau fulgi de cocos macar deasupra.Si ness in compozitie, iar piscoturile le-as muia cu cafea tare, of course. Smantana lichida de la lidl e cm ieftina ( 2 lei 100g), da cam pacatoasa. Dc nu e destul de rece nu se bate, sare pe toti peretii, recomand sa o bateti intr-un pahar inalt si ingust, ca cel original al mixerului vertical, dc il ma aveti:). Mult mai spornica si mai usor de manevrat e smantana pt frisca vegetala ( meggle, hulala, etc), dar parca nu asa gustoasa. Mi-au facut ai mei capul mare ca nu am pus un pachet intreg de piscoturi la un tort. Daca tava e ingusta si iti intra doar un rand, pe latime, cate ar putea intra pe naltime, ca mai mult de 2 eu nu vad...si apoi crema este importanta, nu vreau sa mananc doar coca putin unsa, nu? |
#59
Posted 09 November 2014 - 18:02
Da, tiramisu exista si cu si .. fara oua. Aveti analog, 500 gr. de mascarpone ptr. 1 kg. de schlag/smintina. Puneti jumate din cantitate, ptr. cine nu doreste asa mult. Si fara alcool, iar ptr. cine nu doreste, ci doar petrecuti prin cafea (prefer espresso). La cele cu oua, cele 5- 6 albusuri, se bat cu zaharul pina se ingroasa, cu citeva picaturi de lamiie si SARE un pic in compozitie. Trebuie sa fie curat si vasul in care puneti ouale, dar si mixerul, altfel nu se ingroasa. Sa nu bateti ceva inainte si dupa sa bateti albusurile, ca nu va iese nimic.
Mie imi place si Ekmek-ul dar si inghetata in friteza, enorm. |
#60
Posted 12 November 2014 - 16:03
Nu am prea mare incredere in ouale crude, asta e ideea...de cam evit sa le folosesc
|
#61
Posted 26 October 2015 - 22:10
Delores, poți folosi ouă la tiramisu. Secretul este sa amesteci gălbenușurile cu un sirop făcut din zahărul din rețetă și cateva linguri de apă. Pui siropul fierbinte peste gălbenușuri și amesteci bine, apoi încorporezi mascarpone și restul ingrediențelor. La fel poți să bați și albușurile spumă cu sirop de zahăr fierbinte.
|
#62
Posted 13 June 2017 - 17:36
Daaaa am văzut și eu șmecheria între timp. ..dar nu mai mai complic. Ba chiar as înlocui smântână dulce cu iaurt grecesc, am făcut odată și a mers fbine. În ultimii doi ani aproape invariabil tiramisu conține și avocado (+ lămâie + miere +mentă+ puțin spanac pt culoare). Metoda de păcălit și mofturoșii. Am incercat și cu coaja de lime și kiwi dar una din ele sau amândouă amărăsc. Se amărăște și singur daca trec mai mult de 2_3 zile. Odată nu am avut pișcoturi și am pus gaufre de la mega, peste care am pus cu lingurita cafea cu lapte ( și au sorbit_o toată). Foarte fain data următoare am cumpărat special gaufre.... Pentru montaj folosesc o caserola dreptunghiulara de vreo 20/10/10(?) pe care mă chinui sa o căptușesc cu folie alimentara dar nu se întâmplă nimic dacă reușesc perfect, că nu mă pune nimeni sa mai scot tortul din ea, deși după cel puțin 1 noapte la rece de poate ridica de folie sa il scoți sau macar poți tăia felii cu o spatula daca vrei să servești pe cineva dinafară casei😁. Am vrut sa fac și 2 culori ( verde și roz) dar prea complicat.. . Am pus avocado lămâie miere mentă și în felia de lapte , și câte un fruct de pădure/vișina/;căpșună din loc in loc, și nu s_au bătut 😁...
PS. Trebuia un minim de schimbare de gust/ culoare ca mi de cam scârbise de tiramisu clasic ( clasicul meu cu lmascarpone și smântână dulce - aimeimereu cumpăra când e oferta), că de când a venit fii-mea doar asta mai reușeam.sa fac...și tot era bine acum nici atât nu mai fac 😁... Edited by delores, 13 June 2017 - 17:44. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users