Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Tiramisu
Last Updated: Jun 13 2017 17:36, Started by
-Diana-
, Jul 20 2014 12:35
·
0
#1
Posted 20 July 2014 - 12:35
Reteta nu este una originala, insa este incercata si cu siguranta nu da rateuri, indiferent de dexteritatea sau experienta celui care se apuca de preparat acest desert simplu si delicios.
V-am pus in poza 1- ingredientele, in poza 2- ustensilele de care aveti nevoie. Ingrediente:
Data viitoare voi aseza piscoturile intr-o forma rotunda, ca sa rezulte un tort, deci...va urma. Attached Files |
#2
Posted 20 July 2014 - 12:43
La naiba Diana, mi-ai facut pofta. Se gasesc si de cumparat, dar sint scumpe.
|
#3
Posted 20 July 2014 - 12:43
I-as fi dat cu Nutella pe margine, la cea din penultima poza. Nutela se potriveste la orice si... Arata bine!
|
#5
Posted 20 July 2014 - 12:47
Ion_de_la_Raion, on 20 iulie 2014 - 12:43, said:
La naiba Diana, mi-ai facut pofta. Se gasesc si de cumparat, dar sint scumpe. Daca faci in casa, iesi ieftin. La Lidl acum, cutia aia de mascarpone e 10 lei, piscoturile nici 7 lei, restul le mai ai si tu prin casa, deci cu 20 si pun pic de lei, ai facut vreo 10 portii. Mascarpone se gaseste in supermarketuri, depinde de firma si gramaj, daca gasesti sa nu la oferta. Pretul cutiei este in Lidl cca 8 lei/250 g sau acum, 10 lei cea de 500 g. In Cora, Mega Image gasesti mai scumpisor. ( http://ro.wikipedia....wiki/Mascarpone) Stefan_CM, on 20 iulie 2014 - 12:43, said:
I-as fi dat cu Nutella pe margine, la cea din penultima poza. Nutela se potriveste la orice si... Arata bine! Dupa ce ca am pus whiskey in loc de marsala, daca mai puneam si nutella le margini, aveam dubii la titlul topicului. |
#6
Posted 20 July 2014 - 12:48
Cora si Mega Image nu avem in oras, dar avem Lidl. E musai si tarie de bagat in trage-ma sus asta ? Se simte ? Nu de alta, dar nu beau si nu am nimic cu alcool acasa, e pacat sa cumpar doar pentru prajitura. Ceva esenta nu merge ?
Edited by Ion_de_la_Raion, 20 July 2014 - 12:48. |
#7
Posted 20 July 2014 - 12:49
Ion, daca pui esenta de rom, nu mai e nevoie de alcool, insa la cele 3 linguri, nu-i bai, uite ca le-am dat si copiilor si-s treji, nu s-au imbatat.
3 linguri egal maximum 30 ml de alcool, in ditamai compozitia, nu se simte incat sa te ametesti, e doar de parfum si de usor-usor gust. |
#8
Posted 20 July 2014 - 12:49
-Diana-, on 20 iulie 2014 - 12:46, said:
deci cu 20 si pun pic de lei, ai facut vreo 10 portii. -Diana-, on 20 iulie 2014 - 12:47, said:
Dupa ce ca am pus whiskey in loc de marsala, daca mai puneam si nutella le margini, aveam dubii la titlul topicului. |
#9
Posted 20 July 2014 - 12:51
La Lidl, daca mergi acum, ti-am zis, dai 10 lei pe cutia de 500, este un mascarpone bun, made in Italia, chiar mi-a placut la gust fata de cealalata varianta care se gaseste la ei in magazin, ceva de la Milbona parca...daca nu aberez acum.... http://www.lidl.ro/c...-513.htm?id=454
|
#10
Posted 20 July 2014 - 12:52
-Diana-, on 20 iulie 2014 - 12:49, said:
Ion, daca pui esenta de rom, nu mai e nevoie de alcool, insa la cele 3 linguri, nu-i bai, uite ca le-am dat si copiilor si-s treji, nu s-au imbatat. 3 linguri egal maximum 30 ml de alcool, in ditamai compozitia, nu se simte incat sa te ametesti, e doar de parfum si de usor-usor gust. Nu-i vorba de asta, dar nimeni nu-mi vinde 3 linguri de alcool. Ce fac cu restul din sticla ? Fac ca Horatiu Malaele cu calculele. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4Nm159tacqc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#11
Posted 20 July 2014 - 12:54
Stefan_CM, on 20 iulie 2014 - 12:49, said:
Faci un giveaway, o portie pentru primii 5 care posteaza pe topic? Habar n-am ce-i aia "marsala", dar whiskey-ul e perfect oricum. Puteai pune bourbon, un pic mai special. Ma mai gandesc... http://en.wikipedia....ki/Marsala_wine Ion_de_la_Raion, on 20 iulie 2014 - 12:52, said:
Nu-i vorba de asta, dar nimeni nu-mi vinde 3 linguri de alcool. Ce fac cu restul din sticla ? Fac ca Horatiu Malaele cu calculele. Nici eu nu avema in casa, ca nu-s bautoare decat ocazional si de chestii dulci, de muieri, insa am dat o raita pe la sor-mea si am luat intr-o sticluta. Data trecuta am facut fara alcool, crede-ma ca iese foarte bun si asa. |
#12
Posted 20 July 2014 - 12:55
#13
Posted 20 July 2014 - 12:58
#14
Posted 20 July 2014 - 13:00
Bravo Diana! Auzi, da' visine se mai gasesc pe la tine? Ca pe la mine prin gradina si-au cam luat talpasita.
E bine ca ai rabdare si placere de a face prajituri. Nu te-ai angajat si tu in domeniu? Edited by 10nut, 20 July 2014 - 13:02. |
#15
Posted 20 July 2014 - 13:07
Aia e de fapt o cireasa.
Pozele sunt toate de aseara, cu exceptia ultimelor doua care-s din seria de tiramisu trecut. Acum am facut tava, insa nu am taiat din ea pt ca o voi duce diseara la masa de duminica de la parintii mei. Deci, doar tiramisu din castronele e productie de aseara si tava aia, netaiata. Cele cu fructe, sunt facute cu cca 1 luna in urma, insa tot de mine. 10nut, on 20 iulie 2014 - 13:00, said:
E bine ca ai rabdare si placere de a face prajituri. Nu te-ai angajat si tu in domeniu? Nuuu, mie imi plac hartiile, sunt cofetareasa amatoare/de week-end. |
|
#16
Posted 21 July 2014 - 09:51
Să fiu eu ăla rău care critică, dar nu sunt cam multe 5 ouă la 500gr de mascarpone? Eu la 500gr folosesc de obicei doar 3 ouă, și uneori și aia mi se pare mult.
La alcooale merge și ceva coniac bun. Whisky nu beau, vinul nu știu dacă s-ar găsi și dacă ar rezista apoi desfăcut o perioadă prea lungă de timp (estimez cam 5-6 luni între tiramise), da' niște coniac se găsește cam oricând și sigur nu pățește nimic dacă-l deschizi și-l lași așa. Și cafeaua, cafeaua tre' să plutească lingurița-n ea, nu alta! Vanilia, eu aș folosi (de fapt chiar folosesc) pliculețe de bourbon vanilla de la doctoru' lu otcăru', mi se pare mult mai bună decât zahărul vanilat. Una peste alta, arată bine rău! |
#17
Posted 21 July 2014 - 10:36
Habar n-am daca o fi vreo problema cu ouale alea 5, insa asa fac intotdeauna. (oricum ma asteptam sa vina Mocebon sa zica ceva de oua. )
Cafeaua, dap, probabil ca v-am dat reteta pt copii, caci la mine asta e problema facand si pt ei, folosesc mai putina cafea. Deci, cine vrea sa faca tiramisu pt adulti, sa puna mai multa cafea. Coniac nu detin, deci...cine are sa puna. Mersi pt feedback, o sa tin cont de sfaturile tale! |
#18
Posted 21 July 2014 - 14:16
Măi, dacă vouă vă place ce iese, aia e. Nu te apuci să schimbi echipa câștigătoare.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users