Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Viața în Epoca Ceaușescu: lumini și umbre

* * * - - 15 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31445 replies to this topic

#37
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Nu mai ziceţi prea mult de femei, că din cauza asta s-a închis celălalt topic (thread). Oricum, dacă vreţi să vedeţi domane dezbrăcate de pe vremuri, intraţi aşa: Meniul Prinicipal al forumului => Sexy Lounge => Gagica/Gagiul Zilei => Vintage Photos.
Pentru doamne (cât de cât) îmbrăcate, ştiţi unde să intraţi!  Posted Image

Filmulleţu acela din 1964 (deci Epoca Gheroghiu-Dej) are propiului lui topic (thread)  Posted Image   http://forum.softped...ania-anilor-60/

Edited by djl, 21 May 2014 - 11:53.


#38
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

 misuf, on 21 mai 2014 - 11:47, said:

Sau sa prinzi albinele cu mana, sa le tii stranse-n pumn fara sa te intepe si apoi sa le dai drumul incet ,incet pentru a le retine in cealalta mana.
Pe mine nu m-au pasionat activitatile astea. Nici fotbalul in curtea lui 89 sau 26...

Edited by e_bulu, 21 May 2014 - 11:56.


#39
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

 sammydo, on 21 mai 2014 - 11:46, said:

Iti multumesc pentru link! In 1964 aveam 9 ani si pot sa-ti confirm ca acele imagini sunt reale.

#40
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007

 misuf, on 21 mai 2014 - 11:47, said:

Sau sa prinzi albinele cu mana, sa le tii stranse-n pumn fara sa te intepe si apoi sa le dai drumul incet ,incet pentru a le retine in cealalta mana.
Sau "bondari" si sa le iei mierea cu mainile goale.


Nu tehnologia neaparat, ci lipsa alternativelor, sa joci fotbal ti se cere bani, pentru orice ti se cere bani, sa faca un tenis de picior in fata blocului deranjeaza vecini sau trebuiesc sa se fereasca de masini...sa te duci la un club trebuie bani, de exemplu eu am fost la arta in scoala 111 din sectorul 4, exact in spatele scoli era un club cu diferite domeni dans, balet, carate, informatica (rar jocuri), arta si altele, totul gratis.

P.S. Tin sa ma laud ca am stat cam 1 saptamana la arta, vroiam la carate sau informatica dar numai erau locuri, am facut o figurina din lut, care a fost pusa in holul cladiri sa o vada toata lumea, era acolo si peste 3-4 ani, sper sa ajung saptamana viitoare sa vad daca mai este sa o si pozez, oricum cam slabe sperate sa fi rezistat asa multi ani, dar totusi sper. Posted Image

Edited by tenzen, 21 May 2014 - 13:03.


#41
MagicTouch

MagicTouch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 09.05.2007
@gepres, nu e nostalgie e mandrie. Nu stiu cum o vad cei din generatia mea dar eu asa o vad. Mandrie pentru ca, in ciuda lipsurilor am inventat, am inovat, ne-am descurcat inca de copii. Nu am stat in fata PC-ului palmuind ciocanitoarea, admirand bunaciunile din vest si lamentandu-ne "frate, ce viata au altii". Puneam mana pe minge si ieseam la fotbal, basket etc etc. Inghiteam in sec e drept dar, incercam sa facem the best cu putinul pe care-l aveam.
Subscriu celor scrise de fansat si Roval.
Ce as mai adauga:
- Nu aveai voie sa iesi afara.
HA. HAHA!
Pana prin 65-70 matusa mea mergea regulat in Austria. Dupa un timp excursiile s-au oprit. Comunistii? NU! Austriecii, care se saturasera de romanii dornici sa economiseasca 10 pfenigi si isi faceu nevoie prin parcuri.
Prima mea iesire din tara a fost in clasa a V-a, CU SCOALA. Ploiesti - Ruse 110 lei. Mama avea salariu de 2600. Salariu tatei nici nu-l mai spun ca va ia cu ameteala (nu, nu a fost securist. Ca fapt divers nici membru de partid nu a fost. A vrut sa fie, dintr-o ambitie oarba si prosteasca, exact opusul bunicului meu). Bani de buzunar 1500 de lei care au devenit 150 de leva. E drept sa schimbul valutar se facea pe baza de hartie si era de numai 750lei/persoana dar cum autocarul implicit soferul, nea Aron (RIP), cu care am fost apartineau de autobaza mamei, mama a aranjat pentru o inca foaie de schimb. Mi-aduc aminte ca am dat 18 leva pe o pereche de Marathon inca vre-o 20 de leva pe ceva echipament sportiv si o minge de fotbal (eram ahtiat dupa sport) iar restul pentru cei de acasa: in primul rand pentru mama dar si pentru fratiorii mai mici. Cel mai mic de abia se nascuse asa ca l-am dotat cu tot felul de jucarioare pentru patut. Pentru tata am adus o faţă de inmormantare si o scuza rahitica: Iti luasem un cartus de BT dar mi l-au oprit asta in vama. In realitate ii luasem o laie: ce mi-a dat aia i-am adus. Si cum, la salariu lui, nici macar excursia nu o platise (tot mama, saraca)....
Am avut colegi de clasa care in clasa a VII-a au mers, unii prin fosta Cehoslovacie (parca a fost 750 de lei) altii prin Germania de Est (1250 parca). Cum ai mei stiau ca sunt greu de tinut in frau au decis ca Bulgaria o zi a fost OK, mai multe zile...no no go. in anul ala insa, pentru consolare m-au lasat in tabara (12 zile in Romaia a fost OK, 5 zile in Cehia nu era...parinti astia). Nici nu am venit bine din tabara (2 iulie) si am plecat cu ei pe 7iulie la mare (ironic tot la Navodari) dupa care unchiul meu a cerut aprobare sa ia pe unul dintre noi la mare (nu aveau copii asa ca iubirea lor tot pe noi a picat). Cum fratii erau prea mici si implica alte indatoriri, tot eu a trebuit sa ma sacrific. 3 luni de vancata de vara, 3 sejururi la mare, au estompat oarecum ratarea excursiei in Cehia.
- Painea, untul, zaharul. uleiul pe ratie.
Cei peste 45 de ani, va mai aduceti aminte ca pana prin '74 - '76 se gasea paine cu nemiluita?
Ca lumea mergea si lua 1/2 sau 1/4 de paine. Nu avea rost sa iei mai mult decat era necesar, a doua zi megreai si luai alta jumatate.
Vanzatoarele de la paine aveau cutitul si fundul de taiat langa ele, pe langa ele zaceau jumatati si sferturi de paine pentru ca lumea venea si cerea sa i se taie "dintr-o paine noua"
Mama incetase ca mai ma ia cu dansa la paine pentru ca o faceam de rusine. Ai mei mancau paine alba eu eram mort dupa painea nearga. Daca o lua mama se usca acasa (deh marul vecinului). Asa, de cum ma scapa din mana mamei ma si repezeam in primul taran: "nene imi dai si mie un pic de paine". Mama se facea rosie ca o sfecla. Omul rupea cate o juma de paine (ditamai roata de paine de 3.25lei) si imi dadea. Avea si de unde, lumea de la tara venea si lua painea cu sacii. O dadeau la porci.
Luau zahar cu sacii. Faceau tuica.
Cand am avut ne-am batut joc. Cand nu a mai fost am inceput sa sughitam.
Singurul lucru care a durut rau a fost idea de a se circula cu masina "cu sot, fara sot". Aia chiar a fost aiurea restrictiona pana si dreptul la plimbari, excursii. Dupa o saptamana de lucru sa stai sambata-duminica acasa...sucks.
- Mancarea.
Dupa '82-'84 aici tinea de pile, relatii, neamuri. Mama lucra la o firma de transport si cum mai toate vanzatoarele de la magazinele alimentare nu erau din oras aveau nevoie de abonamente. Si ca sa nu mai stea la rand...apelau la mama. Mama nu le cerea nimic dar se simteau ele: contra cost veneau cu oua, salam, zahar, ulei.
Mama era de la tara provenind dintr-o familie numeroasa iar majoritatea ramasesera la sat. Legume, fructe, gaini, nu duceam lipsa.
Din cand in cand tata mai batea drumul pana la Putna. Acolo avea rude un unchi de al meu (prin alianta). De ce se mergea de la Ploiesti tocmai pana la Putna? Pentru ca acolo se taiau viteii la ordinea zilei. Conditii: anuntai cu 24 de ore inainte sa-l inghete bine sa nu incepa sa miroasa in tren (era riscant cu masina mica se faceau controale) si nu taiau daca nu luai cel putin o jumatate de vitel. Aveam congelator acasa asa ca, jumate de vitel la doua familii mergea a fix, provizii pentru timp indelungat. De ce nu se taia si prin Muntenia? Simplu, munteanu era turnator, decat sa profite si sa manance si el o bucata proaspata de carne prefera sa te dea in gat la militie. Ce castiga, dracu stie. Exact cum argumentam si cu Moftangiu pe un alt thread - mentalitatea romanului.
Cine a vrut si a avut un pic de sansa s-a descurcat. Cei veniti de la tara sa munceasca in industrie au avut de patimit. Cei care au ramas la sate si au muncit au dus-o relativ bine, uneori mai bine decat astia de la oras (in privinta mancarii).
In vara lui '90 un unchi din partea mamei ma roaga sa-i cumpar o Dacie, da'una buna, din Ungaria (aflase ca plec pe afara dupa mici afaceri). Ma baga in bucataria de vara ridica salteaua de pe pat. Sub saltea o alta saltea. De bani. Daca mai e nevoie imi spui, replica el cand vede ca fac ochii cat cepele. Ce dracu sa mai fie nevoie, avea acolo 350.000lei echivalentul a cel putin 4 Dacii noi noute. Cine a prins acele vremuri stie ce insemna 350.000lei. Era un simplu om de la tara, o viata intreaga a sta la munca campului si coada vacii.
Consoarta argumenta ca prin Iasul anilor '85-'89 inca se gasea lapte, unt, smantana, carne. Initial m-am uitat la ea ca la o glumeata ( in ambele sensuri). Prin multe orase din Muntenia magazinele in acea vreme erau goale - creveti vietnam, conserve de peste, apa minerala la greu, bere Azuga si...cam atat. La zile festive...fratii Petreus (ghiare de gaina). Pana si renumitul Hellas pe care-l primisem de la greci dupa cutremur devenise o amintire veche. Pe urma mi-am adus aminte ca in Moldova cooperativizarea nu s-a facut atat de strict si brutal ca prin Muntenia.
Merg la meciul Inter Sibiu - Petrolul, '87 sau '88 nu mai retin sigur. In gara din Sibiu, la un impine-tava (cel mai oribil restaurant din acea vreme) crenvusti si smantana. Si ce smantana statea lingurita drepti in paharel. Prin Ploiesti cei fara relatii nu mai vazusera asa ceva decat prin poze. Pe acea vreme in Sibiu era nimeni altcineva decat "nenorocitul", "javra", "comunistul" de Nicu Ceausescu care daduse liber la comert micilor mestesugari si agricultori. Gurile rele spun ca TIR-urile care mergeau cu alimente spre export aveau ordin de la Bucuresti sa ocoleasca Sibiul. Se zvoneste ca daca intrau in Sibiu Nicu le oprea si baga marfa in alimentarii. Probabil de aceea s-a tinut mortis sa fie judecat la Bucuresti si nu la Sibiu.
Ce a facut baiatul lui E. Constantinescu sau fatuca lui Base. Ne-au umplut de succesuri. Ca asa "ie" romanul - nu toata lumea vrea sa vorbeste cu tine.

Edited by MagicTouch, 21 May 2014 - 13:33.


#42
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
HAHA! Altii n-au iesit.

#43
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Comunismul a fost o nenorocire. Punct. 99% din comunişti au fost nişte nenorociţi. Punct. Dar odraselele unora dintre comuniştii mari parcă aveau mai mult bun simţ decât beizadalele de azi.

#44
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009

 RoVal1972, on 21 mai 2014 - 11:26, said:

Mardraaxi, fimiu e in between. Adica face si d'alea si d'alea. Dar el ar prefera sa iasa cu prietenii/vecinii/etc, dar daca aia nu ies si prefera PS3 ul si iphonele, ce alternative are?
Eu la 6 ani mergeam singur cu ITB ul si ma duceam la "23 august" la cursurile de inot. Pe fimiu l-am lasat singur cu RATB ul abia in clasa a VII a.
Cam despre asta vorbesc.
Cunosc,am facut polo si de la Dumbrava Noua ma duce-am cu transportul in comun si pina la Floreasca sau Tineretului,cand aveam antrenamente de la 7 dimineata asa cum spunea cineva mai sus ma trezeam la 5 dimineata pe zapezi ploi si vant,si nu ma vaitam,chiar imi placea,vara eram smecher ca aveam intrare libera pe Tineretului si cine mai era ca mine,cateodata mai bagam cate o fetiscana poate ma lipeam si eu de ceva din eaPosted Image .

#45
MagicTouch

MagicTouch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 09.05.2007

 djl, on 21 mai 2014 - 13:16, said:

Dar odraselele unora dintre comuniştii mari parcă aveau mai mult bun simţ decât beizadalele de azi.
Pentru ca asta era educatia pe care o primeau acasa. Iar educatia se poate da si prin exemplu, propriul tau exemplu.
Mi-a petrecut copilaria pe o strada pe care locuiau oameni proveniti din diferite medii si profesand diferite meserii. De la nume cunoscute local si poate chiar national (Urich Corvin  - presenditele clubului Petrolul in anii de glorie si presedintele comisiei de juniori FRF,  Raluca Zamfirescu - sora actorului Florin Zamfirescu) si pana la pensionari sau femei de servici (nu exagerez).
Strul (nu-i cunosc numele mic) - fost sef al securitatii Prahova. S-a sinucis (spanzurat) dar unii emit alte ipoteze. Nu l-am cunoscut personal dar vecinii spuneau ca a fost un "om de milioane". Copil fiind am avut ocazia sa-i cunosc fata si ginerele inainte sa plece in Israel. Cu adevarat niste oameni de milioane, ea probabil o mostenise de la tata.
Ciobanu Ghe - cine a avut sansa sa-l cunoasca sper sa fi fost din motive bune. A fost procuror sef si judecator Tribunalul Militar Prahova. Mama a avut o ambitie: desi era adepta ideii barbatul saluta femeia si-a propus macar o data in viata sa-l salute ea prima. Nu a reusit. Nici o femeie care locuia pe strada noastra nu apuca sa deschisa gura ca el deja era cu cascheta in mana si spunea saru'mana, doamna. Profesoara, actrita sau femeie de servici, nu conta.
Eram cu mama veneam de la cumparaturi. Din spate ne prinde Ciobanu. Saru'mana, domana. Din nou la cumparaturi? Toata ziua carati o sa vi se lungeasca mainile. Dati-mi voie sa va ajut. Cam asa vorbea ditamai procurorul cu o simpla impegata de miscare. Avea dupa el un soldat care-i cara (banuiesc) dosarele. I-a inmanat diplomatul personal si a luat sacosele din mainile mamei. Fata lui a fost o copie fidela; si inainte si dupa ce a devenit mare avocata era un monument de politete si respect.
Tot pe strada noastra mai statea un maior de securitate, doi dintre baietii lui faceau parte din anturajul strazii.
Intr-o buna zi, banuiesc ca mai mult de plictiseala, gasca se decide sa mearga la furat de fructe. Cum era cald al naibi ne decidem sa dam spargere pe plan local. Unde? Pai la baba care s-a mutat de curand ca nu ne cunoaste. Are gutui in curte.
Ideea de spargere in plina zi nu m-a incantat din start, riscul de a fii recunoscut plus duritatea tatei m-a facut sa ma gandesc de doua ori. Cand am auzit si de gutui (nu le sufar decat gem) decizia a fost clara - nu merg. Nici macar sa tin de sase.
Cert este ca gasca a cam intrecut masura. Baba era acasa, a iesit in curte, a asmutit cainele. Gasca in loc sa renunte s-a ambitionat: unul a bagat cainele inapoi in cusca cu bete si pietre, altul baba in casa cu amenitarea pietrelor, restul au golit copacul.
Ghinionul mare a facut ca la baba venise in vizita nepotica care, era colega de scoala cu unul dintre "teroristi". Basca mai si stia unde sta. Ca atare baba a trecut a mers la adresa si, sub promisiunea ca nu face reclamatii mai departe, a cerut adresele celorlalti. Mai slab de inger cel gasit a inceput sa toarne unul cate unul iar baba a inceput sa merga de la poarta la poarta. Numai ca, pietrele si betele s-au transformat in cutite in variata babei. Si nu numai atat dar au fost si amenintari verbale cu moartea. Iar la fiecare poarta la care a batut baiatul proprietarului a fost capul, el avea cutitul, el a amenintat cu moartea. Si tot asa din poarta in poarta pana ajuns si la baiatul securistului (fusese numai unul, cel mijlociu era la invatat ca urma treapta).
Amicul nostru statea bine mersi in curte si se prefacea ca habar nu stie despre ce o vorba. Dar in mana tinea...o gutuie din care tocmai muscase. Baba se dadea de ceasul mortii, amicul nostru (cu gutuia in mana) o tinea una si buna cu "doamna, ma confundati". Atunci de unde ai gutuia? De la mine din gradina. Realizeaza ca toata curtea lui era asfaltata asa ca incearca sa o dea la intors. Ah, gutuia ASTAAA? Mi-a dat-o un prieten. Noi (eu si cei care nu fusesera partasi la jaf plus cei care auzisera scandalul) stateam la poarta si ne amuzam copios. Amicul nostru in curte cu greu reusea sa ramana serios si sa para ofensat de acuzatia babei. Numai ca tot amuzamentul nostru dispare instantaneu cand la coltul strazii apare...taica-su. Acum incercam disperati sa-i facem semne "vine tac-tu". Pana la urma unul dintre noi prinde curaj si striga ca vine taica-su. In acel moment baba se intoarce spre poarta, tot in acel moment gutuia dispare peste gard... in curtea vecinilor. Baba se intoarce spre el si observa ca gutuia a disparut. Unde e gutuia? Care gutuie? Cand l-am auzit "care gutuie" am inceput sa radem cu hohote. Amicul nostru nu s-a mai putut abtine si a inceput sa rada si el. Rasul a disparut cand a intrat taica-su in curte si baba a inceput sa insire povestea. Noi inca ne mai distram la poarta cand vedeam actiunea din curte: baba era ca o moara stricata, amicul nostru incerca sa o contrazica, taica-su o tinea cu "tu sa taci vorbim in casa". Radeam si noi dar deja ne uitam intrebatori unul la altul ceva de genul cine are bani de lumanari, cine fura ceva prosoape de acasa, unde - Viisoara sau Eternitatea. Cand baba a ajuns la chestia cu cutitul amicul nostru nu a mai rezistat si a replicat ceva de genul "femeie, da' le infloresti nu gluma". Taica-su era un munte de om, solid nu gras. Ghinionul mare, era si al naibi de iute in ciuda staturi si a varstei. Doar ce am vazut cum o valiza diplomat aterizeaza in capul amicului nostru. Banuiesc ca era facuta special pentru securisti ca nu s-a deschis si nici nu s-a rupt manerul. Lovitura in schimb la pus direct in fund pe amicul nostru iar eu aveam impresia ca gatul i-a ajuns undeva pe la testicole.
Se termina discutia. Rezultatele finale:
- tatal amicului nostru nu a crezut o boaba din povestea babei, exceptie facand acuzatia de furt
- pentru furt amicul nostru a primit interdictie de a mai iesi din casa (nici macar in curte) pentru o saptamana
- pentru faptul ca si-a permis sa vorbeasca unei persoane mai in varsta cu "femeie" si pentru acuzatia ca "le infloreste" a primit doua palme. Dupa ce i-a expirat interdictia si l-am vazut urmele degetelor de la palmele primite inca se vedeau clar pe obrajii lui.

Aveam un vecin cu 5-6 ani mai mare al carui tata era capitan de vas. Stiam cand venea taica-su din cursa, iesea in fata blocului mestecand tacticos. Dupa miros era clar ca nu mesteca plastilina romaneasca. Venea cu un pachet-doua si ne servea pe toti. Daca nu ajungea rupea lamele si le impartea in mod egal. Cei de varsta lui il tachinau argumentand ca astia micii (adica noi) putem mesteca si frunze. Nu conta. Mai tarziu am aflat ca taica-su i-a dat de ales: Ori rumegi singur in casa ori, daca iesi afara dai la toata lumea prezenta. Nu te duci afara sa faci pofta altor copii cu chestii care parintii lor nu-si le permit. E guma ta, ti-am adus-o tie, ce faci cu ea te intereseaza.
Unii spun ca regimul trecut ne-a tinut in intuneric. Din cate bag eu seama democratia a scos la iveala animalul din roman.

Edited by MagicTouch, 21 May 2014 - 16:46.


#46
misuf

misuf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 771
  • Înscris: 10.10.2011

 e_bulu, on 21 mai 2014 - 11:55, said:

Pe mine nu m-au pasionat activitatile astea. Nici fotbalul in curtea lui 89 sau 26...

L-am citat pe colegul, pentru perioada 7-12 ani, fara nici-o umbra de misto.
Da, prindeam bondari si ii legam cu ata indeajuns de lunga pentru ai prinde la timp, daca erau vanjosi in dorinta de a scapa si ai aduce la baza, facand intreceri : al cui zboara mai mult.
Prindeam albinele cu mana, dar la acest exercitiu participau doar cei curajosi. Fricosii stateau alaturi de fetite , chiraiau ,tipau si o luau la sanatoasa cand indreptam spre ei vreo albina.

Sportul mi-a placut din totdeauna. Profesorul de “educatie fizica” era antrenor la sectia de handbal a clubului la care eram eu legitimat si facea tot posibilul de a ma coopta la cat  mai multe activitati scolare. Am fost in echipa scolii in competitiile sportive , dar aici mai aveai suportul fetelor ce veneau sa ne faca galerie, dupa prietenie sau simpla colegialitate nefiind singurul in aceasta situatie. Fotbal jucam in curtea scolii , ori de cate ori se putea ; de cine nu-si dorea sa aibe in echipa un asa zis sportiv. Prima mea legitimatie are inscris la adresa ,raionul nu sectorul si puteam intra la multe competitii sportive ce se organizau in cadrul clubului.
Nu am fost un impiedicat care cadea, doar cand il puneai sa alerge sau sa dea cu stangu-n dreptu’ cand se apropia mingea de el.
Nu imi este rusine cu modul in care mi-am petrecut copilaria alaturi de vecini, colegi sau prieteni din aceeasi generatie.

Edited by misuf, 21 May 2014 - 17:16.


#47
MagicTouch

MagicTouch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 09.05.2007

 misuf, on 21 mai 2014 - 17:15, said:

Nu imi este rusine cu modul in care mi-am petrecut copilaria alaturi de vecini, colegi sau prieteni din aceeasi generatie.
Am avea vreun motiv? Personal nu vad nici unul. Am facut boacane, dandanale, unele mai mari altele mai mici. Atat m-a dus capul atunci, regretele nu mai schimba nimic. Cine a perfect sa arunce piatra.
Dimpotriva, lipsurile de atunci insemnau mai multa miscare mai mult timp petrecut in aer liber. Am amici jumate varsta mea, cand am ajuns la etajul III ei sunt de abia la doi si gafaie ca o locomotiva.

#48
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006
Rezonez cam cu tot ce s-a scris pe aici .
Dar , in curand vor aparea " generatia facebook " care o sa ne eticheteze ca nostalgici comunisti , etc , etc .
Ei atata pot .

#49
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Confirm tot ce a scris Magic Touch, asta este adevarul, nu manipularea prosteasca si grosolana care o intalnesti pe la tv si pe anumite situri, si sa va mai amintesc eu ca atunci cand se gasea paine veneau taranii la Bucuresti sa cumpere paine neagra? din aceea rotunda, romanii nu mancau paine neagra, doar franzela alba, si din aceea cu cartofi, iar taranii isi cresteau porcii cu painea aceea, si mai era o painica buna, lunguiata si impletita, nu stiu cum ii spunea, sa ne mai aducem aminte de celebrele japoneze? mancam asa ceva dimineata, cu iaurt, sau cu lapte batut, pe vremea aceea mama isi permitea sa cumpere sticle cu lapte pe care le parca pe dulap, imi placea la nebunie sa bag lingurita dupa cateva zile si sa adun chestia aceea mai groasa de la suprafata, care avea gust de smantana.

Edited by sammydo, 21 May 2014 - 18:00.


#50
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
O chestie: comuniştii au făcut epurarea culturii. Dar degeneraţiile actuale ce fac? Cred că s-a declarat război contra chestiilor tipărite. Dacă ai vedea ce se duce la recilcare hârtie... azi am văzut dusă la reciclat carte englezescă din 1853!!! (scria London şi dedubt 1853). Şi când mă uit pe reviste (nu numai româneşti) din anii '50-'60-'70 parcă am ce citi. Când mă uit pe astea noi, mi se face o silă! Sunt mulţi jurnalişti (nu toţi) care parcă-s mai duşi decât politrucii care scriau în anii '50 şi '80.

#51
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

 motanul13, on 21 mai 2014 - 17:58, said:

Rezonez cam cu tot ce s-a scris pe aici .
Dar , in curand vor aparea " generatia facebook " care o sa ne eticheteze ca nostalgici comunisti , etc , etc .
Ei atata pot .
Pai, si ce, nu sunteti?  Magictouch cu lacrimogenele lui indiene ar putea concura la un premiu pentru scenariu bollywoodian.
Si copiii vostri la fel vor avea impresia ca perioada copilariei lor a fost una de aur, comparata cu ceea ce vor trai ei la maturitate.
Mai apoi, vad ca cei mai multi vor sa scoata in evidenta cat de grozavi au fost ei, lucru oarecum comun in discutiile online.
Da, ati fost smecheri, ati dus-o bine, o duceti bine si acum,  dar cum a zis si djl, oranduirea aceea a fost cah.
Bucurestiul nu era etalonul pentru restul "provinciei", era mai degraba exceptia. Toata sminteala la care s-a ajuns dupa anii 80, a fost o "continuare legica" a regimului comunist. Regim instaurat pe baza dictaturii si mentinut la putere pe baza dictaturii. Iar intelepciunilor voastre ar trebui sa nu le scape faptul ca situatia anilor 80 nu s-a materializat din neant.

#52
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Totuşi, nu prea văd ce o să regrete (de)generaţia actuală.

#53
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004
Asta o sa o poti vedea doar peste vreo 20-30 de ani. :)

#54
MagicTouch

MagicTouch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 09.05.2007

 sammydo, on 21 mai 2014 - 17:59, said:

si mai era o painica buna, lunguiata si impletita, nu stiu cum ii spunea,
Descrierea facuta de tine ma duce cu gandul la bagheta "Bucuresti". Mi-o aduc aminte pentru ca multa lume avea tendinta sa o rupa in doua sau in trei - era atat de lunga ca riscai sa-ti cada din sacosa. Singurele paini impletite de care imi mai aduc aminte au fost Turist - mica (2lei) si mare (4lei) dar astea au fost mult incoace. In anumite zone painea se facea diferit ca atare e posibil sa fie vorba de o alta paine sau aceiasi paine sub o denumire diferita. Stiu ca pe la Brasov si mai mult de la Sibiu incolo spre Ardeal se gaseau un timp traditionalele paini impletite dar acestea erau sub forma de colaci mari.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate