Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Pandispan cu fructe

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
Razbunatoriicheli

Razbunatoriicheli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 05.01.2009

View Post-Diana-, on 13 iulie 2014 - 20:31, said:

Pt ca ieri am facut numai cu visine si a iesit absolut delicios, s-a mancat tot ce facusem, am zis sa repet azi povestea.
Cum nu mai aveam visine si imi era lene sa merg sa cumpar, am pus o mana de visine, cateva caise, 2 piersici si a iesit ce se vede.


De data asta va pun si reteta, nu ca ar fi ceva fenomenal si nemaiintalnit pe Planeta Albastra, dar sa avem si noi pe SP, reteta noastra de pandispan cu fructe. Posted Image

Deci:

- 8 oua
- 10 linguri zahar (cu varf, asa Posted Image)
- 12 linguri faina
- 8 linguri ulei
- fructe taiate si date prin faina ca sa nu se scufunde
- esente, praf de copt, 2 zahar vanilat, coaja de la o lamaie

Se bat albusurile cu zahar si un strop de sare, pana se fac spuma tare.
Galbenusurile se bat cu esentele, zahar vanilat, ulei, coaja rasa de lamaie pana devin albicioase, se toarna peste albusurile batute, apoi amestecul de faina+praf de copt cate un pic, se incorporeaza tot, amestecandu-se incet, eventual cu telul, fara mixer ca sa nu se lase ulterior.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie copt, se aseaza fructele cum credem de cuviinta si se pune la cuptor 25 min, facem testul scobitorii si daca nu ramane nimic pe aceasta, inseamna ca e gata.
Oricum, va veti da seama ca e aproape gata, pt ca in casa va mirosi foarte bine. Posted Image

Nivel de incepatori, cost infim.
Se poate face si cu 6 oua, 6 linguri ulei, 6 linguri zahar, 6 ulei.


diana, ma omori :))))

#20
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

View PostRazbunatoriicheli, on 13 iulie 2014 - 21:04, said:



diana, ma omori Posted Image)))

Hai lasa, ca n-ai murit nici aseara, asa ai zis si de la inghetata aia cu dude. :lol:

#21
danutz96

danutz96

    Iritabil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,713
  • Înscris: 17.12.2009
Eu zic ca ar trebui sa-ti gasesti alt hobby. Sa faci oamenii sa saliveze nu-i unul frumos.

#22
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Eu am fãcut asa: 6 ouã, o canã fãinã, o canã zahãr, patru linguri de ulei, trei linguri iaurt, o linguriþã praf de copt. amestecat totul.

Umplutura, corcodu¶e galbene coapte fãrã sîmburi cu miere si zahãr, afine, coaje de lãmâie care a stat în lichior.

Bãgatã compoziþia la cuptor în formã, stat la cuptor 40 min. scos, crestat pe lungime, introdus umplutura, bãgat iar la cuptor si lãsat sã se caramelizeze deasupra.

#23
Razbunatoriicheli

Razbunatoriicheli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 05.01.2009

View Post-Diana-, on 13 iulie 2014 - 21:05, said:


Hai lasa, ca n-ai murit nici aseara, asa ai zis si de la inghetata aia cu dude. Posted Image

nu dar am salivat serios :)))

#24
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

View Postcrisstonne, on 13 iulie 2014 - 21:24, said:

Eu am fãcut asa: 6 ouã, o canã fãinã, o canã zahãr, patru linguri de ulei, trei linguri iaurt, o linguriţã praf de copt. amestecat totul.

Umplutura, corcoduśe galbene coapte fãrã sîmburi cu miere si zahãr, afine, coaje de lãmâie care a stat în lichior.

Bãgatã compoziţia la cuptor în formã, stat la cuptor 40 min. scos, crestat pe lungime, introdus umplutura, bãgat iar la cuptor si lãsat sã se caramelizeze. deasupra.

Nu a fost prea dulce?
De obicei, se pun la 1 ou: 30 g zahar, 30 g faina, 15-20 ml ulei (adica 1 lingura).
Eu n-am cantar, totul la mine e ochiometric si masor cu lingura mai repede, am si niste masuri din alea de plastic, dar mai repede calculez asa.
Oricum, suna bine reteta ta, sigur e mai delicioasa decat simplitatea asta de pandispan.

View Postdanutz96, on 13 iulie 2014 - 21:22, said:

Eu zic ca ar trebui sa-ti gasesti alt hobby. Sa faci oamenii sa saliveze nu-i unul frumos.

Bineee, ma apuc de suspendari. Posted Image (gluma).

N-am alt hobby momentan, imi place sa gatesc mai mult decat sa zicem...mersul la mall care ma ameteste dupa 2 ore de stat pe acolo.
In plus, retetele mele sunt simple, le poate face oricine. :)

#25
DiaboliKa

DiaboliKa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 775
  • Înscris: 02.02.2011
@Diana: Si ce esente ai pus? Rom si mai ce ? Posted Image

#26
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Rom am pus, insa trebuia si vanilie, dar nu mai aveam, o folosisem aseara pe toata.
Am pus 2 plicuri de zahar vanilat. (am pozat doar 1, m-am razgandit ulterior).

#27
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Gluma gluma dar in gateala esti meseriasa
Asta inseamna sa faci ceva cu pasiune
Felicitari

#28
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Petre,

mersi, esti amabil!
Nu-s meseriasa, fac si eu cat sa nu murim de foame.
Gata cu vorbaraia si cu retetele, pana wkd. urmator nu mai postez nimic. Posted Image

#29
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Sa pun si poze, cam tarziu Posted Image

Arsura a iesit ca o caramea, de la sucul de fructe amestecat cu aluatul.

Attached Files



#30
ConDemneD

ConDemneD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 493
  • Înscris: 31.08.2009
bautura nu faci? aia e slabiciunea mea bautura naturala(vin,tuica etc)

#31
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Post-Diana-, on 13 iulie 2014 - 20:31, said:

8 oua
N-are un gust si miros prea puternic de ou?
Eu am gasit niste retete simple, cu 2 oua, dar chiar si asa mi se pare ca e prea puternic mirosul ala (la gust nu se simte).

View Post-Diana-, on 13 iulie 2014 - 20:31, said:

fructe taiate si date prin faina ca sa nu se scufunde
Daca stiam smecheria asta o aplicam si eu pe prajitura mea de cacao cu visine.
La mine au "plonjat" nitel visinele, dupa cum se poate vedea in poza à la Ulpia.

In fine, eu sunt abia la a treia prajitura, e timp pentru imbunatatiri... poate adaptez reteta si pun doar un ou, sau bag niste esente.
Sau ma uit la Adi Hadean pe blog, ala are tot felul de dulciuri simple pe acolo si cat mai sanatoase (pretinde el).

Attached Files

  • Attached File  ....jpg   15.59K   12 downloads


#32
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

View PostMocebon, on 14 iulie 2014 - 12:42, said:

N-are un gust si miros prea puternic de ou?
Eu am gasit niste retete simple, cu 2 oua, dar chiar si asa mi se pare ca e prea puternic mirosul ala (la gust nu se simte).


Avand in vedere ca toti colegii/colegele de birou, dar si mama mea au fost superincantati de prajitura asta, raspunsul este nu, nu se simte nici un gust de ou. :)
Si ghici ce mai vor si zilele urmatoare? Tot prajitura din asta.
Cum sa se simta gust de ou, cand bati albusurile separat, galbenusurile sunt amestecate cu coaja lamaie, esente etc?
In plus, trust me, din 2 oua nu iti iese aproape nimic..nu prea are ce, cum sa iasa blatul pufos din 2 oua?

Nu prea imi dau seama de prajitura aia a ta, cred ca si pozele sunt de vina. Culoarea aia de la ce vine?

#33
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
A pus cacaoa multã si a iesit negresã ;  )

#34
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Post-Diana-, on 14 iulie 2014 - 13:12, said:

Si ghici ce mai vor si zilele urmatoare? Tot prajitura din asta.
Pai asa... tot omu' vrea cand se trezeste in fata tentatiei.  Posted Image
Si mie mi-au halit-o niste amici pe precedenta, cu toate ca unul zicea ca nu mananca dulciuri, alta ca e la dieta, etc...

View Postcrisstonne, on 14 iulie 2014 - 13:45, said:

A pus cacaoa multã si a iesit negresã ;  )
Pai asta am vrut sa iasa (i-am dat 3 linguri de cacao)... nu chec.
Trebuia sa mentionez ca n-am facut dupa reteta Dianei.
Eu am pus lapte (acum am vazut ca reteta ei nu are) si n-am pus coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta... nici n-am stat sa separ galbenusurile (nu as avea rabdare la fineturi din astea).

Edited by Mocebon, 14 July 2014 - 15:07.


#35
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Vrei sa faci prajitura cu 1 singur ou?
Sa nu-mi zici ca vrei sa faci si o tava plina. Posted Image
Si eu care credeam ca fac prajituri low-cost, insa ma intreci. Posted Image

#36
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

View Post-Diana-, on 14 iulie 2014 - 15:26, said:

Vrei sa faci prajitura cu 1 singur ou? Posted Image


Exact, ouale fac diferenta intre aluatul de paine, dens si aluatul de ,,prajitura '', pufos.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate