Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Viața în Epoca Ceaușescu: lumini și umbre

* * * - - 15 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31477 replies to this topic

#19
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013

View Posttibi346, on 21 mai 2014 - 00:24, said:

Lasati nostalgiile de prost gust.
In vremea aia, ma trezea tata la 4-5 dimineata ca sa merg si eu la coada la lapte ca se dadea doar un litru de persoana si sa putem lua 3 litri. Daca eram norocosi, prindeam o bucatica de unt. Era coada de 100 de oameni si doar primii 20 prindeau cate 1/2 pachet de unt.
Marile realizari ale copiilor erau sa se joace pe langa alimentara ca sa fie primii la coada cand se baga cate ceva. Cand venea marfa, se strigau vecinii unii pe altii si fugeam ca la cros sa prindem loc in fata la coada.
Nu puteai sa iesi din tara in excursie fara aprobare de la partid.
Priviti blocurile facute atunci si lasati extazul fata de locuintele create de partid.
Nu puteai face un concediu ca lumea ca nu puteai cumpara destula benzina; se dadea cu portia. Cea mai tare spaga data de tata unui medic a fost o canistra de benzina.
Luam paine pe cartela. Se facea contrabanda cu oua, carne etc.

Se pare ca dumneata ti-ai petrecut copilaria la coada, trista copilarie, a mea se desfasura prin parcuri, pe terenurile de fotbal, faceam expeditii cu bicicletele, pe la 15-16 anisori am inceput sa mergem si la munte, si in delta, si toti eram copii de muncitori,

"Nu puteai sa iesi din tara in excursie fara aprobare de la partid." Nici acum nu poti iesi din tara, desi ai aprobare de la partid, dar nu ai bani de la partid sa iesi din tara in excursie,

"Priviti blocurile facute atunci si lasati extazul fata de locuintele create de partid." Priviti locuintele facute acum de particulari, nici nu poti sa te lipesti de ele, pentru ca sunt prea scumpe, si tinerii nu prea isi permit credite pe 30 de ani, si unii mai spun ca sunt si dubioase( la modul de constructie ma refer)

"Nu puteai face un concediu ca lumea ca nu puteai cumpara destula benzina; se dadea cu portia. Cea mai tare spaga data de tata unui medic a fost o canistra de benzina." Noi nu mergeam in concediu cu masina, pentru ca nu am avut, dar mergeam cu trenul, parintii mei  primeau pe vremea aceea concediu cate o luna de zile,nu 15 zile ca acum, si aveau grija sa mergem intai la mare, apoi la munte, sau la o statiune balneo, apoi ne debarcau la tara, unde ramaneam pana pe 1 septembrie, si erau ambii muncitori, fara sa fie membri de partid

"Luam paine pe cartela. Se facea contrabanda cu oua, carne etc." Acum nu se mai da pe cartela, dar 75% din poporul roman traieste la limita subzistentei, si isi dramuieste ultimul ban, unii si-au cumparat si masini de paine, ca sa nu mai cumpere nici pe bani nici pe cartele, iar contrabanda cu oua se face si acum, daca stai sa te gandesti ca se vinde la colt de strada oua de la tara, iar carnea se cumpara stricata, pentru ca romanii nu au scrupule nu e asa ?Iar cea proaspata este prea scumpa, incearca sa mergi in hala Obor sa vezi cum se uita batranii la carne, au o privire foarte expresiva

Oricat as incerca sa ridic in slavi sistemul acesta capitalist nu pot, chiar daca as fi intre cei 4-5% dintre cei ce traiesc super bine in Romania nu as putea sa nu remarc viata de cacat si trista a romanilor, paradoxal, dar pe vremurile alea triste de comunsim se radea mai mult ca acum, se radea la bancuri,se faceau glume, in fine,eu cred ca ar trebui sa fim totusi obiectivi,sa nu denaturam istoria, si mai ales sa nu exageram.

Edited by sammydo, 21 May 2014 - 06:52.


#20
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,336
  • Înscris: 31.08.2006
@sammydo

Foarte multe adevaruri in ceea ce spui. M-ai scutit pe mine sa scriu mai multe. Fiecare sistem social, fie ca e comunism, fie ca e capitalism are si parti bune si parti rele. Nu exista sistem perfect, insa un lucru e sigur: daca asa arata capitalismul, ca in Romania, atunci fac ceva pe el de capitalism. Asta nu inseamna totusi ca sunt un nostalgic al comunismului, desi copilaria si o parte din tinerete am trait-o atunci  Pot spune ca am avut o cpilarie frumoasa chiar daca ma sculam la 4 dimineata cateodata sa stau la cozi pentru ulei si zahar. Parintii m-au inconjurat cu dragoste si aveau grija sa nu-mi lipseasca nimic desi eu nu le ceream absolut nimic niciodata. Si ai mei erau simpli muncitori dar nu am murit de foame in comunism, atat cat am prins eu din el. Repet, si comunismul si capitalismul au bunele si relele fiecaruia dar ceea ce e in Romania numai capitalism nu se poate numi.

Edited by fansat, 21 May 2014 - 07:20.


#21
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,336
  • Înscris: 31.08.2006

View PostGTA-FT, on 21 mai 2014 - 06:49, said:

Cel mai important aspect de atunci era Frica, de vecini, de neamuri, de prieteni sau apropiati, de colegi, in spatiile publice, la telefon, in general de oricine este linga tine cit timp esti angrenat intr-o discutie cu altcineva.

  Hai sa-ti spun o chestie. Prin 1987, din cate imi amintesc, vine o ziarista de la "Scanteia tineretului" la noi in intreprindere sa discute cu tinerii despre problemele  si aspiratiile lor. Ziarista ii spune secretarului UTC pe intreprindere sa cheme la sediul comitetului UTC cativa tineri cu care sa poata discuta ceva.  Mesterul meu cand era ceva legat de partid (congrese, intruniri, actiuni culturale etc.) ma baga pe mine la inaintare ca sa scape el. Imi spunea ca n-are pe cine sa trimita, eu fiind singurul din atelier cu liceul terminat la zi. "Vezi si tu ce spui acolo. Te descurci tu, ca esti baiat istet", asa imi spunea mereu. Ce era sa fac ? M-am dus la intalnirea cu ziarista (in paranteza fie spus, o fata foarte draguta si la propriu si la figurat)  si am inceput sa-i spun despre toate necazurile tinerilor de la noi din intreprindere: ca sunt pusi la munci grele de catre muncitorii mai in varsta, ca sunt trimisi peste tot la munca patriotica (asa era numita pe atunci salahoreala organizata de partid ) ,ca la cantina si bufetul intreprinderii mancarea e proasta, ca cei care stateau in caminul de nefamilisti traiau in conditii mizere etc. etc. Ea m-a ascultat cu atentie si mi-a spus ca stie si ea toate problemele astea care se intalneau in toate intreprinderile insa nu poate sa scrie asa ceva in articolul pe care il va face deoarece contravine liniei partidului. Ei, si peste cateva zile apare si articolul si absolut nimic din ce spusesem eu nasol nu era consemnat. Ba, din contra, in articol scria ca eu sunt foarte multumit de minunatele conditii de viata pe care partidul le ofera tinerilor. Practic, numai inventii erau acolo. Lucruri pe care nu le spusesem ziaristei.
Ce vreau sa spun ? Nu ma dau cocos ca am spus nasoale care n-ar fi dat deloc bine in presa de partid, insa treaba e ca nu a venit nimeni sa ma intrebe de sanatate,(de la securitate sau de la partid)  ca de ce am spus toate alea (sper ca iti imaginezi ca toti ziaristii de atunci faceau facultatea la "Stefan Gheorghiu" si ziarista respectiva in mod sigur era "filtrata". si colabora cu baietii cu ochi albastri fiindca altfel nu era ziarista la "Scanteia Tineretului")  Asa ca nu era dracul chiar asa negru...

#22
Moftangiu

Moftangiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 16.03.2010

View Postfansat, on 21 mai 2014 - 07:58, said:

  Ce vreau sa spun ? Nu ma dau cocos ca am spus nasoale care n-ar fi dat deloc bine in presa de partid, insa treaba e ca nu a venit nimeni sa ma intrebe de sanatate,(de la securitate sau de la partid)  ca de ce am spus toate alea (sper ca iti imaginezi ca toti ziaristii de atunci faceau facultatea la "Stefan Gheorghiu" si ziarista respectiva in mod sigur era "filtrata". si colabora cu baietii cu ochi albastri fiindca altfel nu era ziarista la "Scanteia Tineretului")  Asa ca nu era dracul chiar asa negru...
Adica daca nu te-au chemat la partid si la securitate, pentru ca jurnalista te-a protejat, inseamna ca "nu a fost dracul atat de negru"!
Solidaritatea asta intre oameni a functionat. Si securistii erau oameni si se gandeau cand faceau ceva.
Nu distrugeau viata unui tanar naiv in mod gratuit.
Daca declarai ca ai un plan de trecut frontiera fi sigur ca a doua zi erai saltat.
Nu puteau sa-i inchida pe toti cei care injurau partidul pentru ca ar fi insemnat sa inchida 2/3 din romani.

In orice caz un intelectual roman visa sa aiba viata unui somer occidental.
Nu puteai fi mandru ca erai sclav roman. Si nici acum nu avem motive de mandrie, din acelasi motiv de cetateni umiliti de niste impostori.

Toate constructile megalomane erau mandria activistilor comunistil, dar nu erau si mandria cetatenilor care erau pusi sa le construiasca.
Singurle momente cand erai mandru ca esti roman era la cate o olimpiada sau alt rezultat sportiv.
In afara de rezultate sportive nu vad ce alte mandri am avut.

Edited by Moftangiu, 21 May 2014 - 08:14.


#23
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
@fansat : nu ştiam că au existat oameni aşa de demenţi!  :w00t:  (faza cu benzina).

#24
RoVal1972

RoVal1972

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 18.08.2005
Buna dimineata!

Departe de mine vreo nostalgie pentru ce a fost inainte de 89. Aveam aproape 18 ani la "revolutie". In continuare, voi afirma ca ce a fost la noi, nu a fost revolutie.

Evident ca imi aduc aminte nenumarate chestii din acea perioada. Printre ele, urmatoarele.
Ratia/cartela a fost pusa in functiune in 89, destul de tarziu. Stiu ca m-am dus la parterul blocului de cateva ori sa iau "ratia" de salam. Trist.
Stiu ca bunica mea lua toate cozile la rand (iesise la pensie prin 80 si ceva) si daca era nevoie, ma chema sa stau si eu. Personal, la mine in familie nu a lipsit niciodata nimic din fridgider.
Ai mei nu au avut masina, dar nici nu am simtit lipsa ei. Am fost cu ai mei in concediu in fiecare an, minim 15 zile, dintre care 14 erau la mare (cu trenul). Tragea tata intr-o veselie de valize. Mergeam in fiecare vara in tabara si pot sa spun ca m-am distrat grozav in absolut fiecare. Am fost inclusiv doi ani la rand in tabara de pregatire pentru 23 august (elevi din toata tara veneau la Bucuresti pentru 3 saptamani sa pregatesca parada de 23 august). Si m-am dus ca am vrut eu. Si pot sa spun ca m-am distrat maxim, fara ca personal la vremea si varsta aia sa simt vreo problema.

Imi aduc aminte ca in scoala generala aveam un coleg (mai "nebun"). Cred ca eram printr-a 8 a. Aproape in fiecare pauza, iesea la catedra si de la catedra tragea niste flegme pe tabloul cu nea nicu aflat deasupra tablei. N-a patit niciodata nimic, iar noi, restul in clasa, ne cracanam de ras.
In liceu, in 89, prin octombrie, sau noiembrie, a fost un concert rock la Polivalenta. Dupa concert, a iesit scandal. Stiu ca la liceu, au venit sa l scoata in fata clasei pe unul dintre colegi sa il certe (l-au scos si din UTC) pentru ca l-a luat militia la circa atunci. Dupa revolutie, tipul a plecat cu ai lui in State.
Aveam un vecin de palier al carui tata lucra pe la MAE si era tot timpul plecat prin Africa (lucra la ambasadele Romaniei de prin tarile francofone). Ma minunam tot timpul ce multime de masinute tip Burago avea. La el am vazut prima oara video, TV color si la el am vazut sute de filme in perioada 86-89. El avea pe vremea aia un calculator Sinclair 128 (pe care tot eu am reusit sa i-l ard Posted Image )
Stiu ca eram toata ziua la joaca cu copiii. Stiu ca nu aveam probleme cu nimeni, cu trafic, cu masini, violente, etc. Stiu ca bananaiam pe strazi cu Pegasul cu gasca de la bloc. Avem un grup cam de aceeasi varsta +/- 3 ani de vreo 20 de copii.  Si atarnam cu cheia de gat toata ziulica.
Copil fiind, iarna, facand handbal, mergeam de 3 ori pe saptamana la sala la Floreasca. Ma trezeam la 5 dimineata (aveam antrenamente de la 7 la 9) si mergeam cu 331 inclusiv pe scara cu usile deschise.
Am prins vremea in care la Polivalenta dadeau 2 filme unul dupa celalalt si mergeam aproape in fiecare saptamana.
In liceu am facut "practica" la sortat de cartofi, etc si intr-a 10 a am avut 9 la purtare din cauza absentelor la practica.

In 22 decembrie am prins LIVE la TV replica renumita a lui Caramitru catre Dinescu "Mircea fa-te ca muncesti".
Si pot sa spun ca dupa momentul "Revolutiei" am fost prin centru, la cateva luni dupa, in primavara. Si atunci am realizat ca nu a fost revolutie. Toate cladirile din jurul CCului erau ciuruite de gloante. Cladirea CC ului nu avea o urma de glont pe pereti.  

Poate am fost norocos. Sau whatever. Dar asta am trait eu.
Cert este ca imi pare rau ca ai nostri copii nu se mai pot juca liberi fara stres, in gasca, fara sa stai cu frica in san ca da un tembel cu masina peste el, sau ca ii fura unul mobilul, sau hainele de pe el.
E trist ca am avut ca tara nenumarate oportunitati, dar noi impreuna cu cei pe care i-am ales(sau i au ales altii) am distrus si furat tot ce s-a putut.

Edited by RoVal1972, 21 May 2014 - 09:12.


#25
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,951
  • Înscris: 09.04.2005
Măi oameni buni, de ce nu cereți să vă facă o arie separată "Ceaușescu etc..." în care să grupați toate subiectele enumerate de dijeiel în primul post?
Înțeleg să regreți că nu mai ești copil fără griji sau tînăr înfierbîntat dar să ai nostalgii legate de un regim sau o persoană, fie ea Țepeș sau Ceaușescu, chiar că nu pricep. Toți și toate sînt trecătoare și fiecare ne facem singuri rostul în viață adaptîndu-ne oricăror vremi că doar de aia sîntem oameni și nu oi mînate prin strungă.

#26
RoVal1972

RoVal1972

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 18.08.2005
Faptul ca ti aduci aminte cu placere de anumite momente, sau anumite situatii, nu te face un nostalgic.
Te rog sa ma scuzi ca te-am facut sa pierzi timpul citind postarea mea. Nu am facut decat sa ma bucur de fiecare clipa traita. Atat inainte de 89 cat si dupa. Fara sa regret cu adevarat, nimic. Si am trecut prin cam toate.

#27
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,336
  • Înscris: 31.08.2006
@RoVal1972

  He, he, he ! Avem amintiri comune. E bine ca cei tineri de azi  sa afle cate ceva de la oameni care au trait acele vremuri ale apusului comunismului. Apropo de iesirile la sortarea cartofilor. Noi sortam cartofii undeva pe langa Gara de Est din Bucuresti unde era un mare depozit. Pe undeva ne placea ca scapam de munca in fabrica, dar era si neplacut fiindca in depozit era un miros insuportabil de la carofii care se stricau. Tin minte ca la poarta era un paznic care ar fi fost in stare sa ne caute si in chiloti ca nu cumva sa furam vreun cartof la plecare.
   Erau insa si zile cand mergeam pe camp la Ganeasa (langa Bucuresti) sau la alte ferme de pe langa Bucuresti sa culegem rosii, gogosari, ardei grasi, castraveti, vinete si altele, legume adevarate nu porcariile de legume din supermarketurile capitaliste din ziua de azi. Dumnezeule, ce gust adevarat aveau rosiile alea...Dupa ce incheiam ziua de munca ne lasau cei de acolo sa luam acasa cat puteam cara fiecare. Evident, nu plateam absolut nimic. Se umplea autobuzul cu care eram transportati de sacose si saculeti cu legume. Toata lumea era multumita: aia de la ferma ca le-am cules recolta, noi ca ne-am ales cu legume (si inca ce legume...) pe gratis.

#28
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Aveaţi noroc că puteţi lua legume. În alte locuri făcea organu' control ca să nu scape vreo legumă la vreun elev! Şi să vezi tabere de muncă pentru studenţi, unde stăteai nespălat şi 2 săptămâni (aş fi înnebunit din cauza asta!  :samui:  ).

#29
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009
Comunismul a avut foarte multe hibe dar eu prefer de 1000 de ori copilaria in jurul alimantarei unde eram cu zecile cu cheile atarnate la gat si ne jucam,frunza,lapte gros,gardiana 10,1/2/3 la perte stop,ratele si vanatori,hotii si vardistii,sotronul,elasticul,castelul,fatea ascunselea si multe altele,eram mereu fericiti si eram in culmea fericirii cand prime-am cate o mica si neinsemnata atentie precum o bomboana cubaneza sau ciocolatica chinezeasca,o guma de sters parfumata sau stilou Panda.
Uitate la copii din ziua de azi care sufera si ei nivelul de trai scazut al parintilor,pentru ca nu isi permit Converse,Ipad,sunt complet debusolati daca le iai din fata monitorul si ii scoti dintre cei 4 pereti,sunt stravezii la fata,in plina vara vezi copii albi ca varul iar noi eram cu totii cicolatii,nu stiu cei aia vacanta la tara,parintii nu isi mai permit concedii mai lungi de 3-5zile,alti nu pupa un concediu cu anii.
Te intorce-ai noapte din discoteca fara sa iti fie frica ca dai nas in nas cu cine stie ce drogalau sau cu nu stiu ce clan,chiar daca te mai lua la intrebari militianul cei cu tine pe strada te lasa in pace si aveai o siguranta mai mare decat in ziua de azi.

Copilaria si pubertatea au fost minunate in acele vremuri,se distra toata lumea indiferent ca parintii erau strungari sau doctori,intre 14 si 19 ani pe perioada verii ma duce-am cate 2 weekenduri pe luna la munte,intradevar cu trenul si cortul dar acum tinerii sunt conditionati de un anumit nivel de trai pentru a pleca la munte,daca nu au bani de motorina si rovigneta,cazare la hotel eventual cu piscina si bani pentru sticle de bauturi fine in cluburi nu mai pleaca.

Sunt tare curios cati copii de 7-12 ani se mai duc in parcul IOR sa prinda salamandre,cati se mai duc la furat de nuci in livada din Ilioara,cati se mai duc in parcul Titan sa adune mormoloci,cati mai leaga bondarul cu ata,sa traga cu cornete si "invizoace",sa fure din piata mere,sa se dea pe derdelusul din spatele blocului,pe ghetus,sa se bulgareasca si sa spele fetele cu zapada,sa trimiti biletele unei fete pentru ai cere prietenia?
Doamne ce vremuri frumoase.
Norocul copiilor mei este ca ne-am mutat din Bucuresti in Ilfov,si nu zona de fite,si cu ajutorul bunicilor copii mei chiar au o copiarie apropiata de cum era in acele vremuri.


Pentru perioada care am trait-o pe vremea comunistilor si varsta pe care o aveam pot spune ca a fost o perioada cu de toata,adica bune si rele.

Si parintii mei au fost oameni simpli,muncitori si cu toate astea nu am dus-o foarte greu si nici multe lipsuri nu am avut,in ziua de azi o familie cu calificarile lor foarte greu ar reusii sa traiasca iar multe lucruri care in acele vremuri erau normale cei din ziua de azi nici nu le pun in discutie.
Se pare ca asta e pretul libertatii si al democratiei,un pret foarte piperat,dar de,am vrut bicicleta acum pedalam.

Edited by mardraaxi, 21 May 2014 - 11:22.


#30
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Bag seama ca am fost vecini.

#31
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Asta cu exagerarea tehnicii e globalizată. Şi prin alte ţări se jucau copii pe afară, până s-a exagerat cu tehnologia!

#32
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009

View Postdjl, on 21 mai 2014 - 11:07, said:

Asta cu exagerarea tehnicii e globalizată. Şi prin alte ţări se jucau copii pe afară, până s-a exagerat cu tehnologia!
Putin da,dar acum nu mai ai incredere sa lasi copilul cu cheia de gat,daca i se intampla ceva nu stie nimeni si pina cand afli tu e posibil sa fie prea tarziu,pe vremea mea cand un copil patea ceva imediat se gaseau cativa vecini sa il ia in casa sa dea telefon parintilor la servici,acum vecinul tau nici nu stie cum arata fitu.
Parintii aveau un program de lucru fix si rational unul din ei la pranz era acasa,si jumatate de zi se ocupa si de tine,eu acum nu reusesc sa ma ocup de fii mei din cauza programului si nu am unul exagerat,dar plec dimineata la 7,30 si intru pe usa la 20,muncim zi lumina ca la tara in campanie,cand sa mai ai timp sa faci lectiile cu copilu sa il duci in parca,sa vorbesti cu el,lipsa parintilor din activitatile copiilor au fost inlocuite de aceste tehnologii.
Eu ma uit la cel mic al meu,nu ar atinge calculatorul cu lunile daca ar sta numai afara,el pune mana pe PC doar cand sta in casa si nu are teme de facut,daca il pun sa aleaga intre pc si joaca afara nici nu dureaza 2 secunde ca e incaltat la usa,ma bucura enorm acest lucru si sper sa il mai tina stilul asta de copilarie.

#33
RoVal1972

RoVal1972

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 18.08.2005
Mardraaxi, fimiu e in between. Adica face si d'alea si d'alea. Dar el ar prefera sa iasa cu prietenii/vecinii/etc, dar daca aia nu ies si prefera PS3 ul si iphonele, ce alternative are?
Eu la 6 ani mergeam singur cu ITB ul si ma duceam la "23 august" la cursurile de inot. Pe fimiu l-am lasat singur cu RATB ul abia in clasa a VII a.
Cam despre asta vorbesc.

#34
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Să nu exagerăm. Azi nu e chiar aşa de rău. Mie îmi era frică să merg singur. Cu timpul m-am obişnuit. Prin clasa a V-a am început să mă plimb singur cu R.A.T.B.-ul. La bunici mai mergeam împreună cu sora de mai devreme (clasa IV-a cred) - sora fiind mai mică. Vorbesc de anii '90 totuşi, când s-au mai răspândit unele infracţiuni. Ciudată chestie, nu am avut probleme.

#35
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Un film capitalist despre Romania anului 1964, desi nu eram nascut imi place foarte mult cum arata totul, uitati-va in primul rand cat de colorat sunt imbracati oamenii, acum predomina negru si gri, uitati-va cat de naturali sunt, uitati-va la femei cat de bine arata fara sa fie machiate strident ca acum, si tunate in toate partile, si nu ma pot opri sa nu remarc faptul ca nu prea sunt grasi prin film, multi dintre ei zambesc, oare au facut comunistii filmul asta ? O fi denaturat ca multe altele?
http://videomix.ro/i...-1964-76789.htm

#36
misuf

misuf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 771
  • Înscris: 10.10.2011

View Postmardraaxi, on 21 mai 2014 - 11:03, said:

..... Sunt tare curios cati copii de 7-12 ani se mai duc in parcul IOR sa prinda salamandre,cati se mai duc la furat de nuci in livada din Ilioara,cati se mai duc in parcul Titan sa adune mormoloci,cati mai leaga bondarul cu ata,sa traga cu cornete si "invizoace",sa fure din piata mere,sa se dea pe derdelusul din spatele blocului,pe ghetus,sa se bulgareasca si sa spele fetele cu zapada,sa trimiti biletele unei fete pentru ai cere prietenia?
Doamne ce vremuri frumoase....

Sau sa prinzi albinele cu mana, sa le tii stranse-n pumn fara sa te intepe si apoi sa le dai drumul incet ,incet pentru a le retine in cealalta mana.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate