Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Windows XP updates - solutie pana in 2019!

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#37
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 15.07.2008
Stati la un loc cu bagatul de update-uri AIUREA ca e posibil sa va creati probleme singuri mai multe decat v-ar crea nu stiu ce virusi sau hackeri. CITITI AICI "Windows XP Update Hack Could Bring Trouble"  http://www.sci-tech-...id=12300DQHXNOX Eu  am XP -ul actual instalat din data de 16.10.2012 si de atunci am avut tot timpul update-ul la Windows dezactivat (am bagat doar  SP3 si cateva lucruri utile manual in el in rest NO Update si a mers bine "merci" asa fara am vreo problema majora) . Acum s-ar putea sa reinstalez Windows-ul XP dar nu din cauza virusilor sau a altor probleme ci din cauza antivirusului AVG (free) am primit un update oficial  la el si apoi  componentele sale au luat-o raza , l-am dezinstalat dar nu-l mai pot instala din nou -nu-i dau de cap ce ar putea avea ca ramane blocat la instalare- (am acum Comodo dar nu-l suport de fapt nu suport alti antivirusi in afara de AVG). Concluzia: pana si update-urile oficiale ale antivirusilor  de TOP pot crea probleme (daca nu ma insel in trecut si clientii Bitdifender au avut  probleme dupa un anumite update-ri ),update-urile care nu sunt pentru XP credeti ca nu o sa va creeze probleme ?

Edited by stlk, 28 May 2014 - 20:36.


#38
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Am postat eu ieri chestia ca e posibil sa nu fie SAFE - e de fapt comentariul Microsoft. Linkul care il dai duce tot la acelasi comentariu.

In rest fiecare face ce vrea. Eu am preferat sa am totdeauna update-urile la zi si nu am avut vreo problema. Pe niciun calculator.
Deocamdata am activat si hack-ul asta si am instalat prima serie de update-uri - nicio problema.

Am zis anterior ca hack-ul seamana cu cel ptr transformarea XP-ului normal in Media Center - hack aparut cu multi ani in urma. Practic Home si Pro primeau si update-uri de Media Center - si nu a fost ani de zile nicio problema - au acelasi core.

Evident e posibil ca pe viitor, un update ( poate sa fie unul cu "dedicatie" ) sa faca figuri

Pe de alta parte Microsoft oricum nu doreste sa incurajeze folosirea hack-ului, deci ce altceva puteau sa spuna... Ei vor ca oamenii sa cumpere noile produse, nu sa le foloseasca pe cele vechi, ca asa nu mai castiga bani.

#39
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007

 JaJe, on 24 mai 2014 - 21:51, said:

Nu putem sta toata viata cu WinXP, mai trebuie sa evoluam din cand in cand, inteleg ca multi inca nu sunt pregatiti sa renunte la batranul XP din diverse motive. Ma intreb, acelasi comportament a fost si in cazul trecerii din Win98 in XP? Posted Image

Principalul motiv pt utilizatorul casnic sa nu treaca la o versiune ulterioara o reprezinta hardware-ul.
Acum, orice are macar un core2duo sigur va beneficia de o mai buna experienta in utilizare folosind 7 decat xp.
Problema se pune daca ai un pc mai vechi, cu hardware mai putin potent, caz in care poate nici drivere optimizate pt hardware-ul respectiv nu exista, astfel incat spre exemplu nu beneficiezi de accelerare video corespunzatoare pt placa video smdp.

Insa, pt o firma, pe langa hardware mai este si softul folosit.
Degeaba ai sa zicem pcuri core2duo insa folosesti nu stiu ce program de proces sau de contabilitate ce nu ruleaza cum trebuie pe win7.
Aici, trecerea se va face si cand softurile folosite vor avea versiuni stabile pt win7.

Pe vremea 98-ului, aparitia win xp-ului initial nu a fost primita cu mare entuziasm.
Desi incontestabil era un sistem de operare mult mai stabil, mai sigur, wp-ul pana la aparitia sp1-ului era inferior ca performanta si dand multe pbme de incomapatibilitate atat soft cat si hard fata de 98.
Aici stau si imi aduc aminte performantele ceva mai scazute in jocuri insa pana la maturizarea dirverelor si la aparitia sp1-ului ce a corectat ceva pbme de core, imaginea in jocuri, video era mai inchisa, culorile nu erau asa vii.
Tv tunerele, care pe acea vreme erau mult mai folosite decat acum, afisau o imagine mult mai proasta sub xp decat sub 98.

Legat de hardware, la aparitia lui inca erau f multi ce aveau hardware mai vechi, pe care xp-ul se misca f greu. Exp: pentium, pentium mmx, pentium 2, nu zic ca erau f multi ce aveau pcuri de generatii 486 si mai vechi. La acea vreme un pc nou slab costa in jur de 1000 usd, bani multi pt o perioada grea prin care trecea Roamania.
Doar daca aveai calculator mai recent de 1 an de zile sa te fi bucurat de o experienta de utilizare buna sub xp.
Adevarul era ca marea majoritate a pcurilor pe langa procesorul care sa zicem ca ajungea la limita in xp, aveau memoria mult mai mica decat cerea xp-ul.
In acei ani, 64/128 Mb ram erau la moda, peste avand doar cu cei cu dare de mana, insa erau o gramada de pentium-uri 2 si mai vechi ce aveau 32 Mb si sub.
Nu va spun cum merge un xp pe un p3 cu 64 mb de ram, chiar 128.
Mult mai prost decat o face sub 98.
Tin minte ca desi entuziasmat ca instalaem si chiar rula destuld e ok xp-ul pe un pentium 3 la 600, cu 128 MB de ram, dupa ce i-am pus un antivirus, lucrurile au degenerat grav de tot. Insa ruland programe ceva mai complexe, experienta era jalnica, indeosebi swap-ului ce rupea hard-ul in doua.

Deci, a existat si atunci o perioada pana cand xp-ul a dovedit ce poate, dar, lucrand in domeniu va spun ca din cauza programelor de contabilitate ce erau marea majoritate pe motor DOS, rulau destul de problematic sub xp.
Si a durat de ce sa nu recunosc cam 2-3 ani pana cand xp-ul a fost adoptat pe scara larga in societati.
Pt uz casnic, odata cu aparitia sp1-ului a fost o explozie in adoptarea lui.

Precum atunci si acum securitatea si fiabilitatea noilor versiuni sunt marele atuu si sunt fara indoiala principalul motiv pt care se merita facut un updgrade. Desigur asta daca permite si hardware-ul, respectiv softul utilizat.

Legat de celebrul BSOD, care pt cei ce nu stiu era un mare ecran albastru cu un cod de eroare, ce aparea chiar si la pbme nu cine stie ce grave. Se datora faptului ca 98-ul purta cu el nevoia compatibilitatii nu doar cu vechiul win 95 sau 3.1 ci cu DOS fapt ce-i afecta stabilitatea.
In windows xp mai apar adevarat si ecrane albastre insa la probleme f grave, indeosebi datorate unei functionari defectuoase a hardului, in rest primind o simpla caseta cu eroare si atat.

Din cauza acestui BSOD, aparut chiar la conferinta unde Bill Gates prezenta cu mare tam tam noul 98, eroarea aparand cand un tehnician a conectat doar un simplu scanner (se dorea prezentarea avantejelor tehnologiei plug&play) a facut ca si 98-ul sa fie adoptat mult mai tarziu, indeosebi de cei ce la acea data foloseau in proportie foarte mare windows-ul 3.1.
Bill cred ca si-a muscat in culise degetele de ciuda, unul din dorintele Microsoftului fiind sa convinda utilizatorii de win 3,1 sa adopte noul so. s-a facut, nimic de spus, mult mai tarziu insa doar cand hardware-ul vechi a fost inlocuit si poate marele fenomen ce a impulsionat adoptarea 98-ului in randul utilizatorilor casnici au fost jocurile, aparitia noilor acceleratoare grafice si a tuturor echipamentelor multimedia ce pur si simplu erau irezistibile.

Istoria e la fel, doar ca pe atunci vremurile erau mult mai dinamice, ganditi-va ca la fiecare 6 luni era o schimbare majora in special in domeniul graficii, de multe ori revolutionara.
Acum lucrurile s-au linstit, hardware-ul a deventi atat de performant incat nu se merita sa faci upgrade la ultimele aparitii, deoarece un pc chiar si de 10 ori mai slab decat varful de gama e arhisuficient pt un utilizator obisnuit.
Astfel face ca inca pcurile de dupa 2006-2007 sa fie arhisuficiente pt utilizatorul obisnuit, ce aveau default win xp pe ele.
Nu spun ca, chiar cu o usoara sacadare si single core-urile mai performante inca fac fata majoritatii cerintelor. Iar pe aceste songle core, win xp-ul indeosebi din cauza memoriei insuficiente e rege.

Dar incet incet, lumea le va schimba, fie din cauze hardware, fie din cauze soft (multa lume se joaca jocuri de pe fb, unde pe un pc vechi merg ingrozitor in unele cazuri) si fie ca ne place sau nu, noile so-uri vor fi adoptate. Se va obisnui lumea si cu windows-ul 8, timpul le rezolva pe toate.

Edited by muraru_dan, 19 June 2014 - 12:28.


#40
bloodhand

bloodhand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 22.07.2006

 stlk, on 28 mai 2014 - 20:32, said:

Stati la un loc cu bagatul de update-uri AIUREA ca e posibil sa va creati probleme singuri mai multe decat v-ar crea nu stiu ce virusi sau hackeri. CITITI AICI "Windows XP Update Hack Could Bring Trouble"  http://www.sci-tech-...id=12300DQHXNOX Eu  am XP -ul actual instalat din data de 16.10.2012 si de atunci am avut tot timpul update-ul la Windows dezactivat (am bagat doar  SP3 si cateva lucruri utile manual in el in rest NO Update si a mers bine "merci" asa fara am vreo problema majora) . Acum s-ar putea sa reinstalez Windows-ul XP dar nu din cauza virusilor sau a altor probleme ci din cauza antivirusului AVG (free) am primit un update oficial  la el si apoi  componentele sale au luat-o raza , l-am dezinstalat dar nu-l mai pot instala din nou -nu-i dau de cap ce ar putea avea ca ramane blocat la instalare- (am acum Comodo dar nu-l suport de fapt nu suport alti antivirusi in afara de AVG). Concluzia: pana si update-urile oficiale ale antivirusilor  de TOP pot crea probleme (daca nu ma insel in trecut si clientii Bitdifender au avut  probleme dupa un anumite update-ri ),update-urile care nu sunt pentru XP credeti ca nu o sa va creeze probleme ?
Subscriu. Folosesc o versiune LITE de Windows XP SP3 facuta cu manuta mea prin 2010, cu ultimele updateuri de atunci (si cu update-ul dezactivat) si n-am absolut nicio problema. Reinstalare fac la cel putin 1 an. Nu am avut nevoie de niciun update, doar DOTNET 4.0, dar ala e separat. De asemenea, folosesc Microsoft Security Essentials 4.4.304.0, ultima versiune care mai functioneaza sub XP. Ar mai fi niste solutii aici: http://superuser.com...g-on-windows-xp cand n-o sa mai mearga nici cu 4.4.304.0.

@muraru_dan: Da, asa este. O sa vina o vreme cand trecerea XP-7 va fi la fel ca trecerea 98-XP. Si bine ai punctat ca astazi iti poti face treaba si cu configuratii vechi de 7-8 ani si nu mai e la fel de necesar un upgrade cum era mai demult. Windows-ul 7 are si avantaje si dezavantaje. In plus, un Windows 7 slimmed down cu RT7Lite va avea performante asemanatoare cu XP-ul pe acelasi hardware. Si a devenit foarte la moda aceasta micsorare a kit-ului de Windows care se face destul de simplu. Si, intr-adevar, ce tine XP-ul inca este faptul ca nu mananca atata memorie, iar unele programe si device-uri mai vechi merg fara batai de cap. Chiar eu acasa folosesc pe PC-ul pe post de media player chiar XP-ul, pentru ca BSPlayer-ul sacadeaza in 7 pe masura ce merge filmul (plus incompatibilitatea cu Aero) si nu vreau sa folosesc alt player pentru ca asta are download automat al subtitrarii, deci evit alte batai de cap gen sa folosesc BSPlayer pentru download si alt player pentru redare. Si alt motiv ar fi ca pe TV folosesc sunetul prin HDMI, iar XP-ul este singurul care imi reda concomitent sunetul si pe analogic si pe digital, fara sa trebuiasca sa folosesc shortcut-uri sau sa schimb manual unde redau sunetul din setari. Si, nu in ultimul rand, am un TV tuner pentru care n-am gasit o solutie sa-l fac sa mearga pe Windows 7, tuner pe care il mai folosesc la diverse capturi, mai ales din VHS in AVI. Iar ca final, un nostalgic care mai joaca jocuri de prin perioada anilor 2000 nu va reusi niciodata sa ruleze anumite jocuri pe Windows 7, oricat de mult s-ar chinui cu patch-uri si fix-uri. Si asta e doar cazul meu, nu mai vorbim de alte cazuri in care anumite soft-uri de profil (tehnica, medicina etc.) nu sunt facute sa mearga decat pe XP.

Edited by bloodhand, 02 July 2014 - 21:53.


#41
Ciocolatika

Ciocolatika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.08.2014
Am un XP vechi. Nu stiu sa dau toate detaliile. Nu ma pricep. Problema e ca am spatiu foarte putin si in ultima vreme imi tot apare un mesaj cum ca e foarte putin spatiu pe partitia C. Nu pot sterge nimic de acolo. Si spatiu mai am vreo 500 MB. Ce pot face? Se misca si foarte greu.

#42
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 Ciocolatika, on 08 august 2014 - 01:06, said:

Am un XP vechi. Nu stiu sa dau toate detaliile. Nu ma pricep. Problema e ca am spatiu foarte putin si in ultima vreme imi tot apare un mesaj cum ca e foarte putin spatiu pe partitia C. Nu pot sterge nimic de acolo. Si spatiu mai am vreo 500 MB. Ce pot face? Se misca si foarte greu.

Bine ai venit pe acest forum!

Iti recomand sa arunci o privire si pe Regulamentul ariei Windows unde gasesti nu doar reguli de respectat ci si informatii practice (de exemplu, cum sa cauti pe forum).
Pe tema eliberarii spatiului de pe partitia de sistem s-au scris multe subiecte:

Attached File  Spatiu_pe_disk.PNG   161.06K   47 downloads

Subiectul de fata are o alta tema.
Unele dintre subiectele mai recente la care poti detalia problema ta este urmatorul:
cum eliberez din spatiu ?

(Deja cateva solutii s-au propus acolo, cum ar fi utilizarea aplicatiei CCleaner.)

#43
Ciocolatika

Ciocolatika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.08.2014
Multumesc, nu stiam unde anume sa postez.

#44
dolion

dolion

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.09.2008

 Adm, on 24 mai 2014 - 19:21, said:

Cu ajutorul unei schimbari minore de registry, puteti avea in continuare acces la Windows Update

Am facut schimbarea, am primit update-uri, s-au instalat... de catva timp insa, nu se mai instaleaza update-urile primite! Ce se intampla?

#45
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
Nimic, nu mai scot decat chestii critice pt xp

#46
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Pai vin doar odata pe luna - a doua Marti - la noi in noaptea de marti spre Miercuri.
Le-am primit in fiecare una cate 2-3. Inclusiv luna asta.

#47
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013

 Neaceasca85, on 24 mai 2014 - 23:33, said:

Cu siguranta nu, 98 era atat de varza incat iti doreai sa scapi de el, BSOD-uri inclusiv la Bill Gates acasa, blocari, restarturi, pornire greoaie, printre salturile aduse de XP cu siguranta sunt si boot-up-ul rapid si chestia aia cu inchiderea prin Task Manager a unui program care devine instabil si nu restartul intregului calculator.

XP-ul satisface in continuare majoritatea mai putin pretentioasa. Eu nu fac pe PC decat Word, forumuri, You Tube si streaming de supraveghere video vizualizat in Explorer (culmea, merge doar cu IE 8), insa ma pasioneaza speed test-ul si-mi place ca cifrele afisate sa fie cat mai mari, pentru 935 mbps cat are maxim GPON-ul de la RDS ar trebui sa schimb PC-ul dar nu o fac pana cand nu crapa, am dat multi bani pe el in decembrie 2007, prag de 2008, era insa pacat de placa de retea gigabit onboard Realtek sa nu fie folosita si pentru vitezele astronomice, ea poate, insa este franata de CPU-ul Dual Core, gigabitul cere minim un I 3.

De ce nu pui un procesor quad core? Posted Image

Edited by xmanyacs77, 22 February 2015 - 15:24.


#48
burdenalexys

burdenalexys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 05.09.2013
Mersi chiar aveam nevoie de asta!

Big Up!

#49
omegasoft

omegasoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 14.08.2007
cum dau undo la fisierul .reg ??

#50
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005

 omegasoft, on 28 martie 2015 - 09:05, said:

cum dau undo la fisierul .reg ?
Vezi c-a zis Eiffel  cu o pagină în urmă, postul #32:
„A incercat cineva sa stearga acel key? Vad ca nu da voie...”
eiffel: „E intr-o arie protejata. Se poate scrie dar nu se poate sterge prea usor. E un hack similar cu ceva foarte vechi care permitea transformarea versiunilor simple in Windows Media Center. Se poate sterge oarecum "remote" - bootezi cu un cd bootabil care contine un soft de remote registry si stergi cheia.”

#51
Aldeb

Aldeb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 31.05.2012
Inca folosesc XP pe doua comp-uri, unul e online, celalalt offline, fiecare cu un anti-virus. Sincer, in viata mea n-am facut niciun update si n-am avut probleme... ever. Din cand in cand mai reinstalez (cam odata pe an) si functioneaza perfect OK

#52
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Eu am facut intotdeauna update-urile si reinstalez cam... never.
Adica doar cand schimb PC-ul sau apare o problema hardware.

Dar nu asta e sensul discutiei din acest topic daca nu ai fost atent.

#53
viorelgn

viorelgn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 926
  • Înscris: 07.12.2013
Am folosit si eu metoda cu registry cu update-ul si acum nu mai pot instala nici o versiune de office si nu instaleaza update-urile. Cum remediez ?

#54
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Vezi daca te rezolva agentul

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate